- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 35.997
- 598
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Temizlikçi konusunda yorum yapamayacağım ama iş hayatında gördüğüm hep şu oldu. Eğer çalışanınıza fazla iyi davranırsanız, onun işleri de sizin olur, saygıyı da yitirirsiniz, tepenize çıkar. O yüzden kimseye haddinden fazla insanca davranmak iyi değildir malesef. Ast-üst ilişkisini abartmadan korumak gerek ki verim alın.
Merhametli davranmanız çok güzel; tavrınızı değil yardımcınızı değiştirin
Benım oyle bı deneyımım olmadı apartmanda bı komsumuz gıdıyor sabah 7 aksam kacta ıs bıtırse gelıyor cam kapı dolap utu camasır sıl supur her ısı yapıyor cokta tıtızdır 200 alıyormus gıttıgı ınsanlarda anlafıgım kadar ondan memnunkı kvsıne arkadasına annesıne hep onu cagırdılar. Bıtıremedıgı zamanlarda ya yanında bırını goturuyor yada ıkı gun gıdıyor buyuk temızlıkte. Sızınkı salmıs olabılır baska ıs buldugu ıcın nerde yasıyorsunuz onu merak ettım cunkı sız daha fazla verıyorsunuz
Hı anladım konusun kadınla artık boyle yapıyorsun yetısemıyorsan yoruluyorsan baska bırıne bakyım deyın ıstemıyorsa zaten soyler ıstıyorsa duzeltırYok ben o gün mutfak dolaplarını ekstra iş gibi düşündüm fazla verdim, normalde 200 veriyorum ben de.
Ya şirket diye anlaşıyorsun iki tane kadın gönderiyor, o kadınların da yarı yevmiyesini alıyorlar. Bu sefer kadınlar gönülsüz çalışıyor, bana aradaki farkı öde demeye getiriyorlar.Ben de seneye yeni evde temizlikçi almayı planlıyorum. Anlaştığımız ücretin haricinde bahşişmiş, hediyeymiş vermeyi düşünmüyorum. Zaten mesafeliyim insanlara. Sonra laçkalaşıyor her şey. Bu işi profesyonel yapacak bi firma bulsaydım şimdiden hizmet alırdım, 100 TL fazla öder yine alırdım ama yok maalesef.
Haklısınız, güya profesyonel gözüken şirketler de böyle işte. Bu eve taşınırken inşaat temizliği için hizmet alalım dedik, o zaman soğudum zaten o mahalle arası firmalardan da. Adam gibi kalite yönetim sistemi olan ve ofislere değil de evlere hizmet veren büyük bir temizlik firması açılsa köşeyi dönerYa şirket diye anlaşıyorsun iki tane kadın gönderiyor, o kadınların da yarı yevmiyesini alıyorlar. Bu sefer kadınlar gönülsüz çalışıyor, bana aradaki farkı öde demeye getiriyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?