- 28 Temmuz 2018
- 1.897
- 2.401
- 133
- Konu Sahibi obikaramel
aile hakli ev senin degil niye kafana gore is yapiyosun ki.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bizim yazlikta 3 klima, 2 hava temizleyici var. klimalarin hepsi gunduz calisiyor, geceleri de hava temizleyici calistiriyoruz. bu ay 7000 kusur fatura odedik.Size faturayı atayım ben, isterseniz![]()
hdkdxhdjdhdjdh bu mesaji okumamistim usttekini yazarken. sorry 600 odeyemedigimiz icin yaDoğru doğru kanitlamiyor o an dusunmedim
Neyse zaten benim 600 odemem sizlere niye bu kadar battı bilmem
Üç beş kendini bilmez benim calistirdigim klimaya odedigim paraya inansın diye yazmadım elbette ben oraya odedigim parayı
Beş bin ödeyen nasıl ödüyormus diye şaşkınlıkla yazmıştım
Bizde durum net 600 evde etherium kazıyor ve online çalışıyor olmama da rağmen
Benden bu kadar
Sizler daha fazla ödemeye ya da para çok geliyorsa dediğiniz gibi ...klimasız yaşamaya devam edin tasarruf etcem diye cimrilikten .
Ben beş binde yaksa konforumdan ödün veremem
Çok şükür var çünkü para
ankaradaki evimde online calisiyorum, 1 klima 1 de hava temizleyicim var. klima yaklasik 10 saat hava temizleyici 12 saat calisiyor ona da 2000 kusur odedim. bana da pek mantikli gelmedi 24 saat klima calistirip bir de online calisip 600 odemeniz. oyleyse ben yerinizde olsam eve bir klima daha alirim kisin dogalgaz yakmam klimayla isinirim daha uyguna gelir herhalde.
1- arkadaşının ailesi uyanık değişik beleşçiMerhaba, anlatacağım konuyla ilgili kendi sosyal çevrem dışında birilerinin yorumunu almak istedim çünkü kime hak vereceğimi bilemedim.
Geçtiğimiz 9 günlük bayram tatilinde Ege’de bi yerde ailemin yazlığında olacaktık. 15 yıllık arkadaşım da eşiyle beraber bize gelecekti. Sonra arkadaşım bana dedi ki annem ve babama da tatil yaptırmak istiyorum ama kiralık ev bulamıyorum. Ne yapsak diye sordu. Şimdi benim evime kalmaya gelen biri böyle sorunca ben de ne diyebilirim ki? Benim ailem de kendi yazlığını kiraya vermiyor başkasının kullanmasını istemedikleri için. Ben de isterlerse müsait olursa bizim evde kalabileceklerini söyledim. Teşekkür etti. Sonra aileme haber verdiğimde hiç istemediler. İstememe nedenleri de o aileyle komşu olmaları, biz arkadaş olduğumuz halde arkadaşımın ailesinin benim aileme karşı bir yakınlık gösterip tanışmaması, görünce selam vermemesi vs.
Şimdi arkadaşım ailesiyle beraber evde kalıyorlar. Ailesi şu an bizim evde kaldıkları halde hala ailemi arayıp bi teşekkür bile etmediler. Eminim döndükten sonra da etmeyecek. Bir yanda yılların arkadaşlığı. Bir yanda da ailem sürekli sorun çıkarıyor işte sen sadece annesi demiştin, babasının geleceğini bilmiyordum vs.
Açıkçası maddi olarak hiçbir beklentim yok ama arkadaşım bana ailesini yazlığa getirmeseydi 10-15 bin verip otele tatile göndereceğinden bahsetti.
Sanırım suç tamamıyla bende. Üstü kapalı bile istemiş olsa ya canım ev müsait değil olsa direkt bizde kalın derdim ama ben sana yardımcı olayım kiralık ev bulalım demem gerekirdi. İnsanların akrabalarına bile kolay kolay böyle iyilikler yapmadığı bir dönemde ailemin yüzüne bakmayan bir aileye evimizi açtığım için biraz pişman hissediyorum. Ailemin de gönlünü alamıyorum uzattıkça uzatıyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım. Ne kadar kalacağını söylemedi, ne zaman gideceksiniz diye soramam da ayıp olur.
Not: küçük bir dert gibi görünebilir ama sadece bu durumda siz olsanız ne yapardınız merak ettim. Ayrıca böyle anlatınca ailesinden habersiz iş yapan çocuk gibi görünmüşüm ama arkadaşım da ben de 30una yakın evli insanlarız :)
Aynı sekilde klimayı günde ortalama 22 saat calıstırıyorum, ayın 8 günü evde yokum çalışmıyor. Hergün fırın calısıyor ek olarak , 2k fatura. 600₺ ödeyecek kadar zengin olamadıgım icin özür dilerim herkestenhdkdxhdjdhdjdh bu mesaji okumamistim usttekini yazarken. sorry 600 odeyemedigimiz icin yaklimayi kapatiyim hemen.
en sondaki “var ki yiyoruz vitaminsizler” tarzi cumlenize cok guldum
En baştan ailenizin evine izin istemeden kimseyi almamanız gerekirdi.Merhaba, anlatacağım konuyla ilgili kendi sosyal çevrem dışında birilerinin yorumunu almak istedim çünkü kime hak vereceğimi bilemedim.
Geçtiğimiz 9 günlük bayram tatilinde Ege’de bi yerde ailemin yazlığında olacaktık. 15 yıllık arkadaşım da eşiyle beraber bize gelecekti. Sonra arkadaşım bana dedi ki annem ve babama da tatil yaptırmak istiyorum ama kiralık ev bulamıyorum. Ne yapsak diye sordu. Şimdi benim evime kalmaya gelen biri böyle sorunca ben de ne diyebilirim ki? Benim ailem de kendi yazlığını kiraya vermiyor başkasının kullanmasını istemedikleri için. Ben de isterlerse müsait olursa bizim evde kalabileceklerini söyledim. Teşekkür etti. Sonra aileme haber verdiğimde hiç istemediler. İstememe nedenleri de o aileyle komşu olmaları, biz arkadaş olduğumuz halde arkadaşımın ailesinin benim aileme karşı bir yakınlık gösterip tanışmaması, görünce selam vermemesi vs.
Şimdi arkadaşım ailesiyle beraber evde kalıyorlar. Ailesi şu an bizim evde kaldıkları halde hala ailemi arayıp bi teşekkür bile etmediler. Eminim döndükten sonra da etmeyecek. Bir yanda yılların arkadaşlığı. Bir yanda da ailem sürekli sorun çıkarıyor işte sen sadece annesi demiştin, babasının geleceğini bilmiyordum vs.
Açıkçası maddi olarak hiçbir beklentim yok ama arkadaşım bana ailesini yazlığa getirmeseydi 10-15 bin verip otele tatile göndereceğinden bahsetti.
Sanırım suç tamamıyla bende. Üstü kapalı bile istemiş olsa ya canım ev müsait değil olsa direkt bizde kalın derdim ama ben sana yardımcı olayım kiralık ev bulalım demem gerekirdi. İnsanların akrabalarına bile kolay kolay böyle iyilikler yapmadığı bir dönemde ailemin yüzüne bakmayan bir aileye evimizi açtığım için biraz pişman hissediyorum. Ailemin de gönlünü alamıyorum uzattıkça uzatıyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım. Ne kadar kalacağını söylemedi, ne zaman gideceksiniz diye soramam da ayıp olur.
Not: küçük bir dert gibi görünebilir ama sadece bu durumda siz olsanız ne yapardınız merak ettim. Ayrıca böyle anlatınca ailesinden habersiz iş yapan çocuk gibi görünmüşüm ama arkadaşım da ben de 30una yakın evli insanlarız :)
Evde klima nadiren çalışıyor haftada bikaç saat falan, fırın maksimum haftada 2 kullanılıyor, ışık bile yakmıyoruz bütün akşam tek bir lambader yanar sadece, gelen fatura 540 lira. Eskiden eski saatlere çengel takar dönmesini engellerlerdi, öyle bişey yapmıyorlarsa pek olası görünmüyor bahsedilen rakamlar.Aynı sekilde klimayı günde ortalama 22 saat calıstırıyorum, ayın 8 günü evde yokum çalışmıyor. Hergün fırın calısıyor ek olarak , 2k fatura. 600₺ ödeyecek kadar zengin olamadıgım icin özür dilerim herkesten![]()
Demek 24 saat çalışınca sayaç takılıyor bi yerlerde 600e sabitliyor. Ben fakir oldugum için 22 saat dolunca kapatıyorum ağlayarakEvde klima nadiren çalışıyor haftada bikaç saat falan, fırın maksimum haftada 2 kullanılıyor, ışık bile yakmıyoruz bütün akşam tek bir lambader yanar sadece, gelen fatura 540 lira. Eskiden eski saatlere çengel takar dönmesini engellerlerdi, öyle bişey yapmıyorlarsa pek olası görünmüyor bahsedilen rakamlar.
Aileniz hakli. Danismadan söz vermeyecektiniz. Bundan sonra izin vermeyin. Umarim su ve elektrik parasi icin bir anlasma.yapmissinizdir. arkadasima 5000 Tlden fazla elektrik faturasi gelmisti misafirlerin klimayi bütün gün acik tutmalari yüzünden. Kayinvalidem bir kere esimin arkadasina ve ailesine evde kalmaya izim vermisti. Evi pis bir sekilde birakip gitmislerdiondan sonra esimde bir daha kimseye teklif etmedi
Çok mantıklı. İşin fatura boyutu hiç aklıma gelmemişti. Bide bunu düşününce hepten sinirlendim ta burdanAileniz hakli. Danismadan söz vermeyecektiniz. Bundan sonra izin vermeyin. Umarim su ve elektrik parasi icin bir anlasma.yapmissinizdir. arkadasima 5000 Tlden fazla elektrik faturasi gelmisti misafirlerin klimayi bütün gün acik tutmalari yüzünden. Kayinvalidem bir kere esimin arkadasina ve ailesine evde kalmaya izim vermisti. Evi pis bir sekilde birakip gitmislerdiondan sonra esimde bir daha kimseye teklif etmedi
Konuşurken üslup çok önemli sizin yorumunuza bende. Msj yazdım ve evet klimaya ihtiyacım yok çünkü 12 katta oturuyorum ve pencereyi açtığımda doğal klima oluyor...klimasız yaşamaya devam edin tasarruf etcem diye cimrilikten
Siz orayi vermeseydiniz baska otele gitmezlerdi bence.Ailem normalde eşe dosta kullandırır hiç lafını etmezler. Mesele tamamen sevmedikleri insanlar olması. Yani para vs hiçbir beklentimiz yok. Şov yapmışsınız falan ne alakası var. Benden bir şey istendiği zaman hayır diyemiyorum ama buna kesinlikle salağa yatıp hayır demeliymişim. Bana çok güzel ders oldu bir daha asla. Bunu da nasıl toparlayacağımı bilemiyorum çünkü arkadaşımdan soğudum. Fatura bedelini de teklif etmezse istemem gerekirse ailemin faturalarını ben öderim. Söyleyip de polemiğe giresim yok. Ama bir daha görüşesim yok arkadaşımla.
bencede ailenden onayini almadan ailene karsi buyük saygisizlik yapmissin sonucta onlarin özel mülkü üstelik ailenide insan yerine bile saymayislari selamsiz vs ben olsam cildirirdim herhalde onlarinda baliklama atlamalarida kendi aralarinda kurulmus düzmece sizde bu kurgunun icine düsmüssünüz diye düsünüyorum eger henüz gelmedilerse ailenin bu onaya izin vermediklerini söyleyebilirsin onlarada ders vermis olursunuz seni zorda birakmak neymis anlasinlar ailen senin icin herkesten önemli olmali bence onlari misafir edip etmemek karari senin degil ailenindirMerhaba, anlatacağım konuyla ilgili kendi sosyal çevrem dışında birilerinin yorumunu almak istedim çünkü kime hak vereceğimi bilemedim.