Emzirmek yeni fobim oldu..

Tavsiyelerini denicem bende süt cogalana kadar mama süt devam edicem benim iki gogusten süt 50-60ı geçmiyor şuan için zamanla çoğalır inşallah. 6 aydan sonra ek gidaya geçildiği için bende olaki sütüm yetmezse dahi mamayı birakmayi düşünüyorum.
Kaşık biberonla veremiyorum gazlı bı bebek kaşıkla verdiğim dönem ikimizde mahvolduk gaz sancısından iki büklüm kalıyor ekstra hava yuttugu için. Şuan bile elimden geleni yapmama rağmen çok gazlı birde üstüne kaka yapamıyor 2 haftadır bu sorunu yaşıyoruz iki defa fitille yapabildi. Bir doktor fitil lavman önerdi öteki doktor önermiyorum sadece gaz damlası ver dedi bende napacagimi şaşırdım artık.

Süttün Bi anda yetmez aşama aşama gitmen lazım. Mesela bugün 4 kez 60 cc mi veriyorsun Bi tanesini 30 cc ye düşür 2 gün sonra diğerini de 30 cc ye düşür gibi. 2 3 günde Bi ufak ufak azalt. Alamadığı o eksik mamayı emerek çoğalmaya çalışacak. Böyle böyle 3 öğünr 2 öğünr sonra tek öğün ve mamayı tamamen kesebilirsin. Yetmiyor diye aynı mamayı verirsen süt çoğalmaz.ay seni de boğmuyorum Di mi

Yutkunma azaldığında sütün yağlı kısmına geçmiş oluyor. Kilo aldıran kısmı o.

Ay yok bogulmadim o da doğru çünkü ben ac kalacak diye üzülüp meme sonrası ağlıyorsa eğer içerse mama veriyorum ama emerken esir alıyor beni emip emip bırakıyor ben doydu saniyorum yatıyor yarım saat olmadan kalkıp ağlıyor sonra diyorumki acaba süt gelmedi boş mu emdi yavrucuğum zamanla alışacağım bu racona paşamin gönlü nasıl isterse öyle gidiyoruz oyuncak etti beni minicik haliyle

Yutkunma azaldığında sütün yağlı kısmına geçmiş oluyor. Kilo aldıran kısmı o.
Aaaaa bende sanıyorum ki süt bitti diyorum heralde süt gelmiyor bekliyor yoruldu falan

Şöyle söyleyeyim memede ki süt asla bitmez. Akışı azalır az gelir ama bitmez. Yani emdikçe sonunda doyar. Madem esir alıyor bırak alsın. 40 ı çıkana gerekirse 2 3 Aylık olana kadar onun hizmetindesin zaten. Bi de dpysa da yeni doğan emmek ister. Susar, uykusu gelir gazı gelir seni özler her bahanede emmek ister yani. Mamayı yavaş azaltırsan asla aç kalmaz. 2 3 güne aldığı mama cc kadar süt artmış olur.

Sen doymadı galiba mama vereyim diyince karnını şişiriyorsun. Mamanın sindirimi daha geç oluyor. 2 saat sonra tekrar emmek istiyor ama onu vermesen yarım saat sonra emecek ve sütü arttıracak. Bu mantıkla düşün.

Herkes emzirmeyi sevmek zorunda değil.
Ben de sevmezdim. Ama çocuğumun rızkı diye sabırla davranırdım. Birisi kendi bıraktı 7 aylık. Diğeri 2 yaşa yakın emdi. Yalnız büyüdükçe zevkli oluyordu. O göz teması memeyi bilinçli istemesi falan bağ kurmada etkili oluyor. İlk zamanlar zorlu haklısın. Ama sabredersen alışabilirsin

Merhaba hala lohusasınız sanırım benim bebeğim de bir hafta sonra üç aylık oluyor en zorlandığım konulardan biri emmesi oldu. Sütüm beşinci gün geldi ve tabiki yetmediği için öncesinde de mama almıştık. Sonra benim sağlık sorunlarım başladı bebeğim çok uzun emiyordu 40 dakika kadar en azı ve on dakika sonra yeniden istiyordu artık çok yorgundum ve doktor yürüyeceksin dediği için o kadar sık oturamıyordum sezeryan sonrası iki kalçamda kan oturması oldu sabaha kadar ağrıdan ağlıyordum ne oturabildim ne yatabildim ama mecbur emzirmek zorundaydım bıraksın istemiyordum üç emziriyorsam beş mama yiyordu sonra pıhtılaşma sorunumu öğrendim kan sulandırıcı kullandırınca emzirirsen süte geçer dedi doktor. Bende ilaçtan on iki saat sonraya kadar emzirmeyip sonra sağıp o sütü atmakta be ertesi sütle emzirmekte çare buldum ama ilaç sonrası emziremeyince emmek isteyince çok ağladı bebeğim bende emziremedim diye ağladım.
Bu sebeplerden mi bilemiyorum sütüm az artık istediğim kadar emzirebilsem de çok şükür düzeldim ancak oğlum mama istiyorsa o an kesinlikle tutmuyor memeyi. Hem emiyor hem mama yiyor olsa da hiç mutlu değilim mamaya taktım kafayı keşke sütüm artsa oğlum da bıraksa diyorum sanırım onun rutini oturdu mamayı da seviyor tek tesellim meme reddi olmaması.
Su an solgarın bir takviyesini kullanıyorum doktor önerisiyle henüz beş gün oldu umarım süt arttırır
Sağım yapıyordum az olduğunu görünce bıraktım sürecim böyle işliyor bende asla hayal edemezdim bunları sizin gibi oğlum doğacak emecek zannediyordum

Benim oğlumda başta öyleydi hala uzun emer ama en azından on dakika sonra istemesi yok sabret düzeliyor büyüdükçe

2 aylık olacak inşallah ama düzeltilmiş yaş olarak bakarsak şuan 1 aylık oluyor. Valla esir alıyor keyfine göre emiyor bırakıyor devam ediyor ağzından çıkıyor sinirlenip ağlıyor ama bu bile şuan hoşuma gidiyor silikondan sonra bunlar ilaç gibi geldi bana şuurumu yitirdim sanırım annemde öyle diyor keyfi istedikce ağlayacak meme vereceksin bazen hiç emmeyecek öyle uyuyacak memedeyken falan dedi. Dediğin gibi mamayı azaltıp kendimi feda edicem su süt çoğalsın akışı hizlansin olsun biseyler ama şunu anladım sütün yetiyor bebekte etmiyorsa emzirmek büyük bir velinimetmis şuan o aşamaya gelemedik ama geliriz inşallah

Aaa evet dün mesela mama ağırlıklı gitmedim dediğin gibi sürekli uykudan uyandı ağladı susmadigi için meme verdim üç beş dakika sürdü geri uyudu falan akşama kadar böyle devam ettik nerdeyse. Tek olduğum için evin işi gücü yemeği kalıyor o açıdan problem oluyor o biraz canımı sıkıyor ama keyfi bişey değil napayım artık

Aynen kolay Bi kere su ısıt biberonu yıka sıcak mı oldu ıvır zıvır derdi yok benimki 5 aylık uyandığını anlamıyorum bile yanımda yatıp emiyor ben uyumaya devam. Bu zor günlerin rahatlığına kavuşacaksınız. Tabiki mamaya da doyuyor ama emzirmek farklı. Bebek hastalandığında Bile süt onu iyileştirecek antikorlar üretiyor. Mama da bu yok stabil hep aynı değerler.

Öncelikle çok geçmiş olsun cidden çok yıpratıcı süreçler insan bişeyi halletse başka bişeye takıyor çok şükür ki meme reddi olmamış inşallah sütün zamanla çoğalır benimde şuan o kadar az ki yorumlarda tek sağımda 150 CC çıkıyor falan diye okumustum benimki iki gogus 50-60 CC geçmiyor zamanla düzelir diye umut ediyorum. Ben artık sutumden bile umudu kesmiştim hiç gelmediği zamanlar oldu. Normal fakat çok zor bı doğum yaşadım dikislerim vardı çok yoğun enfeksiyon geçirdim bir ayda 3 antibiyotik ekstra kremler fitiller kullanmak zorunda kaldım üstüne birde emzirme sorunu yaşayınca tükenmiştim bebeğim ağladıkça bende ağlıyordum. Sütün çoğalması mutluluk hormonu ile çok alakaliymis bide bol sıvı tüketmek lazım 2 aylık olduk ama hala benim bı yeme düzenim yok tek bakiyorum bazen o kadar yorgun uykusuz oluyorum ki boşluk bulunca aç olsam bile uyumak ağır basıyor çünkü bünye bı yerden sonra dayanmıyor.
Hiç sıkma canını ben bunlari yaşarken bı ben varım sanıyordum ama bizim gibi o kadar çok kişi yaşamış ki bunlari buraya yazınca teselli oldu bana. En azından elimizden geleni yapıyoruz burda gördüm ki en kötülerinden biri meme reddi sütü dolup tasanlar var fakat meme reddi yaşıyorlar hani var ama mahrum kalıyor. Gerçi benim kafam o kadar gitmişti ki silikon kullandığımız için sütüm az olduğu için hep kendimi suclamistim benim yüzümden bebeğim eziyet çekiyor gibi düşünüp ağlıyordum hep. Allah yardimcimiz olsun hala sasiriyorum cidden sanıyordum ki memeyi verince bebeğim tutacak doyacak ama şu iki ay ömrümden ömür gitti ağlamakla stresle geçti inşallah bundan sonrası güzel geçer bizler için

Başka çocuğun yok bildiğim kalsın boşver. Sütün artan kadar dışardan sipariş verin. Dışardan yemek istemiyorsan 2 3 yumurta kır domates salatalık süt yoğurt tahıllı gevrekler var sütle onlardan ye hurma muz gibi vitamin yüksek tok tutan kolay şeylerden ye. Evi de ne götürüyorsa götürsün. Önemli olan bu süreci rahat atlatman.

Ya inan ki bıktım hele gece uykudan uyanıp hazırlamak eziyet ben hazırlarken o ağlıyor elli kere geri gelip bakıyorum sıcak mı soğuk mu ayarla derken bı mama vermek bir buçuk saatimi alıyor.
Ya şu uyurken emzirme olayıni çevremde çok övüyor o aşamaya gelirim inşallah
Anne sütü çok mucize bişey bebekte eksik olan vitaminler bile ona göre dengeleniyormus sütün içinde. Mama da doyuruyor tabi ki ama emmesi apayrı bişey en azından bir damla sütüm bile gelse hemen ağzına gitti bunu bilmek bile içimi rahatlatıyor. Silikonda emiyordu emiyordu iki damla süt çıkıyordu zaten yorulmus oluyordu bı bakıyordum bırakmış uyuyor ikimizde çok eziyet çektik bu bakımdan şuan bugünlere şükrediyorum vallahi inşallah sutumde çoğalır daha iyi olur her şey

Ben çok istekliydim aslında ama çok aksilik yaşadık lohusalık donemim çok kötü zor geçti üst üste gelince her şey tükenmiştim artık ememedigi için kendimi sucluyordum. Ama emzirmek zahmetli ve sabır gerektiren bişey şuan daha mutluyum içim daha rahat emerken bazen gülümsüyor bilinçli mi bilmiyorum ama o bile beni mutlu ediyor. Şu 2 aylık süreçte emme faslimiz öyle zahmetli geçti ki ikimizde çok agladik. Gittiği yere kadar yeterince ve mutlu bi sekilde doyurabilirim umarım

Olur olur en zor kısmı hallettin sen sütün artması 1 hafta maksimum. Her ağladığında memeyi dayarsan 1 haftada tek emer hale gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…