Emzirmek yeni fobim oldu..

silikon meme ucunun yanında emzirmediğiniz zamanda göğüs kalkanı kullanıyor musunuz bana o çok iyi gelmişti.

silikon meme ucunun yanında emzirmediğiniz zamanda göğüs kalkanı kullanıyor musunuz bana o çok iyi gelmişti.
Ekstra bişey kullanmıyorum tahriş olup çok canım yanında zeytinyağı sürüp o gün o göğsümü sagmaya çalışıyorum emerken çok acıyor çünkü. Kalkan iyi geliyorsa deneyebilirim teşekkürler.
Sizde mi silikon kullandınız ?

Konudan alakasız ben cevap veriyorum: 2015 yılında orta büyüklükte slikon taktırdım. 4 aylık bebeğim var Sütüm doğru düzgün gelmedi , bebek şu anda hiç emmiyor. Buna rağmen hafif bir sarkma var. Bebekten sonra taktırın derim

kesinlikle ben de düşünüyordum doktor bana bunu önerdi

Gümüş kapak veya kalkan almanızı tavsiye ederim.sutunu sür beklet sık sık havalandir acıya iyi gelir .ben doğum yapalı 6 ay oldu .benimde yara oldu . meme ucundan sırtıma bicaklar saplanıyordu sanki ..
herşeyi denedim ağlayarak çığlıklar atarak hergun 10 kere bu işkenceyi çektim hemde 1 -1.5 saat ta ki 2 aylık olunca herşey düzene girdi artık okadar acimiyordu bebeğin çenesi kuvvetleniyir ve duzgun emmeye basladigindan..bu sürede mamada verdim her emzirme sonrası
ama süt artsın diye de her emzirmeden sonra 10 dk sagdim iki göğsümü. 2 ay kontrolünde 1700 Gr alınca sütümün olduğunu mama vermemek gerektiğini anladım fakat şak diye kesemedim kademeli düşürdüm ilk önce CC miktarini sonra öğün .Şimdi hala emziriyorum öyle mükemmel bişey olduğunu bende düşünmüyor okadar acıdan sonra.geceleride sık sık uyanıp emmeside uykusuzluğun tavan noktasında olmamda cabası...
Tavsiyem çok ağlıyorsa uç olmadan kardeşim bebeğindede reddi vardı ilk önce biberon ve emzik ten kurtul . Sonra tentene temas ,banyoda su sesiyle emzirmeyi dene ,plates topunda zıplayarak bide arabada giderken emzirmeyi dene kardeşim böyle reddi aştı.ve ilk önce moral desemde eminim tek kaldığında agliyorsundur.yetememe duygusunu yeni yaşadım biliyorum.ama muhakkak silikonsuz emzirmeye çalış silikon uç sütü azaltıyor.geceleri uçsuz vermeyi teklif et.cok ağlarsa tak arada çıkar böyle böyle teklif edersen alan bebek aliyor.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim birçok yolu denedim aslında bebeğim hem erken doğduğu için hem de ufak bir dil bağı sorunu vardı bunun da etkisi vardı sanırım. Dediğiniz gibi çeneleri kuvvetlenince en azından daha iyi kavrayabiliyorlar birkaç gündür yeni yeni tutmaya başladı bir akrabam bebeğime de bana da bu konuda yardımcı oldu hem de benim yüreklendirmiş oldu. Hatta ilk tuttuğunda kendimi tutamadım ve ağladım şu an tabii ki mükemmel şekilde gitmiyor hala kavrarken ya da emerken Zorlaniyor ama pes etmeden devam edeceğiz inşallah.

Bu süreçte muhtemelen göğüs ucu tahrişi kesin yaşayacağım bahsettiğiniz sırt ağrısını bu gece yaşadım inanılmaz bir ağrı yani yataktan doğurulurken bile o kadar çok zorlandım ki onun için ne yapabilirim bir şey önerebilir misiniz ?

Bebeğim bu arada iki aylık olacak sütüm zaten hala yeterli değil siz bu dönemde mama takviyesini kaç cc olarak veriyorsunuz ben doktora danıştım ama mamanın üzerinde yazılan şekilde verin dedi bana.

Nasıl gidiyor ten temasını denedin mi gelişme var mı
Müjdeli haber için geldimmmmm bı kaç gündür silikonsuz devam ediyoruz çok şükür. Şuan aşırı mükemmel değiliz tutturana kadar debeleniyorum şekilden şekle giriyorum ama bu şekilde zamanla daha iyi tutacak diye umut ediyorum

Bazı bebeklerin memeyi reddettiğini duymuştum
Tahriş için de kantaron yağını sürmenizi tavsiye ederim. Ben çok rahat ettim

Sizde üzülerek kendimi gördüm. Tam 3 ay bahsettiğiniz problemlerin tamamını ve hatta çok daha fazlasını yaşamış biri olarak şunu söyleyebilirim. Bazen ne yapsanız da olmuyor. Çok zor bir hamilelik, doğum ve lohusalık dönemi geçirdim. 5 farklı emzirme danışmanıyla sorunumuzu çözmeye çalıştım, bebeğim silikon ucu da almıyordu. Erken doğum nedeniyle emme refleksi gelişmemişti, ileri seviye sarılığı vardı ve emmeyi güçleştiren dil bağıyla doğmuştu. Doğumdan hemen sonra çok yoğun gelen sütüm her gün daha da azalmaya başladı. Emmesi için aç bırakmaya yönlendirildim ve bu sarılığın daha da artmasına neden oldu. 3 ay boyunca tüm emzirme çabalarıma ve hastane yatışı içeren profesyonel desteklere rağmen bebeğim memeyi kavramayı hep reddetti. Bitik psikolojime ve artık tükenen fiziksel durumuma rağmen Yılmadan her gün ve gece 2 saatte bir süt sağdım ama maalesef ne kadar iyi bir makine olursa olsun hiçbir sağım işlemi bebeğin emmesi gibi sonuç vermiyor göğüslerde. Sağdığım sütü bile içmeyi reddeden oğlumun sarılık seviyesi yükseldikçe sık sık fototerapi görmek zorunda kaldık. Tam anlamıyla boşalmayan göğüslerim yüzünden ben hastanelik oluyordum, ateşim yükseliyor ve ağrıdan duramaz hale geliyordum. Nihai olarak tüm emzirme danışmanlarının hastane evraklarına işledikleri sonuç meme reddiydi ama yeni doğan bir bebek neden memeyi reddeder sorusunun ne yazık ki cevabı yok. Bunca olumsuz şeyi size şu neden anlatıyorum. Moralinizi bozup kendinizi mental anlamda düşürmeyin, bu bebeğinize de yansıyacak ve onunla kurmanız gereken bağa zarar geciktireceksiniz. Bu hataların hepsini yaptım ve inanın çok pişmanım. Bazen elimizden bir şey gelmez bunu kabul etmek gerek. Şu an oğlum 11 aylık. 5. Aydan sonra ek gıda dönemine girdik. Gelişimiyle ilgili çok şükür herhangi bir sorunumuz yok. Anne sütü çok çok kıymetli bunu hepimiz kabul ediyoruz ama olmuyorsa elinizden geleni yaptığınız konusunda içiniz rahatsa kendinizi hırpalamamanızı ve bu özel, kıymetli zamanların bir daha geri gelmeyeceğini bilerek aranızdaki bağı güçlendirmek için çabalamanızı tavsiye ederim. Bebeğinizi Emzirseniz de mama ile besleseniz de siz mükemmel bir annesiniz ve bebeğinizin sakin, mutlu bir anneye her şeyden daha çok ihtiyacı var.

Bazı bebeklerin memeyi reddettiğini duymuştum
Tahriş için de kantaron yağını sürmenizi tavsiye ederim. Ben çok rahat ettim
Aa evet duymuştum bu yağı denicem mümkün oldukça tahriş olmadan ilerlersek bebeğim ve benim için daha sağlıklı olur

Öncelikle çok geçmiş olsun benzer şeylerin daha ağırlarini yasamissiniz sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Benim bebeğimde de sarılık vardı ve hastane bize söylememişti ben bı hafta sonra öğrenmiştim. Bana aç bırak mecbur tutacak diyenler oldu her ne kadar pek bı bilgim olmasa da sariliktan dolayı tok kalmasi gerektiğini hep duymuştum hemde kıyamadım mecbur mama ağırlıklı gittim. Silikonu önce dert etmedim sonra etrafimin yorumları kafama takmama sebep oldu zaten sütüm pek yoktu taktikca o da azaldı hatta bı ara hiç gelmedi bu kez sütüm yok diye elestirdiler. Mamayı kaşıkla veriyordum biberona alışır memeyi tutmaz diye bu kez gazlı olan bebegim daha da gazlandi bir ay böyle gece gündüz uykusuz stresle geçti. Kan ve idrarda yoğun enfeksiyon çıktı hastanelik oldum ayakta durup oturmaktan dikislerim zonkluyordu artık duramaz hale gelmistim enfeksiyondan sanırım atesleniyordum sayikliyordum ama bu halde bile bebeğime gece gündüz tek bakmak zorunda kaliyordum. Baktım olmuyor kabullendim dedim iki damla da olsa anne sütü alabilsin bebeğim. Bu kez silikon onu zorladığı için bı baktım silikonu almak istemiyor alsa bırakıyor itiyor. Artik cidden umudum kalmamıştı zaten bebeğim gazlı ağlayan bir bebek sütümü sagmak istiyorum sagamiyorum bu hala boyle günde bir kere sağsam ona şükrediyorum. Bı kaç gündür bebeğimle kan ter içinde silikonu birakabildik. Memeyi şuan mükemmel şekilde zaten tutamıyor ama yinede şükrediyorum bir damla süt gelse bile en azından ağzına gitmiş oluyor diye. Birde etrafima kızıyorum bebeğimde dil bağı vardı erken doğmuştu memeyi tutamamasi cekememesi normaldi şuan bile zorlanıyor ama hiç biri bizi anlamadi. Süreçte beni motive eden tek kişi annem ve eşimdi. Bebekler bı şekilde evet büyüyor ama bu hassas donemlerimiz böyle sorunlarda bize zehir oluyor 2 ayım böyle gitmiş oldu ne cektigimizi bir biz biliyoruz.
Sizde üzmeyin kendinizi çünkü elinizden gelen her şeyi fazlasıyla yapmışsınız sağlıcakla güzel gublerde büyütün bebeğinizi inşallah

Ay çok iyi çok sevindim maşallah azmin sonu

Arg mamadan tamamen süte geçmek için de her öğün biraz biraz azalt mamayı. Atıyorum 60 cc mi veriyorsun 30 ver bol bol emzir bol su iç

Ben her emzirme sonrası bu 40 yada 1 saatimi alırdı 100 CC veriyordum ağlarsa sen bı 30 daha hazırla öyle öyle içeceği miktarı tahmin edebilirsin. Zamanlarda zaten azalıyor içtiği miktar sütun arttıkça .gece emzirmelerini atlama ve her emzirmeden sonra en az 10 dk her göğsü sağ.
Göğüs ucu için her kremi denedim. Lanolin olmadı garmastan pomad ise yaramadı bende işe yarayan madescar ve fito kremi karıştırıp sürdüm acik beklettim yıka ama mutlaka emzirmeden önce yada bir arkadasimada anestol önermiş doktor en son buda ise yaramasaydi anestol deneyecektim ..ama sabret emzir uzun uzun sütun öyle artacak inan bide emzirme çayları var malt içecekler var onlarda yardımcı oluyor artmaya
şuan emerken gözümün içine bakıp gülmesi dünyalara bedel....hep mama verirken üzüldüm ilk bunu aş onun doymadı daha önemli gelişim.acisindan ...Emin ol artacak sütün sen emzirdikce bebeğini okşa sev emerken süt daha kolay iniyor ozamn. İndiğinde bebeğin cuk cuk emiyor. İnan ben tam paranoyak olmuştum yutkunmalarini sayıyordum sabret oluyor ..

Mama her emzirme sonrası bu benim 40 dk ile 1 saat arası sürüyordu her iki meme 100 CC veriyordum.aglarsa 30 daha ver böyle böyle ne kadar içeceğini tahmin edersin. Her emzirmeden sonra 10 dk en az sağ iki mememyi. Zamanla sütun artacagindan mama miktarında düşecek . Bunu ay kontrolünde fazla kilo alımından anlayabileceksin. Ben 6 aylık olana kadar verdim mama sagdigim sutude verdim öyle dönüşümlü... Şuan günde bir yada hiç vermiyorum zaten ek gidayada geçmeye başladım hiç vermem artık. Biberonlada verme kaşık biberonla verdim ben .suyu bol iç ,emzirme çayları var onları dene malt içecekler var bu arttırmaya yardımcı olur fakat en önemlisi gece emzirmelerini atlama ve sağ bunlar sutu artıran asıl ...bu dediklerimi yaparsan eninde sonunda artacak sütün. Şuanda emerken gözümün içine bakarak gülüyor paha biçilmez bu ana. Emzirirken okşa sev bebeğini öp ozamn daha hızlı süt iniyor göğsüne ...
Ağrı ve acı için herşeyi denedim ise yaramadı en son madescar ve fito kremi karıştırıp sürüp açık beklettim emzirmeden önce yıka mutlaka ama bir arkadasimada anestol (yıka bunuda) önermiş doktor ise yaramasaydi onu alacaktım ...

Arg mamadan tamamen süte geçmek için de her öğün biraz biraz azalt mamayı. Atıyorum 60 cc mi veriyorsun 30 ver bol bol emzir bol su iç
Öyle yapmayı planliyorum ama şuan sütüm çok değil önce sütümün yetmesi lazım. emziriyorum emip bırakıyor geri kalkıp ağlıyor sanırım yetmediği için bundan sonra sütü cogaltma odaklı gidicem inşallah düzene girer zamanla

Bende sağlıkçı arkadaşa danismistim 3-4 ölçek kadar verebilirsin artık demişti. önce iki hazırlıyorum doymazsa ona göre bı daha yapıyorum. Yeni emmeye başladığı için benimde şuan uzun sürüyor çünkü aralıksız olmuyor bekliyor bırakıyor devam ediyor ağzından çıkıyor vs. Ama şunu fark ettim temas ettiğinden beri daha huzurlu gözüküyor lohusalık donemimde ilk defa bu kadar huzurlu hissediyorum. Bugün 4 saat uyudum sadece ama hiç umrumda değil. emdiği zaman ister istemez tahriş olup acıyor tabi ki silikonda da aynısı oluyordu ama ona deli oluyordum silikonu elime almak bile istemiyordum.
Şuan düzenli sagamiyorum çünkü tek bakiyorum belli bı uyku düzeni yok ve sese çok hassas sürekli geri uyanıyor evin işi gücü yemeği vs. Zor yetisiyorum hatta bazen yetişemiyorum . Zamanla hepsini oturtacagim inşallah sağma işlemi manuel pompa ile uzun sürüyor bide emme sonrası sütüm çok az geliyor sağsam bile. Ayarlayabilirsem elektronik alıp daha pratik hale getirmeye calisicam. Süt arttirma odaklı biseyler demeye calisicam.
Veeee cidden emerken gülümsüyor olması efsane güzel bı duygu cunku silikonda hep ağlıyordu şimdide zorlanıyor ama biraz alışınca sakinlesiyor. Bende emerken yutkunma sesine odaklaniyorum güçlü bı yutkunma olunca aşırı iyi hissediyorum hafifleyince süt mü bitti acaba boşa mı emiyor şuan diye sorgulamaya başlıyorum keşke göğüsteki süt akisibi gösteren bı sistem cikarsalar süt gidiyor mu diye emin olsak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…