En son market aylık market alişveriş tutarı (2022)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dün Aylık kuruyemis alışverişimi yaptım 600 küsür. Sadece kuruyemis.
Çekirdek bile kilosu 32 tl aycekirdegi.
Siirt fıstığı,ceviz içi, kabak çekirdeği, badem,lokum vs aldım.
Oooo sen çok lüks yiyorsun diyen olursa gitsin çay çekirdek ile tv izlesin,uyusun. Tabi onu da alabiliyorsa artık 32 lira verip.
Kaşar peyniri,zeytinyağı, et, tavuk, domates, kuruyemis lüks olmamalı,lüks tüketim olarak dusunulmemeli. Bunlar temel ihtiyaç temel.

Salatalığın bile 30 lira olduğu bir ülkede yaşıyoruz artık,onu yesem ne olacak sanki.
2 kişiyiz evde öyle lüks bir yaşantımız da yok,nerde uygun fiat var oraya gidiyorum.
Geçen haftalarda 111 liraya aldığım ayçicek yağı nerdeyse 150lira olmuş.

19 sayfa yazılmış geç kalmışım ama dusurmeniz çok zor diyorum
Sadece önerebileceğim şey online uygulamaları ve puan veren kredi kartlarini takip etmeniz. Örneğin günlerdir 1tanesi bana kupon veriyor 25 tl ye 20 tl/ 60 tl 35 tl
Bunların matematiğini iyi hesaplayıp alisveris yapıyorum
Bazı aylar örneğin 2 aylık ortalama 3000 tl ama ilk ay daha fazla - 2. Ay daha az oluyor ama elimde daha çok ürün oluyor.
Malesef global bir krizle bizim halimiz bir araya geldi. Daha üretici enflasyonunu bekliyorum bu yansıyan fiyatlar sadece aynı ürünü yerine koyabilmek için taşıma vs gibi maliyetler bir kismida fazlaca sisirme. Söyleyecek çok fazla ne var ki Allah yardımcımız olsun

fiyatlar genel seviyesindeki bu artışa biz enflasyon diyoruz...

Bir de şu sıkıntı var .
Aynı ürünü, aynı gramajda farklı fiyatlara satıyorlar. O yüzden dikkatli olmak gerekiyor. Ben fiyat araştırması yapıyorum mesela. Neden aynı garamj aynı ürüne 15 lira fazladan vereyim

Bittikçe almak daha mantıklı böyle alınınca gereksiz şeyler de alınıyor

Tuvalet kağıdı-havlu kağıt-bulaşık çamaşır deterjanı tarzı şeyleri toplu ya da 5 lt lik bidonlarda falan alın, birkaç ay rahat gider. Et türevini aylık alın. Bakliyatı da büyük poşetlerde alıp birkaç ay kullanabilirsiniz. Sebze meyvenin taze olması için haftalık pazardan yada günlük marketten almanız lazım zaten. Ama 4 kişilik bir aile için bu fiyat çok normal geldi bana,benim markete girip çıkmam 100 tl çünkü.

Biz 2 kişiyiz, geçen ay 1.200 TL lik toplu market alışverişi yaptık. 300 TL de ay içinde sebze meyve ekmek giderleri derken 1.500 TL yaptı. O da birçok şey evde vardı, sadece eksikleri aldığımız halde 1.500 TL tuttu.

21 ine kadar dolu olunca , 21 inden sonra değil de ertesi gün denemek lazım .
Randevuları en ileri 16 gün sonraya veriyorlar . 16 günlük randevu doluysa veremiyorlar . Sistem her gün yenileniyor . Ertesi gün tekrar denemek gerekiyor .

2 bine nasıl düşsün 4 kişilik ailenin alışverişi? İçinde kaşar yok ıvır zıvır yok neyi düşüreceksiniz? Biz 5 kişiyiz (biri küçük) 4 bini aşıyor.. lükse kaçmadan yapılan bir alışveriş birde.. topluda da farketmiyor fiyat aynı sonuçta. Ben bittikçe alıyorum son ayı pazara bile gitmedik çünki neredeyse manavla aynı fiyat, boşuna birde yakıt parası veriyoruz. İlerde çoluk çocuğumuz nasıl geçinecek onun kaygısı sardı beni. Malum fiyatlar anormal şekilde dur durak bilmeden yükseliyor.

18 litre yağın gram altınla eş fiyat olduğunu gören bu gözler 3250ye şaşıramıyor artık.
Benim mesela belli markalarım var yağ ve sütte özellikle farklı bir marka kullandım mi direkt mide problemi yaşıyorum ama o parayı vermek de zoruma gidiyor. Bu işin sonu nereye varır çözemiyorum artık

Pandemideki dis randevusu hariç hiçbir zaman 5 günü geçen randevu sorunu yaşamadım.
O sizin şansınız. Yaşadığımız ilde tek bir yerde mr cihazı var ve sırf mr randevusu için bile 2 ay beklemeniz gerekiyor.
Mr'ı cektirdiniz cile bitiyor mu tabii ki hayır nöroloji doktorunu bulabilirseniz şanslısınız ama biz değildik 12 gün sonra ancak doktoru bulabildik.

Yag konusu ile giris yapayim yazacaklarima benim annem cok yag kullanir 5 lt 1 ay falan gider herhalde ona. Surekli yagli yemek lezzetli olur der ama hayir marifet zaten az yag ilede yapabilmekte Bense olmasi gerektigi kadar yag katarim masallah lezzetli olur. Yagi hep az kullanirim bunun tek sebebi saglik. Kizartmayi yapmam demeyim ama cok sik yapmam genellikle az yag ile firina atarim. Mutfak kirlenmez, yag bosa gitmez, daha saglikli olur ve inanin cok lezzetli. Karniyarik yaptigimda patlicani bile yaglayip firina atarim ben. Ee hal boyle olunca bende yagin cok cabuk bitmesine sasiriyorum cunku az yag ile yapmak mumkun.
Market alisveris tutarina gelince dogruya dogru oyle azicik parayla marketten cikabilmek pek mumkun degil. Aylik ne kadar harcadigimi bilmiyorum market icin ben kredi kartiyla aliyorum ayda 2-3 kere eksik kalan icin esim markete gider nakit alir hic hesaplamadim. Ama bir cok kisiden uyguna aldigim hatta cogu zaman baya baya uyguna aldigim kesin. İstanbul da yasiyorsaniz her uygulamaya uye olun esiniz adinada olun. İnanin o kadar sık indirim kodu tanimlaniyor ki rekabet fazla. Fakat bu kodlar ile nereden ne alacagini bilmekte cok onemli. Bazen indirim kodu size ozel tanimlanmiyor bu kodlarida sosyal medyada indirim kovalayan hesaplar ile buluyorum. Resmen rutinim oldular ay onunla mi ugrasicam diye dusunmuyorum zira buraya girecek yada sosyal medyada elaleme bakacak vaktim varsa onada var. Ay masallah diyim kodlarim tukenmesin kim istemez fiyata bakmadan sepeti doldurmayi ama malum sartlar belli. Allah hepimize alim gucu versin.

Evet size katiliyorum bende bu konuda eșimle anlasamiyorum toplu alalim bide oyle deneyelim diyorum bakalim bu sefer oyle deneyecegiz insallah faydalı olur
Marketlerin indirimlerini takip edin , geçen siviyagin 5 litresi 92 liraya düşmüştü hemen gidip aldık. Başka bir markette çay indirimdeydi birkaç paket aldık. Bakliyatida bitmesini beklemem indirimde görünce alırım hemen ,

Ha birde İstanbul da sak diye istedigi hastaneden randevu alabilen var mi gercekten ? Bebegimi devlete goz muaynesine goturmek istiyorum randevu yok. Saglik ocaginda hemsireye sordum aylardir kimse dogru randevu alamiyor diyor en son devlet hastanesine cocuk acile gitmistik bir kac ay oldu inanin 3 saat falan sira bekledik. İceride iki doktor var iki kisi aliyorlar muayne dahi etmiyorlar ona ragmen bunca saat bekledik. Sonuc muayne edemeden dogru ilac yazildi fakat icime sinmedigi icin bir sonraki gun ozel hastaneye gitmek zorunda kaldim neden

Biz 3 kisiyiz kızım 2,5 yasında valla bizim 2 bini geciyor.
Cocuklar büyükse mümkün değil yani.
Ki bize esimin fabrikadan 3 ayda bir erzak geliyor ,un yag seker princ baklıyat ordan geliyor.Yag bile almıyorz ama kasap ,kahvaltılık ,sebze meyve her gün artıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…