Ben kızımı 3 yaşına kadar emzirdimmerhaba 25 aylik bir oglum var. çok sukur bugüne kadar emzirdim. ancak artık çok yorucu olmaya başladı. şöyle ki çalışıyorum gece en az iki kere kalkıyor önceden 2-3 dk emer bırakırdı şimdi yapışıp bırakmıyor ceksem uyanıyor ağlıyor ve uyku duzenim alt üst oluyir cogu zaman uykumu alamiyorum.
eve geldiğimde önceden yapmazdı sürekli üstümde emmek istiyor, memeye cok dustu bunaliyorum. yemegimi yerken bile emmek istiyor.malesef bazen sesimi çok yukseltmeden kizdigim da oluyor
internette araştırdım saglikli olan kademeli bırakma yöntemiyle bırakmakmış.ancak o şekilde azaltarak mümkün değil bırakamam emzirmesem azaltsam kıyameti kopariyor. ve ters tepip daha da çok memeye dusuyor. ben de salca surdum uf oldu diyorum.sorduğunda açıp gösteriyorum uf geçmedi diyorum kapat diyor. soruyor gecti mi diye.
vicdanım hiç rahat değil. birakmasam da onun da hazır olmasını mi beklesem diye düşünüyorum. bi de hazır olur mu olursa ne zaman olur. ayy çok da bunaldim nasıl yapsam ne yapsam.annelik gerçekten zor zanaatmis vesselam.
Bi yedi aya kadar o sızı vardı ama suan hıc bı tepki yokSüt inerken memeler sızlar bunun sızısından bahsettim ben.
Peki sütüm geri gelırmı??Memelerin sızlamaması sütün az olduğunu asla göstermez.
C Cevizlipeynir arkadaş çok doğru şeyler yazmış
Bebenizle aranıza biberon denen plastiği sokmayın lütfen
Büyümüş artık normal bardak bile kullanabilir
bebek emdiği sürece sut bitmez. oglum 13. aydan beri tek mememi emiuor o da sağ meme. sol memeyi bıraktı. siktigimda sol memeden sutte gelmiyordu. bu sag memeye salça sürdüğüm dönemde solu istedi yani sutumun gelmediği mememi ben de sut yok zaten emmez diye verdim. inanın emdi ve sut çıkardı sut gelmeye başladı.Merhabalar bu konuda sizinle daha ince sohbet etmiştik. Benimde bebegım on aylık
Oldu emmek ıstıyor ama bende süt kalmadı napabılırım fıkrınız varmı?? Yada diger Arkadaslar fikri olan varmı yardımcı olsun bana..
Anladım ondan bahsettiğinizi ama olmaması süt olmadığını göstermez diyorum ben deSüt inerken memeler sızlar bunun sızısından bahsettim ben.
Benim hiç sizlamadi desem. Buna rağmen ilk 6 ay sadece emzirdim. Ek gıdaya çok yavaş gectim. Ve 13 aydır emziriyorum.Süt inerken memeler sızlar bunun sızısından bahsettim ben.
Tamam devam edicem emzirmeye pekı sız suan gunde kac defa emzırıyorsunuzbebek emdiği sürece sut bitmez. oglum 13. aydan beri tek mememi emiuor o da sağ meme. sol memeyi bıraktı. siktigimda sol memeden sutte gelmiyordu. bu sag memeye salça sürdüğüm dönemde solu istedi yani sutumun gelmediği mememi ben de sut yok zaten emmez diye verdim. inanın emdi ve sut çıkardı sut gelmeye başladı.
inanın sürekli emdiği memeye dokunsaniz bomboş dersiniz ama oglum çektikçe geliyor. bazen ağzından sut akarken görüyorum. demem o ki stres yapmayın beslenmenize dikkat edin bol su için rahat olun sut gelmemesi bitmesi gibi bir durum olmaz yeterli bebek emsin
o sizi sertlik de ilk 6 ayda olur. sonra memeler sünger gibi olur.sertlik sizi olmaz. ben2 ay önce sagmak zorunda kaldım 200 ml yakın sut çıktı yani sizi sertlik belli bir aydan sonra sut varlığı yokluğu için kıstas değil. ne güzel emmek istiyormuş sakin birakmayin emsin
benimki kantarın topuzunu kaçırmış durumda. yarım saat içinde 3 kez emiyor. sayamıyorum artık sürekli versem emer. heralde en az 30 kere emiyorTamam devam edicem emzirmeye pekı sız suan gunde kac defa emzırıyorsunuz
Masallah ona ben gunde uc dort kez emzırıyorum süt kalmadı diye ama artık sık sık emzırıcem.benimki kantarın topuzunu kaçırmış durumda. yarım saat içinde 3 kez emiyor. sayamıyorum artık sürekli versem emer. heralde en az 30 kere emiyor
Vicdaninjz niye rahat değil orasını anlamadım yeterince emmis ayrıca zaten artık emdiği sütün bebeğe bir faydası yok . Üstelik çocuk şuan çocuğunuzun cinsel kimliği tanıma dönemi . Emmeyi uzatmaniz çocuğunuza yarar değil zarar verir . Üstelik gece emmelerini çoktan kesmiş opmaliydiniz.merhaba 25 aylik bir oglum var. çok sukur bugüne kadar emzirdim. ancak artık çok yorucu olmaya başladı. şöyle ki çalışıyorum gece en az iki kere kalkıyor önceden 2-3 dk emer bırakırdı şimdi yapışıp bırakmıyor ceksem uyanıyor ağlıyor ve uyku duzenim alt üst oluyir cogu zaman uykumu alamiyorum.
eve geldiğimde önceden yapmazdı sürekli üstümde emmek istiyor, memeye cok dustu bunaliyorum. yemegimi yerken bile emmek istiyor.malesef bazen sesimi çok yukseltmeden kizdigim da oluyor
internette araştırdım saglikli olan kademeli bırakma yöntemiyle bırakmakmış.ancak o şekilde azaltarak mümkün değil bırakamam emzirmesem azaltsam kıyameti kopariyor. ve ters tepip daha da çok memeye dusuyor. ben de salca surdum uf oldu diyorum.sorduğunda açıp gösteriyorum uf geçmedi diyorum kapat diyor. soruyor gecti mi diye.
vicdanım hiç rahat değil. birakmasam da onun da hazır olmasını mi beklesem diye düşünüyorum. bi de hazır olur mu olursa ne zaman olur. ayy çok da bunaldim nasıl yapsam ne yapsam.annelik gerçekten zor zanaatmis vesselam.
tabi sutu en çok arttıran şey emzirmektir. ne kadar çok emerse meme uyarilir ve daha çok sut üretimi olur. istedikçe verin, sürekli teklif bebeği de kendinizi de 5 kere 6 kere seklinde sınırlamanyn. insallah bol bol emzirmek nasip olur. sutunuz bol olsunMasallah ona ben gunde uc dort kez emzırıyorum süt kalmadı diye ama artık sık sık emzırıcem.
kademeli kesmediği için yani kesme seklim yanlış mi diye vicdanım rahat değil.Vicdaninjz niye rahat değil orasını anlamadım yeterince emmis ayrıca zaten artık emdiği sütün bebeğe bir faydası yok . Üstelik çocuk şuan çocuğunuzun cinsel kimliği tanıma dönemi . Emmeyi uzatmaniz çocuğunuza yarar değil zarar verir . Üstelik gece emmelerini çoktan kesmiş opmaliydiniz.
Ben kademeli kesme yöntemini başarabilen anneleri tebrik ederim . bence her çocuk o kademeli bırakmaya da uygun değil kabullenemiyo . Benim yeğenime de en son salça uyguladık görünce bi daha istemedi zaten son zamanlarda artık tamamen oyun oynuyodu. Ben salça sirke vs bu tip yöntemleri çocuğun psikolojisi için çok zararlı olduğunu düşünmüyorum tabi salçayı sürüp durumu aşırı derecede acite etmediğiniz sürecekademeli kesmediği için yani kesme seklim yanlış mi diye vicdanım rahat değil.
Süt öyle giden hemen küsüp kaçan bir şey değildir.Peki sütüm geri gelırmı??
Amin insallahtabi sutu en çok arttıran şey emzirmektir. ne kadar çok emerse meme uyarilir ve daha çok sut üretimi olur. istedikçe verin, sürekli teklif bebeği de kendinizi de 5 kere 6 kere seklinde sınırlamanyn. insallah bol bol emzirmek nasip olur. sutunuz bol olsun
Evet devam edicem ben yesil cay turu cayları cok ıctım aslında bır anda ondan kesildi ama bıraktım cayı falan vicdanım hıc rahat degıl bebegıme karsı simdı sık sık emzırıcem memeyıde seviyor sükürSüt öyle giden hemen küsüp kaçan bir şey değildir.
Tomrisin emzirme notları yazın google a mutlaka okuyun.
Bol emzirmeyle bollaşmayacak süt de yoktur. Bebek zaten süt gelmese emmez. Emzirmekse niyetiniz memeniz dolgun olmasada, sıkınca süt gelmese de devam edin mutlaka süt olur
Tabi ki de emzirme anne için de duygusal bir süreç. Bunu göz ardı etmek yanlis olur.Ee bebek bebeklikten cikip cocuk olunca da mi yani? Benim bildigim cocuk diger gidalardan alir artik vitaminini. Sut de 1 aylikkenle 23838 aylikken ayni olmaz.
Bana biraz bebekler degil de anneler bu emzirme isinden kopamiyo gibi geliyo ne yalan soyleyeyim, sirf bu yuzden de cabuk pes ediliyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?