En yakın arkadaşa düğünde ne takılır?

Ben öğrenci halimle babamdan o kadar para isteyemiyorum bir seferde, utanıyorum sıkılıyorum.
Arkadaşınız maşallah yüzsüzlükte nirvana yapmış.

bütçenize bağlı 800 tl çok evet ama eğer çok kazanıyorsanız ve kardeş gibiyseniz bana çok aşırı gelmedi.yok gerçekten aşırıysa o zaman takı takmayın.kafam rahat etsin takcam illa diyorsanız gram altın veya çeyrek takın.arkadaşınız hep böyle yüzsüz biri mi?sizi sürekli sömürüyorsa buna bir dur deyin.pahalı birşeyi aldırıp sonra takı da takı demesi tuhaf geldi

Onunda size hediye edecek durumu var mı? Sonuçta karşılıklı oluyor. Siz yeterince katkı yapmışsınız ekstra bir şey istemesi onun ayıbı

Fazlasıyla bile harcamışsınız. Bence de kullanılıyor durumuna düşmeyin amcalar teyzeler bile 100 tl iğneleyip giderken siz çeyrek mi takacaksınız?? Resmen dilenmek gibi olmuş hiç hoş değil.. İçiniz de rahat olsun siz bol keseden harcamışsınız

8 sene önce arkadaşımın düğünü diye türkiyenin bir ucundan güneydoğunun bir şehrine uçakla gittim. Bir de üstüne altın taktım. Sonuç; düğünüme davet etmek için aradığımda ve düğünüm olduğunu söylerken "şuan konuşamayacağım problemlerim var" deyip telefonu şak diye kapattı. Canım enayiliğim benim. Bir daha da kalkıp o kadar uzağa gitmedim.

Tüm yorumları okumadım.Yaptığınız güncellemede hakkınız olabilir bazen yorumlarda tepkiler abatrılıyor ama bence sizinde duruma bir miktar aymanız gerekiyor.Orta gelir sınıfında olduğunuzu bilen samimi bir arkadaş, kendisi için yaptğınız harcamadan sonra üstüne birde takı tak demez,diyemez.
Diyor ise de ya siz zenginsiniz yada samimi arkadaş değilsiniz .Seçim sizin.Para bende diyorsanız,bir çeyrek yakışır ;)

Valla ben 3 kısıye ceyrek taktım. Onlar ıse benım dugunmde bırı yurtdısındaydı bırı dogum yaptı dıgerıylede küsmüştük 3 ceyrekte gelmedı. O yuzden tkma ceyrek meyrek. Zarfa para koy bence

800 tl olarak alacağınızı orta gelir düzeyli biri olarak bile fazlasıyla yapmışsınız. Sonradan gerçekten kadir kıymet bilinmiyor. Benim en yakın arkadaşım dediğim insan hayatında birinin olduğunu söylemedi istemesine beni davet etmedi ama ne hikmetse nişana çağırınca orada bi dur dedim araya mesafe koyup bana yakın olmasına rağmen gitmedim. İnsanlar hep bi beklenti peşinde siz kendinize düşeni yapmışsınız o yüzden takmanızı gerektirecek bir durum yok. Az önce anlattığım durumuda insanlar pek değer kadir kıymet bilmezler o yüzden çokta detaylı düşünmeyin.

Hediyeniz yeterli.. Ama yine de takmak isterseniz, kücük, zarif bir çift küpe takınız..
(Eklemeden geçemedim, ağzıyla istemesi hiç hoş değil.. )

bir kaç kere başıma geldi. arkadaşlarımın sırf düğünü var diye kalkıp tüm masrafları kendimden bir uçtan bir uca başka şehire gittim. altınımı taktım, düğünüme gelmek şöyle dursun arayıp tebrik bile etmediler.
Haklısın arkadaşım bırak arkadaşı kendi özel günlerini düşünüyorlar artık akrabalar bile bu kadar hediye yapmıyor sonra çok pişman oluyor insan annem diyordu bende çok yaptım ama dinlemedim saflık işte

Şimdi gidip paramı geri ver diyicem bu gazla kızlar:))) Abartmışım galiba. Ne bileyim en yakın arkadaşım o benim. Böyle maddi hesaplar yapılmaz diye düşünmüştüm ama mantıklı olan dedikleriniz sanırım. Bayağı safım, ne olacak benim halim bilmiyorum.
Bir gün akıllanıcam inşallah.
Bacım ya maddi hesaplar yapılmaz demişsin ama kız bildigin senle maddi hesap yapmıs yahu
Banada arkadaslarım hem takı taktı “çeyrek” hemde “evlendikten sonra” ev hediyesi aldılar ancak bu en fazla 200-300liralık bi hediyeydi
Ama evlenmeden önce sana zaten ev hediyesini orta halli biri olmana ragmen yarım altın parası kadar kitliyorsa bi zahmet takıdır ev görme hediyesidir beklemesin
Ki kendisi bile herkese senin aldıgını söyledim şok oldular demiş olurlar tabi ev hediyesi dedigin max cay makinesi tost waffle makinesi falandır
Laf soktugundada söyle e perdeleri aldım ya her bir parcasını dügün ev görme hediyesi say canım sende diye

Bişey takma bunu sorun ederse nasıl bir arkadaş olduğunu anlamış olur ona göre davranırsın bundan sonra.

Evleneceğim bir süre sonra, yakın arkadaşım ne ihtiyacın var alayım dedi ben de gerek yok deyince hatıram olsun istiyorum dedi. O zaman bir tane küçük abajur alabilirsin dedim takriben 100 lira falan tutar. Daha fazlasını ben söylemem içinden gelirse ekler alır.

Ben de ona sordum çok istediği özel bir şey vardı onu verdim duvarında asılı ve çok mutlu oluyorum.

Arkadaşlık böyle bir şey. Hiç dert etmeyin almanıza gerek yok.

Yahu bu nasıl yakın arkadaşlık anlamadım. Ben şok !!!

Varan 1- Ev eşyalarımdan birini alır mısın dedi? Nasıl bir yüzsüzlüktür inanamıyorum. Ha siz de 800 tl lik birşey almışsınız o ayrı bir değişiklik.
Varan 2 - Düğünümde de takı yı unutma !!! :KK70: Ya kısım sen bu arkadaşının en iyi arkadaşın olduğuna emin misin ? Bu seni baya sömürüyor.

Buraya yazıyorum siz evlendiğiniz de o arkadaşınız sizin düğününüze ''ÇEYREK'' ile gelecek haberiniz olsun :KK70:
400 lira zararda olur o zaman 😉👨‍🦲

Back
X