En son market aylık market alişveriş tutarı (2022)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz cok sansliymissiniz gercekten bahcede koyden gelen seylerin baya faydasi olur sizin saydiklarinizin hepsini satin aliyoruz biz

aY onu hamileyken uygıunmus bu yaa diyip 1 kilo almıstım kayısı cekirdeğini.
Drm uyardı Allahtan yeme diye.
Hamileler hic bir meyvenin cekirdeiğini ve cekirdek icini yemeyin bacım:)
Az da olsa siyanur icerirmis

Siz cok sansliymissiniz gercekten bahcede koyden gelen seylerin baya faydasi olur sizin saydiklarinizin hepsini satin aliyoruz biz
Ben cevize asırı sinirleniyorm.
Bak ceviz agacı zerre maliyeti olmayan bisey.
Hayvancagız hic bisey istemiyor.
Oluyor silkeliyorsun yani.
O niye pahalı yahu okadar.
2 agactan konu komsu ,aileler herkese dagıtıyorz yani.
Bide inciri demisti arkadasım,
Ek incir agacını bırak hic bisey istemez diye.
Ama kuru incir Allahuekber daglarına cıktı

Domates Salcasini kayınvalidemle annem yapar verirler kış boyu yeter bize ,biber salcasini da kendim yapıyorum tepsilerde güneşte oluyor.

Biber ,patlıcan yazın kuruturum , elma ,armutta kuruttum bu sene. Cevizi kabuklu alıyorum yazın, kışın yetiyor bize. Yenilecek kadar kırıyoruz taze kalıyor. Kuru üzüm kayınvalidem kurutur o yollar. Onun haricinde çerez almayız eve pek. Yazdan domates sos ,melemen falan yaparım . Kışın domates almam hiç tadi olmuyor sırf hormon.

Armut domatesten yağıyorum bende 3 yıldır migrostan almıştım,istersen içine başka domateste katabiliyorsun .
Bir kısmınıda menemenlik yaptım içine biber doğramıştım onları daha ufak kavanoza aldım tek kullanımlık iyi oluyor.
Kaynatırken biraz sulu kalsın daha lezzetli oluyor.

İç anadoludayim . Kayinbabamin ceviz ağaçları var. Bu mevsimlerin birbirine girmesinden dolayı yıllardır soğuk vuruyor tam meyve oluşurken koca agaclardan 5 kilo anca topluyor cevizi. Elma ,kayısı falan da böyle. Hep soğuk vurdu 3 yıldır. Normalde kayısıyı bol bol kurutur yaz kış yerlerdi. Şimdi bir avuç topluyorlar

1 hafta önce carrefordan 52 liraya ceviz aldım kabuğu çıkınca bişi kalmıyor zaten.
Geöen hafta kızım bzideydi limon getirdi bana pazardan kilosunu 2 liraya almış,burada en ucuzu 6,5 filandı.

Dogrudur.
Bizim annemlerin ev Uludagda.
Valla temmuzda yorganla yatıyrz.Soguk oluyoır.
Bizde de bezelye senelerdin öyle.Don yiyor hep

Dogrudur.
Bizim annemlerin ev Uludagda.
Valla temmuzda yorganla yatıyrz.Soguk oluyoır.
Bizde de bezelye senelerdin öyle.Don yiyor hep
Malesef hicbirseyin verimi yok. Hobi bahçem var , boş kalmasın diye domates biber falan ektim . O kadar uğrasa rağmen çok az toplayabildim. Harcadigim su ,gübreyi falan geçtim aldığım fidelerin masrafi dahi cikmadi ,daha marketten domates aldık. çocuklar ilaçsız yesin istemiştim ,onlara yedirdik bir o faydası oldu .

Aylık alışveriş yapmıyorum, indirimleri takip ediyorum mesela tereyağ indirimdeyse iki üç paket alıyorum, geçen hafta makarna indirimdeydi bir kaç paket alıp kenara koydum, sebze meyveleride haftalık gibi…

1 hafta önce carrefordan 52 liraya ceviz aldım kabuğu çıkınca bişi kalmıyor zaten.
Geöen hafta kızım bzideydi limon getirdi bana pazardan kilosunu 2 liraya almış,burada en ucuzu 6,5 filandı.
Allah affetsin bulmussun bunuyorsn dicekler en nefret ettiğim sey ceviz ayıklamak:)
Annem kırk yılda 1 jest yapıp ayıklayıp 1 kavanoz veriyor:)
Cevizinizi veirrim ama ayıklayın oturup diyor kadın.
Biz kahvaltıda yeriz ,ben daglıyım esim cok sasırmıstı nisanlıyken.Gittiğimiz her akrabada köyde 1 tepsi ceviz getirilir,ortda kırılır cayın yanında verilir:)
Ceviz kırıp ikram etmek nedir yahu diyodu adam
Artk alıstı sabahları benim masaya ceviz getirmeme
Lİmonlar naptıysam küfleniyor buseneBalkonda bile küfleniyr anlamıyorm.

yumurta domates diyoruz ona biz.
Ya da uzun domates.
Geçen sene çok yapmıştım 45 şişe.
Bu sene de yetti çok şükür.
Ama bu yaz çok fazla yapmayı düşünmüyorum.
15 şişe felan yetiyor bana kışlık oda yarım kiloluklardan.
bu sene yapmam lazım yine.
Ben çok kaynatarak yaparım asla ekşi olmaz konserve tadı gibi olmuyor benim soslar.
Turşu gibi oluyor bazıları bende o hiç yok.
Sulu bırakmam kaynarken de blenderden geçiriyorum dolduruyorum şişelere

Ben taze fasulyeyi babamdan biliyorm,inanlmaz bir emek.Yanii sanırım hic bisey okadar emek istemiyrdur ekilen.
Esim sevmezdi valla gide gele o emeği gördükce yiyor.
Su maliyeti,capalaması yorgunlugu hepsi emek.

Tam benim yöntem sanırım. Ben iri iri doğrayıp bir 15-20 dakika süzgeçte bekletiyorum sarı suyu akıyor. Sonra kaynatıp blenderdan geçiriyorum.

Markete her girdiğinde isyan ederek çıkan biri olarak açılın ben geldim diyorum
Markete ne zaman girsem 70-100 arası tutuyor ve ıvır zıvır çoğu zaman. Toplu alışveriş zaten Allaha emanet çarşaf gibi fiş veriyorlar sonunda. Son zamlarla doğalgaz ve elektrik masrafımız 1000 tl oldu toplam. . Açıkçası her şeyden tasarruf etsem bile yakıt, faturalar gibi sabit ve zorunlu giderlerimiz çok fazla bizim. Birde buradan bir arkadaşımız sağolsun 25.99 lira youtube parası yükledi bana oda sabit gider oldu artık.

Alışverişleri eşim yapıyor . Hiç hesap yapma işine girmedik.
Girince insan " oha aylık bu kadar mı harcıyoruz " diyor cunku .

Bana gore önemli olan geliyor ki gidiyor " mantığı. Artık anormal bir dönemde yasıyoruz yaşıyoruz. Allah versin de
Biz de kendinizi gecındırelım yeter bence .
Olmayanların yardımcısı olsun rabbim

Tam benim yöntem sanırım. Ben iri iri doğrayıp bir 15-20 dakika süzgeçte bekletiyorum sarı suyu akıyor. Sonra kaynatıp blenderdan geçiriyorum.
su süzme hariç.
Onu da atıyorum içine çok sulu domates olmadıgı için sorun olmuyor.
ama 1 saat kaynatırım onu ben.
Annem yeter yeter salça edeceksin der kızar dururdu.
Bir sefer açtım yedi aaa dedi hiç turşu tadı yok.
Çok kaynatıyorum ondan dedim.
Turşu yapmıyorum sonuçta sos yapıyorum :)

Ben taze fasulyeyi babamdan biliyorm,inanlmaz bir emek.Yanii sanırım hic bisey okadar emek istemiyrdur ekilen.
Esim sevmezdi valla gide gele o emeği gördükce yiyor.
Su maliyeti,capalaması yorgunlugu hepsi emek.
Ya ben kurutulmuş fasülye diye bişey keşfettim, iki senedir. Evet yeni keşfettim vurmayın abi ne lezzetli bişeydir o. Hergün yiyebilirim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…