- 5 Temmuz 2011
- 5.344
- 6.214
- 198
- Konu Sahibi kulkedisi30
Sadece 30 bin demişsiniz ya o 30 bin ne demek sizin haberiniz varmı.
Biz eşimle borç harç krediye girdik ne onun ailesinde ne benim ailemden hiçbir yardım olmadı.
Benim abim bir miktar borç verdi bize sadece.
30 bin peşinat verdik biz bankaya abimin verdiğinin üstüne birazda katarak.
30 bini tamamlayana kadar neler çektik.
Ayrıca tabi ki geri kalan kısmını siz ödeyeceksiniz sonuçta siz ailece o evde oturuyorsunuz.
Düşünün bir k.babanız böyle bir adım atmasaydı acaba şu an kiradamı olurdunuz yoksa kendi evinizin borcunumu ödüyor olurdunuz.
Tamam evi eşinizin yada kendinizin üzerine istemeniz çok doğal ona birşey demiyorum ama anlatış şekliniz yanlış onları da sinirle o şekilde ifade ettiniz sanırım.
Bu arada evin sizin yada eşinizin üzerine olması için eğer bunu borç bitmeden yapacaksanız banka onay vermeli ve ayrıca yeniden tapu masrafı ödeyeceksiniz tapu masrafıda az değil neredeyse evinizin 3 taksiti kadar eder.
Sanırım k.babanızın 2 evi var mal paylaşımı yapılırken sizin otuduğunuz evi sizin eşinizindir derler diğer evide kızları paylaşır sonuçta sizin o evde emeğiniz olduğu için k.babanız size ev değil 30 bin lira miras bırakmış oluyor neticede. Böyle konuşulursa sorun olmaz umarım...
yorumun için teşekkür ederim. Daha ortada tapu yok tokinin evleri olduğu için taksitler bitince tapu alacağız. şimdilik sadece devir işlemi gerekiyor. Eğer baba oğluna devredecekse masrafı yok canım fazla. ayrıca 30 bini küçümsemek istemedim. sadece 30 bini verdikleri için evi sahiplendiler anlamında söyledim. Kayınbabamın kendi evide kaynanamın üstüne oturdukları ev yani. teknik olarak 1 evi var bide bizde olan 30 bini. bende diyorumki mal paylaşımı srasında bize 30 bin eksik verilsin. benim gözüm o parada değilki benim tek derdim emeğim olan 4 sene. Ya o kadar kötüyümki anlatamam. öğlen yemekhanede yemek yiyecek harçlığım bile olmuyor bazen. anttım yukarda kendi ihtiyaçlarım çocuğun ihtiyaçları kreş masrafı ve küçükte olsa bir birikim yapmaya çalışıyorum ve ben memurum. bazen altından kalkamıyorum. Eşim esnaf nezaman bişey istesem param yok der. neredeyse o bile babasından alır bazen. Bizim ne zaman paramız olacak derim bazen şakayla karışık sende haline şükretmiyosun derdin para bilmem ne başlar artık.