- 11 Kasım 2022
- 10
- 2
- 1
- 27
- Konu Sahibi tanricaselket
-
Günlerdir bu sitede başka sitelerde dünya kadar yorum okudum çelik yazan olmamış hiç açıkçası bende şaşırmıştım kayinvalidem pazardan çelik tencere almış hep onu kullanıyor benim güzel diye tüm mutfağa sıraladığım karaca ya bin basar.. peki bu markalarda yapışma gibi bisey olmuyor mu karaca direk yapışıyor bende varEn acil olmayan konulardan başta gelir...
Pilav çelikte yapılır. Jumbo, aryıldız, korkmaz çelikleri de güzeldir. Pilav için alçak ve geniş bir tencere almalısınız.
Çeliklerin yapışmaz özelliği yok ki. Çelik yapışır, bu yüzden sağlıklıdır.Günlerdir bu sitede başka sitelerde dünya kadar yorum okudum çelik yazan olmamış hiç açıkçası bende şaşırmıştım kayinvalidem pazardan çelik tencere almış hep onu kullanıyor benim güzel diye tüm mutfağa sıraladığım karaca ya bin basar.. peki bu markalarda yapışma gibi bisey olmuyor mu karaca direk yapışıyor bende var
Anladım canım teşekkürlerÇeliklerin yapışmaz özelliği yok ki. Çelik yapışır, bu yüzden sağlıklıdır.
Granit önerin var mı peki neredeyse tüm markaların yorumlarını okudum hepside kötü yorumlar seramik de hiç kullanmadım çatlıyor falan yazanlar olmuş zaten ekonomik sorunlar malum aldığım biseyi uzun süre kullanışlı olmasını istiyorumBen granitte ve seramikte yapıyorum genellikle. Eskiden teflon pilav tenceresi kullanırdım sağlıksız diye uzun süredir kullanmıyorum.
Pilav bol yağlı olur. Yağ da yapışmasını önler. Benim evimde çelikten başka tencere yok. Annemin de öyleydi. Belki pilav çelik dışında bir tencerede yapılsa daha iyi oluyordur. Belki de dibi tutma ihtimaline karşı yapışmazda yapıyorlardır. 15 senedir çelik tencerede pilav yapıyorum. Dibini tutturmadım hiç.Anladım canım teşekkürler
Sanirim kayinvalidemin bu yüzden yapışmıyor anladım canımPilav bol yağlı olur. Yağ da yapışmasını önler. Benim evimde çelikten başka tencere yok. Annemin de öyleydi. Belki pilav çelik dışında bir tencerede yapılsa daha iyi oluyordur. Belki de dibi tutma ihtimaline karşı yapışmazda yapıyorlardır. 15 senedir çelik tencerede pilav yapıyorum. Dibini tutturmadım hiç.
Benim granit Karaca, ben tahta kaşıkla ve düzgün kullandığım için çatlama vs olmadı. Ayrıca granit de sağlıklı. Teflon bile eğer kaliteli bir marka ve çizmeden kullanılırsa bir zararı yok. Önemli olan teflonun kaplamasının yemeğe geçmemesi.Granit önerin var mı peki neredeyse tüm markaların yorumlarını okudum hepside kötü yorumlar seramik de hiç kullanmadım çatlıyor falan yazanlar olmuş zaten ekonomik sorunlar malum aldığım biseyi uzun süre kullanışlı olmasını istiyorum
Benim granitler karaca bende düzgün kullandım ama 1 yıl böle olmadan gitti tencereler yeni alacağım da öyle olsun istemiyorumBenim granit Karaca, ben tahta kaşıkla ve düzgün kullandığım için çatlama vs olmadı. Ayrıca granit de sağlıklı. Teflon bile eğer kaliteli bir marka ve çizmeden kullanılırsa bir zararı yok. Önemli olan teflonun kaplamasının yemeğe geçmemesi.
Çelik KV’de kullandım, sürekli karıştırırsanız dibini tutturmadan yapışmıyor. Altını da çok açmamak gerekiyor, kısık ateşte.
Karaca’dan memnun olmayan çok kişi var, ben memnunum açıkçası. Düzenli yemek de yapan biriyim, çok kullanıyorum yani.Benim granitler karaca bende düzgün kullandım ama 1 yıl böle olmadan gitti tencereler yeni alacağım da öyle olsun istemiyorum
Onlara da bakayım biCelik uzun ömürlü ve kullanışlı.fisslerin tenceresi ve mehtap in çelik tenceresi var.ikisinde de yapışmıyor.
Karaca nin çelik te olmuyor granitleri de çabuk deforme oldu bilmiyorum napicamGranit tencerelerim çok büyük olduğu için çelikte denedim yapıştı hep ben sevemedim ya da kullanamadım bilmiyorum. Sonra granite geçtim. Sonra yine büyük geldi kaldır indir sinir oldum, yumurta tavam vardı teflon. Onda denedim onda da gayet güzel oldu. Çelik harici hepsini beğendim yani ben. Sağlık kısmını bilemiyorum.
Benim de Karaca'nındı çelik olan belki ondan yapamadım marka olarak sorunludur. Granitte bi sorunum olmadı ama nasıl deforme oldu sizde?Karaca nin çelik te olmuyor granitleri de çabuk deforme oldu bilmiyorum napicam
Ek olarak şunu da belirtmek isterim,tencerenin taban kalınlığı fazla olmalı.mesela bu tencerelerimin taban kalınlığı serçe parmagimin kalınlığı kadar.genelde tabanlar ince oluyor ve yemek yanıyor.buna dikkat edin.mesela korkmaz steama ,emsan karya tencerelerinin tabanı çok kalın.henuz almadımCelik uzun ömürlü ve kullanışlı.fisslerin tenceresi ve mehtap in çelik tenceresi var.ikisinde de yapışmıyor.
Bir yıl gibi bi sürede çöp oldu tencereler.. içinden siyah siyah noktacik gibi parcalar çıkmaya başladı pirinc pilavı yaptım karabiber doldurmuş gibi içinde renklerinden de belli zaten kullanilmayacagiBenim de Karaca'nındı çelik olan belki ondan yapamadım marka olarak sorunludur. Granitte bi sorunum olmadı ama nasıl deforme oldu sizde?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?