- 11 Aralık 2018
- 42.607
- 264.810
- 598
- Konu Sahibi Ciceksever0606
-
Yıllık al yıllık seviyor ve tüketiyorlarsa. Ben eylülde malatyadan söyledim, 10 kilo 400 liraya. Dut kurusunu da elazığdan aldım 10 kilo 250 liraya. Eylül ayı aşırı harcama oluyor ama bütün yıl rahat ediyorsun. Ben kenara atıyorum yıllık erzak parası diyeGün kurusunun kilosu 90 TL olmuş, çocuklar seviyor diye alıyoruz, 30-40 arasıydi kilosu, iki katından fazla artmış. Kuruyemiş almaya ben gitmiyorum artık cidden sinirim bozuluyor.
Var var. Bir sürü çeşidi var. Paketini açıp atmışım en son inek aldım sanırım ben de.Misi duydum da hiç almamıştım deniyim bari.
Acaba tam yağlı inek peyniri var mı böyle yumuşacık peynir oluyor ya bizimkiler onu seviyor
Bende aynı. Kırma zeytin, kurutmaliklar,salamura peynir, yaprak,salca vs ,Eylül.ayi harcama ayiYıllık al yıllık seviyor ve tüketiyorlarsa. Ben eylülde malatyadan söyledim, 10 kilo 400 liraya. Dut kurusunu da elazığdan aldım 10 kilo 250 liraya. Eylül ayı aşırı harcama oluyor ama bütün yıl rahat ediyorsun. Ben kenara atıyorum yıllık erzak parası diye
Bildiğim birisi vardı tek maaşla hemde asgariücretle 3 çocukla yaşyan mutlu olan kendisi yok epeydir.Bu topiğe hala birikimci hatunlar niye gelmedi ya ?
Ekonominin en son vuracagı kişiler onlardı oysa.
HanimKelesimiGetir abla bu terslikte bir iş var :)
Cdden acayip arttı herşey,fiatları görünce nsan cinnet geçiresi geliyor hemenGün kurusunun kilosu 90 TL olmuş, çocuklar seviyor diye alıyoruz, 30-40 arasıydi kilosu, iki katından fazla artmış. Kuruyemiş almaya ben gitmiyorum artık cidden sinirim bozuluyor.
Evet güzel bir peynir,eşim mesela rengi sarı olan yağlı peynirleri sever.Fiyat/performans olarak cidden iyi peynir. İçeriği de temiz.
Kurutmalıklar nasıl pahalanmış ya almadım.Neysekisalçam yağlarım kurutmalık biberlerim var..
Kurutmayıda kızım getiriyor bana ondan rahatım,burada almaya kalksan resmen simsiah rengi çıkıyor.Kurutmalıklar nasıl pahalanmış ya almadım.
biz çocukken gün kurusu, dut kurusu,domates kurusu, salça, pekmez, pestil, bastık, köme, ceviz gibi şeylere asla ama asla para vermezdik.
Bağımız bahçemiz vardı yetişirdi her ürün.
Tarhanımızı bile kendimiz yapardık.
Kayısının çekirdeğine çigit derler bizde kırar kırar yerdik hatta kışlık olarak bile koyardık kenara.
Kıymetini bilememişiz.
Ben hala tarhanamı kendim yapıyorumKurutmalıklar nasıl pahalanmış ya almadım.
biz çocukken gün kurusu, dut kurusu,domates kurusu, salça, pekmez, pestil, bastık, köme, ceviz gibi şeylere asla ama asla para vermezdik.
Kayısının çekirdeğine çigit derler bizde kırar kırar yerdik hatta kışlık olarak bile koyardık kenara.
Kıymetini bilememişiz.
Eşimle konuştuk aynı şeyi öyle yapacağız artık.Yıllık al yıllık seviyor ve tüketiyorlarsa. Ben eylülde malatyadan söyledim, 10 kilo 400 liraya. Dut kurusunu da elazığdan aldım 10 kilo 250 liraya. Eylül ayı aşırı harcama oluyor ama bütün yıl rahat ediyorsun. Ben kenara atıyorum yıllık erzak parası diye
Domates konservesi yapabilirsin çok rahat oluyor hemde elinin altında oluyor,3 senedir yapıyorum kendim çok iyi oluyor hemde taze oluyor.Ben hala tarhanamı kendim yapıyorumnerden alırsam alayım sevemedim başkasının yaptığı tarhanayı, uşaktan bile aldım ı ıh. haydi bakalım eline kuvvet deyip giriştim. İki sene idare ediyor annemlerle beni.
Bu sene çok domates geçti elime, salça beceremem deyip kuruttum, bir sürü de kuru domatesim var.
Yıllık al yıllık seviyor ve tüketiyorlarsa. Ben eylülde malatyadan söyledim, 10 kilo 400 liraya. Dut kurusunu da elazığdan aldım 10 kilo 250 liraya. Eylül ayı aşırı harcama oluyor ama bütün yıl rahat ediyorsun. Ben kenara atıyorum yıllık erzak parası diye
Onu yapıyorum zaten de yuvarlak domatesten konserve sevmiyorum. Çok sulu ve ekşi oluyor. Her yerde var mı bilmiyorum burda armut domates oluyor daha etli ve tatlı. Konserveyi ondan yapıyorum, suyunu da ayırıyorum. Katı katı püre gibi oluyor. Hatta zorlasam salça olacakDomates konservesi yapabilirsin çok rahat oluyor hemde elinin altında oluyor,3 senedir yapıyorum kendim çok iyi oluyor hemde taze oluyor.
Tereyagimi sadeyağ yapmistim cok az kullansam bile yetiyor, zeytinyagi icin de soganlar sebzeler yanmayacak kadar. Firinim olmadigi icin kek borek o toplara giremiyorum ondan da daha fazla dayanmistir, ama firinim varken de onlari zeytinyagi ile yapmam siviyag ile yaparim.Sizi tebrik ediyorum bize 5 litre yag bir ay gitmiyor ama tereyag kullanimiyorum yemeklere ne kadar siviyag koyuyorsunuz bir kasik koyunca tencere in dibi bile islanmiyor bana cok az geliyor
Hem herşeyi yerinden almış oluyorsun hem de daha ucuza geliyor. Tüketilen şeyler bunlar çünkü. Çocuklu evde mecbur zaten. Gofret yiyeceğine kuru meyve yesin.Biz de öyle yapalım bari.
Bittikçe alıyorduk ama geçen gün o fiyatları gördüm ya, felç geçirecektim.
Kurutmalıklar nasıl pahalanmış ya almadım.
Kıymetini bilememişiz.
Hem herşeyi yerinden almış oluyorsun hem de daha ucuza geliyor. Tüketilen şeyler bunlar çünkü. Çocuklu evde mecbur zaten. Gofret yiyeceğine kuru meyve yesin.
Bu arada bi tavsiyem daha var, kalorifer peteği üzerinde meyve kurutmak. İki kıştır yapıyorum ben. Elma, muz, portakal, hurma... 3-4 güne kuruyorlar acayip lezzetli oluyor bi de. Bebelerle etkinlik gibi de yapılabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?