En yakın arkadaşlarım erkek ve sevgilimle sorunlar yaşayacak gibiyiz

Dila Dila

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2025
2
-1
1
21
Biz en yakın iki arkadaşımla lisenin ilk yılı tanıştık ve 7 yıldır hep beraberiz. Beraber büyümüş gibiyiz gerçekten. Birbirimizin aile evine gider gelirdik, iftarlar yapardık beraber üçümüz, doğum günlerimizi kutlardık ve hiçbirimizin ailesi bunu sorun yapmaz bilirlerdi. Benim de şu an 3 aylık bir ilişkim var ve daha önce bu tarz ciddi bir ilişki yaşamamıştım ama her zaman yakın arkadaşlarımın erkek olması konusu beni gererdi. İleride sorun yaşar mıyım zorlanır mıyım diye düşünüyodum ve düşündüğüm başıma geldi sevgilim çok kıskanç bir insan. Beni çok seviyor çok bağlı ama baya kıskanç. Başka erkekler konusunda tahammülü yok. Yakın arkadaşlarımı mecbur kabullendi görüşmeme bir şey demiyor tabii ki ama biz arkadaşlarımla aynı şehirde okuyoruz da ayrıca ve içlerinden bir tanesinin öğrenci evi var. Ben hayatımda biri yokken sık sık giderdim kalırdık da beraber. İlişkim tatil vaktine denk geldi o yüzden böyle bir konu daha önce aramızda geçmedi ama dün gece sordum, eğer evine gidersem rahatsız olur musun diye. Gece evinde kalma konusu söylemiyorum bile dedi ben bunu anlıyorum okeyliyorum ama normal gün içinde aynı evin içinde bulunmamızı istemezmiş rahatsız olurmuş. Ben ne düşüneceğimi bilemiyorum tam olarak. İki arkadaşım da gayler bu arada ama sevgilime bunu açık açık söyleyemedim. Bence gay olmaları kabul edilebilir yapıyor bu durumu ya. Tanıştırma fırsatım olmadı ama tanıştığında da anlar zaten onların öyle olduğunu sonrasında yine sorun yapar mı bilmiyorum. Sadece ailemin bile bildiği sıkıntı etmediği bir şeyi onun etmesi ve bunu kabul etmem benim mantığıma oturmuyor hiç. Ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum

Himm sevgilini tanistir bence, ayrıca seni kısıtlayıp değiştirmeye çalışan biriyle olma.
Sevgilim bu konu dışında gerçekten bana karşı çok iyi ve verici gerçekten. Ama bu konularda delirebiliyor. Bana ilişkinin sorumluluğu olur diyip bunu yapmam katlanmam gerektiğini de söylüyor. Tanıştırdıktan sonra tekrar bi bakayım duruma o zaman nasıl yaklaşıyor

Buyuk ihtimalle simdi kadinla erkek arkadas olmaz yorumlari gelecektir ama ben oyle düşünmüyorum. Senelerdir yanimda olan arkadaslarimi, erkek arkadas icin kenara atmam, silmem. Arkadaslarim kiymetlidir benim.

Hatta yakin zamanda tanistigim ve iliskiye dogru giden bir adam, arkadaslarim hakkinda mirin kirin ettiginde acik acik "benim arkadaslarim degerlidir, kimseye laf ettirmem" diye çat diye söyledim. Tanistigimiz zaman hayatımda olan insanlarla gorusmeme kimse karisamaz.

Bu konu ciddi problem olursa tercih yapmaniz gerekebilir.

İlişkide güven ve saygı olur, bu cerceveleri koruyamiyorsaniz uğraşmayin, çünkü güven ve saygı yoksa "vericiligi" bir yerde biter

Gay olsunlar olmasınlar, size göre arkadaşınızın evine gitmek normalse bunu normal gören biriyle ilişki yaşamalısınız. Başkası sizin sınırlarınızı belirleyemez.
Arkadaşımla aynı yatakta yatıyoruz normal mi konusu değil sonuçta. Gayet normal evinde oturup takılmaca.

Şahsen sevgilimin yada eşimin kadın bir en yakın arkadaşı " olsun istemem ve onaylamam. Böyle bir erkekle de beraber olmam . Magarana git yaşa diyebilirsiniz, kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz diyebilirsiniz, geri kafalı vs diyebilirsiniz hiç sorun değil ama bence hoş bir durum değil . Benim açımdan tamamen bir "red flag" durumudur . Hayır yani bir kadın ve bir erkek "en yakın arkadaş " olacak kadar günlük güncel ne paylaşabilir nedir yani . İyi anlaşırsin, belli resmiyet ve mesafeler çerçevesinde iş yerinde konuşur bilgi alışverişi de yaparsın eyvallah ama " en iyi arkadaş " no . Kimse kusura bakmasın .

dün gece sordum, eğer evine gidersem rahatsız olur musun diye.
Cevabını bildiğiniz soruları sormak nedir?
Yapılan eylemde bir abeslik yoksa sormaya da gerek yok bence.
Siz kendi kafanızda bu durumu oturtmamışsınız ki 7 yıllık arkadaşlığa 3 aylık cocuktan onay bekliyor gibisiniz

Bugün erkek arkadaşınıza karışan biri yarın başka bir şeyinize de karışmaya kalkar böyle tiplerden hiç hoşlanmıyorum böyle biriyle olmazdım. Şimdi arkadaşlarınıza mesafe koydunuz diyelim, yarın ayrılırsanız eski arkadaşlarınızın yüzüne nasıl bakacaksınız. 3 aylık sevgilisine 7 yıllık arkadaşlarını değişen birini de arkadaşım olarak istemem zaten.

Ayy haspam deliriyormuş bide.Napıyor mesela delirince?? İlişki sorumluluğu böyle bir şey değildir ve hiçbir hanzoya da katlanmak zorunda değilsiniz. Ne münasebet yaa, o kim oluyor yani. Aileniz sizi böyle adamları tepenize çıkarın diye pamuklara sarıp bugünlere getirmedi. "İlişkide insanlar birbirinin tatili olmalıdır. Hayat zaten stresli, insanlar birbirinde dinlenebilmeli ama onun yerine herkes birbirini daha çok strese sokuyor". Yaşınız küçük ilerde bu cümleleri daha iyi anlayıp özümseyeceksiniz de işte, iş işten geçmiş olacak.

Başka erkekler konusunda tahammülü yok

normal gün içinde aynı evin içinde bulunmamızı istemezmiş rahatsız olurmuş

şu adam

İki arkadaşım da gayler

şu duruma

tanıştığında da anlar zaten onların öyle olduğunu sonrasında yine sorun yapar mı bilmiyorum

sessiz kalıp kabul eder mi sence
senden önce kendisine yavşayacaklar?? zanneder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…