- Konu Sahibi Yesilimsim
-
Kendinizi suçlu hissetmeyin kosturmaca işler yoğunluk bizi bunaltiyor.Ama bencede direk kesmeyin yavaş yavaş kademeli bıraktırın.Ken dinizede vakit ayırın iyi gelecektirMerhaba. Bebeğim 10 aylık 2 ay sonra 1 yaşına giriyor. Ben de açıkçası 1 yaşından sonra emzirmeyi çok önemsemiyorum. Zaten ana öğünü ek gıda olacak. Biliyorum anne sütü çok faydalı ama zaten şu ana kadar doya doya verdim. İlk altı ay sadece süt emdi zaten. Şimdi de olması gerektiği gibi ek gıdadan daha çok hatta hala yeni doğan gibi emiyor yani. Saat başı veriyorum. Çok yoruldum ikide bir meme çıkarmaktan :) sizce kötü bişey mi düşünüyorum çevremden dolayı bazen kendimi suçluyorum böyle düşündüğüm için.
Ama çok küçük bence kesmeyin yaYani kesicem diyorum ama kıyamıyorum da içim yanıyor bir yandan :))
Yukarıda yazdım aslında.Nasıl bıraktırdınız acaba
Çok istiyor huzursuz oluyor kıyamıyorum ara koymaya. Haklısınız bu tatilde ben de ek gıda veremedim sütle beslendi. Ama yoruldum.
Şimdi değil, bide tabiki kademeli. 1.5 yaşına kadar kesin sürer bence.Ama çok küçük bence kesmeyin ya
Yukarıda yazdım aslında.
Evet zaten diş döneminde de. Ama doğduğundan beri düşkün :))Bu arada şu an daha çok küçük çok normal bu aylarda sanki memeye fazla düşüyorlar
Haklısınız, bide anlamadım gündüz emmiyor mu? Sadece gece emse de sütünüz geliyor mu kesilmez mi öyle?emzirmeyi bırakmak istemeniz kötü bir şey değil. benimki 16 aylık. ben de zaman zaman düşünüyorum. sonra vazgeçiyorum. ki benimki sadece uykudan önce ve gece emiyor. bu yüzden geceleri sürekli uyanıyor. bu da beni çok yoruyor.
bazen bana da fenalık geliyor açıkçası. ama arkadaşların dediği gibi hastalıkta, diş çıkarmada vs. kurtarıcı. biraz daha dayanmaya çalışın. zaten ayı arttıkça, sosyalleştikçe oyalamanız kolay olur. böyle böyle azaltırsınız. hem sizin için yorucu olmaz hem de o memeden erken ayrılmamış olur.
Biraz dinlenin ama atak zamanları hastalıklarında o bir damla sütun mucizesini görünce 30 ay emzirdim oğlumu. 26. Ayında kademeli azaltma ile 4 ayda ( yani 30. Aya 7 gün kala tamamen bıraktı ne bende burukluk oldu ne de onda)Evet haklısınız, pat diye ben de kesemem o da zaten. Bakmayın kesicem dediğime aslında içim buruk ama çok da yorgunum:))
Ya bende sizin gibi olacağım sanırım ahahahahha gibi emzirmeyi çok seviyorum o bakışmalar gülüşmeler o anın büyüsü ve doyduğu hissi… ama daha bebeğim 3 aylık belki de hala lohusalık etkisiyle böyleyimBu konuda beni kimse geçemez. Büyük oğlumu tam 3 yaş 3 ay emzirdim
gündüz uykusundan önce de emiyordu. uyanınca emiyordu. ama şimdi çalışıyorum haliyle gündüz emme işi olmuyor artık. sabah uyanınca emiyor sadece.Haklısınız, bide anlamadım gündüz emmiyor mu? Sadece gece emse de sütünüz geliyor mu kesilmez mi öyle?
Çok zor yaa.Benim oğlum da nefes almadan emen ek gıdaya bile pas vermeyen bir bebekti.
10. Ayda tadım bitirdim düşünün ana öğünü hep süttü 10. Aya kadar.
Yok ya 10. Ayda da öyle oluyor. Ama çok yoruldum :))Ya bende sizin gibi olacağım sanırım ahahahahha gibi emzirmeyi çok seviyorum o bakışmalar gülüşmeler o anın büyüsü ve doyduğu hissi… ama daha bebeğim 3 aylık belki de hala lohusalık etkisiyle böyleyim
Ya ailem hemen ‘olmaz iki yaşına kadar emmesi lazım’ diye tepki gösteriyor. Yani tamam onlar da haklı bir yandan. Yese en güzeli. Ama ben yoruldum.benim oğlum haziranda kendiliğinden bıraktı.
9 aylık şuanda.
Neden sorun olsun ki
Hayir kotu bisey degil elbetteki. Ben ilk kizimi 2 yasina kdr emzirdim ama simdi ikincisi 1 yasinda ve biraktirmaya başlıyorum. Anneligimiz emzirme suresiyle alakali degil.Merhaba. Bebeğim 10 aylık 2 ay sonra 1 yaşına giriyor. Ben de açıkçası 1 yaşından sonra emzirmeyi çok önemsemiyorum. Zaten ana öğünü ek gıda olacak. Biliyorum anne sütü çok faydalı ama zaten şu ana kadar doya doya verdim. İlk altı ay sadece süt emdi zaten. Şimdi de olması gerektiği gibi ek gıdadan daha çok hatta hala yeni doğan gibi emiyor yani. Saat başı veriyorum. Çok yoruldum ikide bir meme çıkarmaktan :) sizce kötü bişey mi düşünüyorum çevremden dolayı bazen kendimi suçluyorum böyle düşündüğüm için.
Vallahi seve seve emzirdim şükrede şükrede inanın. Rabbimin mucizesi diyerek 0 göğüs ucu ile bebeğimi emziremem diye düşünürdüm üzülürdüm doğum öncesi. Sonra birden çıktı ucu daÇok zor yaa.
Valla ben de şimdi öyleyim ama yoruldum. Bakalım hayırlısı :))Vallahi seve seve emzirdim şükrede şükrede inanın. Rabbimin mucizesi diyerek 0 göğüs ucu ile bebeğimi emziremem diye düşünürdüm üzülürdüm doğum öncesi. Sonra birden çıktı ucu dahem şaşkınlık hem minicik doğan bebeğim anne sütü ile resmen aslana dönüşünce hep şükrettim.
İşimi bıraktım çünkü tek çocuk düşünüyordum koynumdan indirmedim o derece delilik yani
Çok doğru.Anneligimiz emzirme suresiyle alakali degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?