- 8 Şubat 2017
- 591
- 511
- 103
Arkadaşlar merhaba. Bundan yaklaşık 2 sene önce en yakın arkadaşımla kötü bir şekilde küstük. Bir daha asla bir araya gelemeyeceğimizi düşünüyordum ama ben onunla barışmak istiyorum. Olayı anlatıp sizin fikirlerinizi almak istedim. Olay 2017 yılının mart ayında oldu. Biz gerçekten çok iyi arkadaştık. Birbirimizi çok iyi anlıyorduk. Beraber zaman geçirmekten çok hoşlanıyorduk. İkimiz de 26 yaşındayız şu an. Ve her genç kız gibi ikimizin de iyi bir evlilik yapamama korkusu vardı. Bu korku onda daha büyüktü çünkü ailesiyle hiç mutlu değildi. Annesiyle anlaşamıyordu ve abisinden şiddet görüyordu. Evliliği biraz da onlardan kurtulmak için istiyordu. Neyse geçen sene ciddi bir sevgilisi olduğunda beni boşlamaya başladığını hissettim. Sanki benimle eskisi gibi değildi. Bundan dolayı arkadaşlığımızdaki ilk tartışmamızı yaptık zaten ama hallettik. Sonra ondan ayrıldı ve konu kapandı. Tekrar evlilik amacıyla biriyle görüşmeye başladı. Ve tekrar aynı sıkıntılar başladı. Ve bu süreçte ben ona bir miktar borç vermiştim ve o ödeyeceğini söylediği süreyi baya geçirdi. Benim de ihtiyacım vardı ve ben paramı istedim. Bu konuda da biraz sert davrandım çünkü hem bana soğuk davranıyordu hem de parayı vereceğini söylediği zamanda vermemişti ve öne geçerli bir sebep dahi sunmuyordu. Bu para muhabbetinden sonra baktım beni sosyal medyadan silmiş. Mesaj atıp sebebini sordum. Bana “sanki paranı alıp kaçacakmışım gibi davrandın” dedi. Konu uzadı ve biz kötü bir şekilde tartıştık. Bana “bence sen beni kıskanıyorsun” filan dedi. Parayı da başka birinden borç alıp gönderdi. Her yerden de sildi. Yani arkadaşlar ben tartışma sırasında alttan almaya çalıştım ama o buna izin vermedi ben bunu da nasılsa evleniyorum sana ihtiyacım kalmadı durumuna bağladım. Çünkü en yakın arkadaşını insan nasıl hemen gözden çıkabilir. Ve burda size açık davranmak istiyorum. Kıskançlık konusunda haklıydı ama asla evlenmesini kıskanmak değildi bu benden uzaklaştığını hissettiğim için öyle davranmıştım ben. Sonra bu yaz baktım beni faceten engellemiş, silmişti ama engelli değildi ben de başka bir hesaptan girip baktım ve boşanma sürecinde olduğunu anladım. Sanırım bunu benim fark etmemi istemedi o yüzden beni engelledi. Ben de ona kendime yeni bir hesap açıp mesaj attım. Boş yere küstüğümüzü benim ona karşı olumsuz hiçbir duygum olmadığını vs. tüm içtenliğimle anlattım ama o cevap yazmadı hatta bu boşandığını gösterdiğine dair tüm atarlı giderli paylaşımlarını kaldırmış benim mesajımdan sonra. Yani açıkçası sinirden üzüntüden kötü şeyler yazmasını bile bekliyordum ama cevapsız bırakmasını beklemiyordum. Sizce tüm bu anlattıklarıma bakarak bizim geri dönüşümüz yok mu? Ben asla suçsuzum demiyorum ki tamamen suçsuz olsam mesaj da atmazdım ve borç konusunda ihtiyacım olduğu İçin istedim ama o kadar sert davranmamalıydım. Ama bu bir insanı tamamen silmeye yeter mi. Sizce biraz zaman geçince yazabilir mi?