En yakin arkadasimin nisani bensiz yapmasi

niamh12

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2024
279
310
23
30
Kizlar merhaba

En yakin arkadasimla ilkokuldan beri beraberiz iyisiyle kotusuyle 15 yil gecirdik ve kiz kardes gibiyiz.
Simdi nisanlaniyor bense birkac yildir yurtdisinda yasadigim icin butun arkadaslarimin ozel gunlerini kaciriyorum maalesef.

Ben de yakinda evleniyorum o yuzden aralik basinda turkiyeye gidicem. Arkadasim 1 ay once evlilik teklif aldi 23 kasimda da nisani var.

Arkadasima gidecegim tarihi coktan soylemistim ve once aralikta olacak nisanim demisti ben de katilabilecektim izinlerimi vs ona gore hazirladim. Simdi damat ve damat ailesi one cekmek istiyor diye 23 kasima almislar.

1 -2 hafta daha gec yapsalar katilabilicem ama damadin annesi arkadasa kuzene gore tarih ayarlayamayiz diyormus damat da annesini destekliyormus. Bir an once olsun ve dugun hazirliklari baslasin istiyorlarmis. Ben de arkadasima 2 kere ucak bileti alabilecek bir butcen olmadigini soyledim. Ama cok bozuldum ben onun kiz kardesi gibiyim 1-2 hafta ertelense kimsenin incileri dokulmeyecek sanki 2 ay erteleyin diyorum.

Bir taraftan da gitsem mi diyorum ama yurtdisi biletleri ates pahasi kaldi ki o kadar 6-7 saat aktarmali yolculugu haftasonu icin cekip sonra geri donup 1-2 hafta sonra tekrar o yolu cekmek cok mantiksiz geliyor

Sizce ne yapmaliyim

Son düzenleme:
Haksızsınız
Sizin için insanlar nişan ertelemek zorunda değil.
Bu tarz davetlere uyulur kendine uydurulması beklenmez.
Arkadaşınızın da siz gidemiyorsunuz diye kırılmaya hakkı olmadığı gibi, sizinde ona kırılmaya hakkınız yok.
Tarihi erkene cekmek arkadasinizin talebi olsa bozulabilirsiniz ama damat tarafi istiyorsa sizin icin ertelemesi cok hos olmaz. Arkadasiniz sanirim denemis ertelemeyi ama sicak bakilmamis. Bu durumda israrci olamaz zaten. Iki tarafin arasinda yok yere huzursuzluk çıkar.
ayy adınıza utandım 😂 size göre tabii ki tarih alınamaz. kaç kişi size mi uysun?

Nisan evde ve sade bir sey olucak ve sadece en yakinlar davetli. Yani cok buyuk ayarlanmis bir organizasyon yok ortada. Arkadasimin kardesi yok ben kardesi gibiyim herhangi biri olsa tabii ki bana gore ayarlamasini beklemem ama bu arkadasim ozelinde ben o yurtdisinda yasiyor olsa tarihimi ona uydurmaya calisirdim.

Nisanlimin da en yakin arkadasi dugun tarihini bizim gelisimize gore ayarladi bence bunu beklemekte utanacak bir sey yok.

Son düzenleme:
Aynı yerde veya şehirde yaşıyor olsanız sizi davet etmese o zaman üzülmekte haklısınız ama buna takılmanız saçma. Arkadaşınızı gereksiz yere suçlayıpta üzmeyin sakın tek başına karar alınmaz böyle şeylerde.

Aynı yerde veya şehirde yaşıyor olsanız sizi davet etmese o zaman üzülmekte haklısınız ama buna takılmanız saçma. Arkadaşınızı gereksiz yere suçlayıpta üzmeyin sakın tek başına karar alınmaz böyle şeylerde.

Kizmadim ve kirmadim zaten sadece gelemeyecegimi ve cok uzuldugumu soyledim. Kan bagimiz olmayabilir ama kardesim gibi kendisini kayinvalidenin arkadasa gore ayarlayamayiz kusura bakmasin demesine de icerledim.

Gitsem mi diye soruyorum burda siz olsaniz napardibiz zaten olan oldu artik tarihi degistirmeyecekler

Nisan evde ve sade bir sey olucak ve sadece en yakinlar davetli. Arkadasimin kardesi yok ben kardesi gibiyim herhangi biri olsa tabii ki bana gore ayarlamasini beklemem ama bu arkadasim ozelinde ben o yurtdisinda yasiyor olsa tarihimi ona uydurmaya calisirdim.

Nisanlimin da en yakin arkadasi dugun tarihi ona gore ayarladi bence bunu beklemekte utanacak bir sey yok.
Tarihi iki taraf beraber belirliyor ama. Bu durumda erkek tarafi ertelemek istemiyorsa inadina yapar gibi isi yokusa surmek istemiyordur arkadasiniz ki kendi açısından hakli. Aralarinda huzursuzluk cikacaksa, ki adam da ailesini destekledigine gore cikacaktir, arkadaşınıza kirilmaktansa anlayis gostermeniz gerekiyor. Sonucta kiz kendi kafasina gore sizin gelemeyeceginiz tarihe cekmemis, ortak tarih belirlenmiş.

Kizmadim ve kirmadim zaten sadece gelemeyecegimi ve cok uzuldugumu soyledim. Kan bagimiz olmayabilir ama kardesim gibi kendisini kayinvalidenin arkadasa gore ayarlayamayiz kusura bakmasin demesine de icerledim.

Gitsem mi diye soruyorum burda siz olsaniz napardibiz zaten olan oldu artik tarihi degistirmeyecekler
Ben olsam, beni maddi olarak asiri zor duruma sokmayacaksa giderdim. Burada tavir gosterecegim insan arkadasim degil cunku. Ama cok zorlanacaksaniz durumu aciklayip gitmeyebilirsiniz. Arkadasinizin da siz gidemiyorsunuz diye gönül koyacak bir durumu yok.

Tarihi iki taraf beraber belirliyor ama. Bu durumda erkek tarafi ertelemek istemiyorsa inadina yapar gibi isi yokusa surmek istemiyordur arkadasiniz ki kendi açısından hakli. Aralarinda huzursuzluk cikacaksa, ki adam da ailesini destekledigine gore cikacaktir, arkadaşınıza kirilmaktansa anlayis gostermeniz gerekiyor. Sonucta kiz kendi kafasina gore sizin gelemeyeceginiz tarihe cekmemis, ortak tarih belirlenmiş.

Ama orijinal nişan tarihi zaten aralık başıydı. Ben de ondan teyit alınca biletimi aldım normalde 12 aralıkta gitcektim 5 aralığa aldım
Sonradan erkene çekildi

Ben gitmezdim. O kadar mesafeyi nişan için gelmem açıkçası

e millet hakli. Bugun size uysaniz yarin baskasi doguruyorum der, sinav haftam der birsey der herkese uyan bir gun de bu dunyada yoktur
bosver gitmeyiver ne olacak
zaten ne kadar yakin da olsaniz iki senedir uzaksiniz. bundan sonra da gelmeye niyetiniz yok
sizin arkadaslik vadesini doldurmus, dolduracak bu gidisle.
malesef oyle oluyor benim de cok fazla yakin arkadasim gitti uzaklara, bir süre sonra dunyalariniz bambaska oluyor, yilda bir gorusmekle de dostluk bagi sıkı kalmiyor. insanin yaninda gerek çünkü dostu
o yüzden bence hic mesele bile yapma kizdan bagimsiz olmus zaten olay

Ama orijinal nişan tarihi zaten aralık başıydı. Ben de ondan teyit alınca biletimi aldım normalde 12 aralıkta gitcektim 5 aralığa aldım
Sonradan erkene çekildi
Ikiniz de kendinizce haklisiniz. Size kesin haksizsiniz diyemem cunku siz de planinizi ona gore yapmissiniz.
Ama iste isin icinde erkek ailesi faktoru var. Daha yolun basinda ters duserek baslamak istemiyordur arkadasiniz, ki hakli da. Siz ne kadar kardesi gibi olsaniz da onlar da mustakbel kocasi ve kayın ailesi.

Benim de sizin gibi, annemin dogurmadigi kardesim dedigim en yakin arkadasim var. Kendimi sizin yerinize koydugumda kendi kendime soylenirdim ama arkadasimi arada birakip zor duruma sokmazdim. Eminim o da hosnut degildir.

Maddi olarak kaldirabilecekseniz ben olsam giderdim. Bir iki yil sonra bu aksilikler unutulup nişan gecesi hatirlanir cunku. Ama birkac saat ev nişanı icin o kadar masraf yapip yol cekemem diyorsaniz, ki bunu deseniz de haklisiniz, o zaman arkadasiniza durumu anlatip Turkiye'ye geldiginizde gorusursunuz. Karsilikli anlayis gostermeniz gereken bir durumdasınız cunku.

Nisan evde ve sade bir sey olucak ve sadece en yakinlar davetli. Yani cok buyuk ayarlanmis bir organizasyon yok ortada. Arkadasimin kardesi yok ben kardesi gibiyim herhangi biri olsa tabii ki bana gore ayarlamasini beklemem ama bu arkadasim ozelinde ben o yurtdisinda yasiyor olsa tarihimi ona uydurmaya calisirdim.

Nisanlimin da en yakin arkadasi dugun tarihini bizim gelisimize gore ayarladi bence bunu beklemekte utanacak bir sey yok.

İyi de kardeş bile olsanız size göre denk getirilememiş olabilir alt tarafı nişan. İstediğiniz kadar kardeşi gibiyim diyin ama değilsiniz.
Arkadaşınızın yerinde olsam kayınvalideme böyle bir şey diyemezdim bile.
Yanında olamayacağınız için üzülmüş olabilirsiniz ama beklentiniz yersiz. Bir çiçek gönderin o gece olsun bitsin.
Haklı olduğunuz nokta nişan tarihinin sonradan değişmiş olması.

Karşı tarafın ailesi istemiş, arkadaşınız da ertelemeyi teklif etmiş yani elinden geleni yapmış. Zaten çok büyük bir organizasyon değil diyorsunuz, yapsınlar aile arasında. Düğününe gidersiniz üzülecek bir şey yok kendinizi sıkmayın.
Karşı tarafa da gönül koymayın büyütülecek bir şey yok bence.
Benim nikahım yaşadığım şehirde, düğünüm ise yakınlarımın olduğu şehirdeydi. En yakın arkadaşım çok istedi nikahıma gelmeyi hatta şahidim olacaktı ancak izin alamadı ve cumartesi gelip pazar dönmesi mantıksız olacaktı. Uçak biletleri de çok pahalıydı. Sonuç olarak nikaha gelemedi ki benim içim de daha rahat etti bu şekilde. Kimse kimseye kırılmadı. Önemli olan gönüllerin bir arada olması.

Back
X