- 6 Aralık 2018
- 6.691
- 15.597
- 248
- Konu Sahibi Ciceksever0606
-
İşte olduğunuz için haftanın her günü yemek pişmemeside baya etken ama1 lt yağ bize 1 ay gidiyor:) ayın 7 günü evde fix yemek pişmiyor işte oldugum icin. Cok az kullanırım nerdeyse damlatırım yani, yaglı sevmem zeytinyagı kullanmama ragmen. Bu beslenme alıskanlıgı ile alakalı kesinlikle, yag biraz fazla kacsa yiyemem yemeği.
Burada birden şok etkisiyle arttırdılar 3 € a kadar çıktı , sonra millet tepki gösterince gecen haftadan beri birden 40 cent düştü . Uyanıklar böylece bu taktikle insanlar rahatlıyor oh düştü cok şükür diyor. Oysaki gecen sene bunun yarısıydı onu hesaplayan yok. Tıpki yılbaşında yapılan indirimler gibi . Önce fiyatları kabartıyorlar sonra o kabarttıkları fiyatları düşürüp indirim var diyorlar . Oysaki cok küçük rakamlar oynuyor insanları bu şekilde uyutuyorlar.Üzmek istemem ama 10.000€ de olsa maksimum düşecek rakam 1000€
Cidden çok pahallandı ve biranda artı. Hani yavaş yavaş alıştıra alıştıra olsaydı belki kabullenmek daha kolay olurdu. Ama bi gecede ,70 cent arttı nerdeyse sonra yine artı derken uçtu resmen.
7 günden ne olacak kız. Öteki günler kullanmadığım icin 4 lt boca edecek değilim yaİşte olduğunuz için haftanın her günü yemek pişmemeside baya etken ama
Biz 2 kişiyiz haftada 2,3 dişarda yiyoruz artik bana sanki daha ucuza geliyor gibi herşey okadar pahaliki şuan. Kremali tavuk yapsan alişveriş zaten 70 80 tutuyor üstüne elektirik parasi ye dişarda daha mantikli. Üzücü ama öyleburada her hafta yapıyorlar valla.ha yine gidip yiyoruz evde sıkıldığımızdan.
Ya evde yemek harici ekstra bir şey yapılması,ne bileyim ev nüfusu,kaç çeşit yemek yapıldığı,kaç günde bir yemek yapıldığı falan bunlarda çok önemli detaylar ama öyle deme7 günden ne olacak kız. Öteki günler kullanmadığım icin 4 lt boca edecek değilim ya
doğru evde börek yaptım dışarıdan aldığımdan daha pahalıya maloldu.tek farkı biraz malzeme kalitesiBiz 2 kişiyiz haftada 2,3 dişarda yiyoruz artik bana sanki daha ucuza geliyor gibi herşey okadar pahaliki şuan. Kremali tavuk yapsan alişveriş zaten 70 80 tutuyor üstüne elektirik parasi ye dişarda daha mantikli. Üzücü ama öyle
Merhaba biz 4 kisilik bir aileyiz bugun kredi kartimizdan bir aylik ne kadar market alisverisi yapmisiz hesapladik ve 3250₺ tutmus luks harcamalarimiz yok kasar pastirma abur cubur gibi seyler yok evin en onemli market ihtiyaclarini aliyoruz eșimle sok olduk nasil bu kadar yuksek tuttu diye. Simdi sizlere sorum șu biz bittikce aliyoruz toplu alisveris yapmiyoruz siz nasil yapiyorsunuz toplu yapmak daha mi mantikli? acikcasi market alisverisimi 2000₺ye dusurmek istiyorum. Yardımcı olur musunuz?
Gercekten birden cikti almanyada biz trde alişmişiz gündelik zamlara ama ben en son aralikta geldim ve benzin 1,69€ diye hatirliyorum şuan kac oldu en son 2,45diÜzmek istemem ama 10.000€ de olsa maksimum düşecek rakam 1000€
Cidden çok pahallandı ve biranda artı. Hani yavaş yavaş alıştıra alıştıra olsaydı belki kabullenmek daha kolay olurdu. Ama bi gecede ,70 cent arttı nerdeyse sonra yine artı derken uçtu resmen.
2 hafta önce 1,75 civarıydı şuan 2,5 larda. Belkide artı, iki gündür takip etmiyorum. Bundan 1 ay önce 2 olacak dediklerinde yok artık demişti . Şimdi ay sonuna 3ü bulur diyorlar. Olursa şaşırmam artık. Bakalım neler olcak.Gercekten birden cikti almanyada biz trde alişmişiz gündelik zamlara ama ben en son aralikta geldim ve benzin 1,69€ diye hatirliyorum şuan kac oldu en son 2,45di
Bir kaç marketi takip edin. Bütün ihtiyaçlarınızı ayni marketten almayın. Hangı ürün nerede daha ucuz ise onu tercih edin. İndirime girmiş ürün olduğunda gelecek ayı da düşunerek alın. Mevsimsiz hiç bir şey almayın hem sağlıksız hem de pahalı.Bizim gelirimize gore yuksek su an eksideyiz ne yapip edip dusurmeliyim
Bebek arabalarının kötülerinin kullanımı o kadar zor ki.. tavsiyem iyi marka temiz ikinci elden bulmanız. Geçen mama sandalyesi gördük eşimle e bebeğin vitrininde. En basitiydi ama 1000 liraydıMalesef bir manava giriyorum 200 lirayla çıkıyorum haftalıkki bizde daha çocuk yok onda da marul maydanoz elma gibi şeyler yok annemin bahçesine dadanıyoruz
Ah beni korkutan konularbi bebek arabası bakayım dedim en düşüğü 2 binden başlıyor
Düzgün bir şeyler bakayım dedim 4 üstü
Evet 3 bulucak söylentisi var ama bu savaş bitmezse 4 de bulur bahaneleri hazir zaten.2 hafta önce 1,75 civarıydı şuan 2,5 larda. Belkide artı, iki gündür takip etmiyorum. Bundan 1 ay önce 2 olacak dediklerinde yok artık demişti . Şimdi ay sonuna 3ü bulur diyorlar. Olursa şaşırmam artık. Bakalım neler olcak.
Tabii Türkiyedede çok artmış. Ağustos da 7 civarıydı şuan 20 yi geçmiş litesi
ağlanacak halimize güler olduk şaşkınlıktan herhaldeBebek arabalarının kötülerinin kullanımı o kadar zor ki.. tavsiyem iyi marka temiz ikinci elden bulmanız. Geçen mama sandalyesi gördük eşimle e bebeğin vitrininde. En basitiydi ama 1000 liraydıEşim diyor tam zamanında yapmışız bu çocukları
Ağlamalı gülme buağlanacak halimize güler olduk şaşkınlıktan herhalde
Bende Diyarbakırdayım hangi marketten alıyorsunuz bizde oradan alalım zira bu ay market alışverişi bizim de kanayan yaramızHer ay kıyma et falan almıyorum ki ben kurbandan oluyor ve sürekli tüketen kişiler değiliz 2 kişi olduğumuz için eşim de et sevmedigi için gayet yetiyor
Biz iki kişiyiz iki çeşit yemek yapıyorum kızartma da haftasonu eşim evde olduğunda anca tereyağ köyden kayinvalidemden getiriyoruz
Yoo gayet normal kullanıyorum yeteri kadar da bunda komik olan nedir anlayamadım
Diyarbakirdayim tekrar söylüyorum geçen ay alışverişten bahsettim bu ay market fiyatlarını bilmiyorum dedim
çocuğu yazdıracağım okulun servisi bu sene 1000 tl imiş iyi hadi seneye de 1400 falan olur dedim demez olaydım okulda okuyanlar demez mi 2000 tl olur o.bir çocuğu bile okutmak oldu mu sana lüks.Aslında önceden marketten markete fiyat çok oynuyordu ancak şu anda hepsi birbiriyle yarışır hale gelmiş, iki gün önce yaptığım alışverişe 800 lira ödedim ve 10 gün ya gider ya gitmez aldıklarım çoğu sebze meyve idi, onların haricinde bir pirinç aldım makarna o yani, temizlik malzemesi kişisel bakım ürünlerini eklememiş halim bu. Güya zam yapıldı ama o zam çoktan eridi gitti yani ayın 15i millet eksi hesaptan çıkamıyor yine de
kaşar mı yiyorsunuz?yemeyinnnnbana az geldi. bizim 2 yetişkin 1 çocuk 2 yaş daha fazla tutuyor. kaşar alıyoruz ondan olabilirey Allahım ne hallere düştük
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?