En yakin arkadasim evli bir adama asik oldu.

Bence daha fazla müdahale etmeyin. Benimde böyle bir arkadaşım vardı. Çok yakın değildik evinde kaldım bi kaç kere. Öğrendiğimde o kadar zoruma gitti ki. İnan’ın evinde kahvaltı bile yapmadım. Adam bi şeyler almış hep beraber diğer arkadaşlarımla kahvaltı yaptılar. Ben oturdum odada çantamdaki meyve suyunu içtim.Bir gram bi şey yemedim evinden, başka bir ailenin çoluğunun çocuğunun rızkı diye...
Dost acı söyler uyarın ve aranıza mesafe koyun. Zor zamanlarınızda yanınızda oldu diye, yanlış kararlarını destekleyecek haliniz yok. Ki ortada çocuklar var.
Seni severim ama bu konuda yanında olamayacağım deyin

isteseniz de hiççç bir şeycikler yapamazsınız bu insanlara ki yapmayın da zaten herkesin hür bir iradesi var değil mi?

Zor gün vardır zor gün vardır. Kusura bakmayın ama arkadaşınızın ki zor gün değil.
Elin evli barklı adamıyla gönül eğlendirmek, ilişki yaşamak nasıl "zor gün" oluyor?
Onunki zor gün ise o çocukların yaşadığı tam olarak nedir? Eve gelmeyen bir baba. Gece gündüz yolunu gözleyen çocuklar.

Ön yargını kenara biraktin oyle mi bir de adama gidip boşan ne demisin hangi cesaretle acaba hem arkadasim diyorsun boyle ahlaksiz arkadasin var yarik kocana göz dikmeyecegi ne malûm olur mu olur valla bak evli adama göz dikmiş o yüzden sen on yargilarini bi gözden geçir derim.

Arkadaşınızın da o erkek musvettedinden bir farkı yok . Başta konuşur anlatırdım olmadı tüm iletisimimi keserdim.yapacak bişey yok . Artık öğreniyorum böyle konular gördükçe.

Benim bir arkadaşımda yaptı bunu. Yok ayrılacakmış karısından, evlilik bitmiş çocuklar için berabermiş falan filan, tipik yalanlar. Çok söyledim dinlemedi. 8-9 ay görüştü herifle. Sonra adam eşi ve ailesiyle başka bir şehre taşındı. Eee noldu dedim, karısı evlilik terapisine gidelim, kurtaralım evliliğimizi demiş, çocuklarının anasıymış. İyi oldu sana, oh olsun, beter ol dedim. Hala konuşmuyor benimle haspam.

Ben bu konularda önyargiliyim.Yanlis bir isin icindeyse arkadas falan dinlemem.Uyarimi yapar,arkadasligimi bitirirdim.Evli coluklu cocuklu bir adamin kapatmasi olmayi kendine layik goren kadin, isterse kardesim olsun umrumda olmaz.

Karısına bunu yapan arkadaşınıza ne yapar. O adam boşanmak bile istemiyor. Adam Hevesi kaçınca bırakacaktır. İzleyin ve bıraktığında teselli verin, başka her şeyi yapmışsınız

Arkadaşınız da o adam da ahlaksız ve tencere yuvarlanmış kapagini bulmuş. Zor bir duruma düşmemiş bu ahlaksızlığı kendisi secmiş siz buna ortak olmayın karısmayın. Aklına basına toplamadikca benden destek bekleme deyin

Adam hevesini aldıkça, arkadaşınızın beklenti seviyesi de ona paralel olarak artacak. Adam bunu terkedecek. Bunu empoze etmeye çalışın. Israr ediyorsa da diyecek bir şey yok. Bunları yaşayınca Ağlamak İçin size gelmesin o zaman.

evli adam çekiciliği diye bir şey var kesinlikte bu adam bekar olsa filan asla aşık olmazdı arkadaşın buna eminim ama evli olunca bak onu değil beni seçti gibi bişey oluyor bazı kadınlarda demek ki.
garip işler.

6 yıl falan önce aynı sizin gibi bi arkadaşım vardı.Farklı olarak kendisi de boşanmış ve bir çocuğu vardı. Annemle de samimiydi kız, benden 5 yaş falan büyüktü, annem de ben de defalarca konuştuk, defalarca ona bişeyleri anlatmaya çalıştık olmadı asla dinlemedi, tüm mantıksızlıklara inanmayı tercih etti. En sonunda ilişkimi kestim.6 yıl görüşmedik. Ve geçen gün sosyal medyada önerilen kişilerde karşıma çıktı, severdim kendisini merak ettim baktım, yurtdışında falan yaşamaya başlamış kız, anladım ki o pislikten ayrılmış, mesaj attım tekrar görüşmeye başladık. Bikaç gün sonra Türkiyeye geldi dün annem ben o beraber buluştuk. O kadar pişmandıki, sizi hiç dinlemedim, algılarım kapanmıştı dedi, sizi o kadar andımki demişlerdi diye diye yaşadım dedi. Nasıl ayrıldıklarına gelince.. Adam bunun birikmiş parasını borcum var falan diye istemiş bu da vermiş. Sonra adam o parayla tüp bebek yaptırmış karısıyla ve 3. çocukları dünyaya gelmiş. Ve bunu da arkadaşıma kabul ettirmeye çalışmış arkadaşımın çocuk doğduktan sonra haberi olmuş falan filan.. Sonunda kafasına dank etmiş bırakmış adamı. Yani sizin yapabileceğiniz pek fazla bişey yok. Bence ona sadece deyin ki; bu adamdan ayrılırsan beni ararsın gerekli desteği veririm, ama bu durumda arkadaşlığımızı sürdüremeyiz.

Gerçekten arkadaşlığına değer verdiğim kimseye kolay kolay sırtımı dönmedim bugüne kadar. Ki dönülmemesi gerektiğini de düşünüyorum. Herkesin karakterinin zayıf olduğu noktalar, olmadık hatalar yaptıkları anlar var.

Ama sırtını dönmemek başka sey, hatasının arkasında durmak başka şey.

Adamla konuşmak ne demek bi kere, hem de boşan diye. Aklınıza mantığınıza yattı mı gercekten gidip de o konuşmayı yapmak.

Sizin yerinizde olup da illa o adama bi şey söyleyecek olsam diyecegim tek sey " çek pençelerini arkadaşımın üstünden yoksa karına delille ispatla gider, boşanma davanda ön sıradan tanıklık yapar kaydırırım hayatını" olurdu. Ki bu da denmez o adamla yüz yüze dahi gelinmez ya aslında hani illa bi sey söyleyecek olsam ne söylerdim diye düsünüyorum, bu olurdu herhalde.

Sizin yapacagınız sey bu konunun yanınızda açılmasına dahi müsade etmeden dostlugunuzu sürdürmek. Arkadasınıza bunun utanması gereken hatalı bi davranıs oldugunu hissettirmek.

Sanki arkadaşınızın böyle bi iliskisi hic yokmus gibi devam edin. Ki iliski falan yok ortada zaten, onun kendini kandırdıgı bi durum var. Siz ortak olmayın bi kandırmacaya. Adamla ilgili agzını acmaya mı kalktı, hatasını kısaca hatırlatın ve tıkın agzına lafı. Bu sürecin sonunda ya o uzaklaşır sizden, böylece sırtını donen siz olmazsınız. Ya da fark eder bi halt ettigini bi çıkış arar, o zaman da elinizi uzatırsınız.

Arkadaşinizin midesi kabul ediyor demek ki.
2 ay snra arkadasinizla 2 gun gorusur, evine 5 gun gider . Sonrasinda da evine tamamen doner adam, olan arkadaşniza olur. Siz karismayin ne hali warsa gorsun.

Sizin yapabileceğiniz hiçbirşey yok.Adamın karısı bilip ses çıkarmıyorsa adam boşanmak istese bile ‘asla nikahımı vermem’ diyen tiplerden.Ya da adamın başka maceralarıda oldu arkadaşınız kaçıncı kim bilir kadın alışmış artık.Bunlar ne olursa olsun bizde boşanma olmaz zihniyetinden insanlar.Bırak arkadaşın biraz daha harcasın kendini.Bir müsibet bin nasihatten iyidir.Kendi yaşasın öğrensin.

Bu konu bana çok tanıdık geldi.yakın çevremde birinin başına geldi.aynı sekildeydi o da arkadaşınızınki ile.onun akraba evliliği olduğu için boşanmak zor diyor tanıdığımı oyaliyordu.sonra öğrendi ki o boşanmak istedigi karısı hamile.zor da olsa ayrıldılar.adam da hala karısı ile.ama böyle ilişkileri de hep olmuş aile biliyir.karakteri bozuk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…