En çok boş vakti olan işe koşunuz, en çok para verene değil

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Mesai saatleri içinde buraya yorum yapabildiğinize göre, çok da yoğun değil işiniz rahatsınız yani...

Hayatinin yaklasik 9 yilinda calismis 4 yilinda calismamis bir kadin olarak diyorum ki ben bu hayata 8-5 calismaya gelmemisim.
Olay ev hanimligi da degil burda, cunku onu hiiiic beceremiyorum. Sabah istedigim saatte kalkiyorum uzun uzun kahvalti yapiyorum. Sonra kizimla disari cikip şöyle bir yuruyup gunluk beslememizi yapiyoruz, oyun oynuyoruz kitap okuyoruz hava guzelse geziyoruz, sonra guzel bir yemek yapip yiyoruz, aksam film izliyorum internette takiliyorum, elimden geldigince gucumun yettigince birilerine yardim etmeye calisiyorum. Hayat cok guzel.
Ama isin amasi var, bunun devami icin para lazim o da bende yok
Simdi minicik bir ihtimal olan atanma ihtimalimi degerlendirip ogretmen olmaya calisiyorum. Calisma saatleri icindeki aktivitem cok da olsa bana kendime ve kizima ayiracak daha cok vakit kalsin istiyorum. Yoksa mecbur yine donecegim gunluk 10-11 saatimi para karsiligi satip hicbir manevi tatmin yasamadigim, kazandigimi harcamaya bile vakit bulamadigim isime...

Mesai saatleri içinde buraya yorum yapabildiğinize göre, çok da yoğun değil işiniz rahatsınız yani...
Boş vakit derken işteki boş vakti kastetmiyorum, tüm günü işte geçirmemekten bahsediyorum. Çocuğumla daha çok vakit geçirebilirdim mesela,daha az çalışanlar olduğu için onlara ulaşmak adına konu açtım.Tartışmaya müsait bir konu olduğunu sanmıyorum

Part-time iş bakacaksınız o zaman....Maaş ona göre olacak tabii...Ne kadar ekmek o kadar köfte bu hayatta, ne yazık ki...

Kırmızı olan yerler cuk diye oturdu valla, bize bunu yapıyorlar işte.
Kardeşim öğretmen,henüz atanamadı ama devlette sözleşmeli olarak çalışıyor,dersaneye de gidiyor. Öğretmenlik çok zor meslek ama çalışma saati olarak özele göre çok daha iyi. Mesela kardeşim cumaları hiç gitmiyor, bazı günler geç gidiyor bazı günler öğlen eve dönüyor. Ama beynen yorucu bir meslektir tabi ona bir şey diyemem

Bunu dusunecek olan devleti idare edenler..
yeminle bakan filan olsam calisma gununu 4 gune indiririm..daha mutlu vatandaslarim olur, ailesine vakit ayirabilen, kazandigini harcamaya vakti olan insanlar sanirim etrafada huzur verir..zaruri ihtiyaclari bedava yada cuzzi bi miktara indiririm, su, elekt, yakit gibi..boyle olan ulkeler var yani onlar nasil yapiyo, aldigimiz havadan vergi aliyolar bu refah seviyemiz niye hic yukselmiyo??? Kime soruyorum nerde bu devlet nerde bu millet..

Çalışan demir ışıldar der atalarımız.
Eğer sadece mal mülk,kariyer hırsı gibi tamamen maddi kaygılarla çalışırsak evet bu tarz bunalımlar yaşanır. Ben neden çalışıyorum ki sorularını çok sorarız kendimize.
Fakat çalışırken bir şeyler ortaya koyuyorsan, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyorsan, iyiliği dürüstlüğü bir insana olsun halinle tavrınla öğrettiysen çalışırken tamamdır, sen ışıldayabilirsin. Çünkü ruhun da doyar bedenin de.
Burası dünya hem, burası bu kadar olacak.
Daha iyisi olsaydı cennet olurdu

Aynen oyle, calisma saatleri içindeki kisim oldukca yorucu, ama ozeldeki gibi aksam 7 de 8 de eve pert olmus halde gelip kendimi yataga atmaktansa, eve erken geleyim, kizimi kardilayayim, her seye raziyim. Seneye kizim anaokuluna basliyor ben de kpss ye adam akilli calisirim diye dusunuyorum, bir yandan da ya sozlesmeli ogretmenlik ya part timr is dusunuyorum, olursa olur olmazsa parayi basan omrumum kalan yarisini satin alir
Butun yilimi 15 gunluk izni bekleyerek gecirdigim, iznin de son 2 gununu ise donus stresiyle mahvettigim, arada benim burda ne isim var diye bos bos gozumu tavana diktigim o harika gunlere geri donerim

En edepli haliyle öneride bulunmak gerekirse; totoyu yırt ve kpss yi kazanmaya bak canım.

İnsan yaptığı işi sevince 8-5 çalışmak kötü değil ki bakmayın o ekşicilere bol keseden atıyor çoğu.

Fakat hepimizin hemfikir olduğu konu ülkemizde emeğin değeri çok az. Keşke refah seviyesi daha yüksek bir ülke olsak, daha insani şartlarda çalışıp kendimize ailemize zaman ayırabilsek, hobiler edinebilsek seyahat edebilsek kendimize yatırım yapabilsek İşimden memnunum çok şükür, çalışmayı da seviyorum ama bazen keşke daha gelişmiş bir ülkede yaşasam diyorum..

Su an ogrenciyim ama neden bilmiyorum.
Sonra is hayatina atilicam.
Onun nedeninide bilmiyorum.
Benim en cok istedgim sey bi dernekte, IHH olsun, baska yardim kollari olsun. Diyar diyar gezip insanlarin eline bi kap corba bi giyim corap verirkenki o guzel guluslerini gormek. Nasil guzel bi histirki o.
Ama lanet olasi kaliplar var hayatta, oku, okulunu bitir, para kazan adam ol vs vs.

bende çalışıyorum sabah 8 akşam 5
Haftasonum tatil
Şükürler olsun..
Şartlar bizi çalışmaya mecbur bırakıyor
Eşime destek olmak zorunda olmasam kızımla bol bol vakit geçirmek isterdim

Çok doğru mesela ben sanki köle gibi çalışmaya geldim bu dünyaya işimi değiştiricem ilk fırsatta

Sabah 8,30 akşam 5,30 çalışıyorum.
En geç 5,40 da evde oluyorum
Cumartesi 12,30 da çıkıyorum.
istediğim zaman işim var diyip çıkabiliyorum.
Yaptığım işi çok seviyorum. Fakat çalıştığım insanların birinden nefret ediyorum aşırı aşırı.
Benim bütün motivasyonumu bozuyor.
İş değiştirme gibi bir lüksüm var fakat bu denli işime yarayanını da bulamam düşüncesindeyim, bukadar işsizlik varken.

Maaştan ve zamandan önemli birşeyde varsa benim için çalışılan ortamda önemli. Huzur ve motivasyonda önemli olduğunu düşünüyorum.

Evet öleceğiz, takdiri ilahi. Ama evde oturarak ölmek kadar kotusu var mi?
Ben su an calismiyorum insallah calismayi dusunuyorum. Insanlara faydali olmak, her tur insanla tanismak, insan kazanmak cok guzel bir sey. Sen oldugunde arkanda yuzlerce kisinin olmasi, biz raziyiz demesi, bize su konuda yardim etmisti demesi cok guzeldir eminim.
Evet olecegiz bi bu dunyaya bir civi bile cakmamis insan olarak olmek var bir de tahtasini civilerle doldurmus bir insan olarak ölmek var.!
Calismadigim icin insanlara faydam dokunmadigini dusunur oldum. Sadece tuketmek gerçekten hic guzel bir sey degil..

Sabah 8 akşam 5 mi? Öpüp de başına koysun o arkadaş.

Sabah 8 buçuk akşam 6 buçuk çalışanlar olarak ölelim o zaman niye yaşıyoruz?
Ben beğenmedim moralimi bozdu.

Buralara aynen katılıyorum.

Keşke ortası olsa bilgece, tüm gün çalışmak da insanı köle haline getiriyor. Kendi mesleğime uygun parttime iş bulsam maaşına bakmayacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…