En son market aylık market alişveriş tutarı (2022)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok ya bende alıyorm kasar falan almam peynirciden alırım da aktüele gelince tulum falan alıyorm
Parmesan sokdan alıyorm ucuz diye arada
Artık permasan mı yediğimiz ne bilmiyorm:)
Tostta çok güzel oluyor o aknaz kaşar peyniri 2-3 yıldır hiç değiştirmedim eşimde çok severek yiyor onu.
Parmesan almıyorum hiç:))
Şu var bazen markalı olan ürünlerde bile lezzet olmuyor hiç.
60 veriyoruz bir koli yumurtaya. İki çocuk evde çok hızlı bitiyor bizde. Bide sadece sabahla kalmıyor ki poğaça , pankek herşey yumurtaya bakıyor
En son 10 gün önce filan almıştım çiftlşkten geliyor 50 lira vermiştim,hemde büyük boy yumurta.
Diyette olduğum için her gün 1 yada 2 taneyiyorum birde hafta sonları dha çok gidiyor.

Geçtiğimiz cuma yemekli misafir ağırladım; öncesinde market alış-verişine eşimle birlikte çıktık. Genelde eşim alır gelirdi söylediklerimi, ben pek görmezdim ne masraf oluyor filan. O gün, yağ gibi şeyler almadık, yemek sonrası çayın yanına çerez filan alayım dedim vs. Kasaya girdiğimizde bu basit kuruyemiş alış-verişinin 600 lira çıkmasına ağzım açık kaldı. Ben o gün markette, belki 4 dolu avuca denk gelecek kadarlık antepfıstığının 90 lira olduğunu gördüm ya, daha da bir şey demiyorum.

Antepfıstığı, kendi ülkemizde üretiliyor, 2-3 il ötemden geliyor sadece ve lüks!
Aldım söve söve.
Kuruyemişleri gördükçe çıldırıyorum, fındık, badem, ceviz içi bunlar evimde hep olur. Çocuğum var, benim için olmasa da onun için olur. Doymak ayrı, beslenmek ayrı. Doyarsın her şekilde ama artık bu ülkede "beslenmek" lüks olmaya başladı.

Molfix gelecekti bugün onu alcam
Migrosun bezini deneyip çok memnun kalmıştım ama lastikleri benimkilerin bacaklarını kesti
Küçük küçük yırtarak kullanmak zorunda kaldım
Migrosun kendi bebek bezi iyi çıkıyor,torunumda onu kullanmıştık hemde fiatı uygundu şimdi ne kadar oldu bilmiyırum.

En son 5 sene falan önce markete gittiniz galiba?

Yok ya bende alıyorm kasar falan almam peynirciden alırım da aktüele gelince tulum falan alıyorm
Parmesan sokdan alıyorm ucuz diye arada
Artık permasan mı yediğimiz ne bilmiyorm:)
Parmesanı bilmiyorum sevdiğim bir peynir değil o yüzden pek almam ama şok’un mis peynirleri hem kaliteli hem acayip lezzetli hem de ucuz. Ezineyi tahsildaroğlu alırdım, şimdi yarı fiyatına mis alıyorum. Labnesine bayıldık, deli gibi labne yiyoruz bu ara. Tulumu bir izmirli olarak eh işte buldum ama fabrikasyon tulumlara göre o da iyi.

Hele kajuun fiatı dillere desten oldu uçmuş resmen.

Abla internette tost peyniri yapımını öğrendim bol bol nişasta yiyormuşuz meğerse, evde yap daha ucuz
Nasılsa kaşar diye dayıyorlar bize nişastayı

Şokun mis beyaz peyniri cdden güzel geöenlerde almıştık yağlı bir peynir fiatıda uygundu.

Oha daha da alamam abjdhDGHAHD
Karışık kuruyemişin içinde kaju buldu mu öpüp alnımıza koyuyorduk.
Ablacım ona artık kaju değil Kaju Bey diyeceksiniz.
Bir ara fiatı iyyidi alıyordum gene birayı hüpletirken.
Demi yani artık onunda bir kariyeri var kaju beyin sjksjkjskjks

Abla internette tost peyniri yapımını öğrendim bol bol nişasta yiyormuşuz meğerse, evde yap daha ucuz
Nasılsa kaşar diye dayıyorlar bize nişastayı
Direk nişasta katmiyorlar patates yada margarin .Sicak suda test edebilirsiniz aldığınız kaşarı ama yürek ister boşuna harcamakta bu devirde netteki tariflerin yorumlarinda erimiyor bile diyordu ama börek vs için kullananlar varmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…