En son market aylık market alişveriş tutarı (2022)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bana az geldi. bizim 2 yetişkin 1 çocuk 2 yaş daha fazla tutuyor. kaşar alıyoruz ondan olabilir ey Allahım ne hallere düştük
esimin ise goturecegi kahvalti icin ekmek arasi kasar koymustum, gideyimde cikarayim maydonoz yesin peynir bizim neyimize lüks lüks

Aynen öyle benim eşim takip eder ben etmem ama bişey alicagim zaman bu şurda daha ucuz ben alirim derdi yani bundan 2-3ay öncesine kadar öyle yapardi artik heryerde ayni oldugu icin saldik nasilsa pahali

çocuğu yazdıracağım okulun servisi bu sene 1000 tl imiş iyi hadi seneye de 1400 falan olur dedim demez olaydım okulda okuyanlar demez mi 2000 tl olur o.bir çocuğu bile okutmak oldu mu sana lüks.
Sorma ceycey rutin yapılan alınan her şey şimdi hakikaten lüks yani, bir test kitabı almak bir sevise binmek her şey yaa her şey buna da zam gelmemiştir herhalde deyip saçma salak güldüğüm her şey dudak uçuklatacak hale gelmiş. O değil insan kendini salak gibi hissediyor ben şimdi buna neden bu kadar para verdim diye düşünüyorsun. Halimiz içler acısı

Memleketinizden erzak mı geliyor
Yoksa temizlik malzemesi dahil 700 TL nasıl olur lütfen detaylı açıklar mısınız

Tek tek yazamıyorum şuan kusura bakmayın , ilk mesajı duzenleyebilseydim oraya da yazacaktim da şuan olmuyor ben market alışverişi diye bahsedilince kendi aldığım şeylerden yola cikarak yazdım bunu burada marketten sebze meyve alınmıyor genelde pazardan et kıyma falan da bulunduğum yerde a101 bim şok var alınmıyor ben bunları hesaba katmayarak öyle yorum yaptım haftada 1 falan da tavuk yiyemiyorum artık ekonomiden dolayı ayda 1 2 kere alıp yiyoruz et kıyma konusu da ailelerimiz kurbandan pay veriyor ve biz öyle et kıyma çok tuketmedigimiz için yetiyor pazardan da her hafta gidip alamıyorum genelde aldığımda da pazar küçük zaten biraz mevsim meyveleri ve sebzeleri oluyor brokoli vs zaten alamıyorum pahaliliktan dolayi . Eşim işte olduğu için aldığımız yumurta peynir de 1 ay yetiyor bize ekstra her hafta yoğurt alınıyor onun dışında 2 günde bir ekmek bu yani haftada 2 3 kere kuru bakliyat geri kalan da sebze yemeği çorba makarna vs yiyoruz yani ve ayrıca buradaki arkadaşlarımıza göre biz çok fazla bile para harciyormusuz bunu çok duymuştum evin ihtiyacini alırken sadece, bizim alisverislerimiz bu şekilde daha fazla açıklama yapamayacağım yoruldum çünkü, yeterince açıkladığımı düşünüyorum tekrardan hayırlı geceler

giderler kişi sayısı ve beslenme biçimiyle alakalı olarak değişkenlik gösteriyor
evde kahvaltı yapmayan et vs almayan insanlar giderleri çok bulmuş asıl pahalı olanları almadığınız için olabilir mi acaba ?
asla abur cubur almayız ,asla paketli gıda, konserve, işlenmiş gıda ,hazır gıda ,asitli içecek almayız, çok sağlıklı ve dengeli beslenen aileyiz ekmek hamur işi kızartma şekerli ürün katiyyen tüketilmez. o yüzden bizim mutfak giderimiz çok maalesef sağlıklı beslenmek pahalı.
ama çok çeşitli ve gereksiz deterjan kullanmam elektrik ve doğalgaza çok dikkat ederim gereksiz alışveriş yapmam oradan dengelemeye çalışıyorum...

bugün eşim sadece 1 poşet kahvaltılık almış getirdi yoğurt peynir zeytin taze kuruyemiş vs... gibi şeyler
400 tl tutmuş.

bu fiyatlarla insanı cin küfür ederler bu ay doğalgaz faturamız 450 tl geldi ama 2 haftalık kahvaltılığımız 400 tuttu inanılır gibi değil.

koli bandını 5 tl ye alıyordum 9 tl olmuş mecbur gene aldım.a4 kağıdını hiç demeyeyimm.ödevler için almak zorundayız yazıcıda ne basacağız?bunların neresi lüks?

Üzgünüm işte zaten 700 lira ile ancak bu olur.O yüzden herkes şok oldu

Üzgünüm işte zaten 700 lira ile ancak bu olur.
sosyete pazarında çocuğun canı istedi evdekilere de alayım dedim ki alamadım birer tane .2 patlıcanlı gözleme ve bir katmere 60 tl verdim içime oturdu.ordakiler iş yok diye söyleniyorlar biz de böyle fiyat mı olur diye.almam mesela bir daha.

Vallahi gaz iyi gelmiş geçen ay önce yalıtıma rağmen 550 geldi bize

yarim ekmek aslinda ama neyse ceyrek yapayim onuda aksam yatmadan once yarin bana kaşarlı pogaca yaparmisin dedi
rendeleyip birer parcami koysam
antep fıstığı yerine bezelye tozu koyuyorlar ya öyle bir çözüm olabilir diye düşünüyorum kaşarımsı bi şey. aslında kaşar değil ama kaşarmış hissi versin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…