Emzirmeyi bırakmak istemem kötü bir şey mi?

Yesilimsim

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2025
166
43
13
Merhaba. Bebeğim 10 aylık 2 ay sonra 1 yaşına giriyor. Ben de açıkçası 1 yaşından sonra emzirmeyi çok önemsemiyorum. Zaten ana öğünü ek gıda olacak. Biliyorum anne sütü çok faydalı ama zaten şu ana kadar doya doya verdim. İlk altı ay sadece süt emdi zaten. Şimdi de olması gerektiği gibi ek gıdadan daha çok hatta hala yeni doğan gibi emiyor yani. Saat başı veriyorum. Çok yoruldum ikide bir meme çıkarmaktan :) sizce kötü bişey mi düşünüyorum çevremden dolayı bazen kendimi suçluyorum böyle düşündüğüm için.

yoo. ben de emzirmeyi kesmeyi dört gözle bekliyorum. zaten bebek büyüdükçe ihtiyacları arttığı için anne sütü o kadar da besleyici olmuyor bebek için. 2 yıl emzirmek bana göre de fazla geliyor. 1 belki 1.5 yasında emmeyi keesmiş olmak istiyorum. ama kademeli bırakılmalı. günde 3’e sonra 2ye falan düsürün.

Daha küçük. Bırakırsanız hastalanabilir. 15-16 aya kadar biraz daha sabredin derim. Ben 7 yıldır emziriyorum aralıksız (3 çocuk) 1 hafta falan oldu tamamen bırakalı. Kızım 21 aylık. Tabi bayram ediyorum eheheeh

Kademeli kesin ilk geceyi öğün atlayarak uyandığında her defasonda vermeyerek sonra gunduzude eksilterek 18 araya kadaryavas yavaş kesin . Pat diye kesmemenizi öneririm. Hastalandığında iyi geliyor bebeklere çabuk iyilesiyorlar anne sütüyle.

Ben ALLAHin bedava verdigi nimet zarari yok yarari cok diye düşünüp 27 ay emzirdim eminim bi yerden sonra faydasi yoktu ama emzirme duygusunu cok sevmistim ben kesinlikle abarttim ama sizinde bi tık erken gibi en azindan gunde 2 yada 3 kere olacak sekilde 18 aya kadar devam etseniz yada doktora sorsaniz daha iyi yönlendirir sizi..

Aynen kademeli bırakırım. Ama çok düşkün nasıl olur bilmiyorum

İyi dayanmışsınız :)) sizinkiler de bu kadar düşkün müydü süreç nasıl geçti?

İyi dayanmışsınız :)) sizinkiler de bu kadar düşkün müydü süreç nasıl geçti?
Of hem de nasıl düşkünlerdi. Ama bıraktırma sürecim çok iyi geçti Allahıma bin şükür. Önce gündüzleri bıraktırırm. O arada sürekli dışarı götürürm . İşte meme artık yok bitti. İlk başta huzursuz olurlar ama sonra alışırlar. Geceleri se kademeli bıraktırıyorum. Gece emzirip çıkıyorum hemen, sarılıyorum falan sonra su veriyorum arada derken 3-4 gece sonra en fazla 1 hafta sonra tamamen bırakmış oluyorlar.

Bu konuda beni kimse geçemez. Büyük oğlumu tam 3 yaş 3 ay emzirdim

Evet haklısınız, pat diye ben de kesemem o da zaten. Bakmayın kesicem dediğime aslında içim buruk ama çok da yorgunum:))

Günde 2-3 olsa seve seve emziririm. Yeni doğan gibi saat başı emiyor yoksa ben de sizin gibi düşünüyorum :))

Ya ben bir ara bari geceyi bıraktırayım diye şu vererek uyutmaya çalıştım, birincide oldu ikincide ağladı kesinlikle uyumadı (

Ya ben bir ara bari geceyi bıraktırayım diye şu vererek uyutmaya çalıştım, birincide oldu ikincide ağladı kesinlikle uyumadı (
İlla uyuyacak. Kucakta gezdirme battaniyede çarşafta eşinizle sallamak vs vs. Muhakkak uyuyorlar. İlk günler çok ağlarlar sonra zamanla azalır

Büyüdükçe dışarıyla temas sosyalleşme arttıkça bebekler hastalanmaya başlıyor ve anne sütü gerçekten kurtarıcı. Zaten küçükler bir şey yiyip içemiyorlar hastalanınca. 15. Ayımızda bir tatilimizde sadece formül mama ve anne sütü ile geçirmiştim resmen yer değişikliğinde gıda reddi olmuştu. Tabi emmese yerdi belki bilmiyorum siz de haklısınız. Ama bana kolaylık gibi geliyor açıkçası.
Her istediğinde vermezseniz saat koyarsanız belki biraz daha kolaylaşır işiniz.

Yavaş yavaş bıraksanız daha iyi olur
Yani ben de bıraktım 15-16 aylık falandı ilaçlarım vardı kullanmam gereken.
Azaltarak bıraktık günde 6 kere emiyorsa 5-4-3 diye öğünleri azalttım sonra kestim.
Ama yasaklayarak değil tabi. Arada gelip emdi gitti. Azaldığı için de tatmin olmadı zaten emdiğinde. Kendisi istemedi sonra. Yasaklayınca krizli bir süreç olur.
O yüzden 12 aya geldiğinde bıçak gibi kesmeyin de sürece yayarsanız insanlar da tepki göstermez siz de vicdan yapmamış olursunuz

Çok istiyor huzursuz oluyor kıyamıyorum ara koymaya. Haklısınız bu tatilde ben de ek gıda veremedim sütle beslendi. Ama yoruldum.

Nasıl bıraktırdınız acaba

Tabiki aynen öyle yapacağım. Sadece vicdan yapmalı mıyım bunu düşündüğüm için onu merak ettim. Ama bir nebze rahatladım benim gibi düşünenler varmış :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…