Emzirme- uykusuzluk

Konusuyorum canım,bak annecim şimdi meme vericem sonra gidip eee yapıcaz diyorum ve memeyi oturma odasında veriyorum.yatmaya gidincede sırtını pişpişliyorum,bazen masaj yapıyorum bazen ayagımda sallıyorum,bazen kucagımda sallıyorum.yani degişkenlik gösteriyo
Gece uyanınca ilk zamanlar cok aglıyodu,mama uff diyodum su teklif ediyodum.bi süre sonra gercekten alısıyolar.iki üç gün sabretmeniz lazım ve gercekten o iki üç gün pes etmek üzereydim
Mesela masaj yapıyorum, pişpişliyorum dediniz ya bunlar da uykuya geçmesi için destek. Gece uyandığında bunları tekrarladınız mı?

Merhaba. 19 aylık bebeğimle en az bu kadar kötü durumdayız. Hala alerji kaynaklı yoğun gaz sorunu yaşıyor. Yatak odamızda inanmayacaksınız ama bir çift kişilik yatak, bir bebek karyolası, yanında bir tek kişilik yatak ve bu yatağın üstünde bir salıncak var.

Gazı inşallah bir gün kesilirse ayrı yatmakta zorlanmasın diye bebek karyolasinda uyutuyorum emzirerek. Gazından emerek bile uyuyamaz çoğu zaman, sadece sersemler. Memeden ayırıp salıncağa koyarım, uzun uzun sallar, uyuturum. Uykusu açılmadan müdahale edebilmek için tek kişilik yatakta yatar, ıh dese sallarım. Eskiden bu yatağı eşimle dönüşümlü kullanırdık, ne güzel günlermiş. Şu an eşimin yatakta doğrulduğunu görse gidip alacak diye etleri yolunuyor gibi ağlıyor. Sadece annesi bakacakmis. Bir de yatakta uyanır sipariş verir. "anne kucaana alsın, sevsin, uyutsun, nennennen"

İki haftadır 11 gibi yatıp bir saat uyuyup kalkıyor, sabah 5e kadar uyutamiyorum. Gündüz bir buçuk saat belki uyuyor. Bu kadar az ve düzensiz uyuyunca haliyle stresli oluyor ve stresini tepemde, kucağımda, böğrümde, memede ama bir şekilde bana yapışık atıyor. Ne gece ne gündüz bir nefes alamıyorum, çıldırıyorum artık. Kitap ebeveynliği yapabilecek bir bebeğim olsaydı, şu hikayeyi anlatan kendime verecek ne güzel akıllarım vardı oysa 🙃

Şu iki hafta sabrım gerçekten çok sınandı ve bebeğim sebebiyle eşimden de yardım alamıyor olmak çoğu gece çocuk gibi ağlattı beni. Bu yüzden gündüz daha az ilgili, gece zaman zaman gergin davrandım. Ama bu iki hafta boyunca bebeğim uyurken de uyanıkken de eteğime yapışıp gözümün içine bakarak kucağına al, sev, öp, okşa, anne bebeği sevsin, saçını okşasın gibi şeyler söyledi sürekli. Yani bende değişen şeyden çok korkuyor ve eski sevgi dolu anneyi kazanmaya çalışıyor. Son iki gündür olabildiğim kadar ilgili ve rahat davranmaya çalıştım. İki haftalık uyku protestosu dün gece kırıldı ve bölük pörçük de olsa gece 11de yatıp tüm gece uyudu.

Hülasa beterin beteri olarak kendinizi sakin kalmaya ve sevgi dolu görünmeye zorlamanızı tavsiye ediyorum. Sizdeki gerginliği bebeğiniz anlıyor ve bu yüzden daha güvensiz hissediyor kendini. Güven duymak için size daha çok düşüyor, gece bunun devamı olarak uykusu her hafiflediginde orada olduğunuzu bilmek ve güven içinde yeniden uyumak icin çok emmek istiyor.

Mesela masaj yapıyorum, pişpişliyorum dediniz ya bunlar da uykuya geçmesi için destek. Gece uyandığında bunları tekrarladınız mı?
Evet bi süre tekrarladım
Sonra kendisi bıraktı
Ama ara ara bu desteklere ihtiyac duydugu oluyo
İnanın gece emzirmesini keserseniz gerisi corap sökügü gibi geliyo

Nasıl bıraktırdınız ilk geceyi anlatır mısın?
Benim kızım memeye çok düşkündü. Sürekli ağlatıp meme vermemekte direnemeyecektim. Sarı sabır taşı sürdüm göğsüme. Genelde uzmanlar pek önermiyor bu şekilde bırakışı ama ben düşünüyorum hala pişman değilim. Ağzına acı tat ve koku gelince bir daha tekrar istemedi. Memeden tiksindirmek diyorlar ama mesela 2 buçuk yaşında ve hala göğüslerime dokunarak uyur. Aralarındaki bağda bir sıkıntı yok şükür :KK48:

Benim kızım memeye çok düşkündü. Sürekli ağlatıp meme vermemekte direnemeyecektim. Sarı sabır taşı sürdüm göğsüme. Genelde uzmanlar pek önermiyor bu şekilde bırakışı ama ben düşünüyorum hala pişman değilim. Ağzına acı tat ve koku gelince bir daha tekrar istemedi. Memeden tiksindirmek diyorlar ama mesela 2 buçuk yaşında ve hala göğüslerime dokunarak uyur. Aralarındaki bağda bir sıkıntı yok şükür :KK48:
İlk defa duydum böyle bi taş
Bende tam anlamıyla mayısta bıraktıracam
Suan yara bandı yapıstırıyorum gün içinde sürekli istemesin diye işe yarıyo
İşe yaramadıgı durumda bu taş aklımda kalsın
Nerden aldınız peki

İlk defa duydum böyle bi taş
Bende tam anlamıyla mayısta bıraktıracam
Suan yara bandı yapıstırıyorum gün içinde sürekli istemesin diye işe yarıyo
İşe yaramadıgı durumda bu taş aklımda kalsın
Nerden aldınız peki
Aktardan aldım. Siyah sert kömür gibi görünen bir taş. Ilık suyun altına tutunca yumuşuyor sonra göğsünüze sürüyosunuz. Siyah rengi çıkıyor. Ben o görüntüden etkilenmesin görsel olarak diye karanlıkta verdim. Sadece sütler acımış dedim. Azaltarak kesmeyi başaramayacağınızı düşünüyorsanız aklınızda bulunsun. Ama dediğim gibi genelde uzmanlar azaltarak kesme taraftarı. Bol uykulu günler geceler dilerim :KK66:

Memeden kesince birden deliksiz uyumaya mı başladı?
Dayandım diyelim 2 yaşına kadar ozaman da hem memeyi hem de uykuya dalma nesnesini elinden almış olucam.
Bugün gece beslenmesini kesmeyi düşünüyorum az daha cesarete ihtiyacım var
evet gerçekten öyle oldu.çünkü hem bana hem memeye doymuş oldu.çok şükür hiç sıkıntım yok kızımdan yana.uykumuz yemek düzenimiz herşeyımız çok düzenli.erkenci olmamak lazım.ve bırazda sabır.

Profesyonel yardıma baktım uzaktan telefonla yönlendirmeye bin lira dedi. Eşim “buna binlira verirsek benim uykularım kaçar” diyor :KK70:
Gece nasıl uyutuyorsun yanına uzanınca göz teması kuruyor musunuz veya ninni falan söylüyor musunuz?

Şöyle yapıyoruz, uykuya çıkarmadan önce emziriyorum ki zaman sınırı olmadan emebilsin, sonra alarmımız çalıyor. Yukarı çıkıyoruz (ev dubleks), dişlerini fırçalayıp üzerini değiştiriyoruz. Sonra uyku kitabımızı okuyup ninniyi açıp yatağına koyuyorum. O kendisi bazen yatıyor, bazen oynuyor, bazen yatağının içerisinde olmak şartıyla gülüşüyoruz falan. Arada uyarıyorum yat diye, öyle böyle uyuyor. Uyku öncesi rutini uyumayı kabullenmeyi kolaylaştırıyor. Ama dediğim gibi bu seviyeye gelmek kolay olmadı. Ağladığı da oldu, bağırdığı da. Pes etmeden aynı şeyi yapmaya devam ettik, bir süre sonra kabullendi.

Merhabalar
Kızım 15 aylık, uyku düzeni 20:30 gibi uyur sabah 6-7 arası kalkar. Gündüz de tek uyku 12 de yatar 2 de uyandırırım. Gece yarısından sonra en az 6-7 defa emer. Meme de tam uyur yatağına koyarım uyanır hop tekrar meme. Sağa sola dönerken bile uyanıp meme istıyor. Meme de uyuyor

Bir ara uyku eğitimi vermiştim 9 aylıktı sanırım şşt-pat yöntemi yaparak. Yatagı korkuluklu aşağıda kalıyor, saatleri buluyordu uyuması belim tutulmuştu sonra da vazgeçmiştim. Sonra( burda hata yaptım) yatağın kenarını çıkararak bizim yatakla birleştirdim. Artık kendi uyanıp üzerime atlıyor gece yarısından sabaha kadar bazen tüm gece meme emıyor

Ben zaten hayatım boyunca uyku problemi olan biriydim yani 10 da uyuyamıyorum en erken 1 de uyumuş oluyorum
Uykusuzluktan bitap düşmüş durumdayım. Sinirliyim kızıma da verimli olamıyorum busefer de yetersizlik duygusu oluşuyor

2 yaşına kadar emzirmek istiyordum aslında fakat böyle giderse daha erken kesicem hoş onu da nasıl yapcam bu düşkünle bilmiyorum
Uzun olmuş fikirlerinizi, çözüm yollarınızı bekliyorum
Aslında siz problemi biliyorsunuz.yorumlarda yazmışsınız.bebeginiz uyku arkadaşı olarak sizi seçmiş daha doğrusu memenizi.uyku ile meme arasındaki ilişkiyi bozarsanız gerisi çorap söküğü gibi gelir.size tavsiyem youtube da sinem gerger akınal ı takip etmeniz ve yazdığı kitabı (bebeğiniz uykuyu çok sevecek) okumanız.emin olun size çok yardımcı olacaktır.

Emzik neden denemiyorsunuz? Kimi çok karşı emziğe ama anneyi emzik yerine kullanıyor zaten.. Ne farkı var?

Bebeklerin Uykulari konusunda biraz araştırma yapmanızı ve bununla ilgili yazılmış uzman kişilerin kitaplarını youtube sayfalarını takip etmenizi öneririm

cocugum yok, bastan söyleyim- taslanmaya hazirim yani :)
Bence emzirmeyi kesebilirsiniz. en azindan gece emzirmelerini kesin- cocuk sizi zaten emzik olarak kullaniyor.
yatagina yatirip güzel bir ninni veya masal acabilirsiniz- yeni uyuku düzenine alismasi yaksalik 7 gün sürecektir ama hem bebek hemde sizin icin en sagliklisi.

Hepinize teşekkür ederim

Bu konuyu açtığım günün gecesi meme ile uyumayı kestim. Biliyorum önerilmiyor ama meme ucuna yara bandı yapıştırıp uf olduğunu söyledim. İkna etmek kolay oldu. İlk günler süt dolan gögüslerimden ben uyuyamadım kızım da çok sık kalktı. İlk 2 gece sabah 5 de çorba yaptım açlıktan uyuyamadı. Şuan geceleri bazen ayran bazen de sadece su veriyorum iki kere falan uyanıyor hiç meme vermıyorum kendi kendine uykuya geçiyor.
Öğlen uykusu hala sıkıntılı memesiz uyuyamıyor saatleri buluyor dalması bugün dayanamadım öğlen uykusuna meme ile yatırdım akşam yine yarabandı yapıştırcam.

Hepinize teşekkür ederim

Bu konuyu açtığım günün gecesi meme ile uyumayı kestim. Biliyorum önerilmiyor ama meme ucuna yara bandı yapıştırıp uf olduğunu söyledim. İkna etmek kolay oldu. İlk günler süt dolan gögüslerimden ben uyuyamadım kızım da çok sık kalktı. İlk 2 gece sabah 5 de çorba yaptım açlıktan uyuyamadı. Şuan geceleri bazen ayran bazen de sadece su veriyorum iki kere falan uyanıyor hiç meme vermıyorum kendi kendine uykuya geçiyor.
Öğlen uykusu hala sıkıntılı memesiz uyuyamıyor saatleri buluyor dalması bugün dayanamadım öğlen uykusuna meme ile yatırdım akşam yine yarabandı yapıştırcam.
Yapmayın emzirin, gözü kalmasın....

Kızım çok düşkündü memeye,artık bezmiştim, erken kestim sütten ama çok üzüldü.1 yıl sonra meme kanserine yakalandım, 4. evrede öğrendim...hala aklıma gelir, eşimde söyler ama ben kesinlikle kızımın gözünü memede bıraktım diye hasta oldum... yapmayın lütfen... geçecek bu uykusuz günler...

Yapmayın emzirin, gözü kalmasın....

Kızım çok düşkündü memeye,artık bezmiştim, erken kestim sütten ama çok üzüldü.1 yıl sonra meme kanserine yakalandım, 4. evrede öğrendim...hala aklıma gelir, eşimde söyler ama ben kesinlikle kızımın gözünü memede bıraktım diye hasta oldum... yapmayın lütfen... geçecek bu uykusuz günler...

Bukadar batil inancli olmayin.
Geçmiş olsun.

Back
X