En güzel halime aşık oldu. Peki ya en yorgun halimi de sevebilir mi?Boşanma korkusuyla evlilik hayali kurulur mu? Kafamda sorular...

başkaları için kendinizi paralamayı bırakın bence

birde ne zamana kadar böyle gidecek ki o bu korku hep içinizde olacak ya ayrılın yada sebeb sadece buysa kabul edin ve bu durumu açık açık konuşun

Bence karşınıza çıkan herkesi üniversitedeki erkek arkadaşınızla kıyaslıyorsunuz.Unutmanızı tavsiye ederim.
7 8 sene önceki erkek arkadaşımı unutamamış olmam gibi bir durum söz konusu değil şu an nerede ne yapıyordur onu bile bilmiyorum açıkçası. Merak da etmiyorum. Hayatımıza bir dönem giren insanları hatırlamamız hâlâ sevdiğimiz ya da özlediğimiz anlamına gelmez. Hatırlıyorum ama bir şey ifade etmiyor. 18 yaşımdaki aklımla bugünkü aklım, hislerim çoğu kişi gibi benim de aynı değil takdir edersiniz ki. Burada onun üzerinden örnek verme sebebim 18 yaşındaki bir üniversiteli gencin bile çocuk aklıyla sevgilisine yani o dönem bana tavrı, 29 yaşındaki yetişkin bir erkeğin (şu anki sevgilim) tavrından daha doğru geliyor. Konunun ufacık bir yerinde verdiğim bir örnekten çok zorlama bir anlam çıkarmışsınız.

Haklısınız. Kimseyle kıyaslama gereği duymadan; dış güzelliğin herşey olmadığını, her insanın birbirine benzemeyeceğini, gerçek sevginin karşısındaki insanı her türlü haliyle sevmek olduğuna inanarak, böyle insanları hayatınıza almak istemenizi ben de taktir ediyorum.

Teşekkür ediyorum yorumunuz için aynı noktada buluşabilmemize sevindim

Uzun zamandır kapalı hesabım sadece okuyucu olarak buralardaydım. Bugun sizin yazınıza denk gelince hesabıma giriş yaptım. Sevgi böyle bir şey değil ama.. evet ilgi alaka özen sevgimizi aşkımızı besler ama gün gelir yorgun olup hasta olduğunuzda ya da motivasyonunuz olmadığında özenli giyinip süslenmek için sevginiz / sevgisi azalmamalı nihayetinde hepimiz insanız. Evet insan her an temiz olmalı ama her an şık ve güzel olamayabilir ki bu zaten anneler için günlük yapılması zor bir şey. Siz en doğal halinizle bir gün karşısına çıkmayı deneyin o zaman test edersiniz size karşı olan sevgisi sadece görsel mi değil mi

Birazda paspal takılin yanında bakalım tavrı değişecek mi? Hep saç baş yapılı şıkır şıkır görmesin sizi.

Ben sınav donemindeyken kendimi çok salardim sevgilim beni oyle çok gördü. Hatta komik resimler atardı, sınav dönemi sen ,sınavdan sonra sen diye hepimizin daha güzel göründüğü, bazen de özensiz göründüğümüz zamanlar oluyor. Gerçekten seven erkek takılmıyor bence bunlara. Ayrıca erkekler, bu zamanda, çok fazla kızla görüşmüş ve belli şeyler yaşamış oluyor. Kimsenin mükemmel olmadığını biliyorlar yani. Hem onlar kendileri için bu endişeleri yaşıyorlar mi? Kiz arkadasim beni beğenmez, yada karim benden tiksinir diye korkuyorlar mi.cogu erkek 30 dan sonra salıyor kendini. Biz kadınlar kendimize bu kadar yuklenmemeliyiz bence. Her zaman kusursuz olamayız, kusursuz gorunmek zorunda da değiliz.

Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için yazdıklarınız o kadar doğru ki

valla evlilik eşlerin birbirinin her halini ve her yerini gördüğün bir müessesedir. bir şey olmaz erkekler genelde bu kadar detaylara takılmıyor tek bir noktaya odaklanıyor. karikatürdeki moda dönüyorlar.
Ahahaha bu karikatürü aylar önce görüp eşime attığımda gülme krizine girmişti çünkü aynısını sık sık yaşıyoruz

Ben 24 yaşındayım 21 yaşımdan beri doğum kontrol hapı kullanıyorum hormon bozukluğum var yüzümde göğsümde sırtımda tüylenmeler var çok kilo aldım sivilce izlerim kaldı selülitlerim çoğaldı varislerim oluştu ve ben kendimden nefret ediyorum beğenmiyorum psikolojik olarak çok kötüyüm neden beni beğensinler diyorum özgüvenim diplerde öncesen inceciktim pürüssüzdü vücudum neden bögle odlum diye isyan ediyorum nesen ben diye ben iimdiden böyleysem hamilelikte ne olurum diye düşünüyroum delireceğim kpss çalışıyroum ama odaklanamıyorum

Sevgiliniz çok hadsiz. Ben hazırım sen de ol diye sizi azarlamis resmen. Evlenmek zorunda mısınız yahu. Bence sevgiliniz mantık evliliği yapıyor
Siz de en mükemmel seçenekleriniz kacirmamak için acele ediyor. Bana evlenilecek biri gibi gelmedi. Özellikle kendinizi yetersiz hissettiren biri ile asla evlenmeyin. Olduğunuz gibi seven biri size çiçek actirir zaten . Bu adamın yanında kendinizi rahat hissetmeniz siniz belli. Ayrılın derim ben. Ayrıca çok agresif geldi. Ne demek evlilik baskısı yahu kim oluyorki o. Hayır evlilik teklifi etse kabul etmek zorunda mısınız mesela değilsiniz. Şimdiden neyin sözünü istiyor da adım istiyor.

Ben de senin gibiyim 24 yalımdayım ve hormon bozukluğum olduğu için yüzğmde göğsümde sırtımda kıllanmalar sivilceler var tedavi yan etksii olarak selülitlerim varislerim sivilce izlerim oluştu hamilelikte görülen bazı problemleri şimdi yaşıyorum ileride hamile kalsam daha mı kötü olacağım diye düşünüyorum psikolojik olarak çok kötüyüm kendimi beğenmiyorum kümsede beğenmez diye düşünüyorum iğreniyorum resmen kadın olmaktan nefret ettim isyan ediyorum meren ben yaşıyorum bunları çok yoruldum biliyor musunuz

7/24 makyajli, maşali evde Bihter gibi gezilmesini bekleyen erkekler bana da normal gelmiyor ha kadin evde bir tabaği dahi şurdan şuraya koymuyorsa evde hizmetliler dört dönüyorsa bence bekleyedebilir. Neyse yani standart hayatlardan bahsediyorsak dedigim gibi evde devamli davete gidecek gibi dolanma beklentisi normal degil ama pasakli sac bas karisik dolanip beni her halimle sevsin beklentisi de normal degil benim icin yine de tercih eden erkekler/kadinlar olabilir kendileri bilecek.

Ben bir kadin olarak eşimi her haliyle filan sevemem kimse kusur bakmasin yiyip yiyip 100 kilo olacak, kotu kokacak, bakim yapmayacak ama neymis asigim diye gozum gormeyecek? Bende öyle bir dünya yok acikcasi.
Hastalik vs tabi ki işin içine katmiyorum (cocuk dogurmuş olmak tek basina bir hastalik degil)

Benim yeme bozuklugum vardi bir ara acayip zayif takiliyordum mesela tutup eşim zorbalamadi o zamanlarda da iltifat aliyordum ama kocam begeniyor nasilsa diyip yeme bozuklugumu devam ettirmedim düzelttim eşimden önce bu kendi sagligim için önemliydi zaten. Eşten ziyade insan kendi vucuduna saygi duysa zaten sorun kalmaz. Fazla zayiflik gibi fazla kilo da yemekle ilgili bir sorun.

1)bence de hazır hissetmiyorum diye bir şey yok hangimiz hazırdı ki? Hop içinde buluverdik kendimizi.
2)evlilik öyle bir şey ki afedersin gaz kaçırsan bile göze batmıyor çünkü birbirinizi çırılçıplak görüyor, hissediyorsunuz. O artık sizden bir parça oluyor. Eğer bu raddeye gelemeyecek kadar samimi hissetmiyorsanız zaten o kişiyle evlenmemelisiniz.

Bir sevgilimle çok mesafeliydik, onunlayken sürekli tetikte hissederdim. Onunla evlenme fikri beni korkuturdu. Mesela tüylü bir kadının yanaklarımda göğüslerimde bile kıl var. O kişi beni yanaklarımda sakal çıkıyor diye bıraktı açıkça söylemese de kılı fark ettikten sonra ayrıldı benden.

Ama şimdi eşim asla böyle şeylere takılmaz, lazere giderken sakalımı kısaltırken istersen ben yapayım bile diyor. Geleceğim yer şu, bir adamla ömür geçirmek isteyecek kadar yakın hissetmiyorsanız hislerinize güvenin. Evlilik tetikte olabileceğin bir mecra değil. Evleneceğiniz kişi sizin eviniz oluyor.

Tedavi dene yapacak bir şey yok şuan hayatında biri yoksa çocuğu dğşğnme bakalım evlenecek misin daha

150 boyumla 180+ filinta gibi kocaya ve ailesine benim gibisini buldunuz diye her namazdan sonra iki rekat da şükür namazı kılın diyorum ,bu kaçıncı seviye ozguvensizlik

Tedavi dene yapacak bir şey yok şuan hayatında biri yoksa çocuğu dğşğnme bakalım evlenecek misin daha
Yok şu an hayatımda biri ama kusurlarım ve hastalığım yüzünden kendimi hiç sevilmeyecek değer verilmecek birisi gibi hissediyorum

`