Allah korusun, elinden almak demeyin

oyle bir sey olacagini zaten dusunmuyorum, dusunmekte istemiyorum ama benim onun eski esine olan davranislarimi dusundukce, onun ki de tam tersi yonde olunca da afalladim ben. Evet yapilarimiz da farkli ama ben ondan daha sosyalimdir, daha konuskanimdir, daha sicagimdir vs. O halde mesafemi korumusumdur ben hep. Yani tum bu ozellliklerimizi de kiyaslayinca onun kimseyle samimi olmayip esimle samimi olmasi da bir soru isareti. Bunlari dusunmek, yazmak bile inanin ellerimi titretiyor, yuregimi sıkıstırıyor.,
benim tüm yorumlarımda demek istediğim şey şu, sizin eski eniştenize olan davranışlarınızla onun eşinize olan davranışlarını kıyaslamayın. burda sizin düşünmeniz gereken tek şey ablanızın özellikleri.
bu samimiyeti sadece eşinize karşı mı? bu eşinizi arkadaş olarak sevip yakın gördüğünden dolayı olamaz mı, kendi arkadaşlarına karşı nasıl? diğer sevdiği arkadaşlarının eşlerine karşı nasıl?
bunu düşünün.
yine kendimden örnek vereyim. bir kız arkadaşı vardı eski sevgilimin, fotoğrafının altına yorum yapmış. yakışıklı şu bu diye. ilk görünce çıldırdım. ki ben rahat bi insanımdır, bayağı rahat hem de. ama hiçbir kız ya da erkek arkadaşıma yakışıklı/güzel demem, fotoğraflarına kalpler atmam. bunu görünce de benim de içimde hisler şunlar bunlar oluştu. başka başka sebeplerim de vardı. ben de burda konu açsam herkes bunda bi iş var normal değil falan derdi.
gittim araştırdım kızı. bu kız herkese böyleymiş. sırf onu stalklayabilmek için hesap açtım ben

arkadaşlarının tüm fotoğraflarını beğeniyor, kalpler aşkımlar canımlar göklerde uçuşuyor. bütün erkek arkadaşlarıyla mıç mıç ilişkileri var. demek ki dedim onun arkadaşlık anlayışı bu, benimkine özel değil, art niyet yok dedim geçtim.
sevgilime diyebilirdim mesela "git bu kıza söyle sana bi daha yakışıklı falan yazmasın kalp malp atmasın" diye. ama kızın özelliğinin bu olduğunu öğrenince takmadım. benim sevgilim ona kalp atmasın, iltifat etmesin, benim rahatsız olacağım yerde sınırını koysun, temas etmesinler mesela bundan acayip rahatsız olurum. bunlar bana yeterli. kızın herkese olan davranışını sevgilime de göstermesi beni kıskandırmıyor.
siz de bence yine araya girme, aynı ülkeye girme meselesine vs takılmayın. bana çok normal davranışlar geldi. en fazla diğer erkeklerle samimi olmayıp eşinizle samimi olmasına takılabilirsiniz ama bunu da gözlemleyin. herkese soğuk neden bi eşime böyle diyorsanız eşinizi arkadaş olarak sevdiği, akraba ortamındaki diğerleriyle kafası uyuşmadığı için olabilir. en iyisi sevdiği erkek arkadaşlarıylayken gözlemlemeniz.