Emzirme- uykusuzluk

Merhabalar
Kızım 15 aylık, uyku düzeni 20:30 gibi uyur sabah 6-7 arası kalkar. Gündüz de tek uyku 12 de yatar 2 de uyandırırım. Gece yarısından sonra en az 6-7 defa emer. Meme de tam uyur yatağına koyarım uyanır hop tekrar meme. Sağa sola dönerken bile uyanıp meme istıyor. Meme de uyuyor

Bir ara uyku eğitimi vermiştim 9 aylıktı sanırım şşt-pat yöntemi yaparak. Yatagı korkuluklu aşağıda kalıyor, saatleri buluyordu uyuması belim tutulmuştu sonra da vazgeçmiştim. Sonra( burda hata yaptım) yatağın kenarını çıkararak bizim yatakla birleştirdim. Artık kendi uyanıp üzerime atlıyor gece yarısından sabaha kadar bazen tüm gece meme emıyor

Ben zaten hayatım boyunca uyku problemi olan biriydim yani 10 da uyuyamıyorum en erken 1 de uyumuş oluyorum
Uykusuzluktan bitap düşmüş durumdayım. Sinirliyim kızıma da verimli olamıyorum busefer de yetersizlik duygusu oluşuyor

2 yaşına kadar emzirmek istiyordum aslında fakat böyle giderse daha erken kesicem hoş onu da nasıl yapcam bu düşkünle bilmiyorum
Uzun olmuş fikirlerinizi, çözüm yollarınızı bekliyorum

acaba uyanma saatlerini belirleyip o süreleri mi uzatsanız mesela atıyorum , 4 defa 2 saatte bir uyanıyor, o uyanmadan o süreyi geriye çekip emzirin ikinci 2 saat sonra değil de 2 saat 15 dk sonra emzirin koyun yatağına ,2 gün böyle sonra 2,5 saat gibi arttırarak devam etseniz !! acaba işe yararmı bir arkadaş öyle çözüm bulmuştu... benim bebeğim 20 aylık hiç emmedi ama biberon bağımlısı geceleri bitirdik çok nadir de olsa bazen 1 kez uyanıyor , o sürede bazen su veriyorum bazen mama :( ama bu süre 10 gün de bir 15 günde bir oluyor ... her bebek kendi kuralını kendi koyuyo , biz ne kadar değiştirmek için uğraşsak da ...

Sirf bu yuzden memeden kesmeyin yaa kiyamam .Tekrar uyku egitimi deneseniz ?
Ben de 3 5 aya boyle olcam sanirim .Su an 7 aylık bebegim ayni yatakta yatiyoruz .Uyku eğitimi veremeyecek kadar duygusalim bebegim de oyle 1 gun denedim ve pes ettim .
Tok olsun ac olsun gozleri kapali meme ariyor .Uyku gecislerini yapamıyor. Her yarim saatte uyaniyor cogu gece
Ve evet ben de uyumayi cok ozledim . :(

Duygusal olacaksan bebeğin uykusunu düşün. Uyku bir bebek için sütten çok daha önemli. Uykuda bebekler gün boyu yaşadiklarina anlam veriyorlar.

Artik bu aylarda bebek gece deliksiz uyuyabilmeli. Açliktan uyaniyorsa farkli tabi. Ama her yarim saat uyanirsa, sütün az gelmiş olabilir ve mama takviyesine başlaman lazim olabilir.

Sirf bu yuzden memeden kesmeyin yaa kiyamam .Tekrar uyku egitimi deneseniz ?
Ben de 3 5 aya boyle olcam sanirim .Su an 7 aylık bebegim ayni yatakta yatiyoruz .Uyku eğitimi veremeyecek kadar duygusalim bebegim de oyle 1 gun denedim ve pes ettim .
Tok olsun ac olsun gozleri kapali meme ariyor .Uyku gecislerini yapamıyor. Her yarim saatte uyaniyor cogu gece
Ve evet ben de uyumayi cok ozledim . :(

Duygusal olacaksan bebeğin uykusunu düşün. Uyku bir bebek için sütten çok daha önemli. Uykuda bebekler gün boyu yaşadiklarina anlam veriyorlar.

Artik bu aylarda bebek gece deliksiz uyuyabilmeli. Açliktan uyaniyorsa farkli tabi. Ama her yarim saat uyanirsa, sütün az gelmiş olabilir ve mama takviyesine başlaman lazim olabilir.

Dayanın bşraz daha 4-5 aya çoğu geçecek. Emziği yoksa, emzik alın. Bağlanma ayları geçti sanırım ama iki kızımda battaniyelerine bağlandı. Uyku arkadaşı yerine battaniyelerini kokluyorlar. Gece uyanırsa emme dışı, emziği veriyor ve battaniyesini de ellerine tutturuyor ya da kafasının üstüne çekiyorum. Tutuyor battaniyeyi bir eliyle gözüne bastırıyor, diğer eliyle burnuna dayıyor poposunu devirip yatıyor :D Bu yine iyi sabit bir battaniyeye bağlanmadı. Büyük kızımın bir battaniyesi vardı onsuz asla uyumazdı. Az çekmedi battaniye kızımdan.

30 aya kadara bende öyleydim.sürekli meme ağzındaydı. gece uykusu nedir bilmezdim. şimdi 40 aylık uyutmaya vs hiç çalışmam saati geldiği vakit, haydi uyku vakti derim gider yatar.yemek için hiç ısrar etmedim bu zamana kadar şimdi kendi başına biz ne yersek onu onu yıyor. yani herşeyin zamanı var ilerisi çok daha rahat oluyor problemleri aşma açısından en azından.15 ay küçük devam edin sonrası rahat oluyor.aksi hali çocuk için zor olur.

ayrıca biberon süt vs yerıne bardakla su vein hanımlar.ha meme ha biberon bu seferde biberon vermek için kalkacaksınız. farkeden birşey olmaz.

Yatagi hatta odayi ayirmaniz lazim. Kocaman cocukla ayni odada yatilmaz ki.

Bu saatten sonra başarabilir miyim onu pek sanmıyorum ben şuan kızımı yatağa koysam ağlama krizine girer. Hadi bir şekilde uyuttum gece uyanınca nasıl yapıcam çok zor ya :/ zaten uyku eğitimi benim için de onun için de çok zorlu geçmişti

Zaten önce gece emmesini halletmen lazım. Sonra da kızına uygun şekilde yapman lazım uykuyu. Benim oğlumun ağlamaktan soluksuz kaldığı da oldu, bir işe yaramadı. Şşş pat pat da bir işe yaramadı, yatır kaldır da. Bir gün salladım salladım uyumadı, ben de aldım yatağına koydum. Ağladı bağırdı falan (bir gün öncesinde de 1 saat kadar yatağında ağlayıp bağırmıştı. Ama almadık yataktan çünkü illallah ettirmişti artık) sonra bir baktım ayaklarını atıyor, oyun yapıyor falan. O arada uyuyakalmış. :) sonrasında öyle böyle, bazen oynayarak, bazen ağlatarak, bazen yanıma alarak falan kendi kendine uyumayı öğrendi çok şükür. 3 saat yanında yattığımı ama uyumadığını da biliyorum mesela. Öğlen uykularını hala ayarlayamadık, emerken ya da sallanırken uyuyor (çalışıyorum, öğlen gelip emzirip uyutup gidiyorum). Yani biraz duruma ve kızına uygun bir model ayarlaman gerekecek. İmkanın varsa profesyonel yardım da alabilirsin.

Merhabalar
Kızım 15 aylık, uyku düzeni 20:30 gibi uyur sabah 6-7 arası kalkar. Gündüz de tek uyku 12 de yatar 2 de uyandırırım. Gece yarısından sonra en az 6-7 defa emer. Meme de tam uyur yatağına koyarım uyanır hop tekrar meme. Sağa sola dönerken bile uyanıp meme istıyor. Meme de uyuyor

Bir ara uyku eğitimi vermiştim 9 aylıktı sanırım şşt-pat yöntemi yaparak. Yatagı korkuluklu aşağıda kalıyor, saatleri buluyordu uyuması belim tutulmuştu sonra da vazgeçmiştim. Sonra( burda hata yaptım) yatağın kenarını çıkararak bizim yatakla birleştirdim. Artık kendi uyanıp üzerime atlıyor gece yarısından sabaha kadar bazen tüm gece meme emıyor

Ben zaten hayatım boyunca uyku problemi olan biriydim yani 10 da uyuyamıyorum en erken 1 de uyumuş oluyorum
Uykusuzluktan bitap düşmüş durumdayım. Sinirliyim kızıma da verimli olamıyorum busefer de yetersizlik duygusu oluşuyor

2 yaşına kadar emzirmek istiyordum aslında fakat böyle giderse daha erken kesicem hoş onu da nasıl yapcam bu düşkünle bilmiyorum
Uzun olmuş fikirlerinizi, çözüm yollarınızı bekliyorum
Ben henüz taze anne adayıyım 7+6 haftalık hamileyim ama yeğenim de yaptıklarınızdan bahsedicem . Benim yeğenim de böyleydi ama gece emmelerini kestik başta çünkü artık onu uyku ritüeli yapmıştı dediğiniz gibi gece uyanıp emip devam ediyordu su vermeye başladık ve yavaş yavaş azalttık uzmanlar bi müzik edinin onunla uyusun diyorlar deneyenler çok memnun ben kendi meleginde denicem inşallah. Ayrıca memeyi bıraktırmak çok kolay oldu bizimkisi emiyodu ve canı sıkıldıkça oynamaktan da hoşlanıyo:))) yani memeler sürekli ortadaydı annesi bıkmıştı yani ama 2 taşına gelince salça sürdü kanıyor çok acıyor dedi ondan sonra bir daha emmedi ama annesine sarılıp opuyodu sürekli aciyomu diye soruyordu:))) onlarla gercekten duygusal bağ kuruyolar:))) Allah yardımcınız olsun elbette bebeğinizi sevecek ilgilenecek ihtiyaçlarını karşılayacaksınız ama unutmayın lütfen kıymetli olan sizsiniz kendinizi çok hirlalamayin

Gece memesini kesince uykuya nasıl dalıyor veya uyandığında tekrar nasıl uyuyor?
Konusuyorum canım,bak annecim şimdi meme vericem sonra gidip eee yapıcaz diyorum ve memeyi oturma odasında veriyorum.yatmaya gidincede sırtını pişpişliyorum,bazen masaj yapıyorum bazen ayagımda sallıyorum,bazen kucagımda sallıyorum.yani degişkenlik gösteriyo
Gece uyanınca ilk zamanlar cok aglıyodu,mama uff diyodum su teklif ediyodum.bi süre sonra gercekten alısıyolar.iki üç gün sabretmeniz lazım ve gercekten o iki üç gün pes etmek üzereydim

Memeyi tamamen bırakmak değil de gece memeler de uyuyacak artık diyerek gece emmesini kesebilirsin gündüz istediği kadar emsin. Benim kızım da 21 aylıkken aynı senin dediğin şekildeydi ağzına alıp öyle uyuyordu çekmiyordu bile. Ben gündüz de çalıştığım için tamamen bırakmıştım. Ve bıraktığım gece 21 ay boyunca ilk defa deliksiz uyumuştu. Sabah 6 da biz bir şey olduğundan korkup uyandırmıştık çocuğu :KK48::rolleyes:
Nasıl bıraktırdınız ilk geceyi anlatır mısın?

Tabi soracaksınız, çok zor bir geçiş çünkü. Komşuları boşverin. Nasılsa bitecek bu ağlamalar birkaç gün sonunda. Ben hiç şşt-pat yöntemi denemedim. Saç sevmeye sevdirmeye bayılır kızım. Öyle uyudu bir süre. Bazen kucağıma çıktı orda yattı, sakinleşince yanıma yatırdım. Sabit yaptığım tek şey; yatakta onun yanına ya oturdum, ya hafif uzandım. Tamamen memesiz uyuduğunda gece zaten az uyanacak, belkide hiç uyanmayacak. O yüzden gidip yanına oturup aynı şekilde 5 dakikada uyutup kalkacaksınız. Ben yatağından da tamamen uzaklaşmayı 2-3 ay içinde yapmıştım sanırım. Yatağın dışında bi sandalyede oturdum, böyle böyle bağımsızlaştı. Meme yokken zaten boşlukta, sizin sıcaklığınızı mutlaka hissetmesi gerekiyor.
Kendi odasında mı yaptınız tüm bunları?
Gece emmesini bıraktıktan sonra kendi odasına geçirmek istiyorum aslında. Mevcut odası yok şuanda giysi dolapları duruyor :/

Benimkide 2 yas oldu hala emiyor hemde sürekli banyo yaparken bile emmek istiyor çok zor ya insanın sinirleri bozuluyo sabır taşı varmış bide siyah bi krem gibi bişey varmış aktarda herkes onla tek seferde biraktirmis daha denemedim ama size fikir olabilir

30 aya kadara bende öyleydim.sürekli meme ağzındaydı. gece uykusu nedir bilmezdim. şimdi 40 aylık uyutmaya vs hiç çalışmam saati geldiği vakit, haydi uyku vakti derim gider yatar.yemek için hiç ısrar etmedim bu zamana kadar şimdi kendi başına biz ne yersek onu onu yıyor. yani herşeyin zamanı var ilerisi çok daha rahat oluyor problemleri aşma açısından en azından.15 ay küçük devam edin sonrası rahat oluyor.aksi hali çocuk için zor olur.
Memeden kesince birden deliksiz uyumaya mı başladı?
Dayandım diyelim 2 yaşına kadar ozaman da hem memeyi hem de uykuya dalma nesnesini elinden almış olucam.
Bugün gece beslenmesini kesmeyi düşünüyorum az daha cesarete ihtiyacım var

Benimkide 2 yas oldu hala emiyor hemde sürekli banyo yaparken bile emmek istiyor çok zor ya insanın sinirleri bozuluyo sabır taşı varmış bide siyah bi krem gibi bişey varmış aktarda herkes onla tek seferde biraktirmis daha denemedim ama size fikir olabilir
Ben komple kesmekten ziyade gece beslenmesini kesmek istiyorum daha küçük çünkü 15 aylık

Zaten önce gece emmesini halletmen lazım. Sonra da kızına uygun şekilde yapman lazım uykuyu. Benim oğlumun ağlamaktan soluksuz kaldığı da oldu, bir işe yaramadı. Şşş pat pat da bir işe yaramadı, yatır kaldır da. Bir gün salladım salladım uyumadı, ben de aldım yatağına koydum. Ağladı bağırdı falan (bir gün öncesinde de 1 saat kadar yatağında ağlayıp bağırmıştı. Ama almadık yataktan çünkü illallah ettirmişti artık) sonra bir baktım ayaklarını atıyor, oyun yapıyor falan. O arada uyuyakalmış. :) sonrasında öyle böyle, bazen oynayarak, bazen ağlatarak, bazen yanıma alarak falan kendi kendine uyumayı öğrendi çok şükür. 3 saat yanında yattığımı ama uyumadığını da biliyorum mesela. Öğlen uykularını hala ayarlayamadık, emerken ya da sallanırken uyuyor (çalışıyorum, öğlen gelip emzirip uyutup gidiyorum). Yani biraz duruma ve kızına uygun bir model ayarlaman gerekecek. İmkanın varsa profesyonel yardım da alabilirsin.
Profesyonel yardıma baktım uzaktan telefonla yönlendirmeye bin lira dedi. Eşim “buna binlira verirsek benim uykularım kaçar” diyor :D
Gece nasıl uyutuyorsun yanına uzanınca göz teması kuruyor musunuz veya ninni falan söylüyor musunuz?

Kendi odasında mı yaptınız tüm bunları?
Gece emmesini bıraktıktan sonra kendi odasına geçirmek istiyorum aslında. Mevcut odası yok şuanda giysi dolapları duruyor :/
O zaman önce bi oda yapın siz. Başka türlü size bağımlılığını kesmek çok zor. Cazip gelen bi odaya alışması daha kolay olur. Ayrı odada yatmaya başlamadan öncede bikaç gün odada vakit geçirirsiniz. “Senin odan, burada yatacaksın yakında” diye arada belirtirsiniz. Ay şimdi aklıma geliyor o evre, nasıl çekmişim onca zaman uykusuzluğu hayret ediyorum. Halledin hemen ben rahatlayacağım vallahi :)

O zaman önce bi oda yapın siz. Başka türlü size bağımlılığını kesmek çok zor. Cazip gelen bi odaya alışması daha kolay olur. Ayrı odada yatmaya başlamadan öncede bikaç gün odada vakit geçirirsiniz. “Senin odan, burada yatacaksın yakında” diye arada belirtirsiniz. Ay şimdi aklıma geliyor o evre, nasıl çekmişim onca zaman uykusuzluğu hayret ediyorum. Halledin hemen ben rahatlayacağım vallahi :)
:) teşekkür ederim. İnşallah bu hafta çözücez

Back
X