En yakın arkadaşın düğün derdi

Katılmayacağını söyle
Zaten senin onun yanında olmanı gerçekten isterse bir yer ayarlar sana
Eğer ayarlayamazsa bu da bahanen olur gitmezsin
Takini yollar geçersin
Herkese yer var bir sana mı yer yok
Cok ilginç

Katılmayacağını söyle
Zaten senin onun yanında olmanı gerçekten isterse bir yer ayarlar sana
Eğer ayarlayamazsa bu da bahanen olur gitmezsin
Takini yollar geçersin
Herkese yer var bir sana mı yer yok
Cok ilginç
Aynen gitmemeyi düşünüyorum ben de. Az önce uçak biletlerine baktım, sadece yol parası 1000 lirayı geçiyor. Altın alır düğünden sonra veririm kendisine.

24500 vakadayız ne düğünü yahu? 😂
Hayır çok yakın akrabanız olur gitmek zorunda kalırsınız anladım da zaten başka arkadaşlarınız gitmiyor ki.

Benim önerim otele, uçağa, abiyeye para vermeyin. Arkadaşınızın en çok işine yarayacak olan altın.

Güzel bir altın takın, o da mutlu olsun siz de sağlıklı kalın. 😉

Aynen gitmemeyi düşünüyorum ben de. Az önce uçak biletlerine baktım, sadece yol parası 1000 lirayı geçiyor. Altın alır düğünden sonra veririm kendisine.
Bence de gitmemeniz daha doğru. Düğünümde evimde kuzenim eşi çocuğu , annemin arkadaşı ve en yakın arkadaşım kaldılar. Hiç biri birbirini tanımıyordu. Yine üniversiteden arkadaşlarım da başka arkadaşlarımı ağırladılar. Tek bir kişiyi koca eve sığdırırsın. En kötü yere minder dizer yatırırsın. Yerin yoksa da otelini sen ödersin. Başka bir arkadaş bizi otelde ağırladı. Doğrusu budur. Değer vermiyor ki sizin için uğraşmamış, siz de onun için uğraşmayın maddi manevi yorulmayın bence

Şehir dışından gelecek misafirleri düğün sahipleri ağırlamak zorundadır. Evinde yer yoksa otel ayarlar. Biz otelde 25 oda kapattık dışardan gelecekler için. Valla bizim de paramız kıymetliydi ama oluru olacağı olması gerekeni budur. Önemli olan birlikte olmaksa ağırlayacak,, ağırlanmayacağım düğüne gitmezdim. Bana saygı duymadığı için. Altını gönder geç bence.
Sizin gibi biriyle karşılaşmak beni çok mutlu etti ya.
Gerçekten çok azsınız bilmenizi isterim.

Kızlar iyi akşamlar,
En yakın arkadaşım eylül ayında evlenecek. Fakat düğünü şehir dışında olacak. İstanbul'da olsa hiç sorun değil ama düğün şehir dışında olunca işler değişiyor.
Düğünde giyecek elbise, uçak bileti, otelde konaklama, düğün hediyesi/altın derken bu düğün bana oldukça pahalıya patlayacak.
Gitmesem de ayıp olacak. Bazı ortak arkadaşlarımız pandemiden dolayı gelmeyi kabul etmemiş. Yani geçerli bir sebep tabiki ama gitmekte istiyorum bir yandan.
Masrafı düşürmek için altın yerine evine bir hediye alsam olur mu acaba? Altın malum aldı başını gidiyor. Ne önerirsiniz hanımlar?

Benim düğünüm de şehir dışında olmuştu ancak düğünü yaptığımız otelde gelen herkesi misafir ettik. Düğün öncesi anlaşmıştık. Çok cüzi bir şey eklenmişti. Babam vito kiraladı. Aracı olmayan gelmek isteyenleri de o getirdi ayrı araçla. Bilmiyorum bir yola giriliyorsa insanları da davet ediyorsan ucunu düşünmek lazım. İmkanlar kısıtlıysa yapamıyorsan bunu, gelmeyene de kırılmazsın.
Arkadaşınız sizin oraya nasıl gideceğinize nerede kalacağınıza çok kafa yormadı ise kırılmaz diye düşünüyorum.

Gerçekten yakın arkadaşımsa ben ne olursa olsun giderdim. İlerde o kıymet bilir bilmez bu beni bağlamaz.
Yeni bir elbise almaz gardrobumdan giyinirdim. Uçak değil otobüsle giderdim. Ve gideceğim yer ne kadar uzak olursa olsun düğünün olduğu gün gidip gelirdim. Orda kalmazdım yani.
Bu şekilde hem elbise hem konaklama masrafından kurtulursunuz. Yol masrafı da uygun olur. Sonra bütçenize göre ister altın ister hediye alın.

En yakın arkadaşım ciddi bir sağlık sorunu vs haricinde ne sebeple olursa olsun düğünüme katılmazsa artık en yakın arkadaşım olmazdı ek olarak düğününe de asla katılmazdım. Katılsam mı diye düşünmeniz bile garip geldi. Düğün özel bir gün neticede. Kalacak yeri evet düğün sahibi ayarlar orda ayıp etmiş. Bahaneleriniz saçma ama kıyafet masraf olacaksa illa başka bir düğünde giydiğiniz elbise vardır. Düğün tarihi aylar öncesinden belli uçak biletini erken alsaydınız ucuza gelirdi, otobüsle de gidebilirsiniz fiyatı daha uygunsa. Zaten bunları önceden ayarlamanız gerekirdi. Takı sizi zorlarsa sonra takarsınız ama katılmanız şart.

Düğünde gelen misafirlerin otel ücretlerinin karşılandığını ilk defa duyuyorum.
Bir yandan yadırgadım, bir yandan normal buldum. Yani evlenen çifte zaten masraflar zor, e millet de kendince haklı. Ne bileyim yine de otel ayarlamak falan fazla geldi gözüme.
Eşimin ailesinin uzaktan misafiri çok vardı ama evde ağırladılar. Bizim zaten hiç uzaktan gelen kimsemiz olmayınca gerçekten çok şaşırdım. (silivriliyim, some istanbullu people problems)
Konu sahibinin yerinde olsam yer ayarlamadı diye değil, bütçe denkleştiremedim diye gitmezdim. Gram ya da çeyrek de alır gitmeden verirdim.

Düğünde gelen misafirlerin otel ücretlerinin karşılandığını ilk defa duyuyorum.
Bir yandan yadırgadım, bir yandan normal buldum. Yani evlenen çifte zaten masraflar zor, e millet de kendince haklı. Ne bileyim yine de otel ayarlamak falan fazla geldi gözüme.
Eşimin ailesinin uzaktan misafiri çok vardı ama evde ağırladılar. Bizim zaten hiç uzaktan gelen kimsemiz olmayınca gerçekten çok şaşırdım. (silivriliyim, some istanbullu people problems)
Konu sahibinin yerinde olsam yer ayarlamadı diye değil, bütçe denkleştiremedim diye gitmezdim. Gram ya da çeyrek de alır gitmeden verirdim.
Yer ayarlanmadığı için gitmemezlik yapmıyorum zaten, burdakiler konuyu direkt oraya getirdi:)
Maddi olarak zor durumdayım şuan. Bu düğün bana rahat 3000 liraya patlayacak. Tek bir gece için ben bütün bir ay sıkıntı yaşayacağım. Aynen ben de öyle düşündüm, gitmeyip sadece altını alıp vericem.

Yer ayarlanmadığı için gitmemezlik yapmıyorum zaten, burdakiler konuyu direkt oraya getirdi:)
Maddi olarak zor durumdayım şuan. Bu düğün bana rahat 3000 liraya patlayacak. Tek bir gece için ben bütün bir ay sıkıntı yaşayacağım. Aynen ben de öyle düşündüm, gitmeyip sadece altını alıp vericem.

Nasıl 3000₺ patlayacak? Tam olarak nelere ne kadar masraf yapacaksınız yazabilir misiniz? Gerçekten kafamda oturmadığı için soruyorum.

Nasıl 3000₺ patlayacak? Tam olarak nelere ne kadar masraf yapacaksınız yazabilir misiniz? Gerçekten kafamda oturmadığı için soruyorum.
Tabiki. Şimdi düğün 5 yıldızlı bir otelde olacak. Benim orada giyebileceğim bir kıyafetim yok dolabımda. Tuvalet tarzı birşey almam lazım. Buna 700-800 diyelim. Uçak bileti taksi ücreti hepsi 1000 lirayı bulacak. Oteller de geceliği 800-900 lira. Ha bide altın var tabi. Onla birlikte baya bir aşıyor üç bini.
Otobüs olayına girmiyorum, uzun yol tutuyor beni. 😬

Evet, tüm davetlilere kişi başı ücret belirlemişler, garsonlar herkesten topladı gecenin başlangıcında. Benim de bu şekilde katıldığım ilk ve son düğün buydu.
O ne demekmiş ya. Çok şaşırdım hediyemi takmaz laf ederse de düğün parası verdim ya derdim. Cook şaşırdım.

Tabiki. Şimdi düğün 5 yıldızlı bir otelde olacak. Benim orada giyebileceğim bir kıyafetim yok dolabımda. Tuvalet tarzı birşey almam lazım. Buna 700-800 diyelim. Uçak bileti taksi ücreti hepsi 1000 lirayı bulacak. Oteller de geceliği 800-900 lira. Ha bide altın var tabi. Onla birlikte baya bir aşıyor üç bini.
Otobüs olayına girmiyorum, uzun yol tutuyor beni. 😬

Hadi dolabınızda hiç abiye olmadığını varsayalım hiç mi arkadaşınız, kuzeniniz vs yok size bir gün için elbise ödünç versin? Hadi o da yok varsayalım trendyolda 150₺ civarında çok güzel abiyeler var. Sizin niyetiniz arkadaşınızın yanında olmak değil o zaman. Hayatım boyunca kendi nişan kıyafetim dahil hiç abiyeye 700-800 vermedim, bir kere kullanılacak bir kıyafete o masraf çok saçma.

Düğün tarihi uzun zamandır bellidir, uçak biletini erken alsanız çok uyguna gelirdi. Demek ki gidip gitmemeyi sorguluyorsunuz uzun zamandır

O ildeki bütün otellerin mi geceliği 800-900₺? Kalmak zorunda değilsiniz zaten düğünden sonra hemen dönebilirsiniz.

‘En’ yakın arkadaşımın elbise alınca çok param gidiyor diyerek benim özel bir günümde Yanımda olmadığını düşünemiyorum bile. Kusura bakmayın ama bence sizin gidesiniz yok, kendinize göstermelik sebep arıyorsunuz gitmemek için.

Back
X