En son market aylık market alişveriş tutarı (2022)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bız de 2 kısıyız. ne manav ne market abartmam resmen tutumluyum ama bızım harcama da 2500 cıvarı son zamlardan sonra bakmadım genelleyıp bı sonrakı ay anlarız... manava haftalık 250 verıyoruz rahat.. domates salatalık bıle luks oldu. mılletın kucuk cocugu var e ozenecegı cok sey var almasan olmaz. bız kesın sızden cok yermısız cocuk olsa..ama dusurmenın bı yolu yok zaten ulkece herseyımızı kıstık bı de bogazı kısalım tam olsun.. allah hepımzın yardımcısı olsun bence tek degılsın.. cogumuz boyle durumda ondan zor gecınıyor ya mıllet zaten..

Ya ben kurutulmuş fasülye diye bişey keşfettim, iki senedir. Evet yeni keşfettim vurmayın abi ne lezzetli bişeydir o. Hergün yiyebilirim.
o harika olur işte.
biz onu böyle nasıl diyeyim sana şerit şerit ince ince doğrarız adına civil derler, aşırı da lezzetli olur
yemegine de mıhlama derler.

bizde minimum alışveriş yapıyoruz ne yediğimiz belli bizim de yine okadar tutuyodur şu dönemde allah zor durumda olanlara yardım etsin çok üzücü

market alısverislerinden sonra bir kagıda o gün markete ne kadar harcadıgınızı not alın, not alınca neye ne kadar gittigini görüp tasarruf bilinci olusuyor. markette mutlaka fiyat karsılastırması yapın. trendyol hepsi ekspres gibi online marketlerde indirimler oluyor onları kovalayın. bazen mahalle marketlerinde fiyatlar ucmus oluyor farketmiyoruz, a101 bim şok gibi marketler her zaman daha hesaplı oluyor. yine de 2bin altına maalesef düşmez. çok çok kısmanız lazım et tavuk filan zar zor yersiniz. bakliyat agırlıklı beslenirseniz ancak belki tutar.

Zeytinliklerde maden aranacakmis galiba ,eylem yapıyorlardi zeytinliklerw dokunmayiin diye
Amaç rant burada zeytin ağaçları kimin umurunda ki.
Ceviz hem yararlı hemde kolestrol düşürmede çok iyi bend ekullanırım aklıma geldikçe.
Olsun ayıklarım valla hemde keyifle bir dünys oldu parasıda.
Egede öyle ceviz incir ikram ederler gidince dalıp yiyorum hemen.
Limonu dolaba koyuyorum gene uzun zaman gidiyor her gün kullanıyorum bozulmaya fırsat bulmıyor kür yapıp içiyorum ödem atıyor çok güzel.

çiçek bamya bizim bayram yemeğimizdi ahhh ahhhh
çok pahalı ama
Bamya cok pahalı ya bide enginar.
Biz yazdan alırız enginarı stok yaparız.
2 senedir kvdem de alıyor ama biz 10lu paketlerde alrırız.
O 2 paket 4 lü almıs hala acmamıslar:)
Benim 4 tane enginarım kaldı bebeklerim onlar benim diyip kıyamıyorm yemege

Yaz gelse bile domates salatalık gibi mevsim sebzelerinin fiyatının çok düşeceğine ihtimal vermiyorum ben. Her şeyden önce yakıt masrafı azalacak ki taşıma maliyetini sattıkları şeye yansıtmak zorunda kalmasın insanlar. Hepsi birbiriyle bağlantılı. Üretim az, dışa bağımlılık çok. Hiç iyimser olamayacağım geliyor gelmekte olan bizi daha kötü günler bekliyor.

Aynen bende öyle düşünüyorum. İnşallah yanılırım.ama mazot benzin düşmedikçe düşmez fiyatlar

Enginar bizim kültürümüzde yoktu hiç yemedim.

Misi duydum da hiç almamıştım deniyim bari.
Acaba tam yağlı inek peyniri var mı böyle yumuşacık peynir oluyor ya bizimkiler onu seviyor
Yeni nesil çok bilmez ama Mis yılların markasıdır, sonradan gelen devlerin altında kaldılar ama iyidir ürünleri, yıllardır bozmadılar, fabrikalarına iş yapmıştım zamanında pırıl pırıl üretim yapıyorlar

yazdan buzluğa koymuştum bamya.ama o zaman bile kilosunu 20 den 25 den almıştım.1 paket kalmış ben de kıyamıyorummm

Yani yazacağım için belki linç yiyeceğim ama market alışverişine 3000 lira verip 1 kalıp kaşar peyniri (55-70tl, Teksüt 600 gram alıyoruz 2 paket şeklinde ) almadıysanız bilemedim nasıl veya nereden alışveriş yaptınız
Yanlış anlaşılmasın bu zamları bu düzeni savunmuyorum.. Fakat kaşr peyniri hariç demeniz bir tek bana absürt gelmiş olmamalı.. hani deseniz ki pastırma, kavurma, antrikot falan alamadık okey onlar zaten hayal
Biz mesela x markette 5 lt yağ ne kadar sallıyorum 150 lira , bim de Sole ne kadar ? 120 tl mesela .. gidiyoruz yağı BİM’den alıyoruz.
Markette ariel deterjan ne kadar 6 kiloluğu misal 90 lira , evimizin yukarısında toptan fiyatına satan bir yer var orada ne kdar 78 lira gidip oradan alıyoruz.
Baktığınız zaman eşim de bende calısıyoruz. Ama parayı sokakta bulmadık. Sabahtan akşama kadar köpek gibi calısıyoruz haliyle 2-3 market bakıp indirim yakalamaya uygun olan yeri bulmaya özen gösteriyoruz.
Aynı zaman da kızımın maması eczanede 150 lira e bebekte 130 lira gidip yine toptan olan bir yerden alıyorum 95 lira ..
renkli çamaşırlar için deterjan çok iyi bir şey almıyorum mesela bi ariel, bi omo almıyorum .. daha uygun bir şey alıyorum .. önemli olan beyazlar benim için ..
biz normalde 2 kişiyiz bir de 8 aylık kızım var sadece onun mama, bez gideri her ay bize 1800 lira zaten .. şuan kv ve kp de bizimle yanii 4 kişiyiz bizde aylık 2500-2800 gibi bir rakam harcıyoruz.. aylık alışveriş yapıyoruz biz, tabi bittikçe yine çıkıyoruz. tavuğum etim tereyağım eksik olmaz evde ben bile bu kdar harcıyorum
detaycı olduğum, indirim kovaladığım halde .. Mesela geçen gün makarna aldım Filiz ve Ankara Nuhun vardı .. filiz 5 gibi bişeydi Ankara 4liraydı indirime girmişti, eşim tek basına çıksa buna takılmaz mesela eline geleni alır hiç bakmaz . Ama benim için 50 kuruşun bile değeri var. Akşama kdar çalışıyorum kolay kazanmıyorum ben o 50 kuruşu:) telefon uygulamalarına bakabilirsnz isim vermem sorun olmaz sanıyorum ki işte gelsin, getir gibi uygulamalarda bazen müthiş indirimler oluyor evde olsa bile hemen alıyorum. 30-40 lira bir anda indiririm geliyor. Bunlara da bir göz atablrsnz.

Küçüklügümde mis süt çok alırdık hatta ilkokulda bile dagıtırlardı bize ama son zamanlarda sanırım güvenemedim nedense.

Genel olarak alışverişlerimi internet sitelerinden yapar kampanya takip ederim uygun bulduğum şeylerden stok yapmaya çalışırım devamlı kullandığım ürünlerden özelikle markette genelde kahvaltılık meyve sebze et benzeri ürünlerimi alırım onlar bile az uz tutmuyor ama en az 700-800 o da ben az az alıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…