Merhaba. 19 aylık bebeğimle en az bu kadar kötü durumdayız. Hala alerji kaynaklı yoğun gaz sorunu yaşıyor. Yatak odamızda inanmayacaksınız ama bir çift kişilik yatak, bir bebek karyolası, yanında bir tek kişilik yatak ve bu yatağın üstünde bir salıncak var.
Gazı inşallah bir gün kesilirse ayrı yatmakta zorlanmasın diye bebek karyolasinda uyutuyorum emzirerek. Gazından emerek bile uyuyamaz çoğu zaman, sadece sersemler. Memeden ayırıp salıncağa koyarım, uzun uzun sallar, uyuturum. Uykusu açılmadan müdahale edebilmek için tek kişilik yatakta yatar, ıh dese sallarım. Eskiden bu yatağı eşimle dönüşümlü kullanırdık, ne güzel günlermiş. Şu an eşimin yatakta doğrulduğunu görse gidip alacak diye etleri yolunuyor gibi ağlıyor. Sadece annesi bakacakmis. Bir de yatakta uyanır sipariş verir. "anne kucaana alsın, sevsin, uyutsun, nennennen"
İki haftadır 11 gibi yatıp bir saat uyuyup kalkıyor, sabah 5e kadar uyutamiyorum. Gündüz bir buçuk saat belki uyuyor. Bu kadar az ve düzensiz uyuyunca haliyle stresli oluyor ve stresini tepemde, kucağımda, böğrümde, memede ama bir şekilde bana yapışık atıyor. Ne gece ne gündüz bir nefes alamıyorum, çıldırıyorum artık. Kitap ebeveynliği yapabilecek bir bebeğim olsaydı, şu hikayeyi anlatan kendime verecek ne güzel akıllarım vardı oysa
Şu iki hafta sabrım gerçekten çok sınandı ve bebeğim sebebiyle eşimden de yardım alamıyor olmak çoğu gece çocuk gibi ağlattı beni. Bu yüzden gündüz daha az ilgili, gece zaman zaman gergin davrandım. Ama bu iki hafta boyunca bebeğim uyurken de uyanıkken de eteğime yapışıp gözümün içine bakarak kucağına al, sev, öp, okşa, anne bebeği sevsin, saçını okşasın gibi şeyler söyledi sürekli. Yani bende değişen şeyden çok korkuyor ve eski sevgi dolu anneyi kazanmaya çalışıyor. Son iki gündür olabildiğim kadar ilgili ve rahat davranmaya çalıştım. İki haftalık uyku protestosu dün gece kırıldı ve bölük pörçük de olsa gece 11de yatıp tüm gece uyudu.
Hülasa beterin beteri olarak kendinizi sakin kalmaya ve sevgi dolu görünmeye zorlamanızı tavsiye ediyorum. Sizdeki gerginliği bebeğiniz anlıyor ve bu yüzden daha güvensiz hissediyor kendini. Güven duymak için size daha çok düşüyor, gece bunun devamı olarak uykusu her hafiflediginde orada olduğunuzu bilmek ve güven içinde yeniden uyumak icin çok emmek istiyor.