En yakın arkadaşın düğün derdi

Bademli_Magnum Bademli_Magnum
Evde yer olmayabilir ama akraba konu komşu misafir alir götürür buna rağmen de kalacak yer olmazsa o zaman misafirhaneler düşünülür. Ben çok yakın arkadaşımın düğününde komşularında kaldım diğer bir arkadaşımın kardeşinin düğününde misafirhanede ailecek kaldık. Düğünde dışarıdan gelecekler hep düşünülür bir şekilde ama şartlar uygun değilse en güzeli gitmez takınızı takarsınız içinizde kalmaz.

İstanbulda kınası varsa ona gidin. Yoksa da takı yerine para takın. Kalacak yer olarak gelinin bi akrabasında yer ayarlarlar diue duşunüyorum ya da kalmadan donun tekrar. Gidin bence içinizde kalir

Onunla ilgili ben daha birşey demeden evin dolu olduğunu söyledi. Şehir dışından dayısı, teyzesi gelecekmiş. Ben de birşey diyemedim haliyle.
Düğünüme gelen en yakın arkadaşımla düğünün önceki gecesi kendi odamda tek kişilik yatakta yatıyordum. Dostumu misafirhaneye göndermedim. Bir şekilde birlikte kaldık. Bir an dahi ayrılmadık.

Ben seneler önce o zaman yakın olan bir arkadaşımın düğününe şehir dışına nişanlımla birlikte gitmiştim. Benzin parası gidiş dönüş (yedi sekiz saatlik mesafedeydi), elbise, kuaför, altın, otel masrafı derken bir de düğün yemeğine para verdik (düğün kişi başı ücretliydi) ve cebimizden çıkan binlerce lirayla eve geri döndük. Şimdi hamileyim, o arkadaşım bir kere telefon bile açmadı. O zaman aklıma gelmedi hiç bu yaptıklarımı oturup hesaplamak ama şimdi düşünüyorum da şimdiki aklım olsa asla yapmazdım, baya enayi yerine koyulmuşuz. Siz de kendinizden fazla ödün vermeden yapın ne yapacaksanız.

Konaklama ayarlamadikları için gitmeyi tercih etmezdim. Onlar az bir bütçeyle evleniyor olabilirler ama yakın arkadaşsanız sizinde maddi durumunuzu biliyor olması lazım, akrabaları gelebilir ama size evinde bir yer ayarlamalıydı. Ayrıca gelinin yakın arkadaşı olarak heran yanında olmanız gerekmez mi? Sonuçta onun icin gidiyorsunuz.
Illa gideceğim derseniz düğün sabahı gidip konaklama ücreti olmayacağı icin onun yerine altın takıp akşam geri gelmek en mantiklisi gibi

Valla gozum kapali guvenebilecegim dostum degilse, normal arkadaslarimdan biriyse gitmez, uygun bir zamanda hedoyesini verir veya gonderirdim. Pandemi de, dugunun sehirbdisinda olusu da maddi sebepler de gayet gecerli sebepler.

İnş bu güzel telaşlarınıza değen bir arkadaştır. Benim zamanında hep yanında olduğum en yakın arkadaşım bir bahane bulup aynı şehirdeki düğünüme gelmedi. Zamanında ona verdiğim emek ve taktığım altın böylece Çöp olmuş oldu.

Kızlar iyi akşamlar,
En yakın arkadaşım eylül ayında evlenecek. Fakat düğünü şehir dışında olacak. İstanbul'da olsa hiç sorun değil ama düğün şehir dışında olunca işler değişiyor.
Düğünde giyecek elbise, uçak bileti, otelde konaklama, düğün hediyesi/altın derken bu düğün bana oldukça pahalıya patlayacak.
Gitmesem de ayıp olacak. Bazı ortak arkadaşlarımız pandemiden dolayı gelmeyi kabul etmemiş. Yani geçerli bir sebep tabiki ama gitmekte istiyorum bir yandan.
Masrafı düşürmek için altın yerine evine bir hediye alsam olur mu acaba? Altın malum aldı başını gidiyor. Ne önerirsiniz hanımlar?
En yakın arkadaşım için masraftan kaçmam kaçmadım da düğününe de gittim altınını da taktım uçak parası da verdim ancak pandemi yoktu. Pandemi konusunda çok evhamlıyım şu an aynı şehirde kardeşim evlense düğününe gitmem pandemi varken.

En yakın arkadaşım için masraftan kaçmam kaçmadım da düğününe de gittim altınını da taktım uçak parası da verdim ancak pandemi yoktu. Pandemi konusunda çok evhamlıyım şu an aynı şehirde kardeşim evlense düğününe gitmem pandemi varken.
Evet pandemiden dolayı da çekincem var. Düğüne 150 kişi katılacakmış. Orda artık covid havada uçuşur. 😒

Ben seneler önce o zaman yakın olan bir arkadaşımın düğününe şehir dışına nişanlımla birlikte gitmiştim. Benzin parası gidiş dönüş (yedi sekiz saatlik mesafedeydi), elbise, kuaför, altın, otel masrafı derken bir de düğün yemeğine para verdik (düğün kişi başı ücretliydi) ve cebimizden çıkan binlerce lirayla eve geri döndük. Şimdi hamileyim, o arkadaşım bir kere telefon bile açmadı. O zaman aklıma gelmedi hiç bu yaptıklarımı oturup hesaplamak ama şimdi düşünüyorum da şimdiki aklım olsa asla yapmazdım, baya enayi yerine koyulmuşuz. Siz de kendinizden fazla ödün vermeden yapın ne yapacaksanız.
Davetliye düğün menüsü odetmek mi? Ilk kez duydum. Üzücü olmus yaşadığınız

Davetliye düğün menüsü odetmek mi? Ilk kez duydum. Üzücü olmus yaşadığınız
Evet, tüm davetlilere kişi başı ücret belirlemişler, garsonlar herkesten topladı gecenin başlangıcında. Benim de bu şekilde katıldığım ilk ve son düğün buydu.

Kızlar iyi akşamlar,
En yakın arkadaşım eylül ayında evlenecek. Fakat düğünü şehir dışında olacak. İstanbul'da olsa hiç sorun değil ama düğün şehir dışında olunca işler değişiyor.
Düğünde giyecek elbise, uçak bileti, otelde konaklama, düğün hediyesi/altın derken bu düğün bana oldukça pahalıya patlayacak.
Gitmesem de ayıp olacak. Bazı ortak arkadaşlarımız pandemiden dolayı gelmeyi kabul etmemiş. Yani geçerli bir sebep tabiki ama gitmekte istiyorum bir yandan.
Masrafı düşürmek için altın yerine evine bir hediye alsam olur mu acaba? Altın malum aldı başını gidiyor. Ne önerirsiniz hanımlar?
En yakın arkadasınız ama cok masrafa gıreceksem ve bana pahalıya patlıyacaksa sadece hedıyesını verırım

Kızlar iyi akşamlar,
Niye otelde kalıyorsunuz ki? Arkadaşınızın misafir etme imkanı yok mı? O zaman bir masraf düşmüş olur. Altın kısmında da şöyle düşünüyorum, yanımda olsun sevdiklerim hediyesi önemli değil.

Evet, tüm davetlilere kişi başı ücret belirlemişler, garsonlar herkesten topladı gecenin başlangıcında. Benim de bu şekilde katıldığım ilk ve son düğün buydu.
Kisi başı ucret oluyor evet ama masrafi misafire yıkmak bilemedim :/ bizim de görüştüğümüz yerler kisi basi hesapliyordu hep. Biz kac kisi katilirsa oyle vericektik ücreti sonra vazgeçtik düğünden. Arkadaslarimizla yemeğe çıktık. Orada da kişi başı hesap oldu misafirime odetmezdim asla. Ilk kez duyunca sasirdim. Kusura bakmayin hatirlatmis olduysak.

Şahsen düğünüme uzaktan arkadaşım gelseydi arkadaşımı kendi evimde ağırlar (gece kız kıza muhabbet etmek için)akrabalarıda diğer akrabaların evlerine gönderirdim kalmaları için.Ki bizde sorulmaz bile akrabalar başka şehirden gelenleri evinde ağırlarlar.Otel hiç dert olmamıştır o yüzden bizim düğünlerimizde ♥️

Kisi başı ucret oluyor evet ama masrafi misafire yıkmak bilemedim :/ bizim de görüştüğümüz yerler kisi basi hesapliyordu hep. Biz kac kisi katilirsa oyle vericektik ücreti sonra vazgeçtik düğünden. Arkadaslarimizla yemeğe çıktık. Orada da kişi başı hesap oldu misafirime odetmezdim asla. Ilk kez duyunca sasirdim. Kusura bakmayin hatirlatmis olduysak.
Ücret kişi başı oluyor da onu düğünü yapanlar ödüyor davetliler değil :) bu arkadaşlar mesela mekan kişi başı yemek artı iki içki 200 mü dedi, herkesten o gece 200 topladılar, içtiğimiz ekstra içeceklerin de parasını peşim verip içtik. Yani neyse, o zaman gözüme batmamıştı arkadaşım sonuçta durumu yok ama düğün yapmaya heveslenmiş diye düşündüm. Zaten yaptığımız diğer masrafların yanında bu hiçbir şey, değecek biri olsaydı lafını etmezdim ama kendisi vefasız çıktı.

Niye otelde kalıyorsunuz ki? Arkadaşınızın misafir etme imkanı yok mı? O zaman bir masraf düşmüş olur. Altın kısmında da şöyle düşünüyorum, yanımda olsun sevdiklerim hediyesi önemli değil.
Başka seçeneğim yok malesef otelde kalmaktan başka. Konaklama imkanı sunmadı düğün sahipleri. Bu şehir de türkiyenin en büyük turistik kenti. Otellerin en normalinin geceliği 3000 liradan başlıyor.
Hediye konusunda ben de sizin gibi düşünüyorum. Ama kuru kuru da gidilmez ya ayıp olur sanki. 😒

Back
X