En yakin arkadasimin nisani bensiz yapmasi

Kız kardeşin sensiz nişan yapsa ne hissedersin? Erkek tarafı fedakarlık yapsın madem, erkek tarafı düşünsün kıza karşı durmayalım diye panik yapsın. Ben böyle düşünüyorum hala:)
Ortada kiz kardeş olmadığı için aradaki bağlantıyı kuramadım kusura bakmayın.

Kız kardeşin sensiz nişan yapsa ne hissedersin? Erkek tarafı fedakarlık yapsın madem, erkek tarafı düşünsün kıza karşı durmayalım diye panik yapsın. Ben böyle düşünüyorum hala:)
Birkaç kere söyledim ama hadi senin güzel hatrin için bi kere daha söyleyeyim. Ortada bi kardeşlik durumu yok 🙄 Ben onu kardeşim gibi görüyorum vs vs gibi hayali durumlar 30 yaş üstü insanlar için baya komik ifadeler. O yüzden bunu ailelere anlatmak zordur. Ben arkadaşımi bu duruma düşürmek istemem. Arkadaşım koca koca insanları karşısına alıp 'Ya benim arkadaşım çok yoruluyomus da o yüzden gelemicek. Nişanı onun geldiği tarihe erteleyelim' diyecek öyle mi 🤣 Yani düşündükçe düşündükçe iyice saçma geliyo. Baya liseli kız muhabbetleri.

Soruna cevap verecek olursam, eger gerçekten kan bağı olan baya gerçek kardeşim nişan tarihini belirlediyse ona göre bilet alır giderim. Sonuçta haftasonu. Bahanesi yok. Ayrıca gerçek kardeş olduğum için kayın aile tarafı da bir miktar bana göre ayarlanmasini garip karşılamaz. O yüzden sorun bile olmaz yani bu durum.

Nisan evde ve sade bir sey olucak ve sadece en yakinlar davetli. Yani cok buyuk ayarlanmis bir organizasyon yok ortada. Arkadasimin kardesi yok ben kardesi gibiyim herhangi biri olsa tabii ki bana gore ayarlamasini beklemem ama bu arkadasim ozelinde ben o yurtdisinda yasiyor olsa tarihimi ona uydurmaya calisirdim.

Nisanlimin da en yakin arkadasi dugun tarihini bizim gelisimize gore ayarladi bence bunu beklemekte utanacak bir sey yok.
Evde yapılıyor, organizasyon yok diyorsunuz. Siz kimsiniz? Arkadaşı. E neden size uydurmaya çalışsınlar tarihi? Anası babası kardeşi değilsiniz.
Düğününe katılırsınız.

Ben ayarlanabilir olduğunu düşünürüm dandik ev nişanının en yakin arkadaşa göre. Yani arkadasiniz diyecek ki atiyorum ben o hafta reglim agrim cok oluyor iki hafta sonra yapalim. Ya da kendi ailesini bahane etsin. Sizi katmadan soylerse kimse de anlamaz ve abuk bulmaz yani.

Ama ben de su noktayi hatirlatmak isterim uzun yillar yurtdisinda yasamis ve yasayan biri olarak. Maalesef en yakin arkadasim dediginiz insanin sizinle ayni ulkede yaşıyor olmasi lazim. Yani bi kac sene sonra yavas yavas hayatinizdan çıkacaksiniz birbirinizin zaten, öyle veya böyle. Hatta böyle böyle...

Son düzenleme:
Ben eşimle yurtdışında tanıştım. Sonra evlenme kararı alınca kısa Bi süreliğine Türkiye ye gidip ailelerle tanışma yaptık. Önce benim ailemle tanışmak için İstanbul'a gittik. Annemler de piknik mangal bişeyler ayarlamışlar biz gelcez diye. Zaten çok vaktimiz yok orda bir iki gün kalıp Kayseri'ye eşimin ailesine gidicez. Neyse eşim de İstanbula okudu üniyi. Avrupa yakasında arkadaşları var. Biz de taa Maltepedeyiz annemlerle. Arkadaşları tutturdu bu akşam hali saha maçı var muhakkak sen de gel diye. Eşim diyo ki işte kız arkadasimin ailesi ileyim, mangal filan ayarlamışlar malesef gelemicem. Ay hala deli gibi ısrar ediyolar yok seni çok özledik filan. Tabii ki eşim gitmedi, çocuk değil çünkü 😅 Sonra bunlar küstüler ve düğünümüze gelmediler, eşimle de irtibatı kestiler. Yemin ederim bi tarafımla gülmüştüm 🤣🤣🤣🤣

Demem o ki ben arkadaşlığa çok önem veririm ama hayatın bi gerçeği var ki o da ailenin daha önce gelmesi. Arkadaşının ailesi artık kocası. Tabii ki ona göre ayarlanacak Hersey, sana göre değil. Bunu ne kadar çabuk kabullenirsen o kadar rahat edersin.

Kaldı ki arkadaşından fedakarlık edip nişanlısıyla belki de ters düşmesini istiyorsun senin için. Ama sen onun için parana ve rahatına kıyıp ekstra bi uçak yolculuğunu göze alamıyorsun. Onunki başka insanlara bağlı kendi tek karar veremez, ama seninki tamamen ve sadece sana bağlı. Yani bence düşündüğün kadar yakın değilsiniz. Ki normali de bu zaten. Arkadaş iyi hoştur ama arkadaştır, aile anne baba kardeşler ve evlenince de eşten oluşur. Mesela nişanlanan kişi kendi kardeşin olsa ne yapar eder giderdin emin ol. Hayatın gerçekleri... Büyüdükçe anlicaksin emin ol.
Iyi de burda olay senin verdigin örneğin tersi. Nişan tarihi belirleniyor, bu kiz ona gore ucak bileti alıyor. Sonra tarihi degistirdik diyorlar. Böyle is yapilmaz. Niye parasina kıysın bu işguzarlar icin tekrar? Ya gene değiştirirlerse ne olacak?

Kendi kardeşim de olsa şartlarımi ve sinirlerimi zorluyorsa gitmezdim şahsen. Büyüdükçe anlasilmasi gereken sey bir insana verdigin degerin kan bagiyla ilgili olmamasi gerektigi. Yaptiklarina gore hak ettigi gibi davranmalisin ister arkadas ister aile fark etmez.

Iyi de burda olay senin verdigin örneğin tersi. Nişan tarihi belirleniyor, bu kiz ona gore ucak bileti alıyor. Sonra tarihi degistirdik diyorlar. Böyle is yapilmaz. Niye parasina kıysın bu işguzarlar icin tekrar? Ya gene değiştirirlerse ne olacak?

Kendi kardeşim de olsa şartlarımi ve sinirlerimi zorluyorsa gitmezdim şahsen. Büyüdükçe anlasilmasi gereken sey bir insana verdigin degerin kan bagiyla ilgili olmamasi gerektigi. Yaptiklarina gore hak ettigi gibi davranmalisin ister arkadas ister aile fark etmez.
Pekala... 👍

Kizlar merhaba

En yakin arkadasimla ilkokuldan beri beraberiz iyisiyle kotusuyle 15 yil gecirdik ve kiz kardes gibiyiz.
Simdi nisanlaniyor bense birkac yildir yurtdisinda yasadigim icin butun arkadaslarimin ozel gunlerini kaciriyorum maalesef.

Ben de yakinda evleniyorum o yuzden aralik basinda turkiyeye gidicem. Arkadasim 1 ay once evlilik teklif aldi 23 kasimda da nisani var.

Arkadasima gidecegim tarihi coktan soylemistim ve once aralikta olacak nisanim demisti ben de katilabilecektim izinlerimi vs ona gore hazirladim. Simdi damat ve damat ailesi one cekmek istiyor diye 23 kasima almislar.

1 -2 hafta daha gec yapsalar katilabilicem ama damadin annesi arkadasa kuzene gore tarih ayarlayamayiz diyormus damat da annesini destekliyormus. Bir an once olsun ve dugun hazirliklari baslasin istiyorlarmis. Ben de arkadasima 2 kere ucak bileti alabilecek bir butcen olmadigini soyledim. Ama cok bozuldum ben onun kiz kardesi gibiyim 1-2 hafta ertelense kimsenin incileri dokulmeyecek sanki 2 ay erteleyin diyorum.

Bir taraftan da gitsem mi diyorum ama yurtdisi biletleri ates pahasi kaldi ki o kadar 6-7 saat aktarmali yolculugu haftasonu icin cekip sonra geri donup 1-2 hafta sonra tekrar o yolu cekmek cok mantiksiz geliyor

Sizce ne yapmaliyim
Bizim düğünde de eşimin abisi gelebilsin diye yaz tatilinde olsun denildi. Gelmek isteyen her türlü gelir herkese göre tarihi değiştiremeyiz diyip istediğimiz tarihte düğün yaptık.

başkalarının meselesi için kafayı bu kadar yormaya gerek yok bence. tarihi öne çekmişler ve gidemiyorsanız yapacak bi şey yok. gitmeyiverin

gordugum en bencilce konu basligi. herkesin her davetinde her etkinliginde olmak zorunda degilsiniz. cok dogru demisler arkadasa kuzene gore tarih ayarlanmaz. ki arkadasin ince bir davranis yapip soylemis ertelemeyelim diye. nisan kucuk bir organizasyon bulunmazsan dunyanin sonu olmaz dugununde gidersin
millet de nişan nişan gezmeye meraklı değil. sevdiği ve değer verdiği için katılmak istemiş. nişan ve düğünlerinize insanlar can attığı için katılmıyor. nasıl bir bakış açısı bu 🙄 bencil olsa "gidemem" der geçerdi zaten.

Ben biletimi aldıktan sonra tarih değişti bir miktar üzüldüm hatta abartıyorum kırıldım falan deseniz haklı olabilirsiniz üzülmekte diyeceğim ama,
direkt tarihi değiştirin ben kardeşi gibiyim nedir yahu:KK48: Kardeşi değilsiniz, gibiyim diye bir şey yok değilsiniz, kardeşi olsaydınız tarihin değişmesine arkadaşınız izin vermezdi zaten :)

Gereksiz yere üzülüyorsunuz. Yeri geliyor kardeşlerden bile katılamayanlar oluyor. Katılsalar bile huysuz bebesi yüzünden bişi anlamayanlar oluyor. Kardeşimin nişanına benim oğlan damgasını vurmuştu. Bişi göremedim. Bebeğim aralıksız ağladı 🤦🏼‍♂️

Maddi yükün altına girmeyin. Siz zaten erkene çekmişsiniz ama olmamış.

Kizlar merhaba

En yakin arkadasimla ilkokuldan beri beraberiz iyisiyle kotusuyle 15 yil gecirdik ve kiz kardes gibiyiz.
Simdi nisanlaniyor bense birkac yildir yurtdisinda yasadigim icin butun arkadaslarimin ozel gunlerini kaciriyorum maalesef.

Ben de yakinda evleniyorum o yuzden aralik basinda turkiyeye gidicem. Arkadasim 1 ay once evlilik teklif aldi 23 kasimda da nisani var.

Arkadasima gidecegim tarihi coktan soylemistim ve once aralikta olacak nisanim demisti ben de katilabilecektim izinlerimi vs ona gore hazirladim. Simdi damat ve damat ailesi one cekmek istiyor diye 23 kasima almislar.

1 -2 hafta daha gec yapsalar katilabilicem ama damadin annesi arkadasa kuzene gore tarih ayarlayamayiz diyormus damat da annesini destekliyormus. Bir an once olsun ve dugun hazirliklari baslasin istiyorlarmis. Ben de arkadasima 2 kere ucak bileti alabilecek bir butcen olmadigini soyledim. Ama cok bozuldum ben onun kiz kardesi gibiyim 1-2 hafta ertelense kimsenin incileri dokulmeyecek sanki 2 ay erteleyin diyorum.

Bir taraftan da gitsem mi diyorum ama yurtdisi biletleri ates pahasi kaldi ki o kadar 6-7 saat aktarmali yolculugu haftasonu icin cekip sonra geri donup 1-2 hafta sonra tekrar o yolu cekmek cok mantiksiz geliyor

Sizce ne yapmaliyim
Yorum yaparsam banlanırım şu sıralar hiç banlanasım yok köşede yorum okicam
IMG_0355.webp

nişan aile arasında yapılan, aileleri yakınlaştıran ve onların sorumluluklarını hatırlatan bir olay.
burada arkadaş vs çok elzem bir konu değil, kan bağı olan insanlar önemli.
nişanı kaçırdığınız için hayatınızdan pek bir şey eksilmez. önemli olan nikah.

Kiz kardeş degilsiniz. Kiz kardes olsaniz " zaten benim de Turkiyede işim var o tarihlerde ikisini aradan cikarayim" şeklinde bir planiniz olmazdi ve zaten sizin icin nişan tarihi ayarlanirdi vir sekilde" Arkadassiniz ve kendi önceliginiz olan tarihe göre ayarlanmiyor diye bu kadar drama yapmaniza gerek yok. Kiz istese ayarlanirdi bence.

Üzgünüm ama 2 hafta one çekmişler bunun sebebi muhtemelen nisana gelecek başka birinin işinin çıkması. Evde yapılan nisanın tarihi gelinin yurt dışından gelecek en yakın arkadaşına göre ayarlanabilir aslinda ama buna dikkat etmemeyi de anlarım ama ben de ikinci bir bilet alıp gitmezdim. Ben gereksiz görüyorum o kadar zahmeti.

nişanı kız tarafı yapar ve tarihi de büyük ölçüde kız tarafı belirler bence arkadaşınızın nişanlısı çok huysuz değilse bunlar mesele olmazdı bence ama arkadaşınız da karşı tarafın ağzına bakıyor gibi geldi bana arada 2 hafta varsa ben olsam erkek tarafına söyler bekletirim bahsettiğiniz yakınlıkta bir arkadaşım var bunu onun için yapardım o da benim için yapardı diye düşünüyorum

Back
X