• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Enayi hissetmek.

Ne kadar ekmek o kadar kofte.
Ben bakmazdim, eve de cagirmazdim.

Esime cok karismazdim. Ancak evde cocuk da oldugu icin maddi meseleler normalden daha önemli oluyor. Kusura bakmasin kimse, ben cocugumun bogazindan kisip maasli yetiskinleri besleyemem. Herkes ayagini yatagina gore uzatacak.

Ama esiniz gitsin annesi ile ilgilensin. Merhametli olmak lazim.

Kızlar selam,

Geçen hafta covid oldum, çok ağır geçirdim. Öksürük kaldı ama toparladım şükür. Covidliyken eşim baktı sağolsun, kayınvalidem bir kap yemek yapıp yersiniz diye göndermedi. Onu da geçtim sormadı bile. Eşimi aradı bir kere, onunla geçmiş olsun dileği iletti ve sesi kesildi.

Şans ya işte 2 gündür hastaymış, sabah test vermiş daha sonuç çıkmamış. Akşama anca çıkar. Ama eşim illa annem gelsin bizde kalsın diyor. İstemiyorum dedim. O benimle ilgilenmedi, ben de ilgilenmeyeceğim dedim. Çok istiyorsan sen git 10 günde eve gelme dedim.

Tartıştık, kayınvalidem beni aradı (ben hastayken tenezzül etmemiişti ama) hastyım da bilmem ne de. Geçmiş olsun yat dinlen 3 güne geçer covidsen, değilsen zaten sorun da yok dedim. Hiç yüz vermedim.

Eşim benle küstü. Ben enayi miyim sizce? 8 yıldır hep eziliyorum, eşim güya yanımda olduğu mesajı veriyor. Ama anasının en ufak bi mızırdanmasında ise onun kölesi olası geliyor. Hayır git annene onun evinde bak diyorum yok bize getireyim diyor. Neden çünkü kendi ise gidiyor, ama ben evdeyim anasına hizmet edebilirim.

Ayrıca diyorum ki; ben işsiz kaldım diye zorlanıyoruz. Bu yüzden ben covidken ne vitamin alabildik ne düzgün bir beslenme yapabildik. Mercimek çorbasına limon sıka sıka geçirdim bir haftayı. Şimdi annenin ne ilaç isteği biter ne meyve ne de et yeme isteği. Cebinde iki kuruş paran var onu da ona mı vereceksin, annen bu zamana kadar tek kuruş çıkarıp beraber yeriz dememiş insan dedim. Ölsün mü diyor. Covid oldu da ölmesi kaldı dedim. Borç bulurmuş bakarmış annesine. Oturdum hırsımdan ağladım, konuşmuyorum da eşimle küstük.

Zaten şu an onu bir kaşık suda boğabilirim.

Yeminle bıktım hepsinden!
Sonuna kadar haklısın bende aynı şeyleri yaşadım üstelik hamileydim,oğlu da hasta oldu 5 dk mesafede bıze bısey göndermedı Allahsız.sonra kendısı covıd oldu ne aradım ne sordum ne de bişey gönderdim.oğlu bi desin ki anneme bişey yap götüreyim tencereye onu koyar kaynatır öyle gönderirdim.Hiç canını sıkma kötüye bişey olduğu uok eşine de bunu söyle. Bak keyfine canım bi kahve iç benden olsun

Geçmiş dönemde böyle bir sıkıntım olmuştu. Çok şükür düzeldi ama tekrar olmaz diyemiyorum hiç bir zaman. Maddi sıkıntılardan doğan olmaması gereken şeyler yaşadım. Eşim kendini yonttu ama ben hiç unutamıyorum. Hep sinirlenir de yine yapabilir diye düşünüyorum.
Bu tavrınızın sebebi tamamen bu durum Yoksa yaşlı biriyle kendinizi hastalık konusunda kıyaslayıp yatalak bile olmayan (ağır bir grip geçirecek) kadını istememezlik yapmazdınız. Size hak verememiştim, şu paragrafı okuyana kadar

Haklısın, annesine baksın ama kendi evinde

Kızlar selam,

Geçen hafta covid oldum, çok ağır geçirdim. Öksürük kaldı ama toparladım şükür. Covidliyken eşim baktı sağolsun, kayınvalidem bir kap yemek yapıp yersiniz diye göndermedi. Onu da geçtim sormadı bile. Eşimi aradı bir kere, onunla geçmiş olsun dileği iletti ve sesi kesildi.

Şans ya işte 2 gündür hastaymış, sabah test vermiş daha sonuç çıkmamış. Akşama anca çıkar. Ama eşim illa annem gelsin bizde kalsın diyor. İstemiyorum dedim. O benimle ilgilenmedi, ben de ilgilenmeyeceğim dedim. Çok istiyorsan sen git 10 günde eve gelme dedim.

Tartıştık, kayınvalidem beni aradı (ben hastayken tenezzül etmemiişti ama) hastyım da bilmem ne de. Geçmiş olsun yat dinlen 3 güne geçer covidsen, değilsen zaten sorun da yok dedim. Hiç yüz vermedim.

Eşim benle küstü. Ben enayi miyim sizce? 8 yıldır hep eziliyorum, eşim güya yanımda olduğu mesajı veriyor. Ama anasının en ufak bi mızırdanmasında ise onun kölesi olası geliyor. Hayır git annene onun evinde bak diyorum yok bize getireyim diyor. Neden çünkü kendi ise gidiyor, ama ben evdeyim anasına hizmet edebilirim.

Ayrıca diyorum ki; ben işsiz kaldım diye zorlanıyoruz. Bu yüzden ben covidken ne vitamin alabildik ne düzgün bir beslenme yapabildik. Mercimek çorbasına limon sıka sıka geçirdim bir haftayı. Şimdi annenin ne ilaç isteği biter ne meyve ne de et yeme isteği. Cebinde iki kuruş paran var onu da ona mı vereceksin, annen bu zamana kadar tek kuruş çıkarıp beraber yeriz dememiş insan dedim. Ölsün mü diyor. Covid oldu da ölmesi kaldı dedim. Borç bulurmuş bakarmış annesine. Oturdum hırsımdan ağladım, konuşmuyorum da eşimle küstük.

kesinlikle haklısın.

annesi hastaysa bakmak zorunda değilsiniz zaten covidliyi evinize getirmeniz dünyanın en acayip şeyi olur
ama eşiniz annesinin hastalığında bakmak gerekirse ihtiyaçlarını almak zorunda...
gitsin baksın annesine

Covid olmanızdan dolayı gelmemesi normal değil mi? Yemek bırakmak bile riskli kaldı ki başta maddi sorun söz etmediniz sonra maddiyat yok çorba içtim diyorsunuz siz niye çalışmıyorsunuz mesela? Covid değilss gripse büyüklük sizde kalsın kadın yalnızsa..yazık yani o kadın eşinize bakmış büyütmüş ama gelin hanım paramız yok o et ister diyor..Allah gelinin de hayırlısını versin paranız olmadığını biliyordur et niye istesin? Çocuk varmış o ne yiyor peki?

Kızlar selam,

Ne kadar detaylara takılıyorsunuz ve kendinizi eşlerinizi yiyip bitiriyorsunuz.Biz Türkler neden açık açık kendimizi ifade edemiyoruz. Hastalanmışsınız ki bu durumda (covid nedeni ile eve gelmesini zaten beklemezsiniz) telf denen alet var herkeste, telefonla aranmanız bir şeye ihtiyacınız var mı denmesi elbette gerekirdi.Burada haklısınız.Bunu yapmamak vicdansızlık hatta bana göre.Ancak bundan sonrası işte takıldığım yer. "Anne ben hastalandım covid oldum biliyorsun değil mi annem olarak sizin beni telefonla aramanızı bir şeye ihtiyacınız var mı demenizi bekledim.Bunu beklemek çok doğal değil mi anne.Neden acaba beni hiç aramadınız" demek o kadar zor mu.Bunları açık açık sorduğunuz zaman kötü bir tepki ile mi karşılaşılıyor.Daha önce de yazmıştım.Yabancı bir filmde kız annesi doğum sonrası kızının evinde kalmak istyordu ve zor bir anneydi.Damat artık gitsin istiyordu biz bakarız diyordu.Anneye aynen şunu söyledi...Seni seviyorum anne ama bizde uzun kalırsan bu ilişki bozulabilir.İstersen şimdi evine dön sonra yine gelir gidersin dedi.Bizlerde bu olgunluk yok işte.Bunu dese kıyamet kopar beni istemediler diye...Bilmiyorum haksızmıyım...

tamamen haklısınız benimle ilgilenmeyen bir kere bile arayıp sormayan birisine ben bakmam . oğlu gidip annesinin evinde ona bakabilir. istediği kadar parayı da bulsun harcasın ama evime alıp kendim bakmam. tavrınızdan dönmeyin bence.

Kızlar selam,

Son paragrafa kadar size hak verdim ama son paragraftaki sözleri söyleyerek haksız duruma düşmüşsünüz.Bunu dillendirmeseydiniz keşke. Yok ilaç meyve et ister falan! Çok ayıp yaaa

Gereken cevapları eşinize zaten vermişsiniz. Annesine bakabilir, annesiyle ilgilenebilir, vitamin alabilir yemek yapabilir. Bunları işinden izin alarak kendi evinde de bakabilir. Odanızdan çıkmazsınız sizde. Hatta en güzeli sizin dediğiniz gibi annesinin evine giderek her şeyi tamamlayabilir.

İzin almayıp, annesini eve çağırıp size yıkacaksa orda durun elbette. Annedir bakacak edecek ama sizde eşşek başı olmadığınıza göre size vitaminlerinizi almayıp annesi icin borca girecek bir adamla bunca sene evliliği sürdürebiliyorsanız bu mırın kırınlarınızda bir yerden sonra unutacaksınız belliki.

Ben sizi haklı buldum konu sahibi ama eşinizinde sizi bu kadar yıpratmasına izin vermeyin. Annesine borç buluyorken size neden bulunmuyor ? Çünkü siz kanaatkarsınız. Olmayın. Benimde kapıma bir tas çorba bile bırakılmadı kovidken insan hasta olduğunda önemsenmek istiyor, daha duygusal oluyor.

Evet bende diyorum annene git iznini al bak. Evinde ne varsa onu da pişir yesin dedim. Küssün zaten umrumda değil, ben daha çok küsüm ve hakliyim

Eşim tek maaş olunca elde bişe kalmıyor diye doğru düzgün eve bişe alamadı ben hastayken. Portakal ve limon aldı 1 er kilo onu da eş gecmeyim şimdi hakkini yemeyim ama ne bir tavuk suyu ne bir et suyu çorba içmedim maasa daha var cebimizdeki bitmesin, çocuk var bişey lazım olur elimizde dursun dedin.
Birde kayinvalidenin kendi evi, kirası yok, kayınbaba ölünce emekli aylığı kalmis. Kızı ile bolusmesine rağmen 5binlira civarı maaşı var. Ve borcu hiç yok. Ama asla 100 lira çıkarıp oğlum bu da benden olsun 1 kilo et al gel yiyelim demez covidse bile.
Annem hasta olsa idi eğer ben getirmedim çünkü böyle bir samimiyetimiz yok. Eşimi istemediler evlenirken mezhep sorunu oldu. Ben karşı geldim evlendim diye konuşmuyoruz yıllardır. En ufak konuşmada eşime laf carptirirlar ve ben uzun süre küserim. Tavrım nettir. Ha getirecem desem eşim getir derdi.

Boşanmamak niye? Ailende arkanda dururdu. Ailende toparlanip, bir iş, bir okula giderdin sonunda kendi maaşini alirdin, ailende çocuğa bakardi.

Seni köle olarak gören eş ile nereye kadar? Anladiğim kadari ile ilk konuda değil. Sorun hiçbir zaman sadece kv'de değil. Konu hep daima eştir. Anlaşilan o ki, yanliş insan için risk almişsin, ailene karşi gelmişsin. Bunu kabullenmekte zordur.

Back
X