- 2 Mayıs 2011
- 2.914
- 2.592
- 408
- Konu Sahibi BenveUtkum
-
Biz daha boşanmadık ama evleri ayirdik kızıma soyleyeli bir hafta oluyor..Aglama krizleri(içine atmasından iyidir diye düşünüyorum),babamı istiyorum anne diye ağlaması hep birebir ben yaşıyorum babası duymuyo bile..Bende anlatmaya çalışıyorum ama dayanamıyorum..Dun babasına demis eve gel baba nolur diye hayır demiş direk..Keske bende öyle net olabilsem ama daha ben kabullenemedim onu nasıl inandıracam bilmiyorumMerhaba kızlar. Şuanda bu mesajı yaziyorum ama musait olmayacağım için mesajlar geç cevap verebilirim. Konularımı az çok bilirsiniz. Bilmeyenler için kısa bir özet geçiyorum. Boşandım. 9 ay oldu. 7 yaşında oğlum var. Oğlum bu aralar tutturdu, bir araya gelin. Babam gelsin vs. Kendimce açıklamalar yapıyorum. Ancak fayda mi etmiyor anlamıyorum. Huyu suyu değişmeye başladı. Özellikle yaz tatilinden sonra. Acaba biri mi dolduruyor? Babası mi bişey diyor anlayamıyorum. Gerçekten üzüyor beni bu durum. Halimden anlayan arkadaşlar. Sizce ne yapabilirim?
Net olucaksiniz , cocuklar ister ve israr eder ama karsisinda net ve kesin durursaniz bir sure sonra vazgecerBiz daha boşanmadık ama evleri ayirdik kızıma soyleyeli bir hafta oluyor..Aglama krizleri(içine atmasından iyidir diye düşünüyorum),babamı istiyorum anne diye ağlaması hep birebir ben yaşıyorum babası duymuyo bile..Bende anlatmaya çalışıyorum ama dayanamıyorum..Dun babasına demis eve gel baba nolur diye hayır demiş direk..Keske bende öyle net olabilsem ama daha ben kabullenemedim onu nasıl inandıracam bilmiyorum
Bende öyle dedim. Biz senin annen ve babanız. Sen benimlesin ama istediğin zaman babana gidebiliuorsun. Ayrıca biz küs değiliz konuşuyoruz. Bu böyle olacak dedim ama ben anlattım ben isittim!Net olacaksin.biz babanla bosandik ve bir araya gelmemiz söz konusu degil.o senin baban ben annen olarak kalacagim bu durumu kabul etmen gerekiyor.benim kararim ve bu konuda karar sana ait degil.
Ben 3 yaşındayken yaptim bu konusmayi hic 1 zamanda bole bir taleple karsima cikmadi kizim.
Okul zamanı. 1. Sınıfada başlıyor. İnşallah derslerini etkilemez. Onu da ayrı sıkıntı ediyorum. Babaya da telefon ve bilgisayat için istiyor gitmeyi. Başka da bir sebebi yok. Defolsa giTSE de babayı hiç görmese de öldü bilse diyorum bazen. Of ya bu düşünceler bencilce ve kötü Biliyorum.Tatil dönüşü olabiliyor
Babası söylememiş olabilir, kendi hayal güçleri yetiyor.
Benim hikayemi biliyorsunuz. Küçük kızım 7,5 yaşında.
4,5 aydır erkek arkadaşım var, çocuklar tanıştı. Ve ben 5 senedir ayrıyım eski eşimden. Boşanalı 3,5 sene oldu. Buna rağmen küçük kızım beni başka bir erkekle kabullenemiyor. .... abiyle evlenirsen ben babama giderim bile dedi. Bundan önce görüştüğüm adamı da sevmemişti. Sadece bir kişiyle evlenmene izin veririm diyor. O da tabi ki babası.
Ama (artık) babasının öğretmediğini biliyorum. Çocuklar her zaman anne ve babasını birbirine yakıştıracak, normal bence.
Tepki vermeyin şimdilik. Sakince "biz yollarımızı karı koca olarak ayırdık, ama annen ve baban olmaya devam edeceğiz" anlamında bir şeyler onu şimdilik sakinleştirir diye düşünüyorum.
İnan ki babasının evlenmesini çok ama çok istiyorum. Allah biliyor ya evlense sanki derdim sıkıntim azalacak gibi düşünüyorum.Ben babam evlenesiye kadar annem evlenmiş ve eşinden çocuğu olmasına rağmen hep birbirine yakıştırdım tekrar bir araya gelsinler istedim.Bu liseye başlayana kadar sürdü.Babam evlendikten sonra o hayal de uçtu gitti benden.Büyüdükçe anlıyorum ikisini de fazla önemsemişim.İyki boşanmışlar da babannem büyütmüş beni diyorum.Yani küçükken böyle düşünmesi çok normal.
Bunları Allah bildiği gibi yapsın. İnşallah zamanla kabullenirler bu durumu. Rabbim yardım etsin bizlere.Biz daha boşanmadık ama evleri ayirdik kızıma soyleyeli bir hafta oluyor..Aglama krizleri(içine atmasından iyidir diye düşünüyorum),babamı istiyorum anne diye ağlaması hep birebir ben yaşıyorum babası duymuyo bile..Bende anlatmaya çalışıyorum ama dayanamıyorum..Dun babasına demis eve gel baba nolur diye hayır demiş direk..Keske bende öyle net olabilsem ama daha ben kabullenemedim onu nasıl inandıracam bilmiyorum
Yaşı daha çok ufak birazcık sabır gerekiyor.Katı bir şekilde hayır demek lazım deniliyor ama dünyaya gelmeyi onlar istemedi ki bir arada görmek istemeleri gayet normal.Beni babannem büyüttüğü eksiklik hissettirmediği halde o kadar boynum bükük kaldım ki.Gerçekten çocuklar için zor birşey.Ben bunun yaş ile ilgisi oldugunu düşünüyorum Azcık aklı erince o da anlayacak durumu merak etmeyin.İnan ki babasının evlenmesini çok ama çok istiyorum. Allah biliyor ya evlense sanki derdim sıkıntim azalacak gibi düşünüyorum.
Bir kez daha kesin ve net bir şekilde konuşacağım bakalım. Fayda etmez ise Pedagog yardımı alacağım. Teşekkür ederim.Yaşı daha çok ufak birazcık sabır gerekiyor.Katı bir şekilde hayır demek lazım deniliyor ama dünyaya gelmeyi onlar istemedi ki bir arada görmek istemeleri gayet normal.Beni babannem büyüttüğü eksiklik hissettirmediği halde o kadar boynum bükük kaldım ki.Gerçekten çocuklar için zor birşey.Ben bunun yaş ile ilgisi oldugunu düşünüyorum Azcık aklı erince o da anlayacak durumu merak etmeyin.
Tabi konuştuk. Ben ayrı babası ayrı. Pedagogla ayrı. Anlattık. Biliyor durumu. Şöyle bişey Var. Babada daha rahat. Tv tablet pc vs. Konularında limit yok. Bende ise pc yok tablet var vermiyorum. Tv de kısıtlı. Geri kalanı ise benimle veya dışarda vakit geçirmesi yönünde çabalıyorum. O nedenle baba gelir ise veya bir arada okur isek sanıyor ki babam bunlara izin verir. .artık öyle düşünüyorum. Mutlu etmek içn her şeyi yapıyorum. Sonrasını da çocuk daha bagliyorum.benimkiler de 5 yaşında ayrılmıştı,boşanmadan önce babam ve annem beni karşılarına alıp çok mantıklı açıklamalar yaptılar. yani bana sürpriz olmadı.
Babamın dediklerini hala hatırlarım "sen hep benim kızım olucaksın,anneni ya da beni istediğin zaman görebilirsin,biz küs değiliz sadece artık birlikte yaşayamayacağımızı anladık,mutlu olamıyoruz ama sen çok mutlu olacaksın söz veriyorum" gibi şeyler söylemişti.
gayet de anladım dediklerini,cevabım da "babaa yani artık yılbaşında iki tane mi hediyem olcak" olmuştu :) aklıma yatmayan hiçbir şey olmadı çünkü.
Siz boşanırken çocuğunuza açıklama yaptınız mı yoksa bir anda babası ortadan kayboldu da ne olduğunu mu anlamadı?
söyleyin,konuşun onunla ben babanla mutlu olmuyorum,artık bir daha bir araya gelemeyiz sen bunu her söylediğinde beni çok üzüyorsun vs anlatın durumunuzu. yaşı çok küçük değil anlayacaktır.
pedagog desteği alsan fayda sağlar mı acabaMerhaba kızlar. Şuanda bu mesajı yaziyorum ama musait olmayacağım için mesajlar geç cevap verebilirim. Konularımı az çok bilirsiniz. Bilmeyenler için kısa bir özet geçiyorum. Boşandım. 9 ay oldu. 7 yaşında oğlum var. Oğlum bu aralar tutturdu, bir araya gelin. Babam gelsin vs. Kendimce açıklamalar yapıyorum. Ancak fayda mi etmiyor anlamıyorum. Huyu suyu değişmeye başladı. Özellikle yaz tatilinden sonra. Acaba biri mi dolduruyor? Babası mi bişey diyor anlayamıyorum. Gerçekten üzüyor beni bu durum. Halimden anlayan arkadaşlar. Sizce ne yapabilirim?
Haftasonlarıni genelde babasi ile geçiriyor. O da bir gün. Cumartesi. Teknoloji yi istiyor ki babasında ki gibi saatlerce oynasın. Ama ben ona müsade etmiyorum. 45 dk enfazla. Hatta eve tableti ile gelen çocuklara bile oğlum istemesin diye müdahale ediyorum. Çünkü arkadaşları ile oynayıp oyün üretmek var iken saf saf o tabletlerijn karşısında geçirilen zaman bana resmen çocuğun hayatından bir yıl çalıyorMuş gibi geliyor. Ben onunla daha çok evde oyunlar oynamayı seviyorum. Maç bile yapıyoruz. Ama baba da öyle değil. Ve eline pc bir de saçma sapan oyunlar vs. Bu sefer bu şekilde konuşup sırf tablet vs yüzünden oraya daha fazla gidip babayı önemseyip beni daha geri plana atması da cidden beni çok uzuyor. Sanırım bunu babası ile halletmeiz lazımmHaftaiçlerini sizde tatillerini babasıyla mı geçiriyor? Eğer öyleyse mutlaka yeni bir düzenleme yapın, haftasonlarını eşit bölüşün. Babası daha fazla zaman geçirmek istiyorsa ayda bir tam hafta babada kalsın mesela 2 haftasonu dışında. Siz durmadan ders çalıştıran, düzen sağlayan, eğitmeye çalışan, babası tatillerde alıp gezdiren, eğlendiren, her dediğini yapan taraf olunca çocuktaki algı değişiyor tabiki.
Bir de, teknoloji artık hayatımızın alternatifsiz bir parçası. çocuk sorumluluklarını yerine getiriyorsa Evde teknolojiyle geçirilen zamanı birlikte vakit geçirmek için kısıtlamak yerine, siz de çocuğun ilgi alanlarına dahil olun. Tabletten, pcden birlikte oyun oynayın. Hem teknolojiyle ilişkisini gözlemleme ve yönlendirme şansı bulursunuz, hem de aranızdaki bağ kuvvetlenir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?