Emzirmek yeni fobim oldu..

Evet başka yok valla bı şekilde pratik ne varsa öyle idare ediyoruz eşim için biraz sıkıntı oluyor işten yorgun gelince iside ağır biraz sıcak bi yemek bekliyor haliyle ama aşırı sorun etmedi neyseki idare ediyor iki aydır zaten biseyler yoluna girse yemek faslimizda düzelir sanırım

Olur olur en zor kısmı hallettin sen sütün artması 1 hafta maksimum. Her ağladığında memeyi dayarsan 1 haftada tek emer hale gelir.
Bundan sonra öyle yapayım en iyisi baktım ki ona rağmen doymuyor mamayı dengeleyerek veririm aç kalmasını istemiyorum erkende doğdu ya böyle onun için ekstra bişey yapmam lazımmis gibi geliyor hep. Bide kalbinde ufak bı delik çıktı tabi ben yokmuş gibi davranıyorum inşallah kontrole gidene kadar kapanmış olur

Aynen yani emer uyursa mama verme ama emdi 20 30 dk sonra uyumayıp ağlamaya başladı o zaman az az mama ver. Ama emdi uyudu ya da sakinleşti yarım saat Bi saat sonra tekrar ağladı yine meme ver. Bi de çişli bezlere bak. Günde 4 5 tane bez değişirsen doyuyordur.

Tamam bu şekilde yapayim çok haklısın. Cisli bez çıkıyor ama 6 gündür kaka yapmıyor napicm blmiyorm

Emzirdikden sonra sağma işleminde çıkan süte takılma zaten emmmis oluyor bebeğin. Ve unutma en iyi pompa bebegindir. Hiç bir pompa bebeğin emiş gücüne ulaşamaz. Emzirmeden sagdigim 60 CC bebek emince çarpı 3 ve o anki annelik hissiyle inen sütude göz önünde bulunduran emin ol sonunda doyacak menden bebeğin inan. Bende çok olumsuz düşünüyordum nezaman bu bebek benden doyacak bu gidişle doymaymayacak diye ağlardım. Ama mama daki CC miktarı düşünce daha çok emmeye başlıyor otamatik sütun hrtiyor sonra öğün atlamaya başlıyorsun mamamda daha çok artmaya başlıyor şuan benim sütüm yetiyor onu doyurmaya ve bebeğimde 6aylik 8200kg 4aydir 2ogun mama verdim belki o da benim annelik icgudumden doymuyordur diye düşündüğümden.bebegin soyup doymadigini haftalık kilo takibinden ve cisli bez sayısından anlaşılabiliyor çok emerken .. memeleri depo olarak değilde fabrika olarak düşün. Ne kadar bebeğin çekerse bidahakine okadar süt oluyor ... Unutma bol bol emzir yavaş yavasda kademeli mamayi azalt göreceksin sütunde artacak...
Kaka sorununuda ben ikinci kızımda zeytinyağı veriyordum bir çay kaşığı doktorlarda öneriyor zaten kabız sorununda. Ve gün boyu yapmazssa bebe yağı ile karnına saat yönüne doğru masaj yapıp ayaklarını karnına ittiriyordum nette var bakıp sende yap bide poposuna ıslak meddille dilerdim uyarmak için . Sonra yapıyordu masajı tekrarlayın ay tavsiye ederim ...

Bende inşallah zamanla azalticam mamayı ama şuan şöyle bı problem var çok az emiyor emerken uyuyor yerine koyuyorum ikide bi geri kalkıyor yoruluyorda mi bırakıyor anlamiyorm.
Çok şükür çiş konusunda sorun yaşamadık ama kaka olayı düzelmedi zeytinyagi veriyorum oda fayda etmedi doktor fitil vermişti ama onu zorda kalmadıkça kullanmak istemiyorum iki defa kullandım sadece. İzlemedigim masaj videosu kalmadı yapiyorum gaz cikiyor gerisi yok. Normal bı durum mu bilemiyorim doktor 10-15 gün boyunca yapmasa bile normal demişti ama benim içim rahat etmiyor

Bisiklet hareketi yaptırabilirsin, banyo yaptırıp karnına dairesel hareketlerle masaj yapabilirsin.
Valla izlemedigim masaj videosu kalmadı onları yapıyorum gaz çıkarıyor gerisi gelmiyor anlamadım once mamadan mi diye düşündüm ama mama yapsa ilk ayda kabız yapardı gibime geliyor

Valla izlemedigim masaj videosu kalmadı onları yapıyorum gaz çıkarıyor gerisi gelmiyor anlamadım once mamadan mi diye düşündüm ama mama yapsa ilk ayda kabız yapardı gibime geliyor
Sadece anne sütü alan da 10 güne kadar normal diye biliyorum ama mama alırken daha az sanırım 3 4 gün falan normal. Zeytinyağı diyorlar Bi kaşık içirmek için ben hiç yapmadım ama dener misin bilmiyorum.

O aylarda benimkide yapardı yatağı koydum gozler cam gibi olurdu.ten teması istiyor bebekler kucağımda uyutuyordum göğsümde uyutuyordum gün içersinde yeterli uyusun diyordum ..bebekler uyumuyorsa tek neden aclik değil anne kucağını sıcaklığını istemesinden . Şuanda bile 1saat uyuyor gün de 2 yada 3 uyku yaptırıyorum gece bile saat başı uyanıyor
Aktarlarda kimyon tohumu çayını yap iç bebegede bir çay kaşığı verebilirsin gaz sorununu rahatlatir. Ayrıca bebek rezene çayları var onlardan da verebilirsin ... Bide gaz için Bebeğini kucağında yatık vaziyette yüz üstü tutup sırtını sivazla çok rahatlatır biz öyle ayakta dolasirdik sessizce dururdu öyle.

Son düzenleme:
Sadece anne sütü alan da 10 güne kadar normal diye biliyorum ama mama alırken daha az sanırım 3 4 gün falan normal. Zeytinyağı diyorlar Bi kaşık içirmek için ben hiç yapmadım ama dener misin bilmiyorum.
Kaç gündür deniyorum mamasina katıyorum bir çay kaşığı kadar sağlıkçı arkadaşım önerdi ama hala bı etkisi olmadı doktora götürüyorum yapmayabilir normal diyor ama çocuk kıvranıyor yani ağrıdan nasıl normal oluyor idrak edemedim

Evet kucak iyi geliyor sırtını sivazliyorum öyle. Bu çayları onerenler olmustu yorumlarda görmüştüm ama bazıları vermeyin doktora danışmadan diyor. Doktorlar gaz sorununu falan normal karşılıyor bı sure böyle gider idare ediceksin diyorlar.
Şu sıralar uykusu aşırı tuhaf yatağa koyuyorum 5 dk geçiyor uyanıyor. Yanında durayim istiyor kucakta uyumayı seviyor. En zoru gece kalkmalari o kadar sersem oluyorum ki onla uğraşıp uyutana kadar bı bakıyorum hava aydinlanmis

Garmastan pomad kullanin

Ben de ilk ayda emzirirken göğüs ucu açıyordu, stres olup emzirmek istemiyordum. Silikon meme ucuyla emzirmeye başlamıştım. Sonra emzirmedigimde de slikon meme ucunu göğsümde tutuyordum. Böylelikle içine sütüm bir miktar doluyordu. İçindeki anne sütü göğüs ucumu tamamen iyilestiriyordu kısa sürede. Sonra iyice iyileştikten sonra silikonsuz emzirmeye devam edebilmistim.
Ayrıca ne kadar sık sık emzirirseniz o derecede sütünüz çoğalır.Size de öneririm.

Tamam teşekkür ederim sütümü sürüyorum ama öyle kalması daha çabuk etki edebilir deneyeceğim

Ev işimi öne . bende tektim 2 kizim var ortaokula giden onların ödevleri yemeği kıyafeti dusunki çoğu yarım kaldı ilk 3ay bende saldım yapamadım. akşama kadar bebeğimi kucağında gezdirdim emzirdim saatlerce mama verdim uyutuyorum uyanıyor yatağına koyunca kucağımda uyuttum bezi çöpe atacak vaktim yoktu okadar iş umrunda olmayacak yemek çamaşır geç onları 3ay memende okokunu alarak durmak isteyecek susayacak isteyecek acıkacak korkacak ,gazı olacak isteyecek ,karnı agrayacak hep istemek için memeni bahanesi var o küçük bedenin sana ihtiyacı var unut onları yetişemiyorum diye dert etme .... eşim akşam işten gelsin diye bekliyordum ki az nefes alayım ...sonra ben yemek yapıyorum yemek yiyoruz ben gene bebegimle geziyoruz bütün gün evde
4ay kucağında günü geçirdi .sonra bir guncelleme geldi bu bebege Memede çıkarıp etrafa bakmalar o saaatlerce emmeler birden kısaldı acaba doymuyormu düşünceleri geçiyor gene kafandan ama emiş gücü okadar yükseldiki suan 15-20dk düştü emiyor oyuncaklarıyla oynuyor kendi bırakıyor ..saatlere göre değil bebeğin ne zaman isterse ver göğsünü.bende nezaman benim bebeğim benim sütümle doyup kendi memeyi bırakacak ben mama vermeyecem diye ağlardım ayy ne zor günlerdi...
Okadar çok yazdimki sana inşaallah kizmiyorsundur. çünkü benim yanımda bana akıl verecek kimse yoktu iki kizimida emziremedim.oglumda nette çok araştırma yaptım kafayı taktım emzirecegim diye ve başardım. Dedim bunlar işe yarıyormus gerçekten herkese söyleyeceğim dedim ondan yani.

Meme acısı iki ay kadar oluyor ondan sonra aşılmıştım. Memenin sadece başını emerse süt de gelmiyor meme de çok acıyor. Baya ağzına tıkıştırmak lazım gerisinden iki parmakla sıkıştırıp ağzına itin siyah bölgeyle beraber emsin. Sıvıyı iyi tüketin, kuru kayısı armut gibi gıdalar kuruyemişler tüketin yemeklerinize az kimyon ekleyin ama yerken. Hem gaz hem de kaka sorunu hafifler. Çorba tüketin. Lansiloh iyi gelmişti bana uç acısı için. Bi de tahin yağı iyi gelirmiş ben denememiştim. Meme bebek için sadece beslenme değil güven ve huzur demek 9 ay alıştığı annesinden uzak kalmamak demek dış dünyayı sizinle beraber tanımak istemesi demek. Bol bol kucaklayın emzirin. O uyuyunca uyursunuz. Saat kurup iki üç saate emzirirdim ben ik üç ay. Emdikçe süt de artıyor acı da geçiyor ama başlarsa çok hassas olduğu için ağlaya ağlaya emzirmiştim lohusa psikolojisiyle zaten insan bi garip oluyor da. Acı ayrı bişeydi gerçekten. Sonra sonra emip emmediğini bile farketmiyorsunuz öyle bi hissizlik gerçekleşiyor
Zaman çok hızlı acıyor o birden büyüyecek. Bol fotoğrafını çekin.

Estafirullah olur mu öyle şey benim içinde iyi oluyor tek olduğum icin akıl verenlerde saçma sapan verdi zaten. Her an isteyecek onun farkındayım sıkıntılı ve zahmetli süreçler gerçekten ama inşallah guzelce atlatırız. Belli bi aydan sonra etraf ilgilerini çektiği için dikkatlerini memeden çekip etrafa veriyorlarmış bende o kadar araştırdım ki iyi kötü bı fikrim oldu bazı konularda.

Evi saldım zaten duruma göre yapabildiğim kadar yapıyorum ama en büyük problem yemek oluyor bazen hiç yapamıyorum benimde düzgün beslenmem lazım ama kucağımdan bırakıp yanından ayrilamiyorum eşim evde olunca artık bazen dönüşümlü bakıp yiyoruz ya da ayaküstü yemek zorunda kalıyorum. Sonra eleştiri alıyorum düzgün ye şunu yap bunu yap diye bunu en çok kaynanam yapıyor ama demiyor ki çocuğu bırakıp bunları nasıl yapsın. Bebeğim tek başına sakince duran bir bebek değil az önce mama yaptım bas bas bagirip ağladı ben gelene kadar

Bide emzirme olayına yeni başladık bı an çok uzun emiyor ama tabi aşırı ara veriyor bekliyor ağzından çıkarıyor vs. Sürec Çok uzuyor bugün beni esir aldı ama sonra bı baktık açlıktan ağlıyor bu kez diyorum o kadar bekledim düzgün ememedi mi ya da emdi neden doymadı falan. Gece zor uyuttuk. Geri kalktı tekrar emzireyim dedim 10 dk bile sürmedi uyukladi yerine koyuyorum geri kalkıyorum üç defa emzirmeyi denedim hep yarım kaldı mama yapmak zorunda kaldım. O kadar bitkinim ki silikon zaten çok yipratmisti beni şimdi bari bu normal emmesi güzel gitsin diyorum yenide başladık bı anda olmaz onu da biliyorum ama hiç sabrim kalmamış bide emmek istiyor ama ağzından geri çıkıyor hareket ediyor biseyler oluyor başlıyor aglamaua geri tutturana kadar ter kan içinde kaliyorum ben mi beceremiyorum ilk böyle mi oluyor anlamadım

Bana o zamanlar memende uyutma dikkat bogabilirsin demişlerdi. Dedim siz benim çektiğim acıyı bilseniz dedim gözümden yaş gelirken nasıl uyuyayım. ( Eşim bana bakıyordu gece yaşlar gözümden geliyor dedim sen benim neler çektiğini Nerden bileceksin )Sonra uyuyor bu uyandiramiyiorum bazen 5 saat yok 2 saatte bir kaldır ağzına şok uyanır. Ben uyanıkken ağzına tutturmam dakikalar aliyor uyurken nasıl vereyim. Ya bilmiyorlardı açıdan ağzına vermesi düzgün tutturmam dakikalar aliyor alıyor , bide sonra yorulunca çıkarıyor tekrar sokması dakikalar... Ağzını kocam acmasilazim gördüğüm videolarda benim bebeğim ağzını - O - yapıyor memeyi deydirdigimde küçücük ağza okadar alanı tikistiriyirdum alttan üstten dudakları dışa bakmadı lazım dakikalarca ağlıyordu meme için ne saattine uyayim.Ama geçiyor bu dediklerim cekecegin 3 4 ay ne gaz kalıyor ne acı . Sen sakin ol o sana bakınca gül hep hiç kaygılanma huzursuz olma ozaman bebeğinde mutlu oluyor. Zaten 3 4 ay sonunda bebeğin ne için ağlıyor anlıyorsun. Biberonu bırak ama yada günde 1 kere ver ustuste vermeye devam edersen memeni tutmak istemez yaygarayi basar biliyorum kizlarimdan çünkü. Kaşığı 2 ay kullan yada kadeh şeklinde ver küçük küçük sonra kesik uçlu biberona geçersin alıştırma biberonu deniyor. Ordanda emiyor fakat memenin verdiği hazzı vermiyor..
Benim bebeğimde şuanda ayağımda salliyorum 7. Saat gözleri cam gibi gece desteksiz uyutamıyorum hala.. yapacak bişey yok.

Son düzenleme:
Banada tam tersi memende uyutursun sende uyursun onla beraber o emer diyorlar ama şuan mümkün değil dediğin gibi dudakları yukarı bakmak zorunda ama üst dudagini içeri kıvırıyor aşırı açmıyor ağzını zaten zor tutturutorum iki dk anca emiyor geri çıkıyor ağzından başlıyor ağlamaya üstüne birde o esnada gaz sancısı geliyor iki büklüm oluyor napacagimi şaşırıyorum o anda sürekli onu düzeltmek zorunda kalıyorum. Silikon emerken muhtemelen ağzından sıkıyordu göğsümede oyle yapmaya çalışıyor bu kez ya ağzından kaydiriyor ya da uc kismini sıkıyor kivraniyorum acısından ama anı bişey yapmamak için kendimi sıkıyorum emmeye devam edebilsin diye. Dün o kadar çok tuttum ki göğsümde artık iki büklüm kaldım ama bı baktım ağlıyor mecbur mama verdim çünkü doymamisti ya da sütü tam çekip çıkaramıyor ya da süt şuan için doyurmuyor bilmiyorum. Şuan alternatif bişey yapamicam sanırım o kadar bitkinim ki memeye alışsın sütüm yetsin buna odaklıyım.
Emzirmek güzel bişey ama malesef bazilarimiz için çok zahmetli ilerliyor.
Ayrıca uykusuzluk ve o ağlama krizleri insanı tuketiyor.seni çok iyi anlıyorum geceleri bende öyleyim bu gece sallamaktan ayağım ateş aldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…