- 8 Ekim 2015
- 2.771
- 5.280
- 73
Mesai saatleri içinde buraya yorum yapabildiğinize göre, çok da yoğun değil işiniz rahatsınız yani...bir defa gelinen hayatta sabah 8 akşam 5 çalışma
- bir de ebedi hayata inanmıyorsan anlamsızlığı iyice ayyuka çıkan saçmalık.
zaman zaman gelen ani bunalım nedenlerinden sadece bir tanesi. ölecez lan? ölecez anlıyor musunuz? çok zengin olsak, harika mobilyalarımız olsa, çok saygıdeğer bir statü edinsek nedir yani? mezara mı götürecez klişesine bağlıyorum bak o kadar çaresizim.
en çok boş vakti olan işe koşunuz, en çok para verene değil.
insanların size en çok gülümsediği semtte yaşayınız, en asortik olanında değil.
yemeklerini en sevdiğiniz restorana gidiniz, en pahalıya değil.
en rahat ettiğiniz kıyafetleri giyiniz, en zengin gösterenleri değil.
yanında en çok rahat ettiğinize, en çok sevdiğinize gidiniz, mecbur olduğunuza değil.
içinizden geleni yapınız, toplumun istediklerini değil.
ölecez lan?!
Ben bu yazıyı ekşide yeni okudum,niye bilmiyorum ama çok etkilendim; en çok da başlığa da yazdığım cümleden. Yazan ne doğru yazmış. Yalnız en çok boş vakti olan iş derken? Öyle iş var mı kiVarsa öneriler,bu saatten sonra iş değiştirmeye razıyım.
Boş vakit derken işteki boş vakti kastetmiyorum, tüm günü işte geçirmemekten bahsediyorum. Çocuğumla daha çok vakit geçirebilirdim mesela,daha az çalışanlar olduğu için onlara ulaşmak adına konu açtım.Tartışmaya müsait bir konu olduğunu sanmıyorumMesai saatleri içinde buraya yorum yapabildiğinize göre, çok da yoğun değil işiniz rahatsınız yani...
Part-time iş bakacaksınız o zaman....Maaş ona göre olacak tabii...Ne kadar ekmek o kadar köfte bu hayatta, ne yazık ki...Boş vakit derken işteki boş vakti kastetmiyorum, tüm günü işte geçirmemekten bahsediyorum. Çocuğumla daha çok vakit geçirebilirdim mesela,daha az çalışanlar olduğu için onlara ulaşmak adına konu açtım.Tartışmaya müsait bir konu olduğunu sanmıyorum
Kırmızı olan yerler cuk diye oturdu valla, bize bunu yapıyorlar işte.Hayatinin yaklasik 9 yilinda calismis 4 yilinda calismamis bir kadin olarak diyorum ki ben bu hayata 8-5 calismaya gelmemisim.
Olay ev hanimligi da degil burda, cunku onu hiiiic beceremiyorum. Sabah istedigim saatte kalkiyorum uzun uzun kahvalti yapiyorum. Sonra kizimla disari cikip şöyle bir yuruyup gunluk beslememizi yapiyoruz, oyun oynuyoruz kitap okuyoruz hava guzelse geziyoruz, sonra guzel bir yemek yapip yiyoruz, aksam film izliyorum internette takiliyorum, elimden geldigince gucumun yettigince birilerine yardim etmeye calisiyorum. Hayat cok guzel.
Ama isin amasi var, bunun devami icin para lazim o da bende yok
Simdi minicik bir ihtimal olan atanma ihtimalimi degerlendirip ogretmen olmaya calisiyorum. Calisma saatleri icindeki aktivitem cok da olsa bana kendime ve kizima ayiracak daha cok vakit kalsin istiyorum. Yoksa mecbur yine donecegim gunluk 10-11 saatimi para karsiligi satip hicbir manevi tatmin yasamadigim, kazandigimi harcamaya bile vakit bulamadigim isime...
Kırmızı olan yerler cuk diye oturdu valla, bize bunu yapıyorlar işte.
Kardeşim öğretmen,henüz atanamadı ama devlette sözleşmeli olarak çalışıyor,dersaneye de gidiyor. Öğretmenlik çok zor meslek ama çalışma saati olarak özele göre çok daha iyi. Mesela kardeşim cumaları hiç gitmiyor, bazı günler geç gidiyor bazı günler öğlen eve dönüyor. Ama beynen yorucu bir meslektir tabi ona bir şey diyemem
En edepli haliyle öneride bulunmak gerekirse; totoyu yırt ve kpss yi kazanmaya bak canım.Aynen oyle, calisma saatleri içindeki kisim oldukca yorucu, ama ozeldeki gibi aksam 7 de 8 de eve pert olmus halde gelip kendimi yataga atmaktansa, eve erken geleyim, kizimi kardilayayim, her seye raziyim. Seneye kizim anaokuluna basliyor ben de kpss ye adam akilli calisirim diye dusunuyorum, bir yandan da ya sozlesmeli ogretmenlik ya part timr is dusunuyorum, olursa olur olmazsa parayi basan omrumum kalan yarisini satin alir
Butun yilimi 15 gunluk izni bekleyerek gecirdigim, iznin de son 2 gununu ise donus stresiyle mahvettigim, arada benim burda ne isim var diye bos bos gozumu tavana diktigim o harika gunlere geri donerim
En edepli haliyle öneride bulunmak gerekirse; totoyu yırt ve kpss yi kazanmaya bak canım.
insanların size en çok gülümsediği semtte yaşayınız, en asortik olanında değil.
yemeklerini en sevdiğiniz restorana gidiniz, en pahalıya değil.
en rahat ettiğiniz kıyafetleri giyiniz, en zengin gösterenleri değil.
yanında en çok rahat ettiğinize, en çok sevdiğinize gidiniz, mecbur olduğunuza değil.
içinizden geleni yapınız, toplumun istediklerini değil.
Keşke ortası olsa bilgece, tüm gün çalışmak da insanı köle haline getiriyor. Kendi mesleğime uygun parttime iş bulsam maaşına bakmayacağımEvet öleceğiz, takdiri ilahi. Ama evde oturarak ölmek kadar kotusu var mi?
Ben su an calismiyorum insallah calismayi dusunuyorum. Insanlara faydali olmak, her tur insanla tanismak, insan kazanmak cok guzel bir sey. Sen oldugunde arkanda yuzlerce kisinin olmasi, biz raziyiz demesi, bize su konuda yardim etmisti demesi cok guzeldir eminim.
Evet olecegiz bi bu dunyaya bir civi bile cakmamis insan olarak olmek var bir de tahtasini civilerle doldurmus bir insan olarak ölmek var.!
Calismadigim icin insanlara faydam dokunmadigini dusunur oldum. Sadece tuketmek gerçekten hic guzel bir sey degil..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?