• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Enayilik mi yapıyorum?

Bence yavastan sorumluluklari sahibine devredin. Kadinlarin geneli ince düşünüyor, bende dahil. Sen iyi bir sey yaptigini dusunsende, es adayina normal olani bu gibi gelicek. Bence asiri sikintiya girmicek kadarini her zaman esine birak. "Borc yigidin kamcisidir" atalarimizin sözü güzel bir tavsiye Hoppa esin sıkıştığında destek ol, o zaman yaptigin deger bulur.:KK73:

Kurusa bakmayın ama gelinliği sizin almanız hiç doğru değil. Öyle ya da böyle onun alması gerek. Kendi bütçesi yetmiyorsa ailesinden almalı. Ailesinde yoksa da biriktirdiklerinden kullanmalı.
Üstelik bu anlattığınız tipteki bir erkek damatlığı da sizden bekler.
inanaın su an siz bu adamadan vazgecin ben size daha dürüst daha iyi bir damat adayı bulurum hemde gururlu olandan herseyinizi o alır bu ney yaa
verikçe azmıs kusura bakmayın
gelinliğini sen al onu sen al bunu sen al senmi
oerkeksin omu belli degil
hayır ben ödetmem sana hiçbişey dese gururlu olsa sizin daha da yapasınz gelir olurmu öyle sey diye dahada içinz atar
ama su yaptıgı hiç hos degil hemde hiç
vallahada evlenme adayı bir arkadas var vazgecersen seni hemen tanıstırayım senin gibi kız bulunmaz:skandal:

sanirim siz rolleri degistirmissiniz..ee bu adam size biseyler yapamiyorsa maddi ve manevi anlamda peki omur boyu kendinize yuk almak niye..bence iyi dusunun adami guzelce rahatliga alistiriyonuz..nasilsa yapiyor aliyor oduyorrr peki nisanliniz ne ise yariyor...

kusura bakmayın ama
çok ama çok gurursuz
bir insan nişanlısıana
hesap ödettirirmi yaa
gelinliğini heleki sen niye alıyorsun herseyini alıp gidersen kıymetin olmaz
niye aldın yavrum
bir basın kalmıs al git o zaman
azcık agır olun nazlı olun
haa ceyizini götür kapkacak
ne gerekiyorsa bir takım sen al
oturma odası yada yatak odası vss.
ee daha ne yapacaksın baskada yuz vwerme
gittiğinz yerde hesabı sen niye ödüyon
orda dur sakın ödeme bekle o ödesin

"Elim ayağım tutuyor çalışıyorum iyi de kazanıyorum istediğim modeli ve fiyatı kısıtlamaya girmek zorunda kalmadan kendim alabilirim niye ona aldırayım ne münasebet?!" diye düşündüm açıkçası ama sanırım bu pek bu şekilde düşünülecek bir şey değilmiş...
Mesele senin istedigin gelinligi onun seve seve almasi. Ne kadar oldugunun onemsiz olmasi nisanlin icin. Sen istiyorsan sen mutlu olacaksan senin begendigin olsun diyebilmesi.

Evlilik bir olabilmektir. Siz de ya bi kural var ya da siz ustlenmissiniz cogu seyi. Evlendiginizde esinizin bu rahatligi sizi yorabilir. Sorun parada degil dusuncededir.

Yari yarıya demissiniz ama nisanlisinizin yaptigi seylerden bahsetmemissiniz nasil bir yari yarıya durumudur bu ev kirasi araba benzin masrafi yeme icmeyr katki en tuhafi da gelinligini kendin alman. Nisanlin ne yapiyo pardon. Acilen bu kafayi degistirmelisin gelinligini asla sen alma bi kere ya ne munasebet. Oldu olacak begendigimi almazlar diye takilarini da kendin al olur mu oyle sey. Hersey istedigin gibi olmayabilir tabiki bunun icin erkek bu kadar rahat birakilmaz. Yanlis yapiyosun arkadasim kusura bakma

senin gibisini bulmus bırakırmı daha iyilerini layık oldugunuzu unutmayın
ben sizi pişman etmek istemem ama
iki cicek almakla olmaz bu işler
sizi kadın gibi hissettirecek
hersey sizden evin var araban var paran var
siz peki bu kişiyi sorumsuz kişiyi ne diye koca olarak alacaksınz

atalar ne demiş gene benim meshur atasözlerim:KK48:
iki bardağın varsa birini kır erkegi rahat ettirme demişler
hepsi tecrübe güzelim rahat etmesin ki sorumluluk sahibi olsun hep

Bu sorunun cevabını , biraz kendinizi geri Çekerek , bir kaç ay , " bu ay sıkıştım sen öder misin , sen alır misin " diye diye verdiği tepkiyi görerek alabilirsiniz .

En iyi çözüm budur . Sizin içinize bir kurt düşmüş , çözmek zorundasınız .

Maddi olarak herşeyi tabii ki paylaşacaksınız ama burda durum abartılmış sanki.
Seni kullanıyor mu diye test etsen mesela senin evine geliyormuş kalmaya.
Mutfakta baktı gördü yiyecek hiç birşey yok alışverişe gider mi mesela?

Herkesin huyu farklı. Benim eşim mesela o hesapları hiç yapmaz, bende yapmam. Parmaklarımıza yüzük takıldığında beri hiç ayrı kese olarak görmedim ikimizi. Çok aldın çok ettin ben çok ödedim sen az ödedin o hesaplarımız olmadı o yüzden.Sen alıştırmışsın şu an bu durumdan rahatsızsın , fakat o senin rahatsız olduğunu nerden bilecek ? Hem ayrıntılara takılmak ilişkinizi yıpratır bence. Ve bunlar ayrıntı bence . Böyle düşünmeye de alıştırma kendini sonra herşey gözüne batar.

Maddi olarak sen daha iyiysen bence bi sakıncası olmamalı. Evleneceksiniz arkadasın vs değil ki enayilik olsun.

senin gibisini bulmus bırakırmı daha iyilerini layık oldugunuzu unutmayın
ben sizi pişman etmek istemem ama
iki cicek almakla olmaz bu işler
sizi kadın gibi hissettirecek
hersey sizden evin var araban var paran var
siz peki bu kişiyi sorumsuz kişiyi ne diye koca olarak alacaksınz
Bu konular hariç çok iyi anlaşıyoruz. Beni asla kırmaz. Hep güzel şeyler söyler sürprizler yapar. Kibardır ve her konuda destekler. Aileme de çok hürmetlidir. Onun ailesi de bana öyle. Hiç kavga etmişliğimiz yoktur. Yani sizce bunların sebebi "ben böyle hiçbir şey istemeyen enayiyi bulamam arayı iyi tutayım" mantığı mıdır? Kafam allak bullak oldu. Asla şüphe etmemiştim bana olan hislerinden...

Evlilik maddi manevi daha rahat etmek için yapılır bence.Maddi rahatlık veremediği kesin de manevi açıdan da çok vazgeçilmez biri değilse değmez evlenmeye.

Zamanında fazlaca enayilik yaptığım için seni anlayabiliyorum!Ama evlendikten sonra ev hanımı olunca devrettim:)Arada düşününce rahatsız olmuyorum değil ama sanırım yine olsa yine yaparım, bizim gibiler fazlaca hassas ve tabiri caizse verici!Bir de şu var ki kimsenin üzerimde hakkı olsun istemiyorum sanırım oda sebeplerden biri bilmiyorum belki de kendimi kandırıyorum!Minnetsizlik güzel bir duygu yinede!
Aynen öyle ben de ekonomik özgürlüğüm olsun diye yıllarca okudum ve by saatten bu yaştan sonra kimseye eyvallahım olsun istemiyorum.

Ailem de biraz garipsedi mesela gelinlik olayını ama sonuçta beni okutan ve bu şekilde kimseden bir şey istemeyen her şeyine, lüksüne kadar rahatça yetebilen biri olarak onlar yetiştirdi.

Ben ailemden bile istemiyorum bir şey ki onun ailesinden asla isteyemem... ama bu sanırım onlar tarafından "sömür enayiyi nasılsa bir şey istemiyor" olarak mı algılanıyor??

Kafamda deli sorular...

Enayilikten ziyade rahata alışmış gibi. Ekmek elden su gölden kafasında bir nişanlınız var. Kimse bu kadar şeyin altında kalmamalı, çiçek almak bu kadar harcamanın yanında yetersiz kalıyor. Evlilik maddi açıdan farklı sorumluluklar gerektiriyor, evlenince de çoğu ödemenin size kalacağını düşünüyorum.

Back
X