- 15 Mart 2022
- 27
- 33
- 3
- 37
- Konu Sahibi Ciceksever0606
-
Bizim 2 cocuk 2 buyuk tek maas o yuzden cok sasirdim galiba birde ben kek pogaca ve patates kizartmasini cok yapiyorum o yuzden yagim unum yumurta sutum cabuk bitiyor bunlari yapmayi azaltmaliyim hem saglik icin hem ekonomi icin elektrik faturasi da 250₺ geldi ona da faydasi olur belki birde bizim evde benden baska sebze yemegi yiyen yok cocuklarda esimde sevmiyor o yuzden de yemek yaparken cok sikinti yasiyorum2 bine nasıl düşsün 4 kişilik ailenin alışverişi? İçinde kaşar yok ıvır zıvır yok neyi düşüreceksiniz? Biz 5 kişiyiz (biri küçük) 4 bini aşıyor.. lükse kaçmadan yapılan bir alışveriş birde.. topluda da farketmiyor fiyat aynı sonuçta. Ben bittikçe alıyorum son ayı pazara bile gitmedik çünki neredeyse manavla aynı fiyat, boşuna birde yakıt parası veriyoruz. İlerde çoluk çocuğumuz nasıl geçinecek onun kaygısı sardı beni. Malum fiyatlar anormal şekilde dur durak bilmeden yükseliyor.
Gerekli olduğu kadarını alıyoruz zaten. Sevmiyorum yağlı yemek illa bi sebep mi lazım?Vücuda yararlı yağlar da gerekli . Bu kadar az kullanmanızın sebebi nedir
60 veriyoruz bir koli yumurtaya. İki çocuk evde çok hızlı bitiyor bizde. Bide sadece sabahla kalmıyor ki poğaça , pankek herşey yumurtaya bakıyorBirazdan gelecek yumurtam 1 kolisi 50 lira.
Günde 3 ekmek yemesinler yagünde 3 ekmek yesesiniz aylık 315 tl sadece ekmek tutuyor.
Bizim evde ayda 3 koli 30'lu yumurta gidiyor her sabah 3 yumurta kaynatıyorum.
Arada keke börege koyduğumu hesaplamadım bile.
135 tl'de yumurta ediyor.
Ayda 3 kiloluk 4 kova yogurt gidiyor, yogurt tüketimi fazla bizde a101 ya da bim'den alıyorum güya ucuz diye etti mi 110 Tl.
Bu saydıgım 3 kaleme benim aylık masrafım 600 tl.
Aylık yarım kilo da tereyagı yiyoruz 45 tl.
Aylık 1 litre de zeytinyagı kaldı ki yazın daha fazla olacak salatalara koyuyorum çünkü.
Etti mi 60 tl.
Ayçiçek yağı da 1 litreye yakın gidiyor ona da 30 tl de.
1 kilo da peynir yiyoruz 90 tl.
Sebzesi, meyvesi, temel gıdası ıvırı zıvırı daha yazmadım bile.
Biz 3 kişilik bir aileyiz.
Kızım öğle yemeklerini okulda yiyor ve haftalık harçlığı 150 tl.
Kredi kartımın ekstresi dün kesildi 4132 tl.
Ben kızımın egitim masrafları, mutfak giderlerine çalışıyorum resmen.
Elimde asla kendi paramdan kuruş diyorum ya kuruş kalmıyor artık.
Migrosun bezi temiz icerik ve uygun oluyor.Bizim aylık bebek maması gideri 1000 tl den fazla
Uygun diye indirim kovalayıp internetten alıyorum üstelik
Ağırlıklı olarak ek gıda veriyorum buna rağmen 800 gr bir kutu bir hafta bile yetmiyor
Az önce de marketlerin aktüel sayfalarına baktım internetten indirimlere baktım gidip şoktan bez alcam
Peynir ekmek bile lüks olmuş
Hiçbir şey yapmayıp sadece nefes alsak ayda 4000 tl gidiyor
Sizi tebrik ediyorum bize 5 litre yag bir ay gitmiyor ama tereyag kullanimiyorum yemeklere ne kadar siviyag koyuyorsunuz bir kasik koyunca tencere in dibi bile islanmiyor bana cok az geliyorBu konuda rekor bende sanirim eylulde 5 litre aldigim zeytinyagimin hala 1 şişesi var 1 ay daha götürür beni, ama tereyağı da kullaniyorum yine eylulden beri 2kilo tereyagi kulandim
Bizde de her gün yemek olur çorba ve yemek. Yemeyen çift degiliz yani.
Annem de çok yağlı yapardi yemekleri nerdeyse ayda 1 veya 1,5 ayda bir 5lt yag giderdi, sanirim annemden sonra bende az yagli takintisi oluştu
Küçük ilde yaşamanın avantajı oluyor bunlar demekki ,bazen bunaliyorum yaşadığım yerden ama büyük bir ile gitsem sıkıntı yaşayacağız demekki. Geçen ccouk acile gittik, önümüzde sadece 3 kişi vardı. Ordan rontgene yolladi doktor hiç sıra beklemedik .Ha birde İstanbul da sak diye istedigi hastaneden randevu alabilen var mi gercekten ? Bebegimi devlete goz muaynesine goturmek istiyorum randevu yok. Saglik ocaginda hemsireye sordum aylardir kimse dogru randevu alamiyor diyoren son devlet hastanesine cocuk acile gitmistik bir kac ay oldu inanin 3 saat falan sira bekledik. İceride iki doktor var iki kisi aliyorlar muayne dahi etmiyorlar ona ragmen bunca saat bekledik. Sonuc muayne edemeden dogru ilac yazildi fakat icime sinmedigi icin bir sonraki gun ozel hastaneye gitmek zorunda kaldim neden
Molfix gelecekti bugün onu alcamMigrosun bezi temiz icerik ve uygun oluyor.
Ama külot bezi uygun.
Sok bezini denemedim hic ama migrosunkileri cok kullandım.
Sokun kendi bezini de molfixi üreten firma üretiyor. Ben onu alıyorum artık .Molfix gelecekti bugün onu alcam
Migrosun bezini deneyip çok memnun kalmıştım ama lastikleri benimkilerin bacaklarını kesti
Küçük küçük yırtarak kullanmak zorunda kaldım
hangi ilbugun pazarda 3 tanesini 5 liraya aldim ben
Yagi az kullanima konusunda sizi tebrik ediyorum insallah bende becerebilirim bana motivasyon oluyorsunuz tesekkurlerYag konusu ile giris yapayim yazacaklarimabenim annem cok yag kullanir 5 lt 1 ay falan gider herhalde ona. Surekli yagli yemek lezzetli olur der ama hayir marifet zaten az yag ilede yapabilmekte Bense olmasi gerektigi kadar yag katarim masallah lezzetli olur. Yagi hep az kullanirim bunun tek sebebi saglik. Kizartmayi yapmam demeyim ama cok sik yapmam genellikle az yag ile firina atarim. Mutfak kirlenmez, yag bosa gitmez, daha saglikli olur ve inanin cok lezzetli. Karniyarik yaptigimda patlicani bile yaglayip firina atarim ben. Ee hal boyle olunca bende yagin cok cabuk bitmesine sasiriyorum cunku az yag ile yapmak mumkun.
Market alisveris tutarina gelince dogruya dogru oyle azicik parayla marketten cikabilmek pek mumkun degil. Aylik ne kadar harcadigimi bilmiyorum market icin ben kredi kartiyla aliyorum ayda 2-3 kere eksik kalan icin esim markete gider nakit alir hic hesaplamadim. Ama bir cok kisiden uyguna aldigim hatta cogu zaman baya baya uyguna aldigim kesin. İstanbul da yasiyorsaniz her uygulamaya uye olun esiniz adinada olun. İnanin o kadar sık indirim kodu tanimlaniyor ki rekabet fazla. Fakat bu kodlar ile nereden ne alacagini bilmekte cok onemli. Bazen indirim kodu size ozel tanimlanmiyor bu kodlarida sosyal medyada indirim kovalayan hesaplar ile buluyorum. Resmen rutinim oldularay onunla mi ugrasicam diye dusunmuyorum zira buraya girecek yada sosyal medyada elaleme bakacak vaktim varsa onada var. Ay masallah diyim kodlarim tukenmesin kim istemez fiyata bakmadan sepeti doldurmayi ama malum sartlar belli. Allah hepimize alim gucu versin.
Allah kolaylık versin.Molfix gelecekti bugün onu alcam
Migrosun bezini deneyip çok memnun kalmıştım ama lastikleri benimkilerin bacaklarını kesti
Küçük küçük yırtarak kullanmak zorunda kaldım
Aslında bir kez verip ekmek yapma mk alsanız j kendi yaptığınız ekmek hem daha sağlıklı bence. Bizde yeni aldık bittikce yapıyorum 900 gram tam buğday unundan ekmek oluyor. Maliyeti daha uygunBen de tam buğday alıyorum 10 TL
Ama baya küçük sanırım 250 gr
Sizinki kaç gr?
Biz 3 ekmek tüketiyoruz maalesef.Günde 3 ekmek yemesinler ya
2 kisilermis evde yemek aksam yemeği yeniyormus sadece.
Ben de evde kahvaltı etmem ama ezine peynirli tost aldıgım icin yanıma evden,iki yakam bir araya gelmiyor sanırsamsa:d
Gerçekten çok fazla yağ tüketimi şok oldum.Sizi tebrik ediyorum bize 5 litre yag bir ay gitmiyor ama tereyag kullanimiyorum yemeklere ne kadar siviyag koyuyorsunuz bir kasik koyunca tencere in dibi bile islanmiyor bana cok az geliyor
Devammvalla çok seviyorum, az tüketmemem. bu kadar sağlık bana yeter
Kalabalıksa gidiyordur tabi.Biz 3 ekmek tüketiyoruz maalesef.
sabah kahvaltıda 1
Akşam 2
3 kişiyizKalabalıksa gidiyordur tabi.
Bizde günde 1 bazen yarım gidiyor esim yiyor onuda.
AMa ramazan pidesi 9 tl olmus battık 1 ay:S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?