En yakın arkadaşın düğün derdi

Bademli_Magnum

Güzel haberler geliyor🥳
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2010
3.594
3.268
333
Kızlar iyi akşamlar,
En yakın arkadaşım eylül ayında evlenecek. Fakat düğünü şehir dışında olacak. İstanbul'da olsa hiç sorun değil ama düğün şehir dışında olunca işler değişiyor.
Düğünde giyecek elbise, uçak bileti, otelde konaklama, düğün hediyesi/altın derken bu düğün bana oldukça pahalıya patlayacak.
Gitmesem de ayıp olacak. Bazı ortak arkadaşlarımız pandemiden dolayı gelmeyi kabul etmemiş. Yani geçerli bir sebep tabiki ama gitmekte istiyorum bir yandan.
Masrafı düşürmek için altın yerine evine bir hediye alsam olur mu acaba? Altın malum aldı başını gidiyor. Ne önerirsiniz hanımlar?

Kızlar iyi akşamlar,
En yakın arkadaşım eylül ayında evlenecek. Fakat düğünü şehir dışında olacak. İstanbul'da olsa hiç sorun değil ama düğün şehir dışında olunca işler değişiyor.
Düğünde giyecek elbise, uçak bileti, otelde konaklama, düğün hediyesi/altın derken bu düğün bana oldukça pahalıya patlayacak.
Gitmesem de ayıp olacak. Bazı ortak arkadaşlarımız pandemiden dolayı gelmeyi kabul etmemiş. Yani geçerli bir sebep tabiki ama gitmekte istiyorum bir yandan.
Masrafı düşürmek için altın yerine evine bir hediye alsam olur mu acaba? Altın malum aldı başını gidiyor. Ne önerirsiniz hanımlar?
Pandemiden dolayı gelemeyeceğini söyle altınını tak bu kadar. Hem gitmek istiyorsun hem masraf olacak diyorsun o zaman böyle yap.

Kızlar iyi akşamlar,
Ben gitmezdim altınını gönderirdim. Misafir etsin sizi o zaman. Bu şekilde yakın akraba dışında harcamaya gerek yok

Kızlar iyi akşamlar,

En yakın arkadaşınızmış,
Düğününe katılmanız, en özel gününde yanında olmanız mutlu edecektir onu..
Hediyesi için fiyat düşüncesine gireceğini sanmam
Şık bir ev hediyesi sizden hatıra olur
Konaklama ihtiyacını o düşünecektir illa

...

Kızlar iyi akşamlar,
Şehir dışından gelecek misafirleri düğün sahipleri ağırlamak zorundadır. Evinde yer yoksa otel ayarlar. Biz otelde 25 oda kapattık dışardan gelecekler için. Valla bizim de paramız kıymetliydi ama oluru olacağı olması gerekeni budur. Önemli olan birlikte olmaksa ağırlayacak,, ağırlanmayacağım düğüne gitmezdim. Bana saygı duymadığı için. Altını gönder geç bence.

Bizim X arkadaşin dugunu için Y arkadaş çok koşturmuştu. Sac, gelinlik ne olursa hep Xin yaninda oldu. X evlenince yurtdisina gitti cocugu oldu. Y bu yaz evleniyor ve X dugune dahi gelmeyecek hakli olarak. Bu yuzden biraz aralari bozuldu mesela.

Yarin obur gun sizin özel bir gununuz vs oldugunda arkadasiniz gelemeyebilir bir şekilde. Bu kadar zahmetinize deger mi onu hesaplayip gidin. 😁😁😁 Sonra ben şu kadar masrafa girip taa oralaraaa gittimmm otelde kaldim arkadasim bana şunu yapti demeyin.

Amac yaninda olmaksa illa altin takmaniza gerek yok bence.

“Dostun kahrı, düşmandan çok olurmuş.”
Düğün, her zaman olan bir şey değil. Elbisenizi biraz uygun fiyattan alın veya ödünç bulun, uçak yerine otobüs seyahati yapın. Altını biraz düşük gramajlı takın. Hepsini dört dörtlük yapmanıza gerek yok, gönüller bir olsun yeter.

Kızlar iyi akşamlar,

dugun sahibi oldugum donem cok gectigi icin belki ben cok paragoz oldum ama kendim de misafir olarak gitmektense altin gondermeyi tercih ediyorum. Herkesin paraya ihtiyaci var.

Kızlar iyi akşamlar,

En azından kalacak yerde yardımcı olsalar bari, yakın zamanda kızkardeşimin düğünü oldu, kız arkadaşlarını kendi kardeşimizcesine misafir ettik. Otobüsle gidip biraz da konfordan ödün verseniz olur sanki

Bizim X arkadaşin dugunu için Y arkadaş çok koşturmuştu. Sac, gelinlik ne olursa hep Xin yaninda oldu. X evlenince yurtdisina gitti cocugu oldu. Y bu yaz evleniyor ve X dugune dahi gelmeyecek hakli olarak. Bu yuzden biraz aralari bozuldu mesela.

Yarin obur gun sizin özel bir gununuz vs oldugunda arkadasiniz gelemeyebilir bir şekilde. Bu kadar zahmetinize deger mi onu hesaplayip gidin. 😁😁😁 Sonra ben şu kadar masrafa girip taa oralaraaa gittimmm otelde kaldim arkadasim bana şunu yapti demeyin.

Amac yaninda olmaksa illa altin takmaniza gerek yok bence.
Daha kötüsünü kuzenim yaşadı. 17 saat uzak şehirde düğünü olan yakın arkadaşının düğününe gitti. kınasında filan da kıza yardimları çok oldu. kız evlenince kuzenimle bir iki ay daha konustu kuzenim aradıgı icin. sonrasında kuzenimin attıgı mesajlara cevap vermemeye başladı arkadaslıkları bitti.Sebebi de "aslında ikisinin karakteri birbirine uyumsuzmuş" evlenince farketmiş 😂 böyle olaylar görünce kimseye güvenesim gelmiyor malesef

. X evlenince yurtdisina gitti cocugu oldu. Y bu yaz evleniyor ve X dugune dahi gelmeyecek hakli olarak. Bu yuzden biraz aralari bozuldu mesela.

esimin universiteden sonra arkadas oldugu cok da samimi olmadigimiz ama tum cemiyetlerimize gelen, evimize kalmaya gelen bir arkadasi evlendi sanirim 2 yil once. Biz o zaman amerika kitasinda yasiyorduk, dugune katilamayip altinimizi yolladik. Istanbula gelince gorusup yuzyuze tebrik etmek istedik, mesajlarimiza cevap vermediler. Bir yil sonra falan ozur dilediler geldigimizde bizimle gorusmedikleri icin :)

esimin universiteden sonra arkadas oldugu cok da samimi olmadigimiz ama tum cemiyetlerimize gelen, evimize kalmaya gelen bir arkadasi evlendi sanirim 2 yil once. Biz o zaman amerika kitasinda yasiyorduk, dugune katilamayip altinimizi yolladik. Istanbula gelince gorusup yuzyuze tebrik etmek istedik, mesajlarimiza cevap vermediler. Bir yil sonra falan ozur dilediler geldigimizde bizimle gorusmedikleri icin :)

Benim düğünüme arkadaşlarım hep gelmişti şehir dışından o kadar çok mutlu olmuştum ki.
Altın takmadılar evime kullanacağım küçük hediyeler aldılar ki yakın olduğumuz için sordular hep ihtiyaca binaen aldılar.
Kalacak yer olarak arkadaşlarımın öğrenci evi vardı orayı ayarladık, eğer olmasaydı bir şekilde biz de kalacaklardı.

Çok yakın arkadaşınızsa oraya gelince kalacak yerinizin olmadığını vs bütçenizi çok sıkıntıya sokacağını bu yüzden gelemeyeceğinizi söyleyin.
Fikirler verir yardımcı olmaya çalışırsa siz de bir şeyler yaparsınız.
baktınız ses çıkartmıyor o zaman altınını takıp daha fazlasını yapmayın bence.

Benim de çok yakın bir arkadaşım Eylül sonunda evleniyor. Yakın zamanda bir borcun altına girdim ve düğün beni çok sıkıştıracak. Fakat insan en özel gününde en sevdiğini yanında görmeli diye düşünüyorum. Yakın dostluklar biraz da fedakarlıklar sayesinde bu kadar sağlam değil midir? Borç alacağım ve tabi ki o düğüne gideceğim. Ben evlenirken kalkıp ülkenin bir ucundan yanıma gelmişti ve her yalnız kaldığımı hissettiğimde gözlerim onu aramıştı. Ve ona her baktığımda gülümseyerek beni izlediğini görmüş ve mutlu olmuştum. Pandemi de insanlara bahane oldu. Mikrobun cirit attığı kafelerden çıkmayanlar davetler, ziyaretler vs söz konusu olunca bilim kurulu üyesi Mehmet Ceyhan’a dönüşüyor :KK48:

Back
X