- 21 Ağustos 2015
- 32.120
- 97.500
- 598
- 38
- Konu Sahibi Ciceksever0606
-
Abla bimden tavuk döner mi alıp yiyosunuz (o bile artmıstır)Ne yiyosunu 1 ay 700 tl ye?Yarım kilo ezine 65 tl.Bizim en fazla tuttuğu zaman 700 TL iki kişiyiz o da deterjanı bakliyat vs girince öyle oluyor şu ana kadar hiç o kadar alışverişim olmadı şuan market fiyatları ne denli pahalı bilmiyorum da acaba marka falan mı alıyorsunuz?
Evde ben alırdım kırk yılda bir alkol.sigara alkol zaten yok bizde sevmeyiz.makyaj malzemesi de almam.ama serum krem alırım indirimlerden.cilt elden gidince çaresi yok.çaresi daha pahalı estetikçocuğuna kuruyemiş almayıp 2 paket sigara içen pahalı telefon kullanan milletiz biz
İlçe de yaşıyorum burdaki devlet Hastanesi'nde çok rahat randevu bulabiliyorum. Kalabalık ve yoğunluk olmuyor. Şehirden şehire ,nüfusa göre değişiyor benceBunu yaşamayan yok.Yazan nerede yaşıyor hangi il acaba
Bursa da 3,5 tlKocaeli'de simit 4 TL olmuş bu sabah kahvaltıya alma gafletinde bulundum.
Fırına simit için 4 TL aldınız 3 değil mi dedim günaydın dedi...
Diyarbakırda miHer ay kıyma et falan almıyorum ki ben kurbandan oluyor ve sürekli tüketen kişiler değiliz 2 kişi olduğumuz için eşim de et sevmedigi için gayet yetiyor
Biz iki kişiyiz iki çeşit yemek yapıyorum kızartma da haftasonu eşim evde olduğunda anca tereyağ köyden kayinvalidemden getiriyoruz
Yoo gayet normal kullanıyorum yeteri kadar da bunda komik olan nedir anlayamadım
Diyarbakirdayim tekrar söylüyorum geçen ay alışverişten bahsettim bu ay market fiyatlarını bilmiyorum dedim
5 lt yağı 3-4 ay kullanabiliyosanız helal olsun
Napıyosunuz 2-3 damla mı damlatıyosunuz?
Aylık yapmak en iyisi ben öyle yapıyorum.Hem bereketide oluyor.Merhaba biz 4 kisilik bir aileyiz bugun kredi kartimizdan bir aylik ne kadar market alisverisi yapmisiz hesapladik ve 3250₺ tutmus luks harcamalarimiz yok kasar pastirma abur cubur gibi seyler yok evin en onemli market ihtiyaclarini aliyoruz eșimle sok olduk nasil bu kadar yuksek tuttu diye. Simdi sizlere sorum șu biz bittikce aliyoruz toplu alisveris yapmiyoruz siz nasil yapiyorsunuz toplu yapmak daha mi mantikli? acikcasi market alisverisimi 2000₺ye dusurmek istiyorum. Yardımcı olur musunuz?
Patatesin kendisi başlı başına şeker nişasta, az tuketmelisinizyağsız fritöz olunca yağ gerçekten kullanılmıyor. tadı kuru gelirse az damlatılabilir. 1 çorba kaşığı yağ ile kaç kilo patates yapıyor. ben sağlığım için aldım her bakımdan avantajlı oldu. eskiden deli gibi ayçiçek yağı bitirirdik şimdi yağ duruyor öylece.
Vallahi bi dışarı çıkıyorum en az 3 4 market geziyorum nerde uygun oradan almaya çalışıyorum.Merhaba biz 4 kisilik bir aileyiz bugun kredi kartimizdan bir aylik ne kadar market alisverisi yapmisiz hesapladik ve 3250₺ tutmus luks harcamalarimiz yok kasar pastirma abur cubur gibi seyler yok evin en onemli market ihtiyaclarini aliyoruz eșimle sok olduk nasil bu kadar yuksek tuttu diye. Simdi sizlere sorum șu biz bittikce aliyoruz toplu alisveris yapmiyoruz siz nasil yapiyorsunuz toplu yapmak daha mi mantikli? acikcasi market alisverisimi 2000₺ye dusurmek istiyorum. Yardımcı olur musunuz?
4 kisilik aileyi 2000 liraya dusurmek zorMerhaba biz 4 kisilik bir aileyiz bugun kredi kartimizdan bir aylik ne kadar market alisverisi yapmisiz hesapladik ve 3250₺ tutmus luks harcamalarimiz yok kasar pastirma abur cubur gibi seyler yok evin en onemli market ihtiyaclarini aliyoruz eșimle sok olduk nasil bu kadar yuksek tuttu diye. Simdi sizlere sorum șu biz bittikce aliyoruz toplu alisveris yapmiyoruz siz nasil yapiyorsunuz toplu yapmak daha mi mantikli? acikcasi market alisverisimi 2000₺ye dusurmek istiyorum. Yardımcı olur musunuz?
Patatesin kendisi başlı başına şeker nişasta, az tuketmelisiniz
Bimn peynirleri güzel olur sürekli alırım hele aknaz kaşar peyniri süper oluyor 1 kiloluk oda.Bimde peynir haftası bu hafta.
Valla gidip lüx dediğim tulumu ordan alcam bugun.
Zaten evde benden baska tulum yemez:)Zehirlenrsem ben zehirlenirim artık:)
Birazdan gelecek yumurtam 1 kolisi 50 lira.Su yukari kaydirinci influencerlar deli gibi market alisveris kampanyalari paylasiyor.Gercekten uygun oldugunu dusundugumu aliyorum.Ama yalniz degilsiniz.Aylik sadece mayaladigim yogurt ve eve giren yumurta toplam 270 lira.Yogurt ve yumurtaya aylik 270 lira veriyorum sakalar sakasi
Yazdaan bütün herseyim köyden babamın bahcesinden geliyor.Domates,bezelye,taze fasulye hep buzluga atılıyor.2 ceviz agacı var cevize para vermeyiz.Kısın pırasa,lahana geliyor bahceden.Cilek,elma ,frambuaz,visne bahceden yazdan atıyorm visneyi falan.Bu arada küçük minik tasarruf tedbirleri yazayım.
Çok tüketilen, bozulmayacak ürünleri toplu alın, ucuz yakalayınca stok yapın. Stok hemen oluşmaz, zorlamayın. Yavaş yavaş ucuz buldukça alın.
Yağı mesela 40-50 litre alıyorum ben. Un öyle 25 kiloluk çuvalla alıyorum. Kuruyemişler, kuru meyveler üçer beşer kilo alıp bütün yıl tüketiyoruz bunları. Ama pirinç 1 kilo alıyorum mesela, çünkü tükettiğimiz bir şey değil, kalınca böcüleniyor.
Deterjanda kampanya yakalarsam 3-5 şişe alıyorum yine. Bir şişe yaklaşık 2 ay gidiyor. Çamaşır hemen hemen her gün, bulaşık haftada 4-5 kez çalışır. Evde 1 yıllık deterjan stoğu var. Savaş çıksa bana koymazBunlar harcamayı oldukça düşüren detaylar. Toplu alışveriş ve stokçuluk candır.
Yapabileceğim şeyleri evde yapıyorum. Hazır yoğurt tüketmem, hazır kefir almam, ekmeği kendim yapmaya çalışırım genelde. Bunlar tasarruf sağlıyor mu emin değilim. 5 tane 1 litrelik kapla yoğurt 35 liraya mal oluyor, 2-2.5 hafta gidiyor bize. Her gün mutlaka yoğurt tüketiyoruz. Markette yoğurt kaç lira bilmiyorum o yüzden tasarruf var mı yok mu bilemedim. Ama daha lezzetli ve sağlıklı oluyor.
Allahtan sut diyetindeyim kasari cok severm kardayimiçinde kaşarın koklatıldığı tostlar alıyoruz kantinden artık.
Yok ya bende alıyorm kasar falan almam peynirciden alırım da aktüele gelince tulum falan alıyormBimn peynirleri güzel olur sürekli alırım hele aknaz kaşar peyniri süper oluyor 1 kiloluk oda.
Hiç zehirlenmedik bu arada:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?