- 13 Mart 2019
- 2.453
- 2.486
- 133
- Konu Sahibi YesilElmaTT
-
Cok şükür Allah hepimizin mutluluğunu daim etsin.sen gene konuşma hakkı veriyorsun ben onu bile vermek istemiyorum çünkü sogudummu tam soğuyorum eskisi gibi asla olmuyor.silip engellemek istiyorum heryerden ama kardeşi ve eşide arkadaşım onlardan bakar yazar onlarida mi engellesem diyorum onların suçu yok sonuçta.Öyle bir girdaptayimki kırgınlıklar onca yıl yaşanmışlıklar verilen sözler herşey yalanmış..Ben de hala çok kırgınım.
Ama hak etmemiş yaptıklarımın hiç birini.
Gün gelecek anlayacak ama...
Ben de tek çocuğum sizin gibi, belki de ondan bu kadar bağlanıyoruz. Ama değmiyor üzülmeyin hiç. Aileni evladınız eşiniz hayatta ve yanınızda şükür
Cok şükür Allah hepimizin mutluluğunu daim etsin.sen gene konuşma hakkı veriyorsun ben onu bile vermek istemiyorum çünkü sogudummu tam soğuyorum eskisi gibi asla olmuyor.silip engellemek istiyorum heryerden ama kardeşi ve eşide arkadaşım onlardan bakar yazar onlarida mi engellesem diyorum onların suçu yok sonuçta.Öyle bir girdaptayimki kırgınlıklar onca yıl yaşanmışlıklar verilen sözler herşey yalanmış..
Dediklerin bir bir cıktı.once heryerden engelledim aradı hemen ama ulaşamadı tabi sonra kaldırdım engeli onca yılın hatrı var dursun bir köşede dedim.aradi engeli acar açmaz sonra ayyyynı senin dediğin gibi oldu 《Siz şimdi ne deseniz o kendini haklı gösterecek şeyler söyleyip çanınızı sıkacak. Arkaşlıklari bir taraf bitirmek isteyinve böylr Sudan bahaneler arıyorlar ve sen açıkça kırgınlığını söyleyince saçma sapan eski ne varsa önünüze yığıyorlar.》 Kırılmaktan öteye gectim tuzla buz oldum.oyle saçma bahaneleri eski şeyleri bulup önüme sunuşu vardı ki midem bulandı.tlfnu açtığıma bin pişman etti beni.simdide müsaitsen bugün geleyim sana diyor hasbinAllahSizi öyle iyi anlıyorum ki...Benim de kardeş gibi sevdiğim bir dostum vardı. Her konuda destek olduğum. Üniversiteyi kazanması için şehirdışında okurken test kitapları notlar yollardım, en zor zamanında ben yanındaydım, her mutluluğunda ben de vardım.
Sonra evlendim. Farklı şehirlerde yaşadık bir süre. Arardım sorardım o aramazdı. Önce üstünde durmadım. Kardeşiz ya hani işi vardır sırası olmaz o müsait olunca da o arar dedim. Sonra aynı şehire geri döndük ikimizde, ben hamileydim. Ne aradı ne sordu. Ben aradım ona da bahaneler buldu. Doğurdum hayırlı olsuna geldi ne bir hediye ne bir sıcaklık öyle laf olsun diye. Dolmuşum artık biraz sitem ettim. Bu sefer lafı çevirip bana döndürdü. Sekiz aylık hamile halimle ev taşırken ben onu aramamışım asıl. Her geldiğimde aradım bahane buldun öncesinde neden arayayım ki dedim ben de çalışıyordum neticede dedi.
Velhasıl bir şey söylemeden mesafe koymak en güzeliymiş. Siz şimdi ne deseniz o kendini haklı gösterecek şeyler söyleyip çanınızı sıkacak. Arkaşlıklari bir taraf bitirmek isteyinve böylr Sudan bahaneler arıyorlar ve sen açıkça kırgınlığını söyleyince saçma sapan eski ne varsa önünüzd yığıyorlar. Canınızı sıkacak şeyler işitmeyin boşuna.
Aramayın sormayın. Bırakın ne hali varsa görsün.
Zaten anlar değerinizi ileride. Şimfi o arkadaşım evlendi gitti başka şehire. Benim gibi yalnız kaldı zırt pırt arıyor. Ben yüz vermiyorum şimdi de. Biraz da o yaşasın. Daha yalnız doğum ve lohusalık da yaşayacak belki o zaman anlar bana yaptığını
Dediklerin bir bir cıktı.once heryerden engelledim aradı hemen ama ulaşamadı tabi sonra kaldırdım engeli onca yılın hatrı var dursun bir köşede dedim.aradi engeli acar açmaz sonra ayyyynı senin dediğin gibi oldu 《Siz şimdi ne deseniz o kendini haklı gösterecek şeyler söyleyip çanınızı sıkacak. Arkaşlıklari bir taraf bitirmek isteyinve böylr Sudan bahaneler arıyorlar ve sen açıkça kırgınlığını söyleyince saçma sapan eski ne varsa önünüze yığıyorlar.》 Kırılmaktan öteye gectim tuzla buz oldum.oyle saçma bahaneleri eski şeyleri bulup önüme sunuşu vardı ki midem bulandı.tlfnu açtığıma bin pişman etti beni.simdide müsaitsen bugün geleyim sana diyor hasbinAllah
Ortada bariz bi sorun yok sürtüşmeler yaşanmış sadece. Biraz zamana bırakıp daha sonra sakin sakin konuşma taraftarıyım ben. Hani onun sizi kırdığı noktalar var belki sizin de istemeden onu kırdığınız ama asla farkında olmadığınız şeyler olabilir. Şuan görünürde hiç bir şey incir çekirdeğini doldurmuyor ama.. fevri yaklaşmayın o yüzden birazcık zaman verin
Yok üzülmüyorum artık eskisi kadar ama yapıp edipte senin herzaman arkandayım ne ihtiyacın olursa kapım açık sana demesine ayrı bir ironi.ve öğleden sonra müsait değilim dediğim halde gelmiş evime.ve cidden çarşıda isim vardı bilerek açmadım sanmış kapıyı tamam bundan sonra bende bitirdim artık yapcak bisey kalmadı diyip tekrar tekrar araması ve gerçekten dışarda olduğumu anlayınca bilerek açmadım sandım diyip ciğlesmesi...aman ne bileyim yorulmuşum ciddenTecrübe oldu bu da ikimize de.
Üzülüp Kızıp kendinize zarar vermeyin boştan yere.
Gerçi size diyorum da annemin eski arkadaşlıkları hala devam ediyor mesela, hala kahve için buluşurlar özenirim.
Ben de yaşlılıkta annem gibi arkadaşlarımla gezmek tozmak isterdim ama şansım böyleymiş diyorum. Yapacak bir şey yok.
Onlar kazığı yiyince anlayacak bizim yoklugumuzu benimki şimdiden tutuştu ben geri çekilip reddetdikçeAmaaan boşverin gitsin inanın hayat bu tipleri takmak için çok kısa. Kendinize ve bebişinize zarar. Müsait değilim haberleşiriz gibi ucu açık bi cümle ile başınızdan savın gitsin. Benimde canım dediğim eşimş bile karşıma aldığım kız arkadaşım sevgili yapınca bi anda sildi attı beni hemde adam o kadar ipsiz sapsız işe yaramaz biriydi kibunu söyleyince ben hatalı oldum. Bahanesi de ben sevgilisine kötü demişim iyide adam boşanmış çocuğuna bakmıyor nafaka vermemek için sigortasız işlerde çalışıyor ki o da sağda solda 3 kuruşa. Yaşımız gereği evliliği düşünecek yaştayız ama adam ben yeni boşandım evlilik düşünmüyorum çocuksa benim var alırız velayeti hem sever hem bakar diyen bi tip işte ama göremediklerini ben gösterince hatalı oldum. Çok üzüldüm çok ağladım ama artık umurumda değil etme bulma dünyası sonuçta. Sende hiç takılma
Canım bu bie hata değil insan olduğumuzu gösterir aslında haa karşıdaki bunu anlamaz o onun sorunu.sakin üzme kendini alışıyor nasılsa insan birzaman sonra herseyebenım de arkadas konusunda hiç şansım yok ,
kendi kendimi sorguluyorum bazen nerede hata yapıyorum diye ,
fazla özverili oluyorum ve geregınden fazla değier veriyorum insanlara
birtek orada hatalı buluyorum kendımı , onada nasıl engel olacam bilmiyorum ,
bunu buraya neden yazdıgımı bile bilmiyorum gene ağlamak geldi içimden neyse ben kaçtım
Hayat gerçekten çok tuhaf yaparsın edersin seninki görülmez kendini iyi sunan ağzı laf yapanlar ayyuka çıkarak şahlanır..Bu böyle bir dünya işte en iyisini yapmışsın boşver ALLAH nasılsa herşeyi görüyor biliyor ve kimse yaşattığını yaşamadıkça ölmüyor bunun rahatligida ayrı bir güzelBana yapan hem arkadas hem akraba....
Arkadas:
Staj zamanimda cok yakin oldugum bir arkadasim vardi ayni siniftaydik.Cok samimimiydik. Eve gidince bide 3 saat telefonlasirdik. Hafta sonlari hep beraber gezerdik. Sinifta birde bir cocuk vardi ben ondan hoslaniyordum o da hoslaniyormus megersem. Cocuk benim yanimda otururdu hep arkadascaydik. MSN zamanlarda yazisirdik o bana müzik atardi baya konusurduk. Ama benden hoslanmazdi. O zaman zaten yas daha 18 basimizda kavak yelleri, filim gibi görürdük herseyi. Kendime güvenim olmadigi icin ve onunda benden hoslanmayacagini bildigim icin hic acilmadim ona. Ama severdim o cocugu. Hasta olunca okula gelmeyince ona dersleri anlatirdim, ödevlerini yollardim vs. O Arada ama hic arkadasimi arka plana atmadim, hep ilgilendim devam disari ciktik birbirimizin evine gittik. Aramizda olan hoslanti sorununu halletik. Sonra bana birinden hoslandigini söyledi. Resimdeki cocuk ise benim cocukluk arkadasim. Ve bunu ona da dedim. Sevinecegine yine kirizlere girdi kendi kendine. O zamanlar Sosyal medya ile yeni yeni takilmaya baslamistim. Cocukluk arkadasim beni ekleyip duvarima merhaba nasilsin diye mesaj birakmisti.
Bunu görünce arkdas deliye dönmus. Baska bir arkadasinin gazina gelerek bana uzun uzun bir mesaj atmis: "X i elimden alirsan seni hayatim boyunca affetmem. Bunu bir kere yaptin. Yine yaparsan allah sahidim olsun affetmem" diye. Sonra onun agzina s*cinca hatasinin farkina vardi ve kac kez benimle görüsüp özür dilemeye calisti. Kabul etmedim. Hayatimdan cikardim onu. Seneler gecti Facebooktan beni eklemeye kalkti, kabul etmedim. Baska bir ortak arkadastan rica etmis konus onunla görüselim diye. Hayir dedim. Yolda görsem selam veririm ama benim hayatimi takip edemez.
Akraba:
Akrabalarim sürekli islerini bana yaptirirdi. Annem ise yap ne olacak sevaptir diye diye ailenen sekreteri gibi birsey oldum. Bir yere yazimi lazim -> Alo Ceylan bana bu lazim yarina kadar...Cikis mi lazim -> Alo Ceylan bana cikis yaz...Biri is mi ariyor -> Alo Ceylan bana is bas vurusu yazman lazim buraya....Teyzemlerin cocuklarina ders mi ögretmek -> Alo Ceylan kuzenin dersini yapamiyor yardim et -> Alo 'Ceylan kuzenin sinavi var yarin yapamiyor yardim et.... -> Alo ceylan biz gezmeye gidecegiz kuzenlerini sana birakacagiz annen ile konustuk bile vs vs vs.... bu liste hic bitmez....
Dügünüme yakin dayim vefat etti (ondan önce saten herseyi erteledik belki bir kac haftaya iyilesir diye) yapmadiklari baski kalmadi herseyi berbat ettiler. Her özel günümü zehir ettiler. Dayimin kizi evlendi simdi senesi dolmadan...Bütün aile herseyini dört dörtlük yapti...Bana yapmadiklarinin hepsini 1000 kat fazlasiyla hemde...tek farkimiz... O Ailem dedigim insanlar hep erkekciydi.... Kaldiramadim sinir krizleri gecirdim....annem ile kavga ettim kendini onlara kullandiriyor diye...artik o aileden kimse ile görüsmüyorum bayram haricinde....kafam öyle rahat ki...
Sadece kendi annem babam kardeslerim ve esimin ailesi ile görüsüyoruz.
Bizde öyle ahretlik denen bir dostluğa sahip olduğumuzu düşünürdük ama malesef.onun beni 4 ay aramamasinin sebebi kadir gecesinde yemek verdim ben oda geldi,benim kv,görümce,elti ile namaza gidip yarim saat gelmememmis ki kv yaşlı bir kadın mecbur onu bekledik hepimiz oda zannetmiski bilerek gelmedim.he bütün hatunları orda diktim sırf ona gıcıklık olsun diye teyallahim.bu bir sebep olamaz 4 ay aramamak içinSizden daha iyi ! birini bulmuştur.
Geri dönse de umursamayin.
Git gel tipleri direk ışınlarim hiç uğraşamam.
Hele ince hesaplar yapan biriyle hiç işim olmaz.
Gerçi olayı sizden dinliyoruz belki o haklı bilemem de.
Bildiğim tek şey önce kendinize değer vereceksiniz.
Kimseyi de kendiniz gibi gormeyeceksiniz.
Öyle ahretlik dostluk denilen şey cok çok az.
Bulabilen de çok nasipli bana göre.
Sesli güldüm çok yaşa emiAltının fiyatının uçmasıyla bir bağlantısı olabilir mi
Oda bana sanırım bundan dem vuruyor.son 1 yıldır ben değişmişim ama diyorum ki neyim değişti uzaksın yakın hissetmiyorum diyor hep.kendimi irdeledigimde de son 1 yildir ne yasadigimi en iyi o biliyordu ama anlayamamış demeksizin için söylemiyorum ama bazen bazı kadınlar ya evlenirken ya da çocukları olacakken aşırı buldumcuk davranabiliyo, o yüzden samimiyeti azalttığım arkadaşlarım var.
farkında olmadan bütün hayatını değiştiren, tavırlarını değiştiren falan.
instagramlarını bile direkt şunun anası bunun kraliçesi yapan.
öyle bir insanın benim hayatıma katacağı hiçbirşey olamıyor artık, farklı gezegende yaşamaya başlayınca ben de kopuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?