- 19 Haziran 2023
- 110
- 45
- 28
- 25
- Konu Sahibi Goookceeeee
-
Bende 25 aylikdan itibaren sizin yazdığınız yöntemle ilk önce gündüzü her öğünü tektek bitirerek bitirdim sonrada gece kalkmalarını bitirdim şimdi en son gece uyurken emmesi kaldı bir tek. 30 aylık Hazır olduğunda onuda bitirip sonlandiracagim. Fakat benden onu emmesede mastitlik bir süt birikmiyor birden biraktirmadigimdan. Sizde nasıl bu kadar azaldikdan sonra süt mastitlik oluyor. Eşinizi veya başkasını değil sizi ve bebeğinizi ilgilendiren bir konu bu ikinizinde hazır olduğunuza inanıyorsanız bıraktırın derim.Kızlar selam. Oğlum 9 haziranda 2 yaşını dolduracak. Memeye aşırı derece bağımlı bi bebekti herzaman ve ben de hiç daha az emzirmek için uğraşmadım. 2 3 ay öncesine kadar geceleri hala 3 4 kez emmek için uyanıyordu bu süreçte çok yoruldum ailem vs hep baskı yapıyordu bıraktır artık diye ama ben 2 yaşına kadar emsin o zaten kendi bırakır dedim. Kimseyi dinlemedim çünkü ben de bırakmanın vicdani yüküne hazır değildim. İlk önce gündüz memelerini kestim ona alıştıktan sonra yavaş yavaş gece uyandığında emzirmemeye başladım. Sonuç olarak son 1 aydır falan sadece gece yatarken emiyordu ama mutlaka karnı tok bile olsa emiyordu yoksa asla susmayı ortalığı yıkıyordu. Bundan 4 gün önce zaten yemek yemişti ama tekrar meme ister diye düşündüm ve o istemedi ayağımda sallanarak uyudu. Ertesi gün zaten dışardaydık yoruldu ve o şekilde uyudu sonraki gün kaynanamdayık dönüşte arabada uyudu vs derken biz memeyi kesmiş olduk. Bugün 4 gün oldu göğüslerimin dolduğunu ve mastit çevirmeye müsait olduğunu hissediyorum çünkü tüm vücudumda inanılmaz Bi halsizlik ve ağrı var daha önce çok kez yaşadım. En mantıklısı duşa girip sağım yapmak bu durumda ama bunu yazarken bile ağlıyorum çünkü sanki oğlumun rızkını ona vermeyip heba ediyormuşum gibi geliyor o kadar üzülüyorum ki resmen içim acıyor. Bu süreçte eşimde bana asla destek olmadı fiziksel bi destek zaten istemedim ama psikolojik olarak beni bitiren eşim oldu. Ne zaman bu konu açılsa hep tartışıyorduk zaten ama bu artık gerçekleştiren sonra sürekli benim vicdanıma oynadı bırakma daha inşallah tekrar ister memesiz uyumaz gibisinden sürekli psikolojik baskı yaptı asla istemiyor memeyi kesmemi çünkü ona rahat gelen o. Bu durumu yaşayan anneler bana yardımcı olun lütfen bu vicdan azabını nasıl atlattınız oğluma haksızlık etmiş gibi hissediyorum içim acıyor
Ben de 22,5 aylık olana kadar emzirdim. Sonra şansıma whatsapptan rmzifmeyi sonlandıranlar grubu çıktı. Kim nasıl bir süreçten geçiyorsa paylaşıyordu. Onlar sayesinde oğlum iki gün içinde bıraktı. Ben de vicdan yapmadım. Siz de 2 yaşa kadar emzirmişsiniz zaten. Kocaları da çöm şeapmamak gerek sonuçta iki yıl boyunca memesini çıkarıp emzirmek zorunda kalan onlar değil.Kızlar selam. Oğlum 9 haziranda 2 yaşını dolduracak. Memeye aşırı derece bağımlı bi bebekti herzaman ve ben de hiç daha az emzirmek için uğraşmadım. 2 3 ay öncesine kadar geceleri hala 3 4 kez emmek için uyanıyordu bu süreçte çok yoruldum ailem vs hep baskı yapıyordu bıraktır artık diye ama ben 2 yaşına kadar emsin o zaten kendi bırakır dedim. Kimseyi dinlemedim çünkü ben de bırakmanın vicdani yüküne hazır değildim. İlk önce gündüz memelerini kestim ona alıştıktan sonra yavaş yavaş gece uyandığında emzirmemeye başladım. Sonuç olarak son 1 aydır falan sadece gece yatarken emiyordu ama mutlaka karnı tok bile olsa emiyordu yoksa asla susmayı ortalığı yıkıyordu. Bundan 4 gün önce zaten yemek yemişti ama tekrar meme ister diye düşündüm ve o istemedi ayağımda sallanarak uyudu. Ertesi gün zaten dışardaydık yoruldu ve o şekilde uyudu sonraki gün kaynanamdayık dönüşte arabada uyudu vs derken biz memeyi kesmiş olduk. Bugün 4 gün oldu göğüslerimin dolduğunu ve mastit çevirmeye müsait olduğunu hissediyorum çünkü tüm vücudumda inanılmaz Bi halsizlik ve ağrı var daha önce çok kez yaşadım. En mantıklısı duşa girip sağım yapmak bu durumda ama bunu yazarken bile ağlıyorum çünkü sanki oğlumun rızkını ona vermeyip heba ediyormuşum gibi geliyor o kadar üzülüyorum ki resmen içim acıyor. Bu süreçte eşimde bana asla destek olmadı fiziksel bi destek zaten istemedim ama psikolojik olarak beni bitiren eşim oldu. Ne zaman bu konu açılsa hep tartışıyorduk zaten ama bu artık gerçekleştiren sonra sürekli benim vicdanıma oynadı bırakma daha inşallah tekrar ister memesiz uyumaz gibisinden sürekli psikolojik baskı yaptı asla istemiyor memeyi kesmemi çünkü ona rahat gelen o. Bu durumu yaşayan anneler bana yardımcı olun lütfen bu vicdan azabını nasıl atlattınız oğluma haksızlık etmiş gibi hissediyorum içim acıyor
18. Ayda kestim oğlumu o hiç ağlamadı ben 1 hafta ağlamıştım hatta neden ağlamıyor ağlasın diyordum ağlasınki kıyamayıp emzirmeye devam ediyim diyeKızlar selam. Oğlum 9 haziranda 2 yaşını dolduracak. Memeye aşırı derece bağımlı bi bebekti herzaman ve ben de hiç daha az emzirmek için uğraşmadım. 2 3 ay öncesine kadar geceleri hala 3 4 kez emmek için uyanıyordu bu süreçte çok yoruldum ailem vs hep baskı yapıyordu bıraktır artık diye ama ben 2 yaşına kadar emsin o zaten kendi bırakır dedim. Kimseyi dinlemedim çünkü ben de bırakmanın vicdani yüküne hazır değildim. İlk önce gündüz memelerini kestim ona alıştıktan sonra yavaş yavaş gece uyandığında emzirmemeye başladım. Sonuç olarak son 1 aydır falan sadece gece yatarken emiyordu ama mutlaka karnı tok bile olsa emiyordu yoksa asla susmayı ortalığı yıkıyordu. Bundan 4 gün önce zaten yemek yemişti ama tekrar meme ister diye düşündüm ve o istemedi ayağımda sallanarak uyudu. Ertesi gün zaten dışardaydık yoruldu ve o şekilde uyudu sonraki gün kaynanamdayık dönüşte arabada uyudu vs derken biz memeyi kesmiş olduk. Bugün 4 gün oldu göğüslerimin dolduğunu ve mastit çevirmeye müsait olduğunu hissediyorum çünkü tüm vücudumda inanılmaz Bi halsizlik ve ağrı var daha önce çok kez yaşadım. En mantıklısı duşa girip sağım yapmak bu durumda ama bunu yazarken bile ağlıyorum çünkü sanki oğlumun rızkını ona vermeyip heba ediyormuşum gibi geliyor o kadar üzülüyorum ki resmen içim acıyor. Bu süreçte eşimde bana asla destek olmadı fiziksel bi destek zaten istemedim ama psikolojik olarak beni bitiren eşim oldu. Ne zaman bu konu açılsa hep tartışıyorduk zaten ama bu artık gerçekleştiren sonra sürekli benim vicdanıma oynadı bırakma daha inşallah tekrar ister memesiz uyumaz gibisinden sürekli psikolojik baskı yaptı asla istemiyor memeyi kesmemi çünkü ona rahat gelen o. Bu durumu yaşayan anneler bana yardımcı olun lütfen bu vicdan azabını nasıl atlattınız oğluma haksızlık etmiş gibi hissediyorum içim acıyor
Gerçekten annelik resmen bi delilik ya ben de bekliyorum acaba isteyecek mi aklına gelcek mi diye halbuki 2 senedir hep bugünü beklemiştim ama ana yüreği bi yerde dayanamıyor demekki18. Ayda kestim oğlumu o hiç ağlamadı ben 1 hafta ağlamıştım hatta neden ağlamıyor ağlasın diyordum ağlasınki kıyamayıp emzirmeye devam ediyim diye
Çok teşekkür ederim gerçekten hiç anlamıyorlar buna rağmen sürekli konuşuyolar Allah bizlere sahur versinEşinize kırgınsınız belli ki, boşverin hepsi aynı... Herkes kendi konforunu düşünüyor, anneyi düşünen yok...
Vicdan yapacak bir durum yok aslında, bebek de siz de rahat edersiniz, uykuları düzene girer. Ve bu birgün elbet sonlanması gereken bir süreç, o gün bugün deyin.
Mastit konusuna dikkat edin, gerekirse doktora başvurun, çok can yakıyor, ateş vs yapabilir.
Aslında buna mastit diyemeyiz daha önce defalarca kez yaşadım ama bu daha çok üşütmüşsün de eklemlerin ağrıyormuş gibi bi durum. Mastit olduğum sıralarda bu duruma ek olarak ateş göğüs ağrısı ve bezeler de oluyordu. Emzirmeyi kademeli olarak kestiğim için zaten sütüm iyice azalmıştı ama üstünden 3 4 gün geçtiği için illaki Bi yerde doldu. Dün duşta çok az bi sağım yaptım gece de güzelce dinlendim ve bugün daha iyi hissediyorum. Ama tabi bu sürece kesinlikle önce sizin sonra bebeğinizin hazır olması gerekiyor. Çok farklı Bi bağ ve insan kolay kolay kopamıyor ne kadar zor da olsaHep derim anne iyi olmazsa cocuga hicbir faydasi olamaz diye zaten emzirme sizin icin hem fiziki hem psikolojik olarak bitmisse, cocuk icin sudan farkı kalmamistir, zaten 1 yas sonra sut sadece destekleyici ve anne cocuk arasindaki bagin devami niteliginde bir urun.
Siz rizkini heba ediyorum diye düşünmeyin hic, zaten istiyor olsaydi 4 gundur oyle ya da boyle uyanir memeyi isterdi, ayrica emin olun bebek memeden ayrildiktan sonra hem yeme icmesi duzeliyor hemde ozguveni kendine inanci artiyor, keza uyku kaliteside artiyor.
Ote yandan ben iki bebegi kesintisiz emzirdigim icin memeden tamamen kesince mastit riskinin olusabilecegi fikriyle su an yuzlesiyorum ve korktum.
2.bebegimi memeden kesmeyi planliyordum su an tum planim alt ust oldu
Her annenin ortak sorunu bence. Benim de bebeğim 14 aylık. Daha şimdiden nasıl bıraktırırım stresine düştüm. Maalesef bu duygudan kaçamazsınız. En güzel rahatlama şekli 2 yıl boyunca doyasıya emmiş olmasıKızlar selam. Oğlum 9 haziranda 2 yaşını dolduracak. Memeye aşırı derece bağımlı bi bebekti herzaman ve ben de hiç daha az emzirmek için uğraşmadım. 2 3 ay öncesine kadar geceleri hala 3 4 kez emmek için uyanıyordu bu süreçte çok yoruldum ailem vs hep baskı yapıyordu bıraktır artık diye ama ben 2 yaşına kadar emsin o zaten kendi bırakır dedim. Kimseyi dinlemedim çünkü ben de bırakmanın vicdani yüküne hazır değildim. İlk önce gündüz memelerini kestim ona alıştıktan sonra yavaş yavaş gece uyandığında emzirmemeye başladım. Sonuç olarak son 1 aydır falan sadece gece yatarken emiyordu ama mutlaka karnı tok bile olsa emiyordu yoksa asla susmayı ortalığı yıkıyordu. Bundan 4 gün önce zaten yemek yemişti ama tekrar meme ister diye düşündüm ve o istemedi ayağımda sallanarak uyudu. Ertesi gün zaten dışardaydık yoruldu ve o şekilde uyudu sonraki gün kaynanamdayık dönüşte arabada uyudu vs derken biz memeyi kesmiş olduk. Bugün 4 gün oldu göğüslerimin dolduğunu ve mastit çevirmeye müsait olduğunu hissediyorum çünkü tüm vücudumda inanılmaz Bi halsizlik ve ağrı var daha önce çok kez yaşadım. En mantıklısı duşa girip sağım yapmak bu durumda ama bunu yazarken bile ağlıyorum çünkü sanki oğlumun rızkını ona vermeyip heba ediyormuşum gibi geliyor o kadar üzülüyorum ki resmen içim acıyor. Bu süreçte eşimde bana asla destek olmadı fiziksel bi destek zaten istemedim ama psikolojik olarak beni bitiren eşim oldu. Ne zaman bu konu açılsa hep tartışıyorduk zaten ama bu artık gerçekleştiren sonra sürekli benim vicdanıma oynadı bırakma daha inşallah tekrar ister memesiz uyumaz gibisinden sürekli psikolojik baskı yaptı asla istemiyor memeyi kesmemi çünkü ona rahat gelen o. Bu durumu yaşayan anneler bana yardımcı olun lütfen bu vicdan azabını nasıl atlattınız oğluma haksızlık etmiş gibi hissediyorum içim acıyor
Aslında buna mastit diyemeyiz daha önce defalarca kez yaşadım ama bu daha çok üşütmüşsün de eklemlerin ağrıyormuş gibi bi durum. Mastit olduğum sıralarda bu duruma ek olarak ateş göğüs ağrısı ve bezeler de oluyordu. Emzirmeyi kademeli olarak kestiğim için zaten sütüm iyice azalmıştı ama üstünden 3 4 gün geçtiği için illaki Bi yerde doldu. Dün de çok az sağım yaptım ve bugün çok şükür daha iyiyim. Zaten bıraktı artık aklına bile gelmiyor 6. Gün sanırım bugünBende 25 aylikdan itibaren sizin yazdığınız yöntemle ilk önce gündüzü her öğünü tektek bitirerek bitirdim sonrada gece kalkmalarını bitirdim şimdi en son gece uyurken emmesi kaldı bir tek. 30 aylık Hazır olduğunda onuda bitirip sonlandiracagim. Fakat benden onu emmesede mastitlik bir süt birikmiyor birden biraktirmadigimdan. Sizde nasıl bu kadar azaldikdan sonra süt mastitlik oluyor. Eşinizi veya başkasını değil sizi ve bebeğinizi ilgilendiren bir konu bu ikinizinde hazır olduğunuza inanıyorsanız bıraktırın derim.
Hani bir elmanın iki yarısı falan deniyor ya, tövbe yalan. O elmaysa ben armutÇok teşekkür ederim gerçekten hiç anlamıyorlar buna rağmen sürekli konuşuyolar Allah bizlere sahur versin
Çok teşekkür ederim samimiyetiniz burdan hissettimHer annenin ortak sorunu bence. Benim de bebeğim 14 aylık. Daha şimdiden nasıl bıraktırırım stresine düştüm. Maalesef bu duygudan kaçamazsınız. En güzel rahatlama şekli 2 yıl boyunca doyasıya emmiş olmasıböyle düşünün rahatlayın,afiyet olsun şifa olsun inşaAllah diye kalbinizi ferahlatın
Buyuk kizimi 20 ay once memeden kestim, simdi 20 aylik bir kizim daha var, yani memeden kesme tecrubem var ama meme emzirmeyi birakmayi kendi vucudum hic tecrube etmedi :)Aslında buna mastit diyemeyiz daha önce defalarca kez yaşadım ama bu daha çok üşütmüşsün de eklemlerin ağrıyormuş gibi bi durum. Mastit olduğum sıralarda bu duruma ek olarak ateş göğüs ağrısı ve bezeler de oluyordu. Emzirmeyi kademeli olarak kestiğim için zaten sütüm iyice azalmıştı ama üstünden 3 4 gün geçtiği için illaki Bi yerde doldu. Dün duşta çok az bi sağım yaptım gece de güzelce dinlendim ve bugün daha iyi hissediyorum. Ama tabi bu sürece kesinlikle önce sizin sonra bebeğinizin hazır olması gerekiyor. Çok farklı Bi bağ ve insan kolay kolay kopamıyor ne kadar zor da olsa
Gerçekten çok doğru söylediniz. Asla bizim gibi değiller herzaman dümdüz düşünüyorlar. Ben bu yazıları yazdıktan sonra ağlarken neye ağladığımı anlamayı geç tahmin edebilecek bi düşünceye bile sahip değildi. Artık fıtrattan mıdır nedendir bilemiyorum ama Velhasıl farklıyızHani bir elmanın iki yarısı falan deniyor ya, tövbe yalan. O elmaysa ben armut
Olamaz zaten öyle iki yarısı falan da, kadın ve erken fıtrat gereği farklı karakter, farklı cins, anlamasını beklemeyin. O da öyle deyin geçin, kafanızı rahatlatirsiniz en azından.
Bir parka gidin ve gözlem yapın, kız çocukları ve erkek çocukları çok farklı davranış sergiliyorlar, ileride nasıl olacak da birbirlerini anlayacaklar, mümkün mü?
Anlamaz, anlayamaz...
Yormayın kendinizi, yavrunuza sarılın, öpün, koklayın. İlaç gibi gelir kokusu, bir gülüşü... Sağlıkla büyüsün, süreciniz kolayca geçsin gitsin..
Siz tabiki doktora danışarak bıraktırmalısınız o zaman. Cevap yazan bi kişi bunun için bi hap olduğunu ve sütü kestiğinden bahsetmiş. Benim ihtiyacım kalmadı ama siz bi bakın isterseniz. Allah bağışlasın yavrularınızıBuyuk kizimi 20 ay once memeden kestim, simdi 20 aylik bir kizim daha var, yani memeden kesme tecrubem var ama meme emzirmeyi birakmayi kendi vucudum hic tecrube etmedi :)
Birde ben hiperlaktasyon sorunu yaşıyorum 1 yıldan uzun zamandir, o yuzden basliginizi okuyunca korkularim gun yuzune cikti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?