En son market aylık market alişveriş tutarı (2022)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte olduğunuz için haftanın her günü yemek pişmemeside baya etken ama

Burada birden şok etkisiyle arttırdılar 3 € a kadar çıktı , sonra millet tepki gösterince gecen haftadan beri birden 40 cent düştü . Uyanıklar böylece bu taktikle insanlar rahatlıyor oh düştü cok şükür diyor. Oysaki gecen sene bunun yarısıydı onu hesaplayan yok. Tıpki yılbaşında yapılan indirimler gibi . Önce fiyatları kabartıyorlar sonra o kabarttıkları fiyatları düşürüp indirim var diyorlar . Oysaki cok küçük rakamlar oynuyor insanları bu şekilde uyutuyorlar.

burada her hafta yapıyorlar valla.ha yine gidip yiyoruz evde sıkıldığımızdan.
Biz 2 kişiyiz haftada 2,3 dişarda yiyoruz artik bana sanki daha ucuza geliyor gibi herşey okadar pahaliki şuan. Kremali tavuk yapsan alişveriş zaten 70 80 tutuyor üstüne elektirik parasi ye dişarda daha mantikli. Üzücü ama öyle

doğru evde börek yaptım dışarıdan aldığımdan daha pahalıya maloldu.tek farkı biraz malzeme kalitesi

Açlık sınırı 4.550 tl
Siz 3.250 ye iyi halletmişsiniz
Bir de market alışverişi demişsiniz yani gıda harici alışveriş de dahilse helal olsun .

Gercekten birden cikti almanyada biz trde alişmişiz gündelik zamlara ama ben en son aralikta geldim ve benzin 1,69€ diye hatirliyorum şuan kac oldu en son 2,45di

Gercekten birden cikti almanyada biz trde alişmişiz gündelik zamlara ama ben en son aralikta geldim ve benzin 1,69€ diye hatirliyorum şuan kac oldu en son 2,45di
2 hafta önce 1,75 civarıydı şuan 2,5 larda. Belkide artı, iki gündür takip etmiyorum. Bundan 1 ay önce 2 olacak dediklerinde yok artık demişti . Şimdi ay sonuna 3ü bulur diyorlar. Olursa şaşırmam artık. Bakalım neler olcak.
Tabii Türkiyedede çok artmış. Ağustos da 7 civarıydı şuan 20 yi geçmiş litesi

Bizim gelirimize gore yuksek su an eksideyiz ne yapip edip dusurmeliyim
Bir kaç marketi takip edin. Bütün ihtiyaçlarınızı ayni marketten almayın. Hangı ürün nerede daha ucuz ise onu tercih edin. İndirime girmiş ürün olduğunda gelecek ayı da düşunerek alın. Mevsimsiz hiç bir şey almayın hem sağlıksız hem de pahalı.
Markete eşinizle birlikte siz de gidin. Liste yaparsanız eşiniz illâ alır ancak siz de bulunursanız düsundüğünüz ürün o gün pahalı gelirse başka ürün tercih edersiniz.

Bebek arabalarının kötülerinin kullanımı o kadar zor ki.. tavsiyem iyi marka temiz ikinci elden bulmanız. Geçen mama sandalyesi gördük eşimle e bebeğin vitrininde. En basitiydi ama 1000 liraydı Eşim diyor tam zamanında yapmışız bu çocukları

Evet 3 bulucak söylentisi var ama bu savaş bitmezse 4 de bulur bahaneleri hazir zaten.
Allah sizinde yardimciniz olsun gercekten zor zamanlardan geciyoruz

ağlanacak halimize güler olduk şaşkınlıktan herhalde

dün markete gittim, et deterjan yok kahvaltiligin bir cogu eksik hepsini o marketten almayacagim icin yani asil ihtiyacim olanin yarisi belki 890 tl tuttu.
bugun pazara gittim 1 kilo elma ve kizimin istedigi yarim kilo cilek disinda meyve yok 180 tl pazara verdim.
daha deterjan grubunu alacagim kizim icin kuruyemis sut vs girecek isin icine yani herseyi tek seferde almaya kalksam sizinki kadar bir parayi hicde luks olmayan insani ihtiyaçlarım icin verecegim sanirim.
lukse kaçsam demek ki evin yolunu bulamayacagiz.

Bende Diyarbakırdayım hangi marketten alıyorsunuz bizde oradan alalım zira bu ay market alışverişi bizim de kanayan yaramız

Aslında önceden marketten markete fiyat çok oynuyordu ancak şu anda hepsi birbiriyle yarışır hale gelmiş, iki gün önce yaptığım alışverişe 800 lira ödedim ve 10 gün ya gider ya gitmez aldıklarım çoğu sebze meyve idi, onların haricinde bir pirinç aldım makarna o yani, temizlik malzemesi kişisel bakım ürünlerini eklememiş halim bu. Güya zam yapıldı ama o zam çoktan eridi gitti yani ayın 15i millet eksi hesaptan çıkamıyor yine de

çocuğu yazdıracağım okulun servisi bu sene 1000 tl imiş iyi hadi seneye de 1400 falan olur dedim demez olaydım okulda okuyanlar demez mi 2000 tl olur o.bir çocuğu bile okutmak oldu mu sana lüks.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…