• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

emzirmeyi avantaja çevirip birlikte zayıflayalım

Sütüm de azalma olmadı aksine çoğaldı sağlıklı beslendiğim için herhalde bol yeşillik ve çok sıvı tüketiyorum

Ben de yapıyorum birşeyler ama korkuyorum sütüm azalacak diye. Su 3 litre içiyorum ama yeşilliği arttırmam lazım. :(

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben de yapıyorum birşeyler ama korkuyorum sütüm azalacak diye. Su 3 litre içiyorum ama yeşilliği arttırmam lazım. :(

Dereotu çok tüketiyorum ben o çok süt yapıyor bulgur pilavı akşam öğünlerinde mutlaka var .. Rezene çayı da içiyorum . Birde sadece sabah kahvaltısında bir dilim tam tahılı ekmek tüketiyorum diğer öğünlerde ekmek yok kaç kilo kaldı doğumdan sonra birde bebişin kaç aylık

Dereotu çok tüketiyorum ben o çok süt yapıyor bulgur pilavı akşam öğünlerinde mutlaka var .. Rezene çayı da içiyorum . Birde sadece sabah kahvaltısında bir dilim tam tahılı ekmek tüketiyorum diğer öğünlerde ekmek yok kaç kilo kaldı doğumdan sonra birde bebişin kaç aylık

Doğum öncesi için 12, hedefim için 22 kilo var. 56 ideal kilom.
Bebeğim 9,5 aylık. Yanlış beslenme yüzünden hem hamilelikte hem de doğumdan sonra kilo aldım. Dereotu çok severim ama hiç kullanmıyorum. Rezene hergün içiyorum. Ekmek her öğünde yiyorum. :(

Doğum öncesi için 12, hedefim için 22 kilo var. 56 ideal kilom.
Bebeğim 9,5 aylık. Yanlış beslenme yüzünden hem hamilelikte hem de doğumdan sonra kilo aldım. Dereotu çok severim ama hiç kullanmıyorum. Rezene hergün içiyorum. Ekmek her öğünde yiyorum. :(

Bende doğumdan sonra kilo almayın diye başladım aslında normal beslenmeme döndüm hamile kalmadan önce de böyle besleniyordum. Ekmeği öğünlerinden çıkartsan daha hızlı kilo verebilirsin aslında hem bebişin büyümüş benim ki daha 5.5 aylık ve ek gıdayı kabul etmiyor sürekli anne sütü alıyor diş çıkartıcak sanırım ondan olabilir dedi doktor benim de ideal kilom 55 boyum kısa malasef

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bende doğumdan sonra kilo almayın diye başladım aslında normal beslenmeme döndüm hamile kalmadan önce de böyle besleniyordum. Ekmeği öğünlerinden çıkartsan daha hızlı kilo verebilirsin aslında hem bebişin büyümüş benim ki daha 5.5 aylık ve ek gıdayı kabul etmiyor sürekli anne sütü alıyor diş çıkartıcak sanırım ondan olabilir dedi doktor benim de ideal kilom 55 boyum kısa malasef

Evet muhtemelen diş sıkıntısıdır. Ekmeği çıkartmayı deneyeceğim. Salata arttırırım artık. Dereotu iştahı da kapatıyor bildiğim kadarıyla.

arkadaşlar sizleri tebrik ediyorum 30 haftalık hamileyim hayırlısıyla doğumdan sonra ben de diyete başlamak istiyorum
internetten emziren anneler için bir diyet listesi buldum onu uygulamayı düşünüyorum belki diyetisyene de giderim duruma göre bakıcam
henüz 11 kilo civarı aldım eğer kiloların çoğunu doğumdan sonra veremessem dr a gidicem, eğer 5 kg civarı fazlam kalırsa o zaman kendii çabalarımla diyet yapabilirim duruma göre bakıcam

buldugum listeyi sizinle paylaşmak istiyorum

Emziren kadınlar için günlük beslenme programı

Sabah:
1 su bardağı süt (şekersiz)
1 adet kayısı kıvamında haşlanmış yumurta
1 parça peynir
1 yemek kaşığı pekmez
1-2 ince dilim kepek ekmeği
Domates, salatalık vs.

Ara öğün :
1 porsiyon meyve
1 bardak süt (şekersiz)

Öğle:
1 porsiyon etli sebze yemeği
1 kase yoğurt veya komposto
1 ince dilim ekmek
Salata (limonlu, az zeytinyağı ile tatlandırılmış)

Ara öğün:
1 bardak meyve suyu
½ paket Lifli Kepekli Bisküvi

Akşam:
1 kase çorba
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
2-3 adet ızgara köfte veya bir parça ızgara tavuk (derisiz) veya balık
Salata (limonlu, az zeytinyağı ile tatlandırılmış)

Ara öğün:
1 su bardağı süt
1 porsiyon meyve

NOT: Yemek aralarında ıhlamur,nane papatya gibi bitki çayları,az şekerli limonata veya komposto içilebilir.
Bu diyet toplam 1900 kaloridir.

Cnm Allah bebişini kucağına almayı nasip etsin... Doğumdan sonra 5 kilo fazlan kalsa bile emzirdiğin için o beş kilo hemen gidiyor diyet yapmadan umarım diyete ihtiyacın kalmaz ... Ama unutmayalım sağlıklı beslendiğimizde de zaten kilo almıyoruz...

Evet muhtemelen diş sıkıntısıdır. Ekmeği çıkartmayı deneyeceğim. Salata arttırırım artık. Dereotu iştahı da kapatıyor bildiğim kadarıyla.

Cnm istersen burda bizim gibi hergün yediklerini yaz İnan yediklerini liste haline getirince daha az yiyorsun bol salata ye İnan ekmeğe yer kalmıcak. Bir de kahvaltıda reçel yerine kuru kayısı kuru üzüm tüket ... Diyetin olmazsa olmazı sporumda hayatına ekle tamm oldu gidecek o kilolar bak gör biz her cuma kilo bildirimi yapıyoruz bazen kilo vermem duruyor ama yılmıyorum...

Ben başlığımda ne yediğimi yazıyorum ama burada kilo bildirimi yaparım tabiiki. Hergün yürüyüş yapmaya çalışıyorum oğlumla.

Kahvaltı 10.00
1 dilim tam tahılı ekmek
3 yeşil zeytin
1 haşlanmış yumurta
Bol yeşillik
2 fincan açık çay
Ara :
Rezene çayı küçük kase sarı leblebi
16.00
Bir yeşil elma
Akşam
5 yemek kaşığı az yağlı ıspanak yemeği
5 yemek kaşığı yoğurtlu pancar
Eşimle 1 açık çay
Sonra bir fincan yeşil çayım ve gece biter

masallah almira azmine hayranim ne güzel veriyorsun bende 3 gündür 5 te 5 diyetini yapmaya calisiyorum. Yapmaya calisiyorum diyorum cünkü tam uyamadim dün cok kötü oldum bas dönmesi filan oldu ondan gece malesef ekmek yedim :( son 2 günüm kaldi. Beni görenler kilo vermissin diye ama tartim hep ayni gösteriyo 70 kilo da takildim kaldim. Bu ara regl olmam lazim acaba ondan mi ki. Karnim iyice sisti görseniz hamilemisiniz dersiniz.

kızlar merhaba..benide aranıza alın lütfen..doğum yapalı 47 gün oluyor..
ben ilk hamileliğimde 68 ile hamile kaldım 98 ile doğuma gittim
ikinci hamileliğimde 59 a kadar düştüm 75 ile doğuma gittim..

şimdi 69 kiloyum..55 kiloya düşmek istiyorum..yeni yeni kilo vermeye başladım..lütfen birbirimizi motive edelim.önce sağlık açısından sonra görünüş açısından kilo vermeliyiz..

Son düzenleme:

şimdi 69 kiloyum..55 kiloya düşmek istiyorum..yeni yeni kilo vermeye başladım..lütfen birbirimizi motive edelim.önce sağlık açısından sonra görünüş açısından kilo vermeliyiz..

İlk doğumlarımızı aynı kilolarla geçirmişiz aşağı yukarı. Ben 1 kilo daha vermişim.

Bol yeşillik , bol su, akşam belli saatten sonra yemeyi kesersek gidecek bu kilolar.

Artık eski halimden daha zayıf olmak istiyorum. 56 hedefim.

Şu anki kilom: 79

Son düzenleme:
masallah almira azmine hayranim ne güzel veriyorsun bende 3 gündür 5 te 5 diyetini yapmaya calisiyorum. Yapmaya calisiyorum diyorum cünkü tam uyamadim dün cok kötü oldum bas dönmesi filan oldu ondan gece malesef ekmek yedim :( son 2 günüm kaldi. Beni görenler kilo vermissin diye ama tartim hep ayni gösteriyo 70 kilo da takildim kaldim. Bu ara regl olmam lazim acaba ondan mi ki. Karnim iyice sisti görseniz hamilemisiniz dersiniz.

Teşekkür ederim cnm ... Ben çok azimliyimdir düşün eşim her akşam şerbetli tatlı alır gelir karşımda yer ama hiç canm çekmez...
Cnm regl dönemindeysen kilo veremiyor gibi gözükür tartıda vücut ödem yapıyor çünkü Regl in bitince bir anda gidecek kilolar bende öyle oluyor amanı dönemde diyete devam. Cnm seni zorlayan diyetler yapma bence sen kendi vücudunu tanıyorsun ona göre beslen sonra hasta olursun...

Aramıza hoşgeldin cnm bebişin hayırlı olsun sağlıkla büyütmen dileğiyle... Bebişin çok yeni lohusasın daha ama emzirdiğin sürece ve bol sıvı tükettirsen kilolar rahat gider. Bu dönemde tatlıdan kaçın sadece.... Sen deneyimli annesin gerçi neyin süt yapacağını bizden daha ii bilirsin.... Her cuma kilo bildirimi yapıyoruz ve hergün yediklerimizi liste şeklinde yazıyoruz bebişten fırsat buldukça yazarsın

Kahvaltı 10.00
Bol yeşillik koca bir tabak
1 büyük dilim beyaz peynir
3 yeşil zeytin
2 çeri domatesi
3 fincan açık çay
Ara:
Rezene çayı
Bir kase sarı leblebi
Akşam
4 marulun içinde çiğ köfte ( dışardaydık böyle oldu )
1 fincan yeşil çayım gün biter

selam:3:nasılsınızkızlar:6::6:benim:6:misafirim:6:vardı:6:o:6:yüzden:6:giremedim:6:bu:6:arada:6:bilgisiayar:6:boşluk:6:bırakmadoığıiçin:6:araya:6:simgegiriyor:6:kusura:6:bakmayın:6:diyetmiyet:6:yapamadım:6:1:6:haftadır:6:ama:6:kiloda:6:almadım:6:çokşükür

Back
X