- 21 Ağustos 2015
- 32.120
- 97.500
- 598
- 38
- Konu Sahibi Ciceksever0606
-
Sole yagı bilmiyorm da Bim in zeytinyagı hic güven vermiyor bana.Yani yazacağım için belki linç yiyeceğim ama market alışverişine 3000 lira verip 1 kalıp kaşar peyniri (55-70tl, Teksüt 600 gram alıyoruz 2 paket şeklinde ) almadıysanız bilemedim nasıl veya nereden alışveriş yaptınız
Yanlış anlaşılmasın bu zamları bu düzeni savunmuyorum.. Fakat kaşr peyniri hariç demeniz bir tek bana absürt gelmiş olmamalı.. hani deseniz ki pastırma, kavurma, antrikot falan alamadık okey onlar zaten hayal
Biz mesela x markette 5 lt yağ ne kadar sallıyorum 150 lira , bim de Sole ne kadar ? 120 tl mesela .. gidiyoruz yağı BİM’den alıyoruz.
Markette ariel deterjan ne kadar 6 kiloluğu misal 90 lira , evimizin yukarısında toptan fiyatına satan bir yer var orada ne kdar 78 lira gidip oradan alıyoruz.
Baktığınız zaman eşim de bende calısıyoruz. Ama parayı sokakta bulmadık. Sabahtan akşama kadar köpek gibi calısıyoruz haliyle 2-3 market bakıp indirim yakalamaya uygun olan yeri bulmaya özen gösteriyoruz.
Aynı zaman da kızımın maması eczanede 150 lira e bebekte 130 lira gidip yine toptan olan bir yerden alıyorum 95 lira ..
renkli çamaşırlar için deterjan çok iyi bir şey almıyorum mesela bi ariel, bi omo almıyorum .. daha uygun bir şey alıyorum .. önemli olan beyazlar benim için ..
biz normalde 2 kişiyiz bir de 8 aylık kızım var sadece onun mama, bez gideri her ay bize 1800 lira zaten .. şuan kv ve kp de bizimle yanii 4 kişiyiz bizde aylık 2500-2800 gibi bir rakam harcıyoruz.. aylık alışveriş yapıyoruz biz, tabi bittikçe yine çıkıyoruz. tavuğum etim tereyağım eksik olmaz evde ben bile bu kdar harcıyorum
detaycı olduğum, indirim kovaladığım halde .. Mesela geçen gün makarna aldım Filiz ve Ankara Nuhun vardı .. filiz 5 gibi bişeydi Ankara 4liraydı indirime girmişti, eşim tek basına çıksa buna takılmaz mesela eline geleni alır hiç bakmaz . Ama benim için 50 kuruşun bile değeri var. Akşama kdar çalışıyorum kolay kazanmıyorum ben o 50 kuruşu:) telefon uygulamalarına bakabilirsnz isim vermem sorun olmaz sanıyorum ki işte gelsin, getir gibi uygulamalarda bazen müthiş indirimler oluyor evde olsa bile hemen alıyorum. 30-40 lira bir anda indiririm geliyor. Bunlara da bir göz atablrsnz.
Gerçekten çok mantıklı ve karlı oluyor..Evet bende kullanıyorum 4 pk ufak kek 4 pk biskuviyi getirme ücreti dahil 13 tl ye aldım
Bizde de tek maaş. Aynı bende çok yapıyorum dışarıdan az almak için sağlıksız diye ozaman da para tutan ürünler çabuk tükeniyor evde,birde elektriğe yansıyor tabi.Çeşit çeşit tatlı poğaça cidden baya götürüyor. Ama dışarıdan alınca hem sağlıksız hemde daha pahalıya maal oluyor,çabucak ta bitiyor. Hamburger menüsü,tavuk dünyası kaç para olmuş onlarida evde yapıyorum (pandemide çok şeyi evde yapar oldum) yemeğe fln pek çıkmayız. Sebze dedin ama o bile mevsimine göre çok pahalandı malesef.Çok zor günlerden geçiyoruz ben buna da raziyim ama her uyandığınız güne yeniden zam gelmiş oluyor.. Allah yardımcımız olsun.Bizim 2 cocuk 2 buyuk tek maas o yuzden cok sasirdim galiba birde ben kek pogaca ve patates kizartmasini cok yapiyorum o yuzden yagim unum yumurta sutum cabuk bitiyor bunlari yapmayi azaltmaliyim hem saglik icin hem ekonomi icin elektrik faturasi da 250₺ geldi ona da faydasi olur belki birde bizim evde benden baska sebze yemegi yiyen yok cocuklarda esimde sevmiyor o yuzden de yemek yaparken cok sikinti yasiyorum
Yemesen de tarlasından gec demisler:)Enginar bizim kültürümüzde yoktu hiç yemedim.
Yani bilmiyorum ki, bizim zeytinyağını teyzem gönderiyor kendileri yapıyor. Para vermiyorum ona zaten bittikçe söylüyorum yolluyorSole yagı bilmiyorm da Bim in zeytinyagı hic güven vermiyor bana.
1 lt 45 tl falan bimde
Ben hediyelik 500 ml damacana getirmistim Canakkaeleden taa Agustorsa 40 tl di yarım lt.
Ne bilim bana güven vermiyr Bim in yagları
(Benim paranın nereye gittiği belli oldu,güven versin diye diye gitti mayıs)
Bizim oğlan da yutmadı ağzından geri çıkarmıştı kaşar peynirin içine saklayıp öyle verdimBenim ki yutmuyor parazit hapını kusuyor, mecburen yaptırıyorum, huysuz birazbir de dişetlerinde sürekli tekrarlayan gingiviti var aşı bahanesiyle kontrole de gidiyoruz. Karma aşı piyasada yok şu an, kuduz da yılda bir diye avutuyoruz kendimizi
Ay zaten organik diye diye battık.Yani bilmiyorum ki, bizim zeytinyağını teyzem gönderiyor kendileri yapıyor. Para vermiyorum ona zaten bittikçe söylüyorum yolluyor
Ayçiçek yağını da ya biryağ kulanıyorum ya da Sole. İkisindende memnunum açıkcası şimdiye kadAR Bi sıkıntısını çekmedimBaktığımız zaman zaten ne organik ki ? öyle düşünün çok düşünürseniz işin içinden çıkamazsınız
Ben bir tek kızıma ne yedirip içirdiğime dikkat ediyorumköylerden gidip alıyorum ona bir şey alacaksam ha benim de içim onda rahat etmiyor sanki her şey zehirli pis kaka
Şimdi 37 teleeegeçen yıl 10 12 tl ye çocuk mönüsü alıyordum.bu yıl 33 tl 35 tl ye tey teyyyy.
hatırlatmasan olmazŞimdi 37 teleee
Marka mağazalardan alınanın içeriği de hemen hemen aynı ama bime şoka göre daha pahalı. Migrosun kendi ürünleri de uyguna bizzat içeriklerini okudum bilindik markadan fark göremedim. Zaten kalkıp 5 kişilik aile peynirciden onca peyniri zeytini alsak biz batarız :) alanlara saygım sonsuz ama biz bimci şokçuyuz. Bir ara memlekete taşınmıştık orda herşey uyguna çiftlikten alıyorduk ama ordada devam edemeyip geri döndük. Çoğu zaman bu saydığım marketlerden Hiç Bir şey almaz kk hatunları çünki kalitesiz bulurlar:)Yani bilmiyorum ki, bizim zeytinyağını teyzem gönderiyor kendileri yapıyor. Para vermiyorum ona zaten bittikçe söylüyorum yolluyor
Ayçiçek yağını da ya biryağ kulanıyorum ya da Sole. İkisindende memnunum açıkcası şimdiye kadAR Bi sıkıntısını çekmedimBaktığımız zaman zaten ne organik ki ? öyle düşünün çok düşünürseniz işin içinden çıkamazsınız
Ben bir tek kızıma ne yedirip içirdiğime dikkat ediyorumköylerden gidip alıyorum ona bir şey alacaksam ha benim de içim onda rahat etmiyor sanki her şey zehirli pis kaka
Hah onu diyorum işteAy zaten organik diye diye battık.
Köylü pazarından eriste alıyosn 20 tl den kilosu,teyzem margarin mi katıyo icine ne katıyor hamurun belli değil
Ben alıyorum valla bacımsuMarka mağazalardan alınanın içeriği de hemen hemen aynı ama bime şoka göre daha pahalı. Mitosun kendi ürünleri de uyguna bizzat içeriklerini okudum bilimdik markadan fark göremedim. Zaten kalkıp 5 kişilik aile peynirciden onca peyniri zeytini alsak biz batarız :) alanlara saygım sonsuz ama biz bimci şokçuyuz. Bir ara memlekete taşınmıştık orda herşey uyguna çiftlikten alıyorduk ama ordada devam edemeyip geri döndük. Çoğu zaman bu saydığım marketlerden Hiç Bir şey almaz kk hatunları çünki kalitesiz bulurlar:)
bim a101 file market migros gross hepsinden de araştırıp alıyoruz.yoksa ayın sonu gelmezMarka mağazalardan alınanın içeriği de hemen hemen aynı ama bime şoka göre daha pahalı. Mitosun kendi ürünleri de uyguna bizzat içeriklerini okudum bilimdik markadan fark göremedim. Zaten kalkıp 5 kişilik aile peynirciden onca peyniri zeytini alsak biz batarız :) alanlara saygım sonsuz ama biz bimci şokçuyuz. Bir ara memlekete taşınmıştık orda herşey uyguna çiftlikten alıyorduk ama ordada devam edemeyip geri döndük. Çoğu zaman bu saydığım marketlerden Hiç Bir şey almaz kk hatunları çünki kalitesiz bulurlar:)
Texass menü yiyordum o bile 70 tl olmuşşş düşün kebap 50 tlhatırlatmasan olmaz
Ben alıyorum valla bacımsu
Bimden Sole yağımı alıyorum, Bim den çamaşır yumuşatıcımı alıyorum
Yoğurt mayalayamadıysam, dost yoğurdumu alıyorum
Oh be sonundabim a101 file market migros gross hepsinden de araştırıp alıyoruz.yoksa ayın sonu gelmez
ha ha ha.ben ped çamaşır suyu elde yıkanan bulaşık deterjanı don a kadar bimden alıyorum.pazarda bir don 30 tl idi .migrostan 3 ünü 18 e aldım.don bile lüks olmuş anacığımmmBen alıyorum valla bacımsu
haftasonu çocuğa 1.5 iskenderle künefeye 90 tl verdim.hala sindiremedimm sus sussss.kendim sadece çay içtim bu aradaTexass menü yiyordum o bile 70 tl olmuşşş düşün kebap 50 tl
Ben alıyorum valla bacımsu
Gerçekten insanlar ne yiyecek artık anlamıyorum ama millet olarak Fast food u sevdiğimiz için fiyatlarda gün geçtikçe artacakhaftasonu çocuğa 1.5 iskenderle künefeye 90 tl verdim.hala sindiremedimm sus sussss.kendim sadece çay içtim bu arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?