En son market aylık market alişveriş tutarı (2022)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Okula yakın ev tutsan taşınma masrafı hiç yoksa 10 bin tutar. Şaka gibi ya güzelim yaslariniz/yıllarımız bunları hesaplamakla geçiyor. 2 araba gideride çok olur ceycey ya.

Okula yakın ev tutsan taşınma masrafı hiç yoksa 10 bin tutar. Şaka gibi ya güzelim yaslariniz/yıllarımız bunları hesaplamakla geçiyor. 2 araba gideride çok olur ceycey ya.
iyi devlet okuluna yakın evlerin kirası şimdi oturduğumun en az 2 katı.gene değişen bir şey olmuyor ki.

Marul maydanoza çok üzgünüm en çok tükettiğimiz şey günde 1 bağ maydanoz marul yeniyor bizde
Benim
Cocuklar yaz kis domatessiz sofray oturmazlardı
Simdi de istiyorlar
Kışın domates yemek
Cok Sağlıksız diyorum
Allahin maydanozu ya
Bahceyle ugrasmayi sevmem hic
Ama olsa simdi ekerim o derece azimliyim

Vücuda yararlı yağlar da gerekli . Bu kadar az kullanmanızın sebebi nedir

tefal actifry baktım da 2 bin TL ile 5 bin arası

Ne yaptın okadar tuttu, Çin ördeği falanmı yaptın yoksa
Hahaha yok antrikotlu bı yemekti zaten sadece onun kilosu baya tuttu. Beğendili,kremali mantar soslu et yapmıştım. Mantar 10 TL krema 10 TL patlıcan 30 TL. Yan urunleride oluyor tabi bu işlemleri yaparken. Hesapladım 200 tuttu

402 tl geldi elektrik.su 140 geldi.aidat 300.kirayı hiç demeyeyim hele ki benzini büyük şehirde.köyüm olsa döneceğim de o da yok
Ben valla köy değil de doğup büyüdüğüm şehire geçiş yapmayı düşünüyorum. İstanbul'da eve çıkmak zaten hayal oldu, yurt hayatına da tahammülüm kalmadı.

Hayır barınmayı falan geçtim başka şehirde okumak lüks oldu ya her türlü. Ay sonunda harcadığım paraya bakıyorum bir de yaptığım şeylere bakıyorum ortada görünür hiçbir şey yok. İstanbul'da iyi bir devlet üniversitesinde okuyorum ama zaten okul işi de artık gelecek vadetmiyor. Sıralamamdan daha düşük puanlı, bölümümün eğitimini Türkçe olarak veren özel bir üniversiteye geçiş yapabilirim. En azından orada düzgün iş bulma ihtimalim daha yüksek, şehir küçük olsa bile ulaşım ve can güvenliği olarak daha rahatım.

Ben yakında bunun konusunu açarım İstanbul pişmanlıktır. Durumu çok iyi olmayan insanlar için eziyetten başka bir şey değil resmen.

Ben de tam buğday alıyorum 10 TL
Ama baya küçük sanırım 250 gr

Sizinki kaç gr?

Bu konuda rekor bende sanirim eylulde 5 litre aldigim zeytinyagimin hala 1 şişesi var 1 ay daha götürür beni, ama tereyağı da kullaniyorum yine eylulden beri 2kilo tereyagi kulandim
Bizde de her gün yemek olur çorba ve yemek. Yemeyen çift degiliz yani.
Annem de çok yağlı yapardi yemekleri nerdeyse ayda 1 veya 1,5 ayda bir 5lt yag giderdi, sanirim annemden sonra bende az yagli takintisi oluştu

ya ben bu kadar uğraştıracak hiç bir yemek yapmıyorum evde
kremalı beğendili soslu şeyleri evde yapana kadar dışarıda yiyorum (ya da sevgilimle yiyoruz)
genelde 1 kişiyim ayda 3-4 gün sevgilimleyim

valla zaten evden çalışan insanım hem evden çıkma ihtiyacım var
hem o kadar uğraşasım yok, zamanım az
hem de zaten daha ucuz değil ki...

mantar alıyorum mesela terayağında kavurup üstüne yumurta kırıyorum sabah, protein niyetine.
böyle basit şeyler yapıyorum.

ama kahvaltıyı severim ben (kahvaltı insanıyımdır) ezine alıyorum 27 filandı liraydı sene başında aldığım paket şu an 48- o da ben stoklu alırım son günlerde zam geldiyse haberim yok (neredeyse %100) demek. e yuh 3 ay oldu daha sene...Allah herkese kolaylık versin e ben eve zaten 3-5 çeşit bir şey alıyorum...ekmek yemediğim için de günlük çarşıya pazara hiç çıkmam, çok şartsa ancak çıkarım...malum... az yemek yaptığım için bir de donmuş pizza alıp evde fırına atmaktansa ben direkt pide söylerim, en azından taze taze geliyor, esnaf kazansın, öyle bir mantığım var

hesap tutmuyorum pek ama şunu biliyorum:
benim gelirim %80 yabancı para cinsinden -bu paraya dokunmuyorum. yurtdışına gidince ya da büyük bir şey (laptop vs) alırken harcıyorum senede 1-2 kez.

sadece %20'si Türk parası. önceden bu para bana yetiyordu, üstüne bir de artıyordu bile. (masraflar TL)
Aralık Ocak döneminde o parayla ucu ucuna geçindim.

Şimdi %40 zam geldi ama yine ucu ucuna geçincem galiba. Bir de benim kağıt deterjan kişisel bakım ürünlerim hep stokludur. Yemek grubu az stoklu çünkü bozulur stoklasam.

Çocuğu olan arkadaşlar mazur görsün.

4 kişilik bir aile için normal değil mi ? Bu pahalilikta düşürmeniz imkansız yani bilemedim. Bizimde en büyük kalem market sonra faturalar. Öyle lüks harcamalarimiz yok ama çocuklar olduğu için kısmak imkansız. Antrikot almam ama et almadan da olmaz vs. Allah herkesin yardımcısı olsun ödeme kolaylığı versin. Peynirin kilosu 100 lira olmuşken neyi ne kadar kisabilirsiniz

İlk çocuğumuz olduğu için birde biraz bekleyiş ve tedaviyle olduğundan eşin tanımadığımız kişilerden ikinci ele karşı
Ama tek şansım kuzenimde var onu alacam en kötü
Gerçekten öyle

3 kişiyiz. Eşim akşam yemeklerinde yok. Kızım ve ben yiyoruz sadece. Aylık 4 bin harcıyorum ev alışverişine. Tabi ben biraz lüks tüketimde yapıyorum. Özellikle kızım yesin diye alıyorum. Ama bu ay 3200 e geriledi çünkü aralıklı oruç yapıyorum ve 3 ten sonra yemiyorum hdjdj ORUÇ TUTUN

İlk çocuğumuz olduğu için birde biraz bekleyiş ve tedaviyle olduğundan eşin tanımadığımız kişilerden ikinci ele karşı
Ama tek şansım kuzenimde var onu alacam en kötü
Gerçekten öyle
Bebek arabası alacaksan inglesina almanı öneriyorum. Her gün kullanıyorum taş gibi bir araba. Çok fazla aksesuarı var. Port bebe mesela ilk aylar hep onu kullandım. Bebeği onda uyutuyordum. Dışarı çıkacaksak yatak derdi yoktu mesela. Hatta ilk ay ne gereksiz demiştim port bebe için ama bence aşırı gerekliymiş. Ana kucağı var ve hiç bir aparat takmadan tık diye takabiliyorsun. Şimdi tabi olmuş 13/14 bin ama 2.el almaya karşıysan , dolap uygulamasında uygunlarbebek diye bir mağaza var. Oradan beşiğini aldım. 4 bin olan beşiği , sıfır şekilde 1,500₺ aldım. Bizzat gidip gördüm yerlerini ve 0 ürün satıyorlar. Mesela jokerler kapanınca gidip malların hepsini almışlar, hepsi burada gibi yerlerden de alıyorlar.

Teşekkür ederim bunu hemen not alıyorum

Bizim gelirimize gore yuksek su an eksideyiz ne yapip edip dusurmeliyim
Herkesin mutfak alışkanlıkları farklı
Aldıklarınızı liste yapıp eleme yoluna gidebilirsiniz. Aylık alış veriş yapmak bereketli oluyor, liste çıkarıp ayda bir kez gidiyorum sonrasında yumurta, su gibi şeyler için gidiliyor. Sebzeyi ve meyvayı pazardan alıyorum, ona da liste çıkarıp giderim. 2 kişiyiz aylık ortalama 1700 civarında gidiyor. 400 lira pazar, 400 lira kasap, 200 civarı ceviz, badem vs... kalanı market.

Siz hangi ilde yaşıyorsunuz merak ettim bir torba nasıl 150,300 arası doluyor aklım almıyor uygun markalar bile fiyatlarını yükseltti eskiden evet dolardı ama şimdi çeyreğini dolduramazsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…