- 15 Mart 2022
- 27
- 33
- 3
- 37
- Konu Sahibi Ciceksever0606
-
Siz cok sansliymissiniz gercekten bahcede koyden gelen seylerin baya faydasi olur sizin saydiklarinizin hepsini satin aliyoruz bizYazdaan bütün herseyim köyden babamın bahcesinden geliyor.Domates,bezelye,taze fasulye hep buzluga atılıyor.2 ceviz agacı var cevize para vermeyiz.Kısın pırasa,lahana geliyor bahceden.Cilek,elma ,frambuaz,visne bahceden yazdan atıyorm visneyi falan.
Salca annem kvdemdem yazdan.
Erzak 3 ayda bir esimin fabrikadan.
Ben nereye para harcıyorm bilmiyoırm ben yapamıyorsam kimse yapamaz
Haftasonu kahvaltı ediliyor evde,peynir cesidi severiz lüx bi o var.
Bi et var cok tüketilen esimle kızım etci.Ama o da haftada 2 yani.
Bende sorun var kesin.
Muz yemiyorm hic sevmem kıza yerli muz topluyırm marketlerden valla.
Bi lüxümüz avokado sanırım gün asırı bi onu tüketiyorz:)
aY onu hamileyken uygıunmus bu yaa diyip 1 kilo almıstım kayısı cekirdeğini.Kurutmalıklar nasıl pahalanmış ya almadım.
biz çocukken gün kurusu, dut kurusu,domates kurusu, salça, pekmez, pestil, bastık, köme, ceviz gibi şeylere asla ama asla para vermezdik.
Bağımız bahçemiz vardı yetişirdi her ürün.
Tarhanımızı bile kendimiz yapardık.
Kayısının çekirdeğine çigit derler bizde kırar kırar yerdik hatta kışlık olarak bile koyardık kenara.
Kıymetini bilememişiz.
Ben cevize asırı sinirleniyorm.Siz cok sansliymissiniz gercekten bahcede koyden gelen seylerin baya faydasi olur sizin saydiklarinizin hepsini satin aliyoruz biz
Armut domatesten yağıyorum bende 3 yıldır migrostan almıştım,istersen içine başka domateste katabiliyorsun .Onu yapıyorum zaten de yuvarlak domatesten konserve sevmiyorum. Çok sulu ve ekşi oluyor. Her yerde var mı bilmiyorum burda armut domates oluyor daha etli ve tatlı. Konserveyi ondan yapıyorum, suyunu da ayırıyorum. Katı katı püre gibi oluyor. Hatta zorlasam salça olacak
İç anadoludayim . Kayinbabamin ceviz ağaçları var. Bu mevsimlerin birbirine girmesinden dolayı yıllardır soğuk vuruyor tam meyve oluşurken koca agaclardan 5 kilo anca topluyor cevizi. Elma ,kayısı falan da böyle. Hep soğuk vurdu 3 yıldır. Normalde kayısıyı bol bol kurutur yaz kış yerlerdi. Şimdi bir avuç topluyorlarBen cevize asırı sinirleniyorm.
Bak ceviz agacı zerre maliyeti olmayan bisey.
Hayvancagız hic bisey istemiyor.
Oluyor silkeliyorsun yani.
O niye pahalı yahu okadar.
2 agactan konu komsu ,aileler herkese dagıtıyorz yani.
Bide inciri demisti arkadasım,
Ek incir agacını bırak hic bisey istemez diye.
Ama kuru incir Allahuekber daglarına cıktı
1 hafta önce carrefordan 52 liraya ceviz aldım kabuğu çıkınca bişi kalmıyor zaten.Ben cevize asırı sinirleniyorm.
Bak ceviz agacı zerre maliyeti olmayan bisey.
Hayvancagız hic bisey istemiyor.
Oluyor silkeliyorsun yani.
O niye pahalı yahu okadar.
2 agactan konu komsu ,aileler herkese dagıtıyorz yani.
Bide inciri demisti arkadasım,
Ek incir agacını bırak hic bisey istemez diye.
Ama kuru incir Allahuekber daglarına cıktı
Dogrudur.İç anadoludayim . Kayinbabamin ceviz ağaçları var. Bu mevsimlerin birbirine girmesinden dolayı yıllardır soğuk vuruyor tam meyve oluşurken koca agaclardan 5 kilo anca topluyor cevizi. Elma ,kayısı falan da böyle. Hep soğuk vurdu 3 yıldır. Normalde kayısıyı bol bol kurutur yaz kış yerlerdi. Şimdi bir avuç topluyorlar
Malesef hicbirseyin verimi yok. Hobi bahçem var , boş kalmasın diye domates biber falan ektim . O kadar uğrasa rağmen çok az toplayabildim. Harcadigim su ,gübreyi falan geçtim aldığım fidelerin masrafi dahi cikmadi ,daha marketten domates aldık. çocuklar ilaçsız yesin istemiştim ,onlara yedirdik bir o faydası oldu .Dogrudur.
Bizim annemlerin ev Uludagda.
Valla temmuzda yorganla yatıyrz.Soguk oluyoır.
Bizde de bezelye senelerdin öyle.Don yiyor hep
Allah affetsin bulmussun bunuyorsn dicekler en nefret ettiğim sey ceviz ayıklamak:)1 hafta önce carrefordan 52 liraya ceviz aldım kabuğu çıkınca bişi kalmıyor zaten.
Geöen hafta kızım bzideydi limon getirdi bana pazardan kilosunu 2 liraya almış,burada en ucuzu 6,5 filandı.
yumurta domates diyoruz ona biz.Onu yapıyorum zaten de yuvarlak domatesten konserve sevmiyorum. Çok sulu ve ekşi oluyor. Her yerde var mı bilmiyorum burda armut domates oluyor daha etli ve tatlı. Konserveyi ondan yapıyorum, suyunu da ayırıyorum. Katı katı püre gibi oluyor. Hatta zorlasam salça olacak
Ben taze fasulyeyi babamdan biliyorm,inanlmaz bir emek.Yanii sanırım hic bisey okadar emek istemiyrdur ekilen.Malesef hicbirseyin verimi yok. Hobi bahçem var , boş kalmasın diye domates biber falan ektim . O kadar uğrasa rağmen çok az toplayabildim. Harcadigim su ,gübreyi falan geçtim aldığım fidelerin masrafi dahi cikmadi ,daha marketten domates aldık. çocuklar ilaçsız yesin istemiştim ,onlara yedirdik bir o faydası oldu .
Tam benim yöntem sanırım. Ben iri iri doğrayıp bir 15-20 dakika süzgeçte bekletiyorum sarı suyu akıyor. Sonra kaynatıp blenderdan geçiriyorum.yumurta domates diyoruz ona biz.
Ya da uzun domates.
Geçen sene çok yapmıştım 45 şişe.
Bu sene de yetti çok şükür.
Ama bu yaz çok fazla yapmayı düşünmüyorum.
15 şişe felan yetiyor bana kışlık oda yarım kiloluklardan.
bu sene yapmam lazım yine.
Ben çok kaynatarak yaparım asla ekşi olmaz konserve tadı gibi olmuyor benim soslar.
Turşu gibi oluyor bazıları bende o hiç yok.
Sulu bırakmam kaynarken de blenderden geçiriyorum dolduruyorum şişelere
su süzme hariç.Tam benim yöntem sanırım. Ben iri iri doğrayıp bir 15-20 dakika süzgeçte bekletiyorum sarı suyu akıyor. Sonra kaynatıp blenderdan geçiriyorum.
Ya ben kurutulmuş fasülye diye bişey keşfettim, iki senedir. Evet yeni keşfettim vurmayınBen taze fasulyeyi babamdan biliyorm,inanlmaz bir emek.Yanii sanırım hic bisey okadar emek istemiyrdur ekilen.
Esim sevmezdi valla gide gele o emeği gördükce yiyor.
Su maliyeti,capalaması yorgunlugu hepsi emek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?