En küçük şeyde ağlıyorum

Cahil Peri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2007
140
1
96
Ankara
Kızlar, benim öyle büyük bi problemim yok ama günlük hayatta sinirimi bozan bişey oldu mu, çaresiz kaldığım küçük bi vaka oldu mu başlıyor gözlerim dolmaya. tutamıyorum kendimi asla. etrafımdaki insanlar tarafından sulugöz olarak bilinir oldum. böyle ağlayınca da demek ki çok güçsüz bi insanmışım diyorum. halbuki çok da mantıklı bi insanımdır ama engel olamıyorum kendime.
bunun bi çaresi var mıdır? önerilerinizi bekliyorum. napmalıyım?

Senin ya çok sinirlerin bozulmuş ya da gereğinden fazla duygusal bir insansın. Hepimiz ağlarız ama ufacık tefecik şeylere değil, bence ağlayacağını hissettiğin anda dikkatini hemen başka bir şeye odakla bu iyi gelecektir, yoğunlaşma o konu üzerinde. Ayrıca ağlamak güçsüzlük demek değildir öyle algılama, bu da bi çeşit rahatlama şekli çok fazla abartılmadığı sürece elbet.

genelde mi böylesin yoksa son dönemlerde mi?
günün stresi , yaşamın monotonluğu ,birde üstüste gelen sıkıntılar... eğer son dönemlerdeyse her insanda oluyor bazı zamanlarda böyle ara ara duygu yoğunlaşması.herkes farklı bir şekilde atıyor üzerinden kimi ağlar kimi bağırır kimi agresif olur kimi kırılgan sende tepkilerini hassaslaştığın için bu şekilde veriyorsun çok fazla sorun etme derim..biraz kendini dinle ve farklı şeyler yapmaya hayatttan zevk almaya çalış..kendi kendine düzeleceltir..

güçsüzlükle bi alakası yok canım.insanların duygularını dışa wurma şekli farklı olabilir.banada sık sık olur.ben hakim olmaya çalıştıkça kendiliğinden damla damla akmaya başlar gözlerimden.önerebileceğim tek şey rahat olman.tabi ne kadar mümkünn bilemiorum :bbo:

Sen bir de bana sorr mafoldumben
Bende çabuk alınıp kırılırım ama öyle herkesin gözü önünde ağlamam.. Beni kıran birşey olduğunda evimde sakince düşünür ve ağlarım. Niye böyle oldu neden böyle oldu diye.. Başkalarının yanında nadirdir ama tek başıma düşüncelerimle ben başbaşa kalınca çok ağladığım zamanları bilirim.. Bu huyumu da hiç sevmiyorum :1no2: ınsan biraz geniş olmalı herşeyi kendine dert etmemelii. Bunları sana söylüyorum ama bende bir becerebilsem rahat olmayı herşeyi kafama takmamayı

ayyy...hiç tahammül edemem böyle insanlara özel hayatımda..
güçlü olmayı öğrenmelisin,başka çaren yok...

aynen a.s bende hiç sevmem o ne öyle herşeye ağla:olmaz: benim okulda bir öğretmen arkadaş vardı okula geç kalırdı sık sık müdürde uyardı haklı olarak baktım ki kantinde ağlıyor neymiş müdür buna kızmışmış kaydirigubbakcemileherşeye ağlardı ama öyle gizli gizli değil herkes görecek illa:umursamaz::umursamaz: üfff valla çok itici konu sahibi arkadaşım çok itici bir durum bu bence biraz güçlü olmaya çalış bu bahsettiğim arkadaşı kimse ciddiye almaz arkadan herkes dalga geçerdi okulda gidincede millet resmen bayram etti :lepi:

hayat olgunlaştırıyor insanı merak etme güçlü olmayı öğretiyor
daha bekarsın öyle tahmin ediyorum ciddi sorunlarla karşılaşmamışsın
ileride ağlamak yerine mücadele etmeyi öğreneceksin
eskiden bende çok ağlardım en küçük bişiyde
şuan istesemde ağlayamıyorum
daha bi katı oldum sanki

Aynı şey bende de var canım. Bu çok da normal bir durum değil bilmeni isterim psikoloğumun bana söylediğine göre. Aşırı duygusallık ilerisinde çok ince düşünmeyi de getiriyor yanında. Merak ediyorum olayları da çok ince ayrıntısıyla düşünüyor musun? Daha doğrusu olaylara yaklaşımın nasıldır mantıklı olmanın dışında?

Arkadaşlardan gördüğüm kadarıyla zayıflık belirtisi olarak söz edenler olmuş ağlamaktan. Evet normal bir durum değil belki her şeyde kırılmak ve ağlamak ama asla da zayıflıktır diye nitelendirilemez. ınsanların en doğal ihtiyaçlarından biri de olabilir zamanı geldiğinde. Başlığı açan arkadaş da sanmıyorum ki zayıf olduğu için ağlıyor olsun, sadece olay karşısında ilk verdiği reaksiyondur bu.

Son düzenleme:
ayyy...hiç tahammül edemem böyle insanlara özel hayatımda..
güçlü olmayı öğrenmelisin,başka çaren yok...

aynen a.s bende hiç sevmem o ne öyle herşeye ağla:olmaz: benim okulda bir öğretmen arkadaş vardı okula geç kalırdı sık sık müdürde uyardı haklı olarak baktım ki kantinde ağlıyor neymiş müdür buna kızmışmış kaydirigubbakcemileherşeye ağlardı ama öyle gizli gizli değil herkes görecek illa:umursamaz::umursamaz: üfff valla çok itici konu sahibi arkadaşım çok itici bir durum bu bence biraz güçlü olmaya çalış bu bahsettiğim arkadaşı kimse ciddiye almaz arkadan herkes dalga geçerdi okulda gidincede millet resmen bayram etti :lepi:

çok destekleyici yorumlar yapmışsınız. ikinize de teşekkür ederim!
özellikle ikinci msjda bahsettiğiniz bayanla lütfen beni aynı kefeye koymayın. ben insanların beni ağlayarak görmesini asla istemiyorum.ayrıca bu davranışımdan kurtulmaya çalıştığımı da belirtmiştim. bi anda topa tutmuşsunuz beni mesajlarınızla.

diğer yorumlar için ise gerçekten sağolun.

Duymak istediğin şeyleri duymak için mi başlık açıyorsun? Elbette insanlar düşündüklerini söyleyecek. Bende sevmem öyle sulugöz her yerde dokunsan ağlayacak kişileri. :1closedeyes:

arkadasın elinde olsa zaten ağlamazdı. zaten bunu aşmak için buraya konu açılmış. kımse size sızın bu tur ınsanları sevıp sevmedıgınızı sormuor kı sadece yardım edın denılıor. yardım kelımesının anlamını unutmayalım.. ben ismini hatırlayamayacagım ama bı arkadas baska seyler dusun demıstı bende katılıorum baktın ısın ıcınden cıkamıorsun baska seylere odaklan senı o anlık mutlu edebılcek bır seyler olabılır mesela cnm. ben sadece sınırlendıgımde karsımdakıne cevap veremıorsam aglarım mesela bu da sadece aıle buyuklerım oldugu ıcındır. ya da cevrendekı senı sureklı ıncıten bırılerı varsa onları da gozden gecırebılırsın.

ben ustesınden gelebılecegıne cok ınanıyorum opuyorumnanaktan

Son düzenleyen: Moderatör:
bende çok ama çok sinirlenince pıtır pıtır dökerim ama kimsecikler görmez. bence ağlamanın sakıncası yok iç ferahlatır. ama bazıları var ki rol yapmak için ağlıyo onlara katlanamıyorum.

çok destekleyici yorumlar yapmışsınız. ikinize de teşekkür ederim!
özellikle ikinci msjda bahsettiğiniz bayanla lütfen beni aynı kefeye koymayın. ben insanların beni ağlayarak görmesini asla istemiyorum.ayrıca bu davranışımdan kurtulmaya çalıştığımı da belirtmiştim. bi anda topa tutmuşsunuz beni mesajlarınızla.

diğer yorumlar için ise gerçekten sağolun.

ben zaten o arkadaş gibi yapıyosun demedim ki bu kadar sert yanıt vermene gerek yoktu:1closedeyes:

bende çok ama çok sinirlenince pıtır pıtır dökerim ama kimsecikler görmez. bence ağlamanın sakıncası yok iç ferahlatır. ama bazıları var ki rol yapmak için ağlıyo onlara katlanamıyorum.

evet bende o tiplere katlanamam sırf dikkat çekmek için herşeye ağlayanlar var bende hayatımdan bir örnek verdim konu sahibi ile alakası yoktu söylediğimin sadeceşakkıdı

bayanlar duygusal olur ve ağlar bende ağlarım ama herşeye değil ...

Back
X