- 11 Ekim 2021
- 144
- 111
- 33
- 29
yazan oldu mu bilemiyorum ilk sayfayı okuduktan sonra beklemeden yorum yapmak istedim, göğüs ucundaki tahriş yara ve hassasiyet için halis zeytinyağı veya bildiğiniz evdeki tahinin üzerinde biriken yağ en baba kremlerden ve merhemlerden çok daha iyi geliyor, üstelik doğal bebeğinizin yutması da sorun teşkil etmez sürdükten sonra silmenize gerek kalmaz.. bana da doulam önermişti inanır mısınız tahinin yağını bir kere sürdüm ikinciye gerek bile kalmadı. naçizane tavsiyem, kolaylıklar dilerim4 gündür düzenli sagmaya çalışıyorum sütüm cogalsin diye çünkü çok az geliyor. Silikonu dert etmeyi bırakmıştım ama bı kaç gündür hem düzgün emmiyor ağlayıp bırakıyor gaz ve kabızlık sancısı çektiği için. Birde emerken göğüs ucu etrafıni tahriş etti silikonla vakumladigi için kenarları kabardı aşırı derecede hem aciyor hem sızlıyor. Emsin süt alabilsin artık ne şekilde olursa diyorum ama o kadar cebellesiyoruz ki resmen savasiyor emerken. Şuan daha yeni uyudu yeterli emmedigi için mama vermek zorunda kalıyorum 1 kere süt gittiyse midesine 3 kere mama gidiyor. Aşırı dertlendim artık ağlaması falanda çok üzüyor beni sanki benim yüzümden oluyormuş gibi hissediyorum kendime ofkeleniyorum.
Haklısınız aslında hepsinin farkındayım ama etrafımdaki insanlar emzirme konusunda o kadar normaldi ki bunlarla karşılaşınca sinirim bozuldu ister istemez. Ve göğüs yapımızla ilgili dediğiniz gibi gerçi bı video izledim göğüs ucu olmasa bile bebek emebiliyor diyordu sanırım biz doğru yonlendirilemedigimiz için ekstra zahmet çekmiş oluyoruz bu konuda. Emzirmek veya mama her ikisinde de elimden geleni yapıyorum sadece zahmetsiz ve daha mutlu olarak bu duyguyu yaşamak isterdim. Umarım zamanla düzelir. Hem her ihtimali düşündüm bazen yeter ki sütüm olsun olmadı biberonla veririm ama sütten mahrum kalmasın diyorum. Bı gün belki sütum bitebilir mamaylada büyüyorlar dünyanın sonu değil diyorum. Ama o minicik savunmasız halini gorunce her şeyi en güzel şekilde ona verebilmek istiyorumIki çocuğum var. Benim içinde en zor olaylardan biri emzirmekti. Bunun bizim göğüs yapımızla alakalı oldugunu düşünüyorum. Bir de herkes emziriyor benim niye olmuyor psikolojisi çok yoruyor insanı bunu yapmayın. Eğer cocugunuzun nasibi varsa sizde süt olmasa bile bir şekilde o sütu alırdı. Annelik sadece emzirebilmekle olmuyor. Canınızı sıkmayın. Elinizden geleni yapın. Bir de benim tavsiyem başka şeylere odaklanın. Bu bebek büyütmenin sadece bir parçası.
İnan ki aynı durumdayim kendimi bı yerden sonra ağlarken buluyorum. Mesela bu hafta sabahlıyoruz ve sürekli ağlıyor sakinlessin diye emzirmek istiyorum silikonu tutamıyor ya da emmeye çalışıyor süt gelmiyor daha çok ağlıyor bu kez bende kendimi ağlarken buluyorum.Ayy o insanlardan ne çektim.Caresizce biri bişey desin de çare olsun diye dinlerdim,ama sonunda kendimi ziril ziril ağlarken bulurdum.Sanki ben beceremiyormusum gibi gelirdi .Hos hala geliyor da ara sıra daha az şimdi.bebegimden özür diler ağlardım.biri Internet yazılarından ,biri de doktora gittiğimde benimle aynı şeyi yasayani görünce rahatladim.insanlar çok kötü.
Doktor gazlı bı bebek olduğunu söylemişti. Karnı taş gibi oluyor ayaklarını çekip ağlıyor ikiniyor alerjende nasıl oluyor onu blmiyorum. Bide bu hafta kabızlık sorunu yaşıyoruz. Biraz toparlasin dediğinizi yapicam bı iki arkadaş daha önerdi bunu bende okumuştum etkili oluyormuş zorlamadan o hazır olana kadar denicem biseyler. Her şeye rağmen olmazsa böyle devam edicez elimden geleni yaptım dicemGazlı bir bebek mi alerjen bi bebek mi?
Maalesef ikisi çok karışıyor.
Yediklerinizi de kontrol edin.
Bir de silikonu(yalancı meme başlığı doğru anladıysam) çıkarıp ten tene kucağınıza dursun yanınızda uzasın kendiliğinden emmeye başlıyorlar genelde.
Sağlık ocağına gittim doğum yaptığım ilk hafta gebe izlemedeki hemşire ile görüştüm durumu anlattım. Bana silikonu bıraktırmaya çalış hava yuttugu için fazla gaz yapar mamayı şahsi olarak ilk bir ay öneriyorum sonra verilmesi taraftari değilim dedi. Oysa bunlari bende araştırdım biliyorum yol gösterip çözüme kavustursunlar istiyorum ama elimi nereye atsam elimde kalıyor.Sağlık ocağına gidiyorsun. Aile hekiminin yanındaki hemşire yardımcı oluyor. Eski ana sağlık olarak geçiyor zaten sağlık ocakları. Belki memende süt birikmiştir sistit olmuş olabilirsin. Onu bile açarlar. Yarın erkenden git yardımcı olmalarını söyle. Bebeğin emme refleksi olmayabilir o konuda yardımcı olurlar.
Kendi sütümü ve zeytinyağını sürüyorum tahinin yağını bilmiyordum onu da denerim. Temizlemeye gerek kalmadığı için doğal yöntemler daha sağlıklı ve işime geliyor. Öneriniz ve iyi dileğiniz için teşekkür ederimyazan oldu mu bilemiyorum ilk sayfayı okuduktan sonra beklemeden yorum yapmak istedim, göğüs ucundaki tahriş yara ve hassasiyet için halis zeytinyağı veya bildiğiniz evdeki tahinin üzerinde biriken yağ en baba kremlerden ve merhemlerden çok daha iyi geliyor, üstelik doğal bebeğinizin yutması da sorun teşkil etmez sürdükten sonra silmenize gerek kalmaz.. bana da doulam önermişti inanır mısınız tahinin yağını bir kere sürdüm ikinciye gerek bile kalmadı. naçizane tavsiyem, kolaylıklar dilerim
(yanlış emojiye tıklamışım o yüzden düzenledim)
Ben stresliyken kv i odadan çıkar misiniz diyordum artık.cunku beni çok geriyordu zaman zaman.Bir de ben normalde he he derim geçerim,napacaksa yapsın.Ama çocuğumu uykudan uyandıracak kişiyi engellerim,sert çıkarım.hoş benimki uyumadı 3 ay.Benden size tavsiye,deliliğe vurun.carlayin.Kendi annem bebeğimi tuzlamakta israr edince kavga ettim.herkes bı duruldu sonra.delilige vur biraz.bisey olmaz merak etme.İnan ki aynı durumdayim kendimi bı yerden sonra ağlarken buluyorum. Mesela bu hafta sabahlıyoruz ve sürekli ağlıyor sakinlessin diye emzirmek istiyorum silikonu tutamıyor ya da emmeye çalışıyor süt gelmiyor daha çok ağlıyor bu kez bende kendimi ağlarken buluyorum.
Doğum yapalı iki hafta olmuştu bı göğüsten hiç gelmiyordu kaynanam demişti ki şuan senin sütünün dolup taşması gerekirdi. O gidince sinirimden o kadar ağlamıştım ki. Bebeğim uyurdu uykudan zorla kaldirirdi emzir diye bebeğim ağlardı o bizi öyle bırakıp giderdi dikişli halimle iki büklüm kendimi çok çaresiz hissederdim. Sakinlesince annemle dertlesmistim telefondan o da demişti ki niye sen inek misinhassas bı dönem olduğu için insan her kelimeye her cümleye takılıyor. Bende nerdeyse her gece o uyurken özür diliyorum zamanla duzelicez beraber atlaticaz annecim diyorum kendmi böyle teselli ediyorum sanırım ..
O kadar benzer şeyler hissetmişiz ki.İnan 3 ay olunca herşey daha güzel olacak.ebelerin de doktorların da bebek konusunda verdiği tavsiyeler çok farklı.Sağlık ocağına gittim doğum yaptığım ilk hafta gebe izlemedeki hemşire ile görüştüm durumu anlattım. Bana silikonu bıraktırmaya çalış hava yuttugu için fazla gaz yapar mamayı şahsi olarak ilk bir ay öneriyorum sonra verilmesi taraftari değilim dedi. Oysa bunlari bende araştırdım biliyorum yol gösterip çözüme kavustursunlar istiyorum ama elimi nereye atsam elimde kalıyor.
Siz ücretli olarak mı danistiniz acaba ? Valla ya bebeğim hazır olunca kendi tutacak ya da bı şekilde bı yerden doğru şekilde yönlendirilerek onun işini kolaylaştırmam gerekecek sanırım. Sağlık ocağı bana da hiç yardımcı olmadı bu konuda hatta ne zaman bişey danissam bişey soyleyenem bilgi veremem doktora bı danış istersen diyor. Doktora gidiyorum sen bı çocuk doktoruna göster istersen diyor ordan oraya atıyorlar oysaki sorduğum şeyler basit şeyler devlet meselesi gibi davranıyorlar bazenAslı Othan Tanır var emzirme danısmanı ona ulasmalısınız kesinlikle.Ben yeni dogum yaptıgımda o emzirme hissinden hic hoslanmamıstim meme yarası catlakları da cabası..Sonra onunla bir platformda yollarımız kesisti ne dese bi fiil uydum 25 ay dolu dolu emzirdim o hoslanmadıgim emzirme hissini aman aman hoşlandıgım bir seye çevirmedi kabul ediyorum bunu ama cocugum icin daha katlanılabilir bir aktivite haline geldi.Aile hekimligindeki ebeler hic bir sey bilmiyorlar emzirme konusunda bence bilenleri de bana denk gelmedi..
Bende o raddeye gelecek gibi oluyordum kendimi tutuyordum fikrimi belirtiyorum kime ne anlatıyorsun yani anlamak istemiyordu. Zaten silikonu memeyi kv bana dert ettirdi hep bebeğim aç kalmış gibi davrandı bana. Kendimi artık yetersiz hissediyordum. Gazı var bebeğim ağlıyor uyumuyor bana o açtır ondan ağlıyor diyordu gelmese arayıp bunu diyordu en sonunda tersledim biraz duruldu.Ben stresliyken kv i odadan çıkar misiniz diyordum artık.cunku beni çok geriyordu zaman zaman.Bir de ben normalde he he derim geçerim,napacaksa yapsın.Ama çocuğumu uykudan uyandıracak kişiyi engellerim,sert çıkarım.hoş benimki uyumadı 3 ay.Benden size tavsiye,deliliğe vurun.carlayin.Kendi annem bebeğimi tuzlamakta israr edince kavga ettim.herkes bı duruldu sonra.delilige vur biraz.bisey olmaz merak etme.
Ben işin icinden çıkamadım.sonra bebeğim ne istiyorsa o olsun dedim.o gaz ne yaparsan yap olacaksa oluyor zaten.silikonla alıyorsa sen ve bebeğin rahatsa devam et.biogaia gaz damlasi biraz iyi geldi bebeğime.bir de güvendiğin bir doktora ayda bir kontrole götür.onun dediğini yap.ben ciddi ciddi aklımı kaybediyordum da öyle toparladım.
Bir de bu lavabo açıcılarin küçükleri gibi pompalar var.ben onunla çekip çekip ucu çıkınca veriyordum.ise yaradı.denemek istersen.
Birbirlerinden farklı yorumlar yapıyorlar zaten biri başka bişey söylüyor diğeri bambaşka. Silikon çokta kötü bişey değil belkide çünkü özellikle tercih edenleri okudum çok araştırdım. Sanırım etrafimin olumsuz yorumlari yüzünden bunu takıntı haline getirdim. Gerçi bundan ziyade temas ederek emzirmeyi çok isterim dili bile değse ikimizde farklı hissediyoruz bunu sancısız yapsak ikimizde daha mutlu olarak bunu devam ettirebiliriz diye düşünüyorumO kadar benzer şeyler hissetmişiz ki.İnan 3 ay olunca herşey daha güzel olacak.ebelerin de doktorların da bebek konusunda verdiği tavsiyeler çok farklı.
Hayır ücret almadi bir facebook grubu var elinden geldigince ücretsiz destek veriyor ben 2 yil kesintisiz emzirdiysem Asli hanım sayesindeSiz ücretli olarak mı danistiniz acaba ? Valla ya bebeğim hazır olunca kendi tutacak ya da bı şekilde bı yerden doğru şekilde yönlendirilerek onun işini kolaylaştırmam gerekecek sanırım. Sağlık ocağı bana da hiç yardımcı olmadı bu konuda hatta ne zaman bişey danissam bişey soyleyenem bilgi veremem doktora bı danış istersen diyor. Doktora gidiyorum sen bı çocuk doktoruna göster istersen diyor ordan oraya atıyorlar oysaki sorduğum şeyler basit şeyler devlet meselesi gibi davranıyorlar bazen
Stres sütü gerçekten azaltıyor. Bi şekilde bu düşüncelerden uzaklaşmalısın. Aynı şeyleri yaşadım ikiside mamayla büyüdü. Şimdiki aklım olsa diyemeyeceğim çünkü yaşadıklarım hep zor geldi.4 gündür düzenli sagmaya çalışıyorum sütüm cogalsin diye çünkü çok az geliyor. Silikonu dert etmeyi bırakmıştım ama bı kaç gündür hem düzgün emmiyor ağlayıp bırakıyor gaz ve kabızlık sancısı çektiği için. Birde emerken göğüs ucu etrafıni tahriş etti silikonla vakumladigi için kenarları kabardı aşırı derecede hem aciyor hem sızlıyor. Emsin süt alabilsin artık ne şekilde olursa diyorum ama o kadar cebellesiyoruz ki resmen savasiyor emerken. Şuan daha yeni uyudu yeterli emmedigi için mama vermek zorunda kalıyorum 1 kere süt gittiyse midesine 3 kere mama gidiyor. Aşırı dertlendim artık ağlaması falanda çok üzüyor beni sanki benim yüzümden oluyormuş gibi hissediyorum kendime ofkeleniyorum.
Ay çok iyi.. sayfanın adını verebilir misin acaba bende danışıp biseyler yapmaya çalışayımHayır ücret almadi bir facebook grubu var elinden geldigince ücretsiz destek veriyor ben 2 yil kesintisiz emzirdiysem Asli hanım sayesinde
Yasak degilse umarim degildir emzirme akademisi facebook grubuAy çok iyi.. sayfanın adını verebilir misin acaba bende danışıp biseyler yapmaya çalışayım
Değil diye düşünüyorum umarım değildir. Teşekkür ederimYasak degilse umarim degildir emzirme akademisi facebook grubu
Rica ederim instagramda Aslı emzirme danışmanı diye yazarsanız instagramda da cıkıyor hesabıDeğil diye düşünüyorum umarım değildir. Teşekkür ederim
Tamam Çok teşekkür ederimRica ederim instagramda Aslı emzirme danışmanı diye yazarsanız instagramda da cıkıyor hesabı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?