en yakın arkadaşlarım aldatılıyormuş :(((

Revolucion

Artık Güneş Doğmuyor :(
Kayıtlı Üye
6 Mart 2007
2.549
116
323
kafam çok karışık hanım sevineyim mi üzüleyimmi bir durumun içine düştüm napcamı bilmiyorum. konuya en başından başlıycam ki anlayabilin. en 37 haftalık hamileyim ve en yakın arkadaşlarımdan ikiside hamiş. biriyle aramız bir ay biriyle 4 ay. aslında biz 4 çocukluk arkadaşıyız şimdiyse eşlerimizde kanka durumundalar. yıllardır yediği içtiği ayrı gitmyen 4 kız kardeş gibiyizdir. gelelim konuya. dün akşam bu arkadaşlarımızın ikisinin eşleri dışarı çıkacaklardı kızlardı birinin evinde toplanacaktı benimki ise vardiyalı çalıştığı için işte idi. (dışarı çıkacak olanların eşleri hamile ) yaklaşık bir saat önce eşim aradı ve erken çıkıcam biraz ........ isimlerini vererek takılıcam istersen senide kızların yanına bırakayım dedi. yok yorgunum sen git ama söyle senin de geldiğini söylemesinler kızlar yanlış anlamasın gitmeme durumu dedim peki dedi teli kapattı eşim. aradan yarım saat geçmediki eve geldi ama baya bi sinirli. dolaptan içecek birşeyler alıp balkona çıktı ( normalde üç aylarda ağzına alkol sürmez )hayırdır sen bu ayda dedim. yok bişey dedi. biraz sustum ama dayanamayıp tekrar sordum. noldu iştemi yoldamı bişey oldu diye. aklıma bile gelmiyoki başka şeyler. benim vicdanım kaldırmıcak benden çıksın bari sen düşün ne doğru geliyosa sana onu yap dedi.yüzüm değişti. Naptın ? dedim. kendim olaydım daha kolay açıklardım belki dedi. iyice allak bullak oldum ve dilinin ucundaki çıktı. erken geldim çünkü oturduğumuzdan yerden kalkıp başka bir yere gitmeye karar verdi ..... ve ...... dedi ( diğerlerinin isimleri ) ???? nereye dedim. ( çok çok afadersiniz hanımlar ) bazı hanımların yanına daha doğrusu öyle bir eve. ciddiye almadım ne yalan söyliim gitseydin ya sende deyiverdim. ki o anda anladım ciddiydi. yüzü öyle bir ifade aldıki eşimin şimdiye dek ağzından duymadığım bir küfür yığını çıktı adamın ağzından ne yani bana bişey olsa sen beni aldatıcakmısın? bir kaç ay için böyle bir onursuzluğu yaparmıyım ben ? herşeyi geçtim bir kaç dakka için ya hastalık kapsam sanada bulaşsa? vs vs. şok oldum dondum kaldım. benden çıktı benim vicdanım rahat etmiyo istersen ara söyle istersen sakla dedi kapattı konuyu. ve ben dünden beri kendi kendimi yiyiyorum. söylesem bir türlü biri beş aylık biri 8 aylık hamile söylemesem bu adamlar belkide ilk defa yapmıyor bunu ve belkide devam edicekler. nolur bir akıl hanımlar doğru olan ne ????

sevgili falan olsalar kesin söyle derdim ama şimdi evli ve hamileler... çok zor gerçekten.
eşinin sakince beylerle konuşması daha uygun olur bence. artık ya vazgeçerler, ya da yapacakları/söyleyecekleri şeye göre şekillenir durum.

Bence söyleme.Sonuçta o insanlar evli ve kadın hamile.Gün gelir zaman geçer adam bir şekilde affetirirse kendisini sen kötü olursun arada kalırsın.Tamam çok zor bir durum ama bazen insan susmalı bildiklerini.Merak etme aldatan kişinin er geç düşer maskesi.Bırak arkadaşın zamanı gelince kendi kendine öğrensin.

bana kalırsa söyle arkadaşım dostluk arkadaşlık böyle birşeydir zaten
bu kızların yerine kendini koy senden gizlemeleri ister miydin
eşinin yaptığı gibi senden çıksın olay onlar karar versinler ne yapacakları
gerçekten dosttunsa zaten sana teşekkür eder..

kendini onların yerine koy . sana olsa söylenmesini mi isterdin söylenmemesini mi. benim en yakın arkadaşım böyle birşeyi benden gizlediğini öğrensem o anda onu hayatımdan siler bir daha da asla barışmazdım.
bence gizlersen çok büyük vebale girersin. kesinlikle söyle ve tabiki boşansınlar onlardan baba da olmaz koca da olmaz. varlıkları zarar ya. çoluğun çocuğunun rızkını nerelere yiyorlar. adam olsaydılar çocuklarının geleceğine yatırım yaparlardı

Garip bir psikolojidir insan psikolojisi, dogrusu elbette söylemenizdir dostluk bunu gerektirir,
ama dogru söylediginiz takdirde bunu hazmedecek olgunlukta insanlarda gerekir.
Cünkü sonunda üzülecek ve suclanacak olanin siz olma ihtimalide var.
Onun icin hic karismayin.
Bu zamana kadar karisini aldatipta, ortaya cikmayan yoktur.

Son düzenleme:
off ne zor ne gıcık bi durum
Ben olsam bebeğin doğmasını beklerdim daha sonra adamı takip etmeye çalışırdım yapıyor mu bir daha diye
Bir açığını daha yakalarsam o zaman söylerdim .

Böyle bir duruma daha fazla müsaade etmeyin bence en doğrusu arkadaşlarınızı eve çaya çağırın.Beraber otururken onlara şöyle anlatın onların hiç tanımadığı bir arkadaşınız (atıyorum yazlıktan sibel diye) aldatılıyor kocanız görmüş işte bu olayı aynen anlatın.sonra deyin ki ben söylym mi ne dersiniz kızlar deyn fikirlerini alın..Sonra da ben olsam öğrenmek isterdim istemezdim mevzusu açın kiii onların da öğrenmek isteyip istemeyeceklerini anlayın sonra söylersiniz ya da saklarsınız duruma göre..Eğer aram bozulur diye korkuyorsanız da şunu düşünün siz doğru olanı yaptınız onun iyiliği için onun arkadaşı olduğunuz için,eğer bunu sırf arkadaşlığınız bozulmasın diye saklarsanız bencilce bir yaklaşım olurBu riski göze alın..

Her ne kadar yakın arkadaşlar olsanız bile bu durum gerçekten çok farklı.

Eşinizde sizde o şahıslara karşı tepki koyun.

Ortada bi sorun olduğunu anlar bayan arkadaşlarınız..

Doğru olan sizin söylemeniz değilde onların itiraf etmesidir.

Veya hepiniz bi araya gelip kocalarıyla yüzleştirin.

Sonuçta kocanızda yanlarındaymış inkar etme gibi bi durumları olamaz.

Keyiflerince davranıp sonra gidip hamile eşleriyle ilgilenmeleri kabul edilemez, tek kelimeyle iğrenç!

Haksızlık o bayanlara.. ve minicik yavrularına.

Söyleyin..Sizi daha sonra istedikleri kadar kötü bilsinler..Ama sizin vicdanınız rahat olur en azından.Bildiğimi saklamadım,arkadaşlarımın aptal yerine konulup kandırılmalarına razı olmadım dersiniz..İnanıp inanmamak onlara kalmış bir şey.............

Lütfen beni yanlış anlama ama takıldığım bir konu var

en yakın arkadaşlarının eşleri bunu nasılda senin eşinin yanında söylerler.

Söylemeyin.söylerseniz siz suçlu olursunuz onlar barışırlar..Ama o adamlarla aranıza mesafe koyun,eşinizin de o adamlarla görüşmesine izin vermeyin..

söyleyebilr bence erkekler bu konuda rahat olabiliyolar maalesf bende olsam söylerdim ama hamile olmaları kafamı karıstırıyo düğünden sonraya erteleyebilrdm ama ömür boyu olmamıs gibi saklamayı basaramazdm

Söylemeyin.söylerseniz siz suçlu olursunuz onlar barışırlar..Ama o adamlarla aranıza mesafe koyun,eşinizin de o adamlarla görüşmesine izin vermeyin..

Şahsi alınmayın lütfen sadece fikren beğenmedim..Ya hastalık kaparsa arkadaşları daha mı iyi olacak..

Şahsi alınmayın lütfen sadece fikren beğenmedim..Ya hastalık kaparsa arkadaşları daha mı iyi olacak..

hamilelikte başa gelen bakteriyel sorunların en önemli sebebi aldatan erkekmiş.genelleme yapmak istemiyorum ama büyük bir çoğunluğun sebebi bu.tabi doktorlar hamile bayana bunu söyleyemiyor.söylesen bir dert söylemesen bir dert.ALLAH'ım eşlerimizi şaşırtmasın.

bence şimdi söyleme, kadınlar hamile bu halde onların üzülmesini istemezsin sanırım,

doğum yaptıktan sonra,eşleri hala aynı terbiyesizliklere devam ediyormu diye kocanla konuş,

ondan sonrada üstü kapalı olarak arkadaşlarının ağzını ara,belki onlarda şüpheleniyodur,

aldatılırlarsa ne yapacaklarını öğren, eğer ayrılmayı göze alamıyorlarsa hiç ağzını açıp kötü olma canım.

onlar evliliklerini bitirmeyi göze alamaz,olan sizin arkadaşlığınıza olur.

Bence karışmayın,sizi yalanlayabilirler.Ben sadece ilk cümlenizi anlayamadım,sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim derken sanki arkadaşlığınız çok samimi değil gibi hissettim.

Bence karışmayın,sizi yalanlayabilirler.Ben sadece ilk cümlenizi anlayamadım,sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim derken sanki arkadaşlığınız çok samimi değil gibi hissettim.

sevinme durumu eşi gitmediği içindir..yıllarınızı beraber geçirdiğiniz arkadaşlarınızı siztanıyorsunuz..ne oolmasını isterlerdi söylemeniz mi söylememeniz mi bunu en yakın tanıyan olarak sadece siz bilebilirsiniz...

Lütfen beni yanlış anlama ama takıldığım bir konu var

en yakın arkadaşlarının eşleri bunu nasılda senin eşinin yanında söylerler.
şöyle açıklıyım 8 aylık olan arkadaşımla durumlarımız hemen hemen aynı düşük tehlikesi, erken doğum riski gibi faktörlerden dolayı uzun süredir eşlerimizle yakınlaşmamız yok. bu durumuda bildiklerinden birde onlara göre erkekler arası mevzular diyerek rahat davranmış olabilirler. benimkinin böyle bir tepki vereceğini düşünmediler büyük ihtimal.

başka bir arkadaşımızında açıkladığı gibi eşimin davranış şekli ve bunu açık yüreklilikle gelip anlatmasıydı beni sevindiren, ama olanlar.yani diğerlerinin yaklaşımı.

gelelim gelişmelere bu gün yine aradılar diğer dördüncüde gelmiş beraber toplanıcaz dediler. eşim biz gelmiyoruz deyip kestirip attı. o gece yanlarında olmayan tekrar aradı hayırdır diye olanları anlatıp ben anı ortamda olmak istemiyorum dedi. bunun üzerine diğer arkaşın eşi duydum abi ama senin konuşmandan sonra onlarda vazgeçmiş hatta özür durumunda görüşmek istiyorlar demiş. eşimde çocukmu kandıryorlar gözümün önünde aradılar kadınları lütfen kapat konuyu seninlede kötü olmayalım dedi. yaklaşık yarım saat sonra kapı çaldı.hepsi toplanıp gelmişler bizden böyle bir tavır olunca. eşim erkekleri alıp balkona geçti bişey söyleme bekle dedi bizde balkonun dibindeki odadayız kızlar ne oluyor dedi. dilimin ucuna kadar geliyor ama mecbur sustum dışarı olacakları bekliyorum. biraz sonra hepsi içeri girdiler. hepimiz suspuz bekliyoruz. sonunda sessizliği yine benim ki bozdu ve itiraf ettirdi olanları ayrıca eve gittikleri saate görede doğruyu söylüyormuş diğer arkadaş gerekten benimkinin koyduğu tavırdan sonra hatalarını anlamışlar ve vazgeçmişler. nihayetinde biz yükten kurtulduk çok şükür ki. ama çiftlerin birinin pek barışma ihtimalleri yok ve ne yalan söyliim bence haklıda çünkü bende olsam yapmamış olması değil böyle bir düşünceye gark olması bile yeterdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…