büyük holding bünyelerinde bu saatler arasında calışırsıın. yada devlet meeemuru olacanbir defa gelinen hayatta sabah 8 akşam 5 çalışma
- bir de ebedi hayata inanmıyorsan anlamsızlığı iyice ayyuka çıkan saçmalık.
zaman zaman gelen ani bunalım nedenlerinden sadece bir tanesi. ölecez lan? ölecez anlıyor musunuz? çok zengin olsak, harika mobilyalarımız olsa, çok saygıdeğer bir statü edinsek nedir yani? mezara mı götürecez klişesine bağlıyorum bak o kadar çaresizim.
en çok boş vakti olan işe koşunuz, en çok para verene değil.
insanların size en çok gülümsediği semtte yaşayınız, en asortik olanında değil.
yemeklerini en sevdiğiniz restorana gidiniz, en pahalıya değil.
en rahat ettiğiniz kıyafetleri giyiniz, en zengin gösterenleri değil.
yanında en çok rahat ettiğinize, en çok sevdiğinize gidiniz, mecbur olduğunuza değil.
içinizden geleni yapınız, toplumun istediklerini değil.
ölecez lan?!
Ben bu yazıyı ekşide yeni okudum,niye bilmiyorum ama çok etkilendim; en çok da başlığa da yazdığım cümleden. Yazan ne doğru yazmış. Yalnız en çok boş vakti olan iş derken? Öyle iş var mı kiVarsa öneriler,bu saatten sonra iş değiştirmeye razıyım.
Zaten problem maaslarda degil bu ulkede, herkes daha iyisini, daha markasini, daha pahalisini istiyor ve bu yuzden ortada bi maas yetmemezligi durumu soz konusu. Ayagini yorganina gore uzatan kesim cok cok az. Kredi kartlariyla milyarlar harcaniyor sonra maas azligina laf ediliyor. Cogu kiside durum bu. Bu gecinememe konusu insanlarin yasantisiyla ilgili, o kadar luks pesindelerki bi evde 2 kisi calisiyor hala birikim yok. Kira desen cogu kisinin evi var ama semt olarak dusuk diye daha pahaliya 1000 tl ye bogaz semtinde oturuyo ve gecinememekten soz ediyor vs vs. ornek cok...paranın kölesiyiz resmen senelerce statüsü olan ve çok para veren işler için okuyoruz
sonra o işe sahip olunca gece gündüz demeden çalışıyoruz ne için '' kaliteli yaşamak için ''
seviyoruz parayı kimse inkar etmesin daha az para veren işi kimse istemez şu anda yaşadığı hayattan bir tık alta olmayı kimse göze alamaz en basit örneği oturduğum ilçede sobalı evler daha uygun kirada ama ben doğal gazlı evde oturuyorum fazla kira vermeyi göze alarak rahatımız önemli yaşam standardını kimse düşürmek istemez kimse kendini kandırmasın
Cok dogru. Ayni dusuncedeyiz.Benim kafa bu kafa.. Olmasada olur kafası öle kolay kolay hiç bişeye özenmem istemem sebebi olmadığı sürece kıyafet istemem takı vs. .. bişey eskiyince yenisini alırım. Gözüm yükseklerde değil olsa güzel olurdu derim ama kendimi paralamam üzmem gardrobum giymediğim elbiselerimle dolu değil . Hayat maddi şeyleri dert etmek için çok kısa, şükretmek lazım her doyduğumuz güne. Fakir edebiyatı gelebilir bu kiminize .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?