emzirmeyi birakma

Ben kademeli birakmayi denedim ramazan baslayinca. Zaten sahura kadar oturacagim uyanirsa ilgilenirim dedim geceyi tamamen kestim sabah olsun gunaydin diyelim o zaman verecegim bak hala burada ama bay sari gunes cikinca emeceksin dedim anlasa da kabullenmedi bir kac gece cok agladi. Alisir deliksiz uykuya gecer dedim ama ramazan sonuna kadar her gece 2 3 kez uyandi aglamasa da oyalanmak,oyun istedi hep. Gunduzleri sen abla oldun artik bebekler oyle durmadan emer dedim bebeklik resimlerini gosterdim. Gunduzleri daha sakin karsiladi azalttik. Ama sonra tatile gittik geldik ve eve alisma surecinde zorlandi canı sıkıldi. Kedi tirmaladi asilar zorladi ve biz eskisinden beter olduk. Geceleri uykumdan uyanip ugrasamadim verdim. Tepemde yatti sabaha kadar.
Bugun artik tak etti kizim 22 aylik ama gunde belki 30 kez emiyor dediginiz gibi tum gece yanimda mutfakta masada bile emmeye calisiyor yemek yedirmiyor cok bunaldim dun aktara gittim sabir tasi kalmadi yagi var dedi. Eve geldik surdum hemen onda hevesle geldi emmeye basladigi an gozler fal tasi gibi acildi oyle bakti kaldi sonra eghh dedi evet artik sen buyuyup abla oldugun icin eghh olmus dedim. Ara sira yanima gelip eghh dedi dahada istemedi. Su an kalkti elimden tutup mutfaga goturdu ekmek istedi ama meme istemedi. Sanirim basariyoruz insallah:)
Ayrica biriyle bu konu uzerine konusuyorduk gecen 1 yasindan 2 yasina kadar sadece gece uyumadan once emzirdim dedi. Biri sorsa ikimizde 2 yasina kadar emzirdik ama sahsen benimki 5 yasina kadar emmis gibi söğürdu iliğimi kemiğimi.Hep boyle duskunku her gunn surekli tepemdeydi yani. O yuzden hic 2 yasini gecse miydim falan vicdan muhasebesine girmiyorum.

Ben salça süreyim dedim kıyafetler perişan olacaktı sonuçta isteyince hemen koşup sürmek zor oluyor. Siyah göz kalemiyle boyadım. Kızım bak pislenmiş çıkmıyor süt de aci olmuş artık dedim bi hafta arada kontrol etti ama gece falan kalkınca kızım acı olmuş deyince direnmedi

Ben kızımı 3 yaşına kadar emzirdim
Kendiliğinden bıraktı artık bırakması da lazımdı
Şakalaşıyorduk kendi aramızda ilk okula kadar emer bu die emmecik emmecik diye dolanıyodu

ben bal sarımsak sürdüm iki çocuğumda da.aşırı etkili bi yöntem,bir kere kalem,bant,salça,boya gibi görselliği kötü etkileyecek bişey değil.sonuçta çocuklar memeye o kadar bağlı ki bu kadar çok sevdiğin bir şeyin görsel olarak kötü görünmesi çocukta psikolojik bi etki yaratabilir.ama bal sarımsak karşımı dışardan bakıldığında anlaşılmıyor.çocuk emeceği zaman ağzına almasıyla "acı"deyip hemen kaçıyor zaten.ya da aklı eriyosa diğerine bakmak istiyor o da acı olunca istemiyor.çocuklarım sadece ilk gün iki en fazla üç kere deneyerek vazgeçtiler.sonraki üç beş gün de sadece sordular ben acı deyince deneme ihtiyacı bile hissetmediler.psikolojik olarak da ilk andan itibaren ne ağladılar ne üzüldüler ne de sinirlendiler ki ikisi de memeye aşırı bağımlılardı.kesinlikle herkese öneririm

bebek emdiği sürece sut bitmez. oglum 13. aydan beri tek mememi emiuor o da sağ meme. sol memeyi bıraktı. siktigimda sol memeden sutte gelmiyordu. bu sag memeye salça sürdüğüm dönemde solu istedi yani sutumun gelmediği mememi ben de sut yok zaten emmez diye verdim. inanın emdi ve sut çıkardı sut gelmeye başladı.

inanın sürekli emdiği memeye dokunsaniz bomboş dersiniz ama oglum çektikçe geliyor. bazen ağzından sut akarken görüyorum. demem o ki stres yapmayın beslenmenize dikkat edin bol su için rahat olun sut gelmemesi bitmesi gibi bir durum olmaz yeterli bebek emsin

o sizi sertlik de ilk 6 ayda olur. sonra memeler sünger gibi olur.sertlik sizi olmaz. ben2 ay önce sagmak zorunda kaldım 200 ml yakın sut çıktı yani sizi sertlik belli bir aydan sonra sut varlığı yokluğu için kıstas değil. ne güzel emmek istiyormuş sakin birakmayin emsin

Tamam devam edicem emzirmeye pekı sız suan gunde kac defa emzırıyorsunuz

benimki kantarın topuzunu kaçırmış durumda. yarım saat içinde 3 kez emiyor. sayamıyorum artık sürekli versem emer. heralde en az 30 kere emiyor
Masallah ona ben gunde uc dort kez emzırıyorum süt kalmadı diye ama artık sık sık emzırıcem.

Vicdaninjz niye rahat değil orasını anlamadım yeterince emmis ayrıca zaten artık emdiği sütün bebeğe bir faydası yok . Üstelik çocuk şuan çocuğunuzun cinsel kimliği tanıma dönemi . Emmeyi uzatmaniz çocuğunuza yarar değil zarar verir . Üstelik gece emmelerini çoktan kesmiş opmaliydiniz.

Masallah ona ben gunde uc dort kez emzırıyorum süt kalmadı diye ama artık sık sık emzırıcem.
tabi sutu en çok arttıran şey emzirmektir. ne kadar çok emerse meme uyarilir ve daha çok sut üretimi olur. istedikçe verin, sürekli teklif bebeği de kendinizi de 5 kere 6 kere seklinde sınırlamanyn. insallah bol bol emzirmek nasip olur. sutunuz bol olsun

kademeli kesmediği için yani kesme seklim yanlış mi diye vicdanım rahat değil.

kademeli kesmediği için yani kesme seklim yanlış mi diye vicdanım rahat değil.
Ben kademeli kesme yöntemini başarabilen anneleri tebrik ederim . bence her çocuk o kademeli bırakmaya da uygun değil kabullenemiyo . Benim yeğenime de en son salça uyguladık görünce bi daha istemedi zaten son zamanlarda artık tamamen oyun oynuyodu. Ben salça sirke vs bu tip yöntemleri çocuğun psikolojisi için çok zararlı olduğunu düşünmüyorum tabi salçayı sürüp durumu aşırı derecede acite etmediğiniz sürece

Peki sütüm geri gelırmı??
Süt öyle giden hemen küsüp kaçan bir şey değildir.
Tomrisin emzirme notları yazın google a mutlaka okuyun.
Bol emzirmeyle bollaşmayacak süt de yoktur. Bebek zaten süt gelmese emmez. Emzirmekse niyetiniz memeniz dolgun olmasada, sıkınca süt gelmese de devam edin mutlaka süt olur

Amin insallah

Evet devam edicem ben yesil cay turu cayları cok ıctım aslında bır anda ondan kesildi ama bıraktım cayı falan vicdanım hıc rahat degıl bebegıme karsı simdı sık sık emzırıcem memeyıde seviyor sükür

Tabi ki de emzirme anne için de duygusal bir süreç. Bunu göz ardı etmek yanlis olur.
Diğer konu ile ilgili de görüşünuze saygı duyuyorum. Benim yaptığım araştırmalar da öyle birşeye rastlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…