En son market aylık market alişveriş tutarı (2022)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gün kurusunun kilosu 90 TL olmuş, çocuklar seviyor diye alıyoruz, 30-40 arasıydi kilosu, iki katından fazla artmış. Kuruyemiş almaya ben gitmiyorum artık cidden sinirim bozuluyor.
Yıllık al yıllık seviyor ve tüketiyorlarsa. Ben eylülde malatyadan söyledim, 10 kilo 400 liraya. Dut kurusunu da elazığdan aldım 10 kilo 250 liraya. Eylül ayı aşırı harcama oluyor ama bütün yıl rahat ediyorsun. Ben kenara atıyorum yıllık erzak parası diye

Bende aynı. Kırma zeytin, kurutmaliklar,salamura peynir, yaprak,salca vs ,Eylül.ayi harcama ayi

Bu topiğe hala birikimci hatunlar niye gelmedi ya ?
Ekonominin en son vuracagı kişiler onlardı oysa.
HanimKelesimiGetir abla bu terslikte bir iş var :)
Bildiğim birisi vardı tek maaşla hemde asgariücretle 3 çocukla yaşyan mutlu olan kendisi yok epeydir.
Nick değişmiş diyom kim bu doktorummuş meğerse
Gün kurusunun kilosu 90 TL olmuş, çocuklar seviyor diye alıyoruz, 30-40 arasıydi kilosu, iki katından fazla artmış. Kuruyemiş almaya ben gitmiyorum artık cidden sinirim bozuluyor.
Cdden acayip arttı herşey,fiatları görünce nsan cinnet geçiresi geliyor hemen
Fiyat/performans olarak cidden iyi peynir. İçeriği de temiz.
Evet güzel bir peynir,eşim mesela rengi sarı olan yağlı peynirleri sever.
Ver bana loru yiyim hiç aramam bile.

Neysekisalçam yağlarım kurutmalık biberlerim var..
Kurutmalıklar nasıl pahalanmış ya almadım.
biz çocukken gün kurusu, dut kurusu,domates kurusu, salça, pekmez, pestil, bastık, köme, ceviz gibi şeylere asla ama asla para vermezdik.
Bağımız bahçemiz vardı yetişirdi her ürün.
Tarhanımızı bile kendimiz yapardık.
Kayısının çekirdeğine çigit derler bizde kırar kırar yerdik hatta kışlık olarak bile koyardık kenara.
Kıymetini bilememişiz.

Kurutmayıda kızım getiriyor bana ondan rahatım,burada almaya kalksan resmen simsiah rengi çıkıyor.
Yağlarıda geçen aldık zamlanmadan önce 111 teleye aldık migrostan,z.yağıd geçen sene almıştık 2 teneke bizde çok fazla gitmiyor salatada eşim sevmiyor yemeğe kullanıyorum.
Dedşklerin bizde yoktu hiç,elde varken kıymet bilinmiyor gidince anlıyoruz değerini.

Ben hala tarhanamı kendim yapıyorum nerden alırsam alayım sevemedim başkasının yaptığı tarhanayı, uşaktan bile aldım ı ıh. haydi bakalım eline kuvvet deyip giriştim. İki sene idare ediyor annemlerle beni.

Bu sene çok domates geçti elime, salça beceremem deyip kuruttum, bir sürü de kuru domatesim var.

Ben haftalık alışveriş yapıyorum. Bu hafta sadece gıda aldım. Deterjan vs vardı evde. 600₺ verdim. Tabi ki eşim hafta içi eksikleri de alıyor. Kahvaltılık falan yok içinde, onlar da vardı evde. Kıyma 600g aldım, 2 paket tavuk, biraz sebze, yağ, makarna gibi şeyler ama az az. Gerçekten inanamadım. 400'e bir sürü şey alıyordum çok aldım diyordum "eskiden" ve hala evde yemek yapacak bir şey yok diyorum.
Bence 4000₺ anca götürür.

Salca bakliyat bulgur elma visne un annemlerden gelir.
Zeytinyağını fabrikasından toplu alırız ekimde 30tlye aldık litresini
Aylık toplu giderim markete arada sut ekmek icecek çikolata aliriz
Meyve sebzeyi kuruyemisi Pazardan alirim
Et kıyma 2ser kilo alırız aylık
Oğlum hergun tost ister sucuk ve kaşar çok alınır
Yazdan sebze koydum dipfrize
Aylık 2lt ayçiçek yağı tukwetiriz pasta borek kızartma sık yapariz pisi patates tavuk vs.
Gecen ay 2500 tutmuştu 4 kişiyiz
Bu ayın alışverişini haftasonuna kadar yapmam Lazım

Eşimle konuştuk aynı şeyi öyle yapacağız artık.
Memleketlerden mevsiminde toplu aldığımız şeyler var, fıstık, ceviz, dut pestil ama başka şeylerde ekleyeceğim. Böyle her gittiğinde artan fiyatla karşılaşmak sinir bozucu.

Domates konservesi yapabilirsin çok rahat oluyor hemde elinin altında oluyor,3 senedir yapıyorum kendim çok iyi oluyor hemde taze oluyor.

Biz de öyle yapalım bari.
Bittikçe alıyorduk ama geçen gün o fiyatları gördüm ya, felç geçirecektim.

Domates konservesi yapabilirsin çok rahat oluyor hemde elinin altında oluyor,3 senedir yapıyorum kendim çok iyi oluyor hemde taze oluyor.
Onu yapıyorum zaten de yuvarlak domatesten konserve sevmiyorum. Çok sulu ve ekşi oluyor. Her yerde var mı bilmiyorum burda armut domates oluyor daha etli ve tatlı. Konserveyi ondan yapıyorum, suyunu da ayırıyorum. Katı katı püre gibi oluyor. Hatta zorlasam salça olacak

Sizi tebrik ediyorum bize 5 litre yag bir ay gitmiyor ama tereyag kullanimiyorum yemeklere ne kadar siviyag koyuyorsunuz bir kasik koyunca tencere in dibi bile islanmiyor bana cok az geliyor
Tereyagimi sadeyağ yapmistim cok az kullansam bile yetiyor, zeytinyagi icin de soganlar sebzeler yanmayacak kadar. Firinim olmadigi icin kek borek o toplara giremiyorum ondan da daha fazla dayanmistir, ama firinim varken de onlari zeytinyagi ile yapmam siviyag ile yaparim.

Biz de öyle yapalım bari.
Bittikçe alıyorduk ama geçen gün o fiyatları gördüm ya, felç geçirecektim.
Hem herşeyi yerinden almış oluyorsun hem de daha ucuza geliyor. Tüketilen şeyler bunlar çünkü. Çocuklu evde mecbur zaten. Gofret yiyeceğine kuru meyve yesin.

Bu arada bi tavsiyem daha var, kalorifer peteği üzerinde meyve kurutmak. İki kıştır yapıyorum ben. Elma, muz, portakal, hurma... 3-4 güne kuruyorlar acayip lezzetli oluyor bi de. Bebelerle etkinlik gibi de yapılabilir.

Ya incir pestiline burun kıvırırdım ben, babam evden eksik etmezdi. Pestilin içine kavrulmuş fındık fıstığı sarar yedirirlerdi. Hatırlıyorum, teyzemlerle, eniştemlerle akşam oturmaları olurdu ki kış aylarında hele her gün bir başka evde bol meyveli, bol kuruyemişli sofralar dizilirdi. Biz çocuklara ayrı, kendilerine ayrı sofralar. Büyük tepsiler olur ya hani sini dedikleri, o sinilerin içinde gelirdi meyveler yemişler... Meğer ne kıymetliymiş.

Ancak güneşe sererek yapabilirim dediklerini, kalorifer yok maalesef, yeni yeni geliyor. Son yapılan evlerin bazılarında ancak var.Bizim ısınma, klimayla, elektrikli sobayla filan anca, klasik Antalya :))
Kol gibi elektrik faturalarımız geldi yine aklıma... Aylardır 1000in altını görmedik, bakalım bu ay kaç girecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…