En yakın arkadaşımın cüzdanımdan para aldığını farketmek..

19DisiKartaL03

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2013
3.829
19
68
Ankara
Kendimi berbat hissediyorum

En yakın arkadaşım bana gelecekti.. Ben para biriktirdiğim için o gelmeden önce (etrafı toplarken) paramı saydım (genelde paramı sayarım) ve cüzdanıma koydum.. Hemen akabinde arkadaşım eve geldi..

Arkadaşım geldiğinde ise onun gözleri önünde cüzdanımı çantama, çantayı da dolaba koydum..

Evde rahat hareket ederiz, üzerini değiştirmek için odama girmişti..

O gittikten sonra cüzdanımdaki parayı alıp bankaya yatıracaktım (biraz büyük bir miktar)

Ve baktım ki para eksik.. Şok oldum ne yapacağımı bilemedim..

Eve ondan başka da giren çıkan olmadı.. Parayı yanlış saydım desem, benden önce de babam saydı parayı yani iki kişi saydı o parayı..

Hala ondan şüphelenmek istemiyorum ama başka ne olabilir ki 1 haftadır bunu düşünmekten kafayı yedim

Arkadaşımın ciddi maddi problemleri var.. Ama benden para istese kesinlikle verirdim hiç esirgemezdim ki.

Ne yapacağımı bilmiyorum

Çok üzgünüm

durum kötüymüş bir de en yakın arkadaş başka biri yani arkadaşından hemen sonra gelen olmadı yani?Kardeşiniz filan varmı belki evden birisi almıştır siz farketmeden yerine koymak üzere olamazmı?Nasıl söylenirki sen mi aldın diye:44:

Evde yalnızdık kimse yoktu.. Parayı cüzdana koyarken de, arkadaşım gittikten sonra da yine evde yalnızdım

Haftasonu olduğu için ailem evde yoktu

Evet ona aldın mı diye soramam da..

çok çok kötü bu durum

eğer aldıysa çok kötü olmuş, ama yine de kondurmak zor...
ben olsam sorarmıydım? soramazdım herhalde...
ama eğer aldığına eminsem samimiyetimi gözden geçirirdim...

Ben olsam sormazdım,ama şüphelendiydem güven ortamı bitmiştir,bundan sonra daha dikkatli davranırdım,sevgiler

canım herkesin yapısı farklıdır ama ben direk sorardım...hatta yapmışlığım da var...komşumdan şüphelendim altınlarım çalınınca hatta ben de senin gibi emindim ve direk kendisini bana çağırıp bak şimdi polis çağırdım ve senin adını verecem çünkü senden şüpheleniyorum dedim...

noldu bana darıldı mı hayır ama ben artık onunla konuşmadım sadece Allah rızası için selam verdim bence sen de kartlarını açık oyna derim...ama eminsen...

bu arada alakasız ama gazeeeel nabeeer:)

demekki o kadar da yakın değilmiş arkadaşın
yıllaaaar önce aynı kurguyla benim de cep telefonum buhar olmuştu bi anda
ve ben de hala daha arkadaşıma konduramıyorum
ama noldu giden çoktan gitti biz hala konduramamaya devam edelim..
bence sesini çıkarma eğer azcık vicdanı varsa ağlaya ağlaya gelir anlatır geri getirir parayı
yok pişkin pişkin gelip gidiyorsa ilişiğini kes nasılsa halinden tavrından belli eder o

böyle bir olaya şahit olmuştum en yakın arkadaşı bankamatik kartını gizlice alıyo parayı bankadan çekiyo sonra tekrar gzlice bankamatik kartını arkadaşının çantasına koyuyo sonrada pişkin pişkin parayı kim çaldıkı diye bankanın güvenlik kamerasını birlikte izlemeye gdiyolar bakıyoki yanındaki arkadaşı bu nasıl pişkinliktir yarabbim bu olayı duyunca şok olmuştum bende

insan arkadaşına hiç konduramıyo ama delillerde onu gsteriyo ben olsam soramazdımda ama artık o arkadaşınla iltibatını kopar

Bence illa soracaksan ona başka uygun bir dille paramı kaybettim evde falan mı düşürdüm acaba sen gördün mü çok tedirginim falan deyip kendinle ilgilenir gibi etrafla ilgilenir gibi yap tedirgin bir havan olsun hem alıp almadıgının bi yoklamasını yapmış olursun..
Geçmiş olsun umarım hayal kırıklıgına ugramazsın..

Babandan sonra sen de saymışsın. Acaba sayarken düşündün mü yani %1 bile yanılma payı bırakmıyorsan %100 dogru saydıgına ya da düşürmediğine eminsen açık olmakta fayda var. Şöyle düşün sen arkadaşınla konuşsan da konuşmasan da aranızdaki güven zedelendi zaten artık ona yapcak bir şey yok... Arkadaşını suçlamadan konuş bence. Evet biliyorum zor ama bunu yapmazsan hayat boyu şüphe duycaksın. Ona durumu anlat, maddi durumu da kötüymüş anlayışlı ve suçlamadan sorulabilir bence.... Eğer senin gerçek dostunsa bu durumu utana sıkıla da olsa anlatır.

Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar

Bana eskisi gibi davranıyor, davranışlarında hiç değişiklik yok

Ben de şöyle düşündüm.. Bir gün onu yine davet edeceğim ve ulaşılabilir yere para bırakacağım.. Bakalım alacak mı içinden para.. Alırsa emin olacağım artık.. Sonra sana tuzak kurmuştum diyeceğim

bu iyi bi taktik olabilir ama
arkadaşın da bu sefer temkinli olabilir
umarım kırmadan kırılmadan atlatırsın bu deneyimi canım

Aslında arkadaşınızın yapıp yapmadığını anlayabilirsiniz.
Başınıza gelen olayı bir başka arkadaşınızın başına gelmiş gibi dolaylı yoldan anlatırsanız (tabi imalı ses tonu kullanmaksızın), arkadaşınızın bu hikaye karşısında verdiği tepkilerden bir nebze de olsa anlayabilirsiniz. Konuya yorum yaptığında yalan söyleme alametleri görüyorsanız (yani Yüzünüze bakamama başı sağa sola çevirerek konuşma, gözlerinizin içine bakamama, ellerin soğuması, bir yerlerini tutma kaşıma okşama vb) şüphelenmekte haklı olabilirsiniz. Online psikologlara da danışmak bir alternatif çözüm tabi ki.

İçim içimi yiyeceğine ben olsam sorardım.
Açık ve net olmak lazım.
İhtiyacın varsa benden iste aramızdaki güveni yıkacak şeyler yapma derdim.

ben biraz fazla iyi niyetliyim herhalde. aldığını gözümle görmediğim sürece parayı yanlış saydığımı düşünür en yakın arkadaşlarıma konduramazdım.

Öncelikle geçmiş olsun.bence arkadaşınıza ya para kaybetmişim bankaya yatıracaktım eksik çıktı üff falan deseydiniz tepkisinden anlardınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…