• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En çok yarayı ailesinden alirmis insan

• Konu Sahibi Konu Sahibi luges
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

luges

guncel 74
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2016
768
1.750
113
hayat beni o kadar yordu ki hep nereden fedakarlık yaptıysam hep kime fedakarlık yaptıysam kime iyiliğim dokunduysa hep oradan kırıldım oradan vuruldum bazen diyorum ki keşke bu kadar iyi bir insan olmasaydım iyilik yapan fedakar kendini harcayan bir insan olmasaydım belki bu kadar zoruma gitmezdi yeri geliyor annen baban kardeşlerin bile seni öyle bir yere koyuyorlar ki sanki her şeyin suçlusu senmişsin gibi 1000 kere iyilik yap gözleri onu görmüyor da bir defa ağzımdan çıkan bir kelimeyi yıllarca unutmuyorlar demiyorlar ki o da bize bu kadar iyilik yaptı o da bizim için bunları yaptı demiyorlar yeri geliyor o ağzından çıkan tek kelimeyi suratına vuruyorlar hiç iyiliği dokunmayan hiç yardımı dokunmayan insanlar daha kıymetli bu hayatta daha kıymetliannene iyilik yapmayan annene yardımı dokunmayan kardeşlerin daha kıymetli on kere yaparsın da bir kere senin yapmadığın göze gözükür yine de canları sağ olsun ama çok kırıldım çok yoruldum hayat beni öyle yordu ki bazen diyorum ki şu hayatta seni annen bile anlamazsa seni yine de canları sağ olsun ben onların yerine dil de olurum el de olurum ayakta olurum hep oldum keşke onlar da bunu görseydi annem için kimleri karşıma almadım babam için kimlerle kavga etmedim kardeşlerim için neler yapmadım olsun canları sağ olsun Allah başımdan yine de eksik etmesin hiçbirini de çok kırgınım çok

iyilik yap denize at demiş atalarımız,merhametiniz sizi bir kurban gibi hissettirmesin,hayaat üzülmek için çok kısa,
yaptığınız iyilikler kime olursa olsun merhametinizin ödülü size bir gün bir yerlerde güzel süprizler olarak geri döner,insanların en büyük hatası yaptığı iyiliklere güzelliklere karşılık bekleyerek yaşamasıdır,bu da size zarar.

Çok haklısınız yorumunuz için çok teşekkür ederim dediğiniz gibi ben elimden gelen her şeyi yaparım ailem için onların canları sağ olsun sadece bazen bakıyorum ben de anlayış istediğim zaman hiç kimse beni anlamıyor ya o zaman çok üzülüyorum hep arkama atıyorum aslında ama olmuyor bazen işte insanoğlu üzülüyor kırılıyor canları sağ olsun başka bir insan olsa siler atarsın ama konu annen kardeşlerin olunca silinmiyor sadece içinde yara olarak kalıyor

hayat beni o kadar yordu ki hep nereden fedakarlık yaptıysam hep kime fedakarlık yaptıysam kime iyiliğim dokunduysa hep oradan kırıldım oradan vuruldum bazen diyorum ki keşke bu kadar iyi bir insan olmasaydım iyilik yapan fedakar kendini harcayan bir insan olmasaydım belki bu kadar zoruma gitmezdi yeri geliyor annen baban kardeşlerin bile seni öyle bir yere koyuyorlar ki sanki her şeyin suçlusu senmişsin gibi 1000 kere iyilik yap gözleri onu görmüyor da bir defa ağzımdan çıkan bir kelimeyi yıllarca unutmuyorlar demiyorlar ki o da bize bu kadar iyilik yaptı o da bizim için bunları yaptı demiyorlar yeri geliyor o ağzından çıkan tek kelimeyi suratına vuruyorlar hiç iyiliği dokunmayan hiç yardımı dokunmayan insanlar daha kıymetli bu hayatta daha kıymetliannene iyilik yapmayan annene yardımı dokunmayan kardeşlerin daha kıymetli on kere yaparsın da bir kere senin yapmadığın göze gözükür yine de canları sağ olsun ama çok kırıldım çok yoruldum hayat beni öyle yordu ki bazen diyorum ki şu hayatta seni annen bile anlamazsa seni yine de canları sağ olsun ben onların yerine dil de olurum el de olurum ayakta olurum hep oldum keşke onlar da bunu görseydi annem için kimleri karşıma almadım babam için kimlerle kavga etmedim kardeşlerim için neler yapmadım olsun canları sağ olsun Allah başımdan yine de eksik etmesin hiçbirini de çok kırgınım çok
Bir sürü şey yazmışsınız ama hiçbir şey anlatmamışsınız böyle yardımcı olamayız

Demekki neymiş fazla fedakarlık nankörlük getirirmiş fazla verici fazla iyilik kendine yağtıgın kötülüktür bir yerde herkesin canı sağolsun da senin canın yok mu?

Kim olursa olsun, ailen de olsa herkese sana yapılan kadar muamele et.

Ailede hep bir şeylere koşmaya çalışan, yardımcı olan, en küçük bir şeyde üstü çizilen olur.

Siz herkesi anlamaya çalışırken empati kurarken kimse sizi anlamaya çalışmaz. Herkesi olduğu gibi bırakın, kendinize yoğunlaşın.

İyi bir insan değilsiniz zaten dediğiniz manada çünkü fedakarlık dediniz .İyi insan olsanız önce kendinize iyi olursunuz kendinize iyi gelirsiniz siz ya sizi sevsinler ya benimsesinler ya dinlesinler diye bunu yapıyorsunuz biraz anlatabildim mi bilmiyorum size kötü insan demiyorum .Sadece sınırları olmayan hep veren insanların durumunu yaşıyorsunuz.İyi insan kendi iyi olur kendine iyi gelir kendine özsaygı disiplini yüksek olan hata gördüğünde geride duran ve ne kadar geliniyorsa o kadar giden insandır .Sizin iyi insan tanımı sıkıntılı

İyi niyet birde kullanılmak arada incecik bir çizgi var siz o çizgiyi aşmışsınız bu nedenle sizden gidiyor yorgunluk bıkkınlık hak etmedim duygusu hep bundan .Oraya geçtiğiniz gibi geri dönün

aslında omuzlarımdaki yükten bahsediyorum ailemin konuşamadığı yerde dil oldum yapamadığı yerde onlara el oldum onlara her türlü hafiflik oldum mesela bir şeye kırıldığımda üzüldüğümde hiçbir zaman sen haklısın denmedi bu kırıldığım şeyler yıllarca akıllarından çıkmadı . ailede en çok sesi çıkan benim annem sessiz bir kadın başkalarını kırmaz Üzmez ama onu çok kırarlar onu kıranlara da ben alırım karşıma ben kırarım elimde olan bir şey değil Rabbim bana annem de ve kardeşimde olmayan ne varsa yüklemus onlar kimseyi kıramazlar mesela seslenmezler ailemize çok haksızlıklar yapıldı hep ben savundum herkesle ben kötü oldum akrabalarımızla sırf annem üzülmesin istedim her daim onun yanındaydım kardeşlerime çok haksızlıklar yapıldı herkese tek tek haddini bildirdim . Hem el vermis allah bana hem dil ne geldiyse basima bu dilim yuzunden geldi. annemin iş yükü çok fazlaydı kendi aileme cocuklarimi bir kenara koydum her zaman anneme yardımcı oldum ama bir olumsuzluk olsa bir şeye kırılsam darılsam herkes dedi ki senin dilin çok sivri sen böyle kalp kırıcısın sen şöyle kalp kırıcısın dediler. Keske hic biseyimize yardim etmesen de bu dilinle bizi sokmasam dediler hala da onu yapıyorlar kimse de demedi ki sen bize şöyle sahip çıktın bizi böyle kolladın demediler. bisey desem dogru konussam 9 koyden kovdular

onlarin istedigi bu ben herseye yardim ediyim beni kullansinlar essek gibi sirtima binsin herkes ama birsey oldugunda sesimide cikartmayim hep bubu istediler hic bir seye yardimi olmayan bacim benden daha iyi annemle anneme yakin oturup herseyine dal kol olan benden baska kotu yok

Kendini düşünmelisin birazda insanoğ şu çiğ süt emmiş

Kendi aileni kenara koyup anam babam fedakarlık diye gezersen sonu bu oluyor insanoğlu nankördur. Ama sen de çok yorucu bir insana benziyorsun iyilik yaptiysan arkasını arama. Baktın sana iyi davranmiyorlar önüne bak görüşme. Fedakarlık deyip durmussun ne yaptın yazmamissin. Rahatsizsan yapma. Bazı sorunları da kendi başınıza siz açıyorsunuz.

haklisiniz ama canlari sagolsun Allahim ne annemin ne kardeslerimin ayagina tas değdirmesin ben onlarsiz yaşayamam kimsem yok cunku. Artik oyle yapacagim kendime ve cocuklarima iyi olacagim eşim bile neler dedim neler cikti agzindan da hepsini unuttu . ama annem birseye kirilsam benim kirildigima icerlenip hep bana tavirlandi bizim kirilacak hic mi biseyimiz yoktu da hep seni sineye cektik dediler. benim neye kirildigimi bile bilmez sesimi cikarttigima darilir . artik kabuguma daha cok cekilme zamani geldi sanirim iki senedir cekmistik kendimi ama küslük yaratmadan kendimi annem bile olsa çekmeliyim bunun farkindayim

onlarin istedigi bu ben herseye yardim ediyim beni kullansinlar essek gibi sirtima binsin herkes ama birsey oldugunda sesimide cikartmayim hep bubu istediler hic bir seye yardimi olmayan bacim benden daha iyi annemle anneme yakin oturup herseyine dal kol olan benden baska kotu yok
Yapmayın bu gün yeni bir başlangıç yapın yepyeni bir insan olmaya azmedin değişin tamam bir anda olmaz yavaş yavaş kesin ilgiyi taleplere duyarsız kalın kendinize dönün size iyi gelen sizi iyi hissettiren yerlere insanlara gidin hayır deyin bence bu yanlış deyin yapamam deyin bu üç kelimeyi alın hayatınıza . Atın yükleri artık paylaştırın

Kendi aileni kenara koyup anam babam fedakarlık diye gezersen sonu bu oluyor insanoğlu nankördur. Ama sen de çok yorucu bir insana benziyorsun iyilik yaptiysan arkasını arama. Baktın sana iyi davranmiyorlar önüne bak görüşme. Fedakarlık deyip durmussun ne yaptın yazmamissin. Rahatsizsan yapma. Bazı sorunları da kendi başınıza siz açıyorsunuz.
annem bag bahce yorulan bir kadindi 2 sene oncesine kadar her isine kosardim evli oldugum halde kendi evimin ici dururdu aman annem yorulmasin aman annem yetisemiyor derdim iki cocugunla kosardim isine aşına herseyine. Sonra baktim bu aliskanlik haline geldi evdeki 4 kardeşim bunu sanki benim gorevimmis gibi algiliyor bir gun gelmesem annem beni yadirgiyor bahceden elimi etegimi cektim ben elimi etegimi çektikten sonra bahçe denen bir şey kalmadı annem artık bahçeyle uğraşmıyor ve hâlâ laf sokar biliyor musunuz ne olduysa sana gelmez oldun okundu mu üflendin mi niye artık bahçeyi sevmiyorsun diye hep bana laf sokar başkalarının yanında ama diğer kardeşlerime hiçbir şey demez onlar da benim gibi yetişkin kime evli üç tanesi evde bekar. Bazen elime harçlık verir mesela sonra da der ki nasılsa paranı verdim tele vereceğin parayı sana verdim der çoğu zaman almazdım bile bazen çok ısrar eder alırdım geri o aldığım parayla anneme bir şey alırdım cebime girmezdi bile daha bunun gibi bir çok şey beş kardeştik ama annem çoğu zaman yalnızdı hep ben destek oldum belki inanmazsınız amma da abarttın dersiniz ama gerçekten bu böyleydi bir gun ağzımı açtim sana en çok ben destek oluyorum birazda obur kardeslerime agzini a su iside sen yap dedim annem hastalandi vay dei sen demek yaptığın her iyiligi boyle yuzume mi vuracaktin demek icinde hep bunlari mi besledin dedi her kardesim bir oldu evde kaos cikti agit birbirine karisti sen boyle yuzumuze vurdun sen daha biz yaslanmadan ettigin iyilikleri basimiza kaktin dediiler . Sirf artik yeter bak durumun ortada onlarda yardim etsin hic sesini cikartmiyorsun ben bunlari bunlari ettim dedim diye ne bileyim yaa bu mevzular senelerin mevzusu ben kendimi cektim azda olsa ama hala icimde yara dun yine bi sürtusme oldu aramizda ben zaten anneme surekli birsey diyen bir insan degilim yemin ederim iki sene once oldu bu mevzular hep içime atiyorum dun yine bisey oldu kirildigimi soyleneden surstim dustu annemde dedi ki hayirdir ne oldu dedi ne var bunda kirildinmi sanki bizim bunca sene sana hic mi kirildigimiz şey olmadi sana surat mi yaptik dedi. haaa dedim demekki yapilan onca iyilikler hatirlanmiyorda kirildiklari seyler hatirlaniyor ... yine sustum yemin ederim canlari sagolsun

Son düzenleme:
Ve hala Allah başımdan eksik etmesin diyorsun. Yenileri eklensin diye :)

annem bag bahce yorulan bir kadindi 2 sene oncesine kadar her isine kosardim evli oldugum halde kendi evimin ici dururdu aman annem yorulmasin aman annem yetisemiyor derdim iki cocugunla kosardim isine aşına herseyine. Sonra baktim bu aliskanlik haline geldi evdeki 4 kardeşim bunu sanki benim gorevimmis gibi algiliyor bir gun gelmesem annem beni yadirgiyor bahceden elimi etegimi cektim ben elimi etegimi çektikten sonra bahçe denen bir şey kalmadı annem artık bahçeyle uğraşmıyor ve hâlâ laf sokar biliyor musunuz ne olduysa sana gelmez oldun okundu mu üflendin mi niye artık bahçeyi sevmiyorsun diye hep bana laf sokar başkalarının yanında ama diğer kardeşlerime hiçbir şey demez onlar da benim gibi yetişkin kime evli üç tanesi evde bekar. Bazen elime harçlık verir mesela sonra da der ki nasılsa paranı verdim tele vereceğin parayı sana verdim der çoğu zaman almazdım bile bazen çok ısrar eder alırdım geri o aldığım parayla anneme bir şey alırdım cebime girmezdi bile daha bunun gibi bir çok şey beş kardeştik ama annem çoğu zaman yalnızdı hep ben destek oldum belki inanmazsınız amma da abarttın dersiniz ama gerçekten bu böyleydi bir gun ağzımı açtim sana en çok ben destek oluyorum birazda obur kardeslerime agzini a su iside sen yap dedim annem hastalandi vay dei sen demek yaptığın her iyiligi boyle yuzume mi vuracaktin demek icinde hep bunlari mi besledin dedi her kardesim bir oldu evde kaos cikti agit birbirine karisti sen boyle yuzumuze vurdun sen daha biz yaslanmadan ettigin iyilikleri basimiza kaktin dediiler . Sirt artik yeter bak durumun ortada onlarda yardim etsin hic sesini cikartmiyorsun ben bunlari bunlari ettim dedim diye ne bileyim yaa bu mevzular senelerin mevzusu
Evde 3 bekar kardeş varken sen niye koştun ki bağ bahçe işine? Kaç yıllık anneni tanımıyor musun da şaşırıyorsun, biraz gidip sonra gitmeyince laf edecegini biliyorsun?

iki tane çocuğum var cok zor gunler yaşadım psikolojik olarak cok yiprandim.. yeri geldi onlara bagirdim çağırdım gunlerce uyuyamadim cocuklara kotu davrandim diye .. Aileme karsi bakin ben hep sizin yaninizdayim ama arkami dondugumde siz yoksunuz dedigimde sana ne oldu icine seytan mi girdi takildigin arkadaslarin mi kafana giriyor dediler kimse evet biz arkanda yoktuk demedi.. anne baba kardesler nasil silinir ki.. dedim konusmayacagim kendimi cekecegim ama olmuyor bu yarayla yasamaya calisiyorum ama bazen de dayanamiyorum cok dolup buraya yazmak belki beni rahatlatir dedim ..belki benimle ayni durumda olan arkadaslarim yardimci olur dedim ... aslinda iki senedir kendimi cekmistim kimseye birsey demiyordum.. ister annem işin icinde bogulsun ister pisligine gomulsun yardimi baya bir kestim laf soksalar bile bunu basardim. ama dün azicik bir suratim bir konuda dustu diye annem sanki bizim yok muydi sana kusecek seylerimizde hemen suratin dusuyor demesiyle demekki dedim bana karsi yarali bunca benim cabam anneme karsi mucadelem degilde yaralarim varmis annemin icinde dedim . biraz uzuldum .. ama bu sefer biraz uzuldum diyorum. iki sene once yaşattırdıkları travmaları yasamayacagim .. Beni cok yalniz koymuslardi belkide suan yaşamıyordum psikolojik olarak cok kotu gunlerden gectim aylarca surdu bu durum ama sag saglim atlattim . yine bunu kendime yapmayacagim ama yaram nasil gecer billmiyorum

Son düzenleme:
iki tane çocuğum var cok zor gunler yaşadım psikolojik olarak cok yiprandim.. yeri geldi onlara bagirdim çağırdım gunlerce uyuyamadim cocuklara kotu davrandim diye .. Aileme karsi bakin ben hep sizin yaninizdayim ama arkami dondugumde siz yoksunuz dedigimde sana ne oldu icine seytan mi girdi takildigin arkadaslarin mi kafana giriyor dediler kimse evet biz arkanda yoktuk demedi.. anne baba kardesler nasil silinir ki.. dedim konusmayacagim kendimi cekecegim ama olmuyor bu yarayla yasamaya calisiyorum ama bazen de dayanamiyorum cok dolup buraya yazmak belki beni rahatlatir dedim ..belki benimle ayni durumda olan arkadaslarim yardimci olur dedim ... aslinda iki senedir kendimi cekmistim kimseye birsey demiyordum.. ister annem işin icinde bogulsun ister pisligine gomulsun yardimi baya bir kestim laf soksalar bile bunu basardim. ama dün azicik bir suratim bir konuda dustu diye annem sanki bizim yok muydi sana kusecek seylerimizde hemen suratin dusuyor demesiyle demekki dedim bana karsi yarali bunca benim cabam anneme karsi mucadelem degilde yaralarim varmis annemin icinde dedim . biraz uzuldum .. ama bu sefer biraz uzuldum diyorum. iki sene once yaşattırdıkları travmaları yasamayacagim .. Beni cok yalniz koymuslardi belkide suan yaşamıyordum psikolojik olarak cok kotu gunlerden gectim aylarca surdu bu durum ama sag saglim atlattim . yine bunu kendime yapmayacagim ama yaram nasil gecer billmiyorum
Yasadiklarinizi çoğu insan yaşıyor çok takmayın gülün geçin ya annen şunu demiş bunu demiş anneler ağzından çıkanı biliyor mu hepsi böyle bosversene
Zaten sinir koymussun çok güzel böyle devam ama suratın düşmesin üzülme sen mutlu oldukça onlar çatlar emin ol 🥰

Back
X