En yakın arkadaşım eşine bağımlı

ladymera

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2020
194
295
18
2 saatimiz birlikte geçiyorsa bunun 1 saat 59 dakikası eşini anlatmasıyla geçiyor.“ O böyle, o şöyle. O olmasaydı ben ne yapardım. Ona deli gibi aşığım. Çok seviyorum onu. O şunu sever, bunu yer.” gibi. Halbuki eş kişisi de kendine o kadar kötü davranıyor ki. Bizlerin yanında onu aşağılıyor, dalga geçiyor. Kendi arkadaşlarıyla geziyor, kızı yanında istemiyor. Hatta arkadaşım sürekli kendini arayınca da kızıyor, arama diyor filan. Bazen şaşırıyorum, kendine bu kadar kötü davranan birine biri neden bu kadar aşık olur dİye. Susuyorum. Birşey demiyorum.
Ek olarak; beni en çok rahatsız eden şey benim her anlattığımı eşine anlatması. Hatta bunu benim yanımda yapması. Bu kadar gözü birşey görmüyor.

Son düzenleme:
İki ihtimal var. Ya daha önceden çok daha ağır şeyler yaşadığı için bu adamı kendisine hayata bağlanma sebebi yapmıştır ve o itici davranışları gözüne kötü görünmüyordur Veya ayrılmaktan korktuğu için dışarıya aslında böyle mükemmeliz imajı çizmeye çalışıyordur. Gerçek manada bayıldığını sanmam. Hatta hayatındaki bir şeyi çok anlatıp çok öven insanlar için aslında en o şeyle veya o konuyla problemi vardır derler. Kafasındaki kötü yaşantıyı böyle olumluya çevirmeye ve kendini savunmaya çalışıyor olabilir.

Bu kişiyi uyarsanız bu sefer de adınız ‘kıskanç’olur.Arkadaşınızı seviyorsanız ya sabır diyin birazBelki de ona kötü davrandığının farkında ama böyle anlatarak kendini tatmin ediyordur

Ben bu tip insanlara baktığımda aslında anlattıklarının savunma mekanizması olduğunu düşünüyorum. Bunları kendilerini ikna etmek için kullanıyorlar.
Ben onsuz napardım demesi aslında bunu uzun zamandır düşündüğünü gösterir. Sorunsuz bir evlilikte bu ancak şükür sebebi olarak söylenir, aklından geçirirsin ne şanslıyım diye ve devam edersin hayatına, kimseye anlatmaya ihtiyacın olmaz.

Bırakınız naparsa yapsın. İyi niyet besleyip gözünü falan açayım dersiniz, sakın ha. Yoksa adınız kıskanç olur, çekemiyor olur, hatta ileri gidip kocasında gözünüz olduğunu bile iddia edebilir. Çok sağlıklı düşünemiyor gibi. Acımayın, acınacak duruma düşersiniz.

Tabii ki yadırgamanız normal çünkü yadırganacak kadar anormaller belli ki. Sizin yapabileceğiniz tek şey arkadaşınıza tarafsızca gördüklerinizi söylemek ve ona kendisine değer vermesini öğütlemek diyebilirdim ama siz demeyin çünkü bunu da kocasına ispiyonlarsa pek sevgili kocacığı size sen aramızı mı bozmaya çalışıyorsun diyebilir. O yüzden ne halleri varsa görsünler derim, ayrıca her şeyimi kocasına anlatan biri ile de arkadaşlığımı devam ettirmem nasılsa oda bir yerde toslayıp kocasının onu sevmediğini görecektir o zaman akıllanır belki.

Ben öyle insanlardan uzaklaşıyorum, eski işyerinde daha eşi ,nişanlısı bile değil , ne olacağı belli değil, uzakta çocuk, devamlı molalarda,yanında çocuğu anlatıp , hayatı o olmuştu, devamlı tel elinde ise odaklanmiyor, bisey solesek duymuyor,bisey anlatsak dinlemiyor,üzülüyorum da onun adına hayatının merkezi o olmuş,ama beni artık baydıgindan ne molalara denk getiriyorum,ne de zaten sohbet ediliyor ,uzaklastim resmen kaçarak aynı minibüse bile.denk gelmemeye çalışıyordum eve donerken:))

Madem bu kadar rahatsızsınız neden görüşüosunuz.Arkadalınız bana çok ıtıcı geldı hele ki eşi bence gorusmeyı kes

Var çevremde böyle 1-2 kişi. Eminim sadece kocasına değil eskiden sevgililerine de böyledir. Yapı meselesi maalesef bazıları hayatındaki erkeği her şey sanıyor. Sevgilisi olmayınca motivasyonları düşüyor falan komedi gibiler. Çoğunun sonu da mutlu bitmiyor.

Babası veya annesi de ona öyle davrandığı için gidip öyle biriyle evlenmiş, halen uykuda
Kendi esmasını keşfedememiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…