- Konu Sahibi Ciceksever0606
-
Okula yakın ev tutsan taşınma masrafı hiç yoksa 10 bin tutar. Şaka gibi ya güzelim yaslariniz/yıllarımız bunları hesaplamakla geçiyor. 2 araba gideride çok olur ceycey ya.çocuk olmasa dönerdik memlekete.onun eğitimi için çekiyoruz.araba 1 insan demek .biz de 2 tane var artık yettiremiyoruz.seneye çocuğu servise verip satacağım.ama serviste şu an 1000 tl seneye 2000 olur diyorlar .kara kara düşünüyorummm.gel de mutlu ol.
iyi devlet okuluna yakın evlerin kirası şimdi oturduğumun en az 2 katı.gene değişen bir şey olmuyor ki.Okula yakın ev tutsan taşınma masrafı hiç yoksa 10 bin tutar. Şaka gibi ya güzelim yaslariniz/yıllarımız bunları hesaplamakla geçiyor. 2 araba gideride çok olur ceycey ya.
BenimMarul maydanoza çok üzgünüm en çok tükettiğimiz şey günde 1 bağ maydanoz marul yeniyor bizde
Ne yaptın okadar tuttu, Çin ördeği falanmı yaptın yoksaÇok dertliyim bu konuda geçen gün güzel bır yemek yapayım dedim sadece ana yemek masrafı 200 TL tuttu. Pilavı falan hariç. Gelen maaş yemeğe ve giderlere gidiyor kenara kuruş ayirabilene helal olsun.
Pandemideki dis randevusu hariç hiçbir zaman 5 günü geçen randevu sorunu yaşamadım.
Valla gayet lezzetli oluyor. Hatta bazı şeylere hiç yağ koymadığım bile oluyormercimek çorbasına mesela pişirirken yağ koymam sonra bir tatlı kaşığı tereyağ eritir pul biberi naneyi basar içine üstüne dökerim çorbanın. Fırına dondurulmuş patatesi sıfır yağla atarım.
Ben kizartmalar icin tefal actifry kullaniyorum. Kendi ölçegiyle 1 corba kaşiğina denk yağ kullanarak patates vs kizartiyorum. En azindan komple yağin icinde yuzdurerek kizartmaktan saglikli ama elektirik faturasina etkisini bilmiyorum.
tefal actifry baktım da 2 bin TL ile 5 bin arası
Hahaha yokNe yaptın okadar tuttu, Çin ördeği falanmı yaptın yoksa
Ben valla köy değil de doğup büyüdüğüm şehire geçiş yapmayı düşünüyorum. İstanbul'da eve çıkmak zaten hayal oldu, yurt hayatına da tahammülüm kalmadı.402 tl geldi elektrik.su 140 geldi.aidat 300.kirayı hiç demeyeyim hele ki benzini büyük şehirde.köyüm olsa döneceğim de o da yok
Ekmek deyince, dilim tam buğday ekmeği seviyoruz, 20 TL olmuş nerdeyse.
Ekmeği bile sevdiğimiz, istediğimiz şekilde alırken rahatsızlık mi duyacagiz artık. Şuan almasına alıyoruz ama neden bir ekmeğe o kadar veriyoruz yani. Gittikçe sinir bozucu bir hal almaya başladı bu durum.
Bu konuda rekor bende sanirim eylulde 5 litre aldigim zeytinyagimin hala 1 şişesi var 1 ay daha götürür beni, ama tereyağı da kullaniyorum yine eylulden beri 2kilo tereyagi kulandimBen zaten yağı boca edin,yağlı yemek sağlıklı demedim ki.
Ama 5 lt. Yağı 3-4 ay kullanabilmek için cidden en fazla 2-3 damla damlatmak lazım yemeklere. Ay başına neredeyse 1 lt. Yağ harcıyolar. Hiç mi ekstradan kek,börek bişi yapılmıyor yani bu evde?
ya ben bu kadar uğraştıracak hiç bir yemek yapmıyorum evdeHahaha yokantrikotlu bı yemekti zaten sadece onun kilosu baya tuttu. Beğendili,kremali mantar soslu et yapmıştım. Mantar 10 TL krema 10 TL patlıcan 30 TL. Yan urunleride oluyor tabi bu işlemleri yaparken. Hesapladım 200 tuttu
İlk çocuğumuz olduğu için birde biraz bekleyiş ve tedaviyle olduğundan eşin tanımadığımız kişilerden ikinci ele karşıBebek arabalarının kötülerinin kullanımı o kadar zor ki.. tavsiyem iyi marka temiz ikinci elden bulmanız. Geçen mama sandalyesi gördük eşimle e bebeğin vitrininde. En basitiydi ama 1000 liraydıEşim diyor tam zamanında yapmışız bu çocukları
Bebek arabası alacaksan inglesina almanı öneriyorum. Her gün kullanıyorum taş gibi bir araba. Çok fazla aksesuarı var. Port bebe mesela ilk aylar hep onu kullandım. Bebeği onda uyutuyordum. Dışarı çıkacaksak yatak derdi yoktu mesela. Hatta ilk ay ne gereksiz demiştim port bebe için ama bence aşırı gerekliymiş. Ana kucağı var ve hiç bir aparat takmadan tık diye takabiliyorsun. Şimdi tabi olmuş 13/14 bin ama 2.el almaya karşıysan , dolap uygulamasında uygunlarbebek diye bir mağaza var. Oradan beşiğini aldım. 4 bin olan beşiği , sıfır şekilde 1,500₺ aldım. Bizzat gidip gördüm yerlerini ve 0 ürün satıyorlar. Mesela jokerler kapanınca gidip malların hepsini almışlar, hepsi burada gibi yerlerden de alıyorlar.İlk çocuğumuz olduğu için birde biraz bekleyiş ve tedaviyle olduğundan eşin tanımadığımız kişilerden ikinci ele karşı
Ama tek şansım kuzenimde var onu alacam en kötü
Gerçekten öyle
Teşekkür ederim bunu hemen not alıyorumBebek arabası alacaksan inglesina almanı öneriyorum. Her gün kullanıyorum taş gibi bir araba. Çok fazla aksesuarı var. Port bebe mesela ilk aylar hep onu kullandım. Bebeği onda uyutuyordum. Dışarı çıkacaksak yatak derdi yoktu mesela. Hatta ilk ay ne gereksiz demiştim port bebe için ama bence aşırı gerekliymiş. Ana kucağı var ve hiç bir aparat takmadan tık diye takabiliyorsun. Şimdi tabi olmuş 13/14 bin ama 2.el almaya karşıysan , dolap uygulamasında uygunlarbebek diye bir mağaza var. Oradan beşiğini aldım. 4 bin olan beşiği , sıfır şekilde 1,500₺ aldım. Bizzat gidip gördüm yerlerini ve 0 ürün satıyorlar. Mesela jokerler kapanınca gidip malların hepsini almışlar, hepsi burada gibi yerlerden de alıyorlar.
Herkesin mutfak alışkanlıkları farklıBizim gelirimize gore yuksek su an eksideyiz ne yapip edip dusurmeliyim
Siz hangi ilde yaşıyorsunuz merak ettim bir torba nasıl 150,300 arası doluyor aklım almıyor uygun markalar bile fiyatlarını yükseltti eskiden evet dolardı ama şimdi çeyreğini dolduramazsınız.Yani bu çok kapsamlı ve her aileye göre değişen bir konu.Aylik geliriniz nedir yediğiniz ictiginiz marka önemli midir bunlar detay konular.Elbet o rakam düşer ama pekcok şeyden feragat ederek.Bir torba marketind göre 150 ile 300 arası doluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?