Enayi yerine konmak ya da konmamak!!

thesummerofkatya

Guru
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2012
146
203
303
Herkese merhaba,
Bir kaç hafta önce ev taşıdık. Yardım edecek kimsem olmadığından herşeyi kocamla ikimiz hallettik ve inanılmaz yorulduk. Aynı zamanda da çalışıyorum. Taşınmadan sonraki haftasonu bir yandan evi tam olarak yerleştirir, biraz da dinlenirim diye hayal kurarken iki gün boyunca sabahtan akşama kadar misafir ağırladım, dolayısıyla ne dinlenebildim ne de evimi yola koyabildim. Gelenlerden biri de eşimin amcası ve çocuklarıydı, amca bulunduğumuz şehirde işleri olduğundan bir süreliğine geldi. İki çocuğu var burda yaşayan. Evi çok beğendi, ooo yeriniz de varmış falan dedi. Bu arada bu amcayla eşim dışında ailede kimse görüşmüyor. Neyse bu haftasonu böyle geçti, artık haftaya dinlenirim derkeenn bir akşam amca aradı, yanında kaldığı kızıyla kavga etmişler bir kaç gün sizde kalıcam gelin beni alın dedi. Eşim aldı geldi hemen, tabii misafirdir dedik güleryüzle ağırlamaya çalıştık günlerdir. Tabii aklımıza hiç neden diğer çocuğuna gitmediği de gelmedi. Ama arada kendisi onlara gitmek istemediğini çünkü iyi ağırlanmadığını söyledi. Ama başka bir sorunlar yok, gayette görüşüyorlar. Bu arada amca ağırlanması zor bir misafir, şimdi şunu yaptım bunu yaptım demek istemiyorum ama halinden memnun bizde.
Çok uzattım farkındayım asıl sorun ettiğim olay dün yaşandı. İşten geldiğimde amcaya hal hatır sordum, o da bugün bade geldi onunla buluştuk şunu yaptık bunu yaptık diye anlattı(Bade kavga ettiğini söyleyip evinde kalmadığı kızı). Bir de sizin eve getirdim gösterdim, bir yere gidecek olursan çocuklarını bırakırsın yengen bakar dedim, dedi. Şok oldum. Kızını hayatımda bir kez yolda karşılaşıp görmüştüm, hiç bir muhabbetim olmadı da. Bende kibarca "niye öyle birşey dedin ki amca ben çocuk bakamam, kimsenin çocuğunun sorumluluğunu da almam" dedim. Amca epey bozuldu. Sanki yaptığı normal bişeymiş gibi.
Dünden beri sinirden kendimi yiyorum. Misafirdir, kırmayayım diyorum ama enayi yerine konmuş olmayı da yediremiyorum kendime. Kocama da anlattım, o da şaşırdı, haklısın dedi o kadar. Bu arada amca bir hafta daha kalacakmış, dişimi sıkayım diyorum ama bunun burda kalmayacağını, bu şehre geldikçe aynı şeyleri yaşayacağımı da hissediyorum.
Şimdi ben ne yapayım da, tavrımı belli edeyim? Az da olsa sinirim geçsin?
(Fazla uzun oldu gerçekten, okuyanlara içten teşekkürler)

Ya yürü giiiittt derdim ben :D içimden tabii de çok mu akıllıymış amca seni gelin yerine koyuyor iş yaptırmaya çalışıyor kullanıyor resmen ya bu insanlar niye böyle nasıl sinir olmazsın ya boşver hiç yüz verme eşinle konuş amcanla eşin konuşsun böyle bir şeyi kabul edemeyceğini söyle bence gerekirse onlada görüşmeyin yani ne diyim çok mu lazım sonuçta...

amca işin yokmu bi git derdim madem kızıyla barışmış gitsene be adam derdim içimden dişimi sıkarak !!!off ya geerçekten can sıkıcı bir durum :( hayret bişey allahım nasıl rahat ediyo utanmıyo sıkılmıyo yanınızda

Akşam yemek yapma direk yat uyu hasrayım de toplasın valizini insanın evladı bile evine almıyor ne münasebet yegenim evine yerleşmek. Birde nasıl kavga ki bu buluşup sizin evinize getiriyor. Yüzsüzlükte sınıf atlamış ben olsam madem buluştunuz barışmışsınızdır torununuda özlemişssindir bir kaç günde onlarda kal gönülleri olsun derdim

Yuzsuz sey o ne oyle ya?
Ben bir yere kalmaya gitsem cocuklarima bile sıkıyı veriyorum. Ev sahibini rahatsiz etmeyeceksin, izin almadan hic bir sey yapmayacaksin, insanlarin ozel esyalarina dokunmayacaksin, o evin kurallarina uymak zorundasin vs. Vs.

Zaten evini acmis ve beni onure etmis olan ev sahibinin tepesine cikmak ne ya hu?

Ben gelinlerimizin evine bile gitsem oyle oturmaya orda bile karismam bir seylerine. Bu gelinimiz, rahat rahat yayilayim demem.

Sen bir an once postala o amcayi bence

Ya yürü giiiittt derdim ben :KK70: içimden tabii de çok mu akıllıymış amca seni gelin yerine koyuyor iş yaptırmaya çalışıyor kullanıyor resmen ya bu insanlar niye böyle nasıl sinir olmazsın ya boşver hiç yüz verme eşinle konuş amcanla eşin konuşsun böyle bir şeyi kabul edemeyceğini söyle bence gerekirse onlada görüşmeyin yani ne diyim çok mu lazım sonuçta...
Doğru diyorsunuz, hiiç lazım değil aslında ama işte saygı, misafirperverlik falan derken fazla yüz verdik galiba.

Akşam yemek yapma direk yat uyu hasrayım de toplasın valizini insanın evladı bile evine almıyor ne münasebet yegenim evine yerleşmek. Birde nasıl kavga ki bu buluşup sizin evinize getiriyor. Yüzsüzlükte sınıf atlamış ben olsam madem buluştunuz barışmışsınızdır torununuda özlemişssindir bir kaç günde onlarda kal gönülleri olsun derdim
Onu kocam yapıyor valla, hastayım diye erkenden yatıyor. Bende amcayla ve susmayan çenesiyle oturuyorum..

arkadaş millet ne yüzsüz ne yapışık ya. iyi ağırlama kısmına hemen son ver, ya bıraksana insanları kendi haline 1 hafta daha kalıcam ne demektir ya. akşamları işiniz olsun eşinle dışarı falan çıkın oda tek kalsın. Tepenize çıkarmanın hiç anlamı yok

Back
X