- 7 Kasım 2017
- 16.746
- 40.986
- 598
- Konu Sahibi Ciceksever0606
-
biz de eksideyiz ama gıda alışverişimden kısmam..eksi bakiyemi döndürüyorumBizim gelirimize gore yuksek su an eksideyiz ne yapip edip dusurmeliyim
fiyatlar genel seviyesindeki bu artışa biz enflasyon diyoruz...Tabiki de hayir ama sunu merak ediyorum acaba biz mi fazla harciyoruz veya alisverisimizde hatalar mi var yani bizim gibi aileler ortalama ne kadar harciyor mesela bundan 6-7 ay once hesapladigimda 1750 tutuyordu simdi bu kadar yuksek olunca sasirdim hemen buraya sormak istedim
son zamanlarda tost ekmeği de aşırı pahalandı yalnız...üstelik gramaj da azaltmışlar (her sabah evden mini bir tost yapıp çıkıyorum).Evde sandwic yapıp yolla daha sağlıklı hem
Bittikçe almak daha mantıklı böyle alınınca gereksiz şeyler de alınıyorMerhaba biz 4 kisilik bir aileyiz bugun kredi kartimizdan bir aylik ne kadar market alisverisi yapmisiz hesapladik ve 3250₺ tutmus luks harcamalarimiz yok kasar pastirma abur cubur gibi seyler yok evin en onemli market ihtiyaclarini aliyoruz eșimle sok olduk nasil bu kadar yuksek tuttu diye. Simdi sizlere sorum șu biz bittikce aliyoruz toplu alisveris yapmiyoruz siz nasil yapiyorsunuz toplu yapmak daha mi mantikli? acikcasi market alisverisimi 2000₺ye dusurmek istiyorum. Yardımcı olur musunuz?
bugun pazarda 3 tanesini 5 liraya aldim benMaydanoz bile 4 lira olmuş
Cildiracagim
Benim market alışverişini hesap etmeye kalbim dayanmaz
Tuvalet kağıdı-havlu kağıt-bulaşık çamaşır deterjanı tarzı şeyleri toplu ya da 5 lt lik bidonlarda falan alın, birkaç ay rahat gider. Et türevini aylık alın. Bakliyatı da büyük poşetlerde alıp birkaç ay kullanabilirsiniz. Sebze meyvenin taze olması için haftalık pazardan yada günlük marketten almanız lazım zaten. Ama 4 kişilik bir aile için bu fiyat çok normal geldi bana,benim markete girip çıkmam 100 tl çünkü.Merhaba biz 4 kisilik bir aileyiz bugun kredi kartimizdan bir aylik ne kadar market alisverisi yapmisiz hesapladik ve 3250₺ tutmus luks harcamalarimiz yok kasar pastirma abur cubur gibi seyler yok evin en onemli market ihtiyaclarini aliyoruz eșimle sok olduk nasil bu kadar yuksek tuttu diye. Simdi sizlere sorum șu biz bittikce aliyoruz toplu alisveris yapmiyoruz siz nasil yapiyorsunuz toplu yapmak daha mi mantikli? acikcasi market alisverisimi 2000₺ye dusurmek istiyorum. Yardımcı olur musunuz?
Biz 2 kişiyiz, geçen ay 1.200 TL lik toplu market alışverişi yaptık. 300 TL de ay içinde sebze meyve ekmek giderleri derken 1.500 TL yaptı. O da birçok şey evde vardı, sadece eksikleri aldığımız halde 1.500 TL tuttu.Merhaba biz 4 kisilik bir aileyiz bugun kredi kartimizdan bir aylik ne kadar market alisverisi yapmisiz hesapladik ve 3250₺ tutmus luks harcamalarimiz yok kasar pastirma abur cubur gibi seyler yok evin en onemli market ihtiyaclarini aliyoruz eșimle sok olduk nasil bu kadar yuksek tuttu diye. Simdi sizlere sorum șu biz bittikce aliyoruz toplu alisveris yapmiyoruz siz nasil yapiyorsunuz toplu yapmak daha mi mantikli? acikcasi market alisverisimi 2000₺ye dusurmek istiyorum. Yardımcı olur musunuz?
Canım tosun paşam. Seni severim. Yaşadığımız bir şeyi anlatacağım sana.
Gecen ayın ilk günlerinde babam kbb için randevu almamı istedi. En yakınımızdaki hastanede kbb yok. Trabzon ssk ya randevu almak istedim. 28 şubata randevu aldım ( yaklaşık 20 gün sonraya randevu almış oldum) şubatın 25 inde doktorun çalışma programinda oluşan bir değişiklik sebebiyle randevu iptal edildi. Biz de özele gittik. 400 lira ödeyerek muayene olduk.
Sonrasında bu ayın başında hem annemin hem babamın yakın gözlükleri yeterli gelmediği için göz doktoruna gitmek istediler. Randevu için aradık. 21 marta kadar randevu sisteminin dolu olduğunu, 21 marttan sonra aramamiz durumunda nisan ayının 2.haftasına randevu vereceğini söyledi. Kapattık. Optikciye para verip yaptırdik.
Bu senenin başında babam covid atlatmasi gereken süre içinde atlatamadi. Devlet hastanesine 2 kere gittik. Her ikisinde de ağrı kesici yapip yolladılar. Covidin 11.gününde özele götürdük. Acilen yatışı yapalım dedi doktor. Ki babamın halini gören hastaneye yatırırdı zaten bunun için doktor olmaya gerek yoktu. 10 gün yattık. Ben de refakatçisi olarak kaldim. Bir araba para ödeyerek taburcu olduk. Allaha şükürler olsun.
Eniştemin amcası ciger rahatsızlığı hissediyor. Ama öyle çok ağır değil . Randevu alıyor. 10 gün sonra muayene oluyor. Film çekilecek 2 hafta sonrasına film randevusu veriyorlar. 2 hafta sonra film çektirmeye gidiyor. Doktor derhal yatıs veriyor. Ve yattığı gün ölüyor.
Belki babamın maddi imkanı olmasaydı o da bir hiç uğruna ölecekti.
Işte hayaldi gerçek oldu diyenlerin bizi getirdiği son durum.
Kabustu gerçek oldu.
Özel hasyaneye gidemeyenler ölüyor. Devletin eline düşenin Allahtan başka kimsesi kalmıyor.
Allah sonumuzu hayır etsin. Allah sebep olanlardan teker teker hesap sorsun.
1 damla hakkım varsa haram zıkkım olsun.
O sizin şansınız. Yaşadığımız ilde tek bir yerde mr cihazı var ve sırf mr randevusu için bile 2 ay beklemeniz gerekiyor.Pandemideki dis randevusu hariç hiçbir zaman 5 günü geçen randevu sorunu yaşamadım.
Marketlerin indirimlerini takip edin , geçen siviyagin 5 litresi 92 liraya düşmüştü hemen gidip aldık. Başka bir markette çay indirimdeydi birkaç paket aldık. Bakliyatida bitmesini beklemem indirimde görünce alırım hemen ,Evet size katiliyorum bende bu konuda eșimle anlasamiyorum toplu alalim bide oyle deneyelim diyorum bakalim bu sefer oyle deneyecegiz insallah faydalı olur
Biz 3 kisiyiz kızım 2,5 yasında valla bizim 2 bini geciyor.Merhaba biz 4 kisilik bir aileyiz bugun kredi kartimizdan bir aylik ne kadar market alisverisi yapmisiz hesapladik ve 3250₺ tutmus luks harcamalarimiz yok kasar pastirma abur cubur gibi seyler yok evin en onemli market ihtiyaclarini aliyoruz eșimle sok olduk nasil bu kadar yuksek tuttu diye. Simdi sizlere sorum șu biz bittikce aliyoruz toplu alisveris yapmiyoruz siz nasil yapiyorsunuz toplu yapmak daha mi mantikli? acikcasi market alisverisimi 2000₺ye dusurmek istiyorum. Yardımcı olur musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?