En çok boş vakti olan işe koşunuz, en çok para verene değil

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
büyük holding bünyelerinde bu saatler arasında calışırsıın. yada devlet meeemuru olacan

Çalışmak iyidir ya. Ölüp gideceksek de bu dünyaya istediğimiz zaman istediğimiz şeyleri yapmaya da gelmedik sanırım. Hem Allah çalışanı sever. Ne bileyim mantık ters geldi..bu sözlerim çok çalışmak zorunda olanlara değil. Onların işi zor gerçekten

Devlet memuru da işte çok zaman geçiriyor aslında. Hele bi de işe gitme saati de uzun sürüyorsa. Günde on saatten fazlasını iş ve işe gitmek için harcıyosan gayet de zordur. Memurlar için söylenen iş yükünün az olması saatlerinin değil. Ben o kadar saatimi işte harcıyosam aslında boş oturmanın da mantığı yok

daha iyi mobilyalar yazın çıkılan tatillerin kış boyu taksitini ödemeler
marka kıyafetler bunlar daha çok tüketim toplumu olduğumuz için insanlar kazandıklarının üstünde
harcama yapıyorlar bugün bir ayakkabı mağazası açılışına denk geldim deli gibi alışveriş yapıyor insanlar
dedim heralde çok ucuz ama etiketlere bakınca şaşırdım herkesin elinde en az iki ayakkabı artı çantalar vardı
çok mu zenginler hepsinin maaşı dolgunmu hayır kredi kartları sağolsun harcamalar çoğaldıkça maaşlar yetmiyor
oyüzden daha çok para veren işlere ihtiyaç duyuyoruz evimiz olsun arabamız olsun giydiklerimiz güzel olsun

yahu geçen hamile bir arkadaş 4000 ne bebek arabası almış şok oldum nedir bu en güzeli en iyisi benim olsun
derdi anlamıyorum

paranın kölesiyiz resmen senelerce statüsü olan ve çok para veren işler için okuyoruz
sonra o işe sahip olunca gece gündüz demeden çalışıyoruz ne için '' kaliteli yaşamak için ''
seviyoruz parayı kimse inkar etmesin daha az para veren işi kimse istemez şu anda yaşadığı hayattan bir tık alta olmayı kimse göze alamaz en basit örneği oturduğum ilçede sobalı evler daha uygun kirada ama ben doğal gazlı evde oturuyorum fazla kira vermeyi göze alarak rahatımız önemli yaşam standardını kimse düşürmek istemez kimse kendini kandırmasın

Benim kafa bu kafa.. Olmasada olur kafası öle kolay kolay hiç bişeye özenmem istemem sebebi olmadığı sürece kıyafet istemem takı vs. .. bişey eskiyince yenisini alırım. Gözüm yükseklerde değil olsa güzel olurdu derim ama kendimi paralamam üzmem gardrobum giymediğim elbiselerimle dolu değil . Hayat maddi şeyleri dert etmek için çok kısa, şükretmek lazım her doyduğumuz güne. Fakir edebiyatı gelebilir bu kiminize .

Zaten problem maaslarda degil bu ulkede, herkes daha iyisini, daha markasini, daha pahalisini istiyor ve bu yuzden ortada bi maas yetmemezligi durumu soz konusu. Ayagini yorganina gore uzatan kesim cok cok az. Kredi kartlariyla milyarlar harcaniyor sonra maas azligina laf ediliyor. Cogu kiside durum bu. Bu gecinememe konusu insanlarin yasantisiyla ilgili, o kadar luks pesindelerki bi evde 2 kisi calisiyor hala birikim yok. Kira desen cogu kisinin evi var ama semt olarak dusuk diye daha pahaliya 1000 tl ye bogaz semtinde oturuyo ve gecinememekten soz ediyor vs vs. ornek cok...

Cok dogru. Ayni dusuncedeyiz.

ben 7.30-18.30 çalışıyorum bazen 19.30 oluyor bazen 21.00 belli olmuyor
çok boş vaktim var ama ben de yoğun ama 8-17.00 çalışmak isterdim işte hayat.

Saçma bir yazı. Boş vakit karın doyurmuyor bu dünyada. Yaşamak için aldığımız havaya para vermiyoruz sadece, ileride o da olur elbet.

Vay be 8-5 beğenilmiyor öyle çalışma saati olan işim olsa kurban olurum
Yıllarca sabah 8 aksam 9 çalıştım hatta müşteri varsa 10 bile oluyor bu saat yarım saat de yolum vardı haftada 1 gün izin ve çoğu zaman sensiz olmaz diye verilmeyen izin
Aksama kadar ayakta deli gibi o tarafa bu tarafa koş hem personeli hem müşteriyi memnun etmeye çalışmaktan canım çıktı
Üst komşum öğretmen sabahcilari okutuyor bence havada kapılacak bi iş saat 13.00 dedimi evde işi de 1 sokak altta şimdiki aklım olsa farklı bi bölüm okur farklı bi meslek seçerdim

sabah 9 akşam 7...

sabah 8 de cıkıyorum aksam 9 da evdeyım..

ikizlerim bana hasret ben onlara

okurken moralım bozuldu

Bugun benim oturdugum yerde kar yagdi. Sabah kalktim kar temizledim. Sonra isin yolunu tuttum. Okulda calisan komsularim mis gibi evinde yattilar cocuklari karla oynadi cunku onlara okul tatil, is iptal. Ben sanki is yerinde cok buyuk isler yapacakmisiz gibi, sogukta isin yolunu tuttum. Icim ciz etti :/

Cok sukur Allah'ima isim gucum var. Borclarimi odeyebiliyorum. ama keske calismaya MECBUR olmasaydik

Bir insanda özenti varsa uzak duracaksın kendini bulamamış çok var bunlardan ,

Acaba hangi dengesiz başlattı şu sabahın köründen akşama kadar çalışmayı, hafta bir gün izin yapmayı. Çalışma saati 7-5 olan biri olaraktan şunu düşünüyorum şu sıra.

Yazı aslında pek çok yerde haklı ama yorumlara baktıgımda görüyorum ki mantığı baştan yanlış kurduktan sonra günde 12 saat çalışsanız da bi yere varamazsınız 2 saat çalışsanız da.

Çalışmanın amacı "para kazanmak" değil "üretmek"tir. Mal üretirsiniz, hizmet üretirsiniz, mutluluk üretirsiniz, hayatı kolaylaştırırsınız, insanlara daha önce kimsenin sunmadığı bi imkanı sağlarsınız.

Yani siz hayata, insanlığa elinizden geldiği ölçüde katkıda bulunursunuz bu da size geri döner.

Hayata yaptığınız katkı ne kadar vazgeçilmezse, yaratıcıysa nasıl desem size özelse geri dönüşü de o kadar büyük ve değerli olur. Zaten hayatın amacı da bu değil mi, bilgini, görgünü, yeteneğini ürüne dök ve bunu insanlığa sunup orada bi yer bulmasını izle.

İşinize hayata katılmak, dünyada iz bırakmak olarak değil de komşu begensin diye aldıgınız yeni mobilyanın taksitini ödeme aracı olarak bakarsanız mutluluk sözlükte bir kelimeden başka bi şey olmaz zaten sizin için.

Bi de başkalarının arzuları olan işlerin, eşlerin, eşyaların peşinden gidip mutluluğu ummak var ki saçmalıgın daniskası.

Sen o adamla evlenmeyi hiç istemedin ki mesela, sadece 28 yaşındaydın ve sana evde kalacaksın diyen insanların çenesini kapatmaya çalışıyodun.

Şimdi de o adamla yaptıgın çocugu sırf yan komsunun cocugundan neyi eksik benim cocugumun diye hırs yaptıgın icin gönderdigin lüks kolejin parasını ödemeye calısırken sürünüyosun. Ya da aslında hiç almak istemedigin ama sırf eltin gelip burnunu kıvırdı diye degistirmek zorunda kaldıgın yeni sevimsiz mobilyaların için calısıyosun.

Niye sürünüyosun çünkü işini de hiç istememistin. Ailen elin ekmek tutsun hem ögretmenlik tam bayan mesleği hem devlet kapısı diye gönderdi seni bi gaz üniversiteye. Halbuki sen evde el işi takılar yapmak istiyordun sadece. Bugün dantelden örülen kolyelerin tanesi hand made adı altında 70-270 tl arasında alıcı buluyo ama sen kendi degerini ortaya koymak yerine kolaya kacıcam derken iyice zora battın.

Calışma saatlerinden şikayet ettin ama bunu degistirmek izin hayatın boyunca ne bi eyleme katıldın, ne bi sivil toplum örgütüne ne bileyim ben sendikaya. Ya sen imza bile vermedin sırf sevmedigim isimden de olursam ödlekliğinden.

Yani yazar haklı hepimiz "ölecez" ama büyük çoğunluğumuzun hakkını vererek yaşamadığımız düşünülünce...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…