asıl esas takıldığım nokta sadece onun ailesi değil
benim aileme karşıda böyle
sürekli aynı örneği veriyorum ama yine anlatayım
mesela ablam dişçiye gidecekti eşiyle konuşuyordu
benim eşim tamam abla ben götürürüm seni felan dedi
diğer gün işten izin aldı götürdü
kv geldi işte anne dişlerini yaptıralım dedi
bir ay boyunca gitti gitti geldi
ama bana gelince dişçiye gelmediğini bırak
çok rahatsızdım diğer günü nasılsın diye bile sormadım
benim üzüldüğüm noktalar bu
Kendi eşi dururken başkalarına yaranmaya çalışan erkeklere uyuz oluyorum.Ele iyi olacağına bana iyi ol değilmi seninle yaşayan benim.Cepte görüyorlar herhalde ya da nazlanmanı bekliyorlar.Üzülmekte yüzde yüz haklısın.
Ablası için işten izin alan adam senin içinde almalıydı. Ablan açık açık istediyse sende açık açık istemediysen onun düşünmesini beklediysen bundan böyle davranmış olabilir.Nazlanacaksın pohpohlayacaksın şehzadeleri.
Tek başına yapabiliyorsanda yapamıyormuş gibi göstereceksin kendini.İsteyeceksin sürekli isteyeceksin.Onunda egosu tatmin olacak.
Bu herşeyi nasıl olsa kendi başına halledibiliyor moduna getirirsen yandın.
Benimde büyük eltim sorundu.Eşime nazlanmayı çok sever özelliklede kullanmayı.Ama benim kafasız kocam farkında değildi.Bende emeği çok derdi.
Karşıdayken yanında damadı oğlu olduğu halde torunum üşüyor arabayla buraya gelip bizi alıp sizin oraya götürürmüsün dedi.Sırf damadıyla oğlunun cebinden para çıkmasın diye.En az bir saatlikte yol.
Bu yengesi istedi ya emir gibi sabahın köründe hemen kalktı gitti aldı getirdi.Sonralarda yine buna benzer şeyler oldu.Bir cinnet bir bağırma yeter artık dedim bu nedir yapmayacaksın diye baskı kurdum yengesinin dediği olmadı.Yengesi bozuldu küstü eşime ama umurumda değil.Aynı şeyi öbür kaynınada yapıyor ,karısınada birtek bana yapamıyor.
Bir daha da eltimle ilgili saçma durumlar olmadı.Ne eltim bir şey istedi ne de o yaptı.Biri kullanmayı seviyor öbürüde kendini kullandırtmayı iki pohpohladınmı tamam.
Aynı el iyiliğini başka adamlar içinde yaptı.Bize mırın kırın ederken elin beş para etmez adamlarına yapmadığı kalmadı.Onada bayağı kızdım söylendim.
Birinde de yine elin adamı memleketten geliyormuş gece kalkıp otobüsten evine götürmek için gecenin dördünde kalkacağım diyor.Sanane diyorum bende kendi yakının değil birşeyin değil.
Çalıştığı yerde arabasını isteyenlere haftasonu verecekti.Bayağı tartıştık.Bize lazım olursa hasta çocuğumuz var tanımadığımız adamlara ne arabası veriyorsun dedim.İnatlaştık en son anahtarı sakladım genede vermedim.Sonra yine benim haklı olduğum ortaya çıktı.O adamlar iyi çıkmadı.Her yüzüne güleni adam zannediyor.